Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (674. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.923
Cevap
180
Favori
2.548.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 672673674675676
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Abartılmasını ben de anlamıyorum. Bu makineleri abartanlar makine kullanmamış. Ya da kıyasladıkları modeller arçelik beko grubunun 2-3 programlı olan en alt serileri. Aynı segmentte olmasına bile gerek yok arçelik beko veya vestel orta segment bir makineyle karşılaştırınca bsh yıkama performansı olarak çok düşük.



    Arçeliğin de 2-3 programlı makineleri çok kötü yıkıyordu kullandığımda nasıl şutlayacağımı şaşırmıştım evden



    Vestelin ilginç bir şekilde orta segment çamaşır makinesiyle 2 programlı alt segment bulaşık makinesini kullandım ikisi de gayet güzel işlerini yapıyordu sadece bulaşık makinesi adeta tenekeden bozmaydı ve çalışırken pis bir plastik kokusu veriyordu onun dışında yıkaması sorunsuzdu. 5-6 programlı bulaşık makinelerinin de yıkaması iyiydi.



    Makineyi boş çalıştırınca suyun rengindeki beyazlık hakkında bir şey diyemiyorum pek çünkü berrak olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim evdeki bekoda bulaşık varken durulamada açtığımda bile su berrak oluyor.



    Finish quantum kullanırken aynı renklenme bizim cam eşyalarda da oldu ama fairy platinum kullanırken hiç böyle bir sorun olmadı. Bizim makinenin tuz ayarı her zaman kapalı sular kireçsiz olduğu için demek ki finish in tuz etkisi biraz daha yüksek kalıyor ki kireçsiz suda korozyona sebep oluyor. Servisin de kombine deterjan kullandığınız için tuz kabının bozulduğunu söylemesi de çok ilginç ne ilgisi varsa tuz kabıyla kombine deterjanın. Sonuçta deterjandaki tuz hiçbir zaman tuz kabına ulaşmıyor. Vestelin servisi de çok abartılıyor bence üstelik müşteri hizmetleri de beş para etmez. Müşteri temsilcileri hal hatır sormaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • batu25 kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam dediğiniz gibi modelle alakalı bir durum.

    Tuz kabıyla şöyle alakası var biliyorsunuz suyu asıl yumuşatacan rehine tuz kabı içersinde .Dejenerasyon işlemi de 4 yıkamada bir son durulama suyu rejine içersinden geçirilerek rejine tuzla yıkanarak tazeleniyor.Bu yüzden yine tuz kabından şüpheleniyorum ben.Aslında bu makine temizleyiciler mi rejine ye hasar veriyor emin değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Tuz ayarı açık olduğu zamanlarda dikkat ettiğimde bizim makine rejenerasyon işlemini programın sonunda yapıyordu. Kurutma bitip pompa adımına geçtiğinde ilk sadece pompa çalışıyordu sonra pompayla beraber su alıyordu aynı anda tahliye ediyordu bir kaç dakika sonra su almayı kesip pompayı biraz daha çalıştırıp bitiriyordu programı. Sizin sularda fazla kireç yoksa tuz ayarını kapatın bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    açıkcası nasıl yaptığını gözlemleme fırsatım olmadı kombine detarjan daki tuz işlevini de anlamadım açıkcası.Mademki rejenerasyon son adımda yapılıyor detarjandaki tuz işlevini nasıl alıyorda rejineyi yıkıyor?

    Birde tuz ayarı kapanmıyor benim vestelde 1. kademe var sadece.Zaten kapta tuz yok değiştiğinden beridir hiç koymadık servis önergesinde.

