Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (673. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.657
Cevap
199
Favori
2.604.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 671672673674675
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung DW60M5040FW. Tavsiyem bu olacak.
    Bosch SMS44DW00T 2. tavsiyem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi günler,

Profilo veya siemensden inox ve içi çelik olarak şekilde uygun fiyatlı tavsiye edebieceğiniz ürünler var mı? Başka marka olursa o da olur.

Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • altus aşdım memnunum. Teyzemler vestel almıstı ama memnun degıllerdı ve bozuldu
  • Bekar için tavsiyeniz var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde Altus al 435x almış ve ilk izlenimlerimi yazmıştım

Az çok yıkama performansıda belli oldu buraya yazarken eski siemens bulaşık makinamla olan bariz farklarını anlatıcağım

Öncelikle ilk fark koku olmaması idi siemens makinede özellikle yumurta bulaşıklarında koku gerçekten çok fazla oluyordu.Altusta şu an böyle bir sorun olmadı.
    İkinci ve en çok şaşırdığım nokta bardaklarda belirgin berraklığın olması eski siemenste bardaklar biraz puslu oluyordu demek o kadar uzun kullanınca alışmışız bizde şimdi farkettik cam bardak tabak gibi şeyler gerçekten oldukça parlak ve net çıkmakta.Makinnayı genelde eko programında kullandık 3 saatlik bir program ve kurutmasında bir sorun yok makinenin sesinde de diğeriyle bir fark anlayamadım ben bildiğin su sesi işte.

bu arada yukarıda siemens bosh gibi makinaları şiddetle övüyorlar.bende de siemens vardı evet on sene kullandık ama ilk arızasında makine öldü ne parçası var ne bulunuyor bulsanız da el yakıyor.Altus yerli üretim hatta alt marka ama siemens ten aşağı kalır yönünü görmedim hatta artısı var. 3 bin 4 bin bir makineye para verip on sene sonra çöpe atacaksam bir anlamı yok. yerlilerin en azından parçası bakkalda da var servisleri köylere de gidiyor.Zaten makinenin çalışma prensibi belli temel mühendislik aynı eminim iç aksamlarını söküp motorların üretim yerlerine baksak belki de aynı çin fabrikasından gelmiştir.eski soğuk savaş dönemi biteli çok oldu.artık her şey global her şey tüketim endeksli.

• 20 senelik efsane bir bosch bulaşık makinesi sahibiyim.

makinanın en önemli özellikleri belki su tasarrufu yok ama yemek artığı olmayan bir tabağın durulanmadan-fırçalanmadan (bunu da biz yapacaksak makine niye var?) içine konulması ve pırıl pırıl çıkması, yıllarca süren dayanıklılığı.

ama artık o da zamanın karşısında duramamaya ve arıza vermeye başladı.

forumu takibe yeni başladım, bir yandan da okuyorum ancak bu tarzda da bir talep oluşturayım dedim.

ekstra bir problemi olmayan (koku vs denmiş),
    20 sene olmasa da garantisi bittiği gün bozulmayacak (minimum 5+ sene diyelim)
    "su tasarrufu" adı altında esas işi (durulama-fırçalama) bana yaptırmayacak; DÜZGÜN YIKAYACAK,
    uygun fiyatlı (miele vs çok bana) bir makine tavsiyeniz var mıdır?

bir yandan da okuyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 22 Kasım 2018; 9:42:44 >
  • Arkadaşlar merhaba;

Yeni bir bulaşık makinesi almak istiyorum fakat bu işten pek anlamıyorum. Yorumlara bakaraktan, butceme de uygun bir makine almak istiyorum. Sizce hangisi fiyat/performans/sağlamlık konusunda doğru bir tercih olur?

www.profilo.com
    Solo Bulaşık Makinesi 6 Program Inox - BM6480MA | PROFILO
    https://www.profilo.com/urun-listesi/BM6480MA

www.vestel.com.tr
    Bulaşık Makineleri Modelleri ve Fiyatları | Vestel
    https://www.vestel.com.tr/tum-bulasik-makinesi-modelleri

Arçelik hariç digerlerinin daha uygun fiyatlisi çeşitli sitelerde mevcut. Bilen arkadaşlar hangi makineyi onerirsiniz? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pape

Arkadaşlar merhaba;

Yeni bir bulaşık makinesi almak istiyorum fakat bu işten pek anlamıyorum. Yorumlara bakaraktan, butceme de uygun bir makine almak istiyorum. Sizce hangisi fiyat/performans/sağlamlık konusunda doğru bir tercih olur?

https://www.profilo.com/urun-listesi/BM6480MA

https://www.vestel.com.tr/tum-bulasik-makinesi-modelleri

https://www.hepsiburada.com/arcelik-6588-ionfresh-a-8-programli-bulasik-makinesi-p-HBV000003U3KG?magaza=beyazdunyam&wt_gl=cpc.elk.beyazesya-bulasik-makinesi-mda.pla&gclid=EAIaIQobChMI1q_rj6rq3gIVSsKyCh1jGQP3EAQYAiABEgJJiPD_BwE

Arçelik hariç digerlerinin daha uygun fiyatlisi çeşitli sitelerde mevcut. Bilen arkadaşlar hangi makineyi onerirsiniz? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Altus'un bir modeli var incelemenizi tavsiye ederim aşağıda link verdim.Bir makine için bu kadar paralar verilmemesi taraftarıyım hem Arçelik garantisi de var 1299 TL şuanda Carrefoursa da bugün yarın alacağım +4 yıl ek garanti ile bitireceğim bu işi. Zaten arçeliğin servisinde de çalıştım tartışılmaz bir servisi var. Neyse buraya link bırakıyorum ihtiyacı olanlar inceyebilirler aynı ürünün gümüş ve iz bırakmaz inoksuda var ben beyazını alacağım iyi forumlar.

www.carrefoursa.com
    Altus AL 435 X Beyaz Bulaşık Makinesi #30137867 | CarrefourSA
    https://www.carrefoursa.com/tr/altus-al-435-x-beyaz-bulasik-makinesi-p-30137867

• Geçen yıl bu zamanlar Arçelik'in 6343 gibi modelleri çok tavsiye ediliyordu. Bosch Siemens yerden yere vuruluyordu Hala Arçelik tavsiye ediyor musunuz son 15 sayfayı okudum da arçelik yorumu hiç bulamadım Bu sefer de Bosch siemens tavsiyeleri var...
  • Merhaba.Ben de yazlık evimizde kullanmak için bir bulaşık makinesi almak istiyorum.Fakat okuduklarımdan sonra aklım karıştı. Yazlık evde kullanacağım için aşağıdaki özelliklere sahip bir makine arıyorum.
    1-Evin mutfağı açık mutfak yani salonun içinde. Dolayısıyla çalışma esnasında (su alması hariç) mümkün olduğunca sessiz bir makine olması
    2-Maksimum 4-5 ay gibi kullanılacağı için pahalı olmaması
    3-Bulaşıkları iyi yıkayıp durulaması.Bulaşıkların yıkama bittikten sonra makineden kirli,mat vs. çıkmaması
    4-Mümkünse makinenin iç tabanının paslanmaz çelik olması
    5-Marka olarak Arçelik,Vestel, Altus, Profilo,Bosch,Siemens olabilir.
    Bunun dışında makineyi kullanacağım yerde servis ve satış açısından sadece Arçelik,Altus,Regal var. Arçelik'le ilgili iyi yıkamama, tüm iç sepetlerinin paslanması, Altus içinse gürültülü çalışma ve genel olarak kalitesizlik gibi çok sayıda şikayet var. Ayrıca bulunduğum yere diğer markaların servis gönderip gönderemeyecekleri de şüpheli.Başka bir markadan ürün satın alsam bile, kendi servisi gelmediği takdirde, oradaki bir başka servise ürünün kurulumunu yaptırmak zorunda kalacağım.Bu durumda da ürün daha başından garanti kapsamı dışında kalacak.
    Bu durumda bana ne tavsiye edersiniz?