    Sizin makine ne marka model?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam tuzun işlevi suyu yumuşatmak değil aslında suyu yumuşatan şey reçine denen şey tuz da reçinenin temizlenmesi için gerekli bir şey. Tuz ayarı kapanmıyorsa reçine zarar görebilir ama bunun sebebi kombine deterjandaki tuz değil deterjanda tuz var diye makineye tuz doldurmamak. Reçine suyu yumuşatmaya devam ediyor ama kendi temizliğini tuz olmadığı için yapamazsa özelliğini kaybeder. Kombine deterjanlardaki tuz özelliği makineye doldurduğumuz tuzdan farklı. Çamaşır makinesine konan kireç önleyici gibi bir şey. Suyu direkt yumuşatıyor. Bizim makine beko d5001es tuz da parlatıcı da kapatılabiliyor ve ekranda tuz parlatıcı uyarı simgeleri de görünmüyor kapattığımızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    yani kombine detarjandaki tuz rejineyi yıkamıyor doğrumudur anladığım?Direk suyu yumuşatıyor?

    Peki rejine de yumuşatmaya devam ediyorsa dediğiniz gibi işlevini kaybeder mi?

    İşte aptal vestel hep yazılım yönünden sıkıntılı bunların tv leri de çamaşır makineleri de aynı yazılım ya eksik yada hatalı oluyor.

    Beko arçelik grubunu bu yönden hep takdir ediyorum ilave durulama özelliğide koydular tüm yıkayıcı ürünlerine .Vestelde henüz ilave durulama opsiyonu yok bakalım ne zaman gelecek akıllarına.

    Şuan bende tuz ayarını 1. kademeye aldım.

    bu tuzun kademe ayarları ne oluyor peki hocam?1. kademe de atıyorum 10 yıkamada bir mi reçine tazeleniyor?6. kademe de her yıkamada falan gibi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Evet doğru hocam kombine deterjanla reçinenin hiç ilgisi yok kombine deterjandaki su suyu yumuşatıyor.



    Ben teyzemin makinesinde kapattığımı hatırlıyorum tuzu siz kullanma kılavuzunu bir kurcalayın belki 1 kapalı demektir. Bizim makinede de 1. Kademeye alınca kapanıyor çünkü. Bsh grubunda 0 seçilince kapanıyor.



    Tuz kademeleri de tam olarak dediğiniz işleve sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    ben yıllarca kombine detarjanın içindeki tuz işlevinin reçineyi yıkadığını sanıyordum.

    peki kombine detarjan kullanırken reçineyi korumak için 1. kademe yeterli olacak mı derseniz?

    Tuz koyunca daha beter oluyor çünki.Şimdi 1. kademeye aldım birde böyle deneyelim bakalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Bu konuda önemli olan sizin suların sertlik değeri. Eğer sularınızda kireç varsa ve tuz parlatıcı ve classic deterjanla kullandığınızda iyi sonuç alıyorsanız reçineye zarar gelmesi sizin aleyhinize olur çünkü ilerde kombine deterjandan tekrar ayrı ayrı kullanıma geçtiğinizde işlevine ihtiyaç duyacağınız bir parça. Korumak için de ya kapatmalısınız ya da tuz kullanmalısınız ama kapanmadığı için sizin makinede bu sefer de korozyona neden olacak zamanla cam eşyalarda. Eğer sularda kireç yoksa tuz kullanmadığınızda makinenin dibi kireç tutmuyorsa veya bulaşıklarda kireç izleri kalmıyorsa reçine işlevini kaybetse de pek bir önemi yok. Siz dediğim gibi bi kullanma kılavuzuna göz atın bu ayarın kapanması gerek 20 yıllık makinelerde bile kapanabiliyor hatta daha önce de belirttiğim gibi teyzemin 5-6 yıllık vestel makinesinde bile kapattığımı hatırlıyorum çünkü o da cam eşyalarında korozyon sorunu yaşıyordu ben ayarını yaptıktan sonra bir daha şikayet etmedi benim de gözlemlediğim kadarıyla hiçbir bozulma görmedim camlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 1 Aralık 2018; 21:33:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • batu25 kullanıcısına yanıt
    sularımız orta sertlikte ve aşırı kireçli değil.

    Yani çeşmeler de 1 haftada hafif kireç izi oluşuyor.Ancak aşırı değil yani.

    Kapanma yok fabrika ayarları menüsünde ekran parlaklığı ses seviyesi otomatik kapak açma için enerji safe tuz ayarı var.parlatıcı ayarı hazneden yapılıyor.Kapatma için . kademe yeterli dediler .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Vestel çok