• Emre9110 kullanıcısına yanıt
    bence ekstra durulamalı alın yeni bulaşık makinalarında sözde tasarruf için yetersiz durulama ve kurutma şikayetleri oldukça fazla.

Ayrıca bosch siemens ve profilo bulaşık makinaların da kronik rezistans sorunu var bu sorun 1 günde de 10 yılda da çıkabilirmiş.Kötü tarafı rezistans motor la tümleşik olduğundan garanti sonrası abartı bir ücret çıkıyor ve makine çöp oluyor muş.

Bu sorunu da araştırıp göze alın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Garantiyi mutlaka uzatacağım bosch alırsam. Sizin önerebileceğiniz bir bulaşık makinası var mı 2000 TL civarına ?
    ekstra durulamalı model güzel .Arkadaşda aldı ilave 4 yıl 250 tl miş bu arada bilginiz olsun.

BHS grubu bulaşık makineleri genelde güzel oluyor.Birde bekonun birkaç modeli iyi.Ancak beko nun fiyatları marka ya göre fazla bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler cevabınız için beko için örnek var mı ? Hangi modeller mesela ?
    model veremem hocam model vermeye kalkarsam vestelinde başarılı modelleri var üstelik aktif fanlı kurutma kullanıyor.

önceliklerinizi belirleyin opsiyonları ile karşılaştırın.Su tüketimi ve enerji tüketimini önemsemeyin önemli olan sağlıktır.Makine az suyla yıkayacak diye detarjan artığı yemenin mantığı yok hocam.

Program süreleri , hangi Program da kaç durulama ön yıkama kaç kere yıkama yapıyor bunları öğrenin.

Yeni makineler tasarruf ayağına eko program 3 hatta 4 saat süren modeller var.4 saatte bardaklar aşınıyor zamanla çiziliyor yüksek sıcak lığa maruz kalıyor.

Sonra aktif kurutma kullanan modellere bakın .

Kesinlikle size katılıyorum zaten ilk soruyu sormam da ki amaç buydu. Ekstra durulama demek bence de daha sağlıklı. 3 kuruş tasarruf için vücuda kimyasal sokmaya gerek yok. Siz yine de 1-2 model yazın hocam belki sadece bana değil başka arkadaşlara da yardım etmiş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

ekstra durulamalı model güzel .Arkadaşda aldı ilave 4 yıl 250 tl miş bu arada bilginiz olsun.

BHS grubu bulaşık makineleri genelde güzel oluyor.Birde bekonun birkaç modeli iyi.Ancak beko nun fiyatları marka ya göre fazla bence.
    BSH grubunun bulaşık makinelerine iyi demek için iyi yıkayan makine görmemiş olmak gerek hocam. Ben yerli üretimini bizzat kullandım yerli olmayanını da alanları gördük forumda. Bsh maalesef bulaşık makinesinde berbat durumda. Sadece yıkama performansı konusunda da değil malzeme kalitesi olarak da berbat. Bir kaç yıl içinde bozulan rezistansını ve mezatlarda telleri paslanmış hatta tamamen çürümüş makineleri göz önüne alarak bunu rahatça söyleyebiliyorum. Üstelik bu telleri çürümüş makine almanya üretimi ve daha 5-6 yıllık olan modellerdendi.

• batu25 kullanıcısına yanıt
    şimdi hocam size katılıyorum ancak forumda abartılıyor malasef sanki bhs den başka iyi yıkayan marka yokmuş gibi algı yaratılıyor.

Ancak bu birazda model ile alakalı evlenirken vestelin amiral gemisi ekomaks 1017x aldık.10 programlı A+++ (-40) enerji performanslı 5.5 litre ile yıkayan program bile var.Tabi mühendislere göre mükemmel temiz yıkıyormuş.Son durulama suyunu cepte saklıyormuş falan.

Ancak gelgelelim makine 1. yılından sonra temiz yıkamamaya başladı.Başta eşim finish clasic tuz parlatıcı şeklinde kullanıyordu.Sonraları clasic bulamayınca finish quantum aldık.Ne olduysa bardaklarda süt lekesi benzeri iz kalmaya başladı.Servisi çağırdık kombine detarjan ile tuz kullanımına bağlı tuz kabı özelliği ni kaybetmiş .Kap garantiden değişti belli bir süre sonra sorun düzeldi.

Ne olsuysa geçen yeni finish quantum aldım internetten haziran 2018 üretim sıfır orijinal paket gibi duruyor yani sahte bayat olma ihtimali yok gibi.

Neyse makineye de bakım yapalım dedim arkasını sildik temizledik makine temizleyici ile temizledik şimdi ne olduysa makine bardaklarda süt lekesine benzer izler çıkarmaya başladı yine.

dual wash programı var detarjansız yıkayalım bakalom dedik.ilki soğuk 2. cisi sıcak durulama olmak üzere 2 durulama var.Son durulama da bir açıp bakayım dedim makine içindeki su beyaz olmuş hafif köpürmüş üstelik makineyi önceden artık kalmasın diye 5 kere detarjansız su aldırıp boşalttım.Makinede sorun var çözemedim serviste çözeceğini sanmıyorum anlamadım gitti.

Aşağı da annanem oturuyor ona 2 program lı pasif kurutmalı vestel aldık makine mümemmel yıkıyor anlamadım gitti.

Abartılmasını ben de anlamıyorum. Bu makineleri abartanlar makine kullanmamış. Ya da kıyasladıkları modeller arçelik beko grubunun 2-3 programlı olan en alt serileri. Aynı segmentte olmasına bile gerek yok arçelik beko veya vestel orta segment bir makineyle karşılaştırınca bsh yıkama performansı olarak çok düşük.

Arçeliğin de 2-3 programlı makineleri çok kötü yıkıyordu kullandığımda nasıl şutlayacağımı şaşırmıştım evden

Vestelin ilginç bir şekilde orta segment çamaşır makinesiyle 2 programlı alt segment bulaşık makinesini kullandım ikisi de gayet güzel işlerini yapıyordu sadece bulaşık makinesi adeta tenekeden bozmaydı ve çalışırken pis bir plastik kokusu veriyordu onun dışında yıkaması sorunsuzdu. 5-6 programlı bulaşık makinelerinin de yıkaması iyiydi.

Makineyi boş çalıştırınca suyun rengindeki beyazlık hakkında bir şey diyemiyorum pek çünkü berrak olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim evdeki bekoda bulaşık varken durulamada açtığımda bile su berrak oluyor.

Finish quantum kullanırken aynı renklenme bizim cam eşyalarda da oldu ama fairy platinum kullanırken hiç böyle bir sorun olmadı. Bizim makinenin tuz ayarı her zaman kapalı sular kireçsiz olduğu için demek ki finish in tuz etkisi biraz daha yüksek kalıyor ki kireçsiz suda korozyona sebep oluyor. Servisin de kombine deterjan kullandığınız için tuz kabının bozulduğunu söylemesi de çok ilginç ne ilgisi varsa tuz kabıyla kombine deterjanın. Sonuçta deterjandaki tuz hiçbir zaman tuz kabına ulaşmıyor. Vestelin servisi de çok abartılıyor bence üstelik müşteri hizmetleri de beş para etmez. Müşteri temsilcileri hal hatır sormaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

• 
Sayfa: önceki 671672673674675
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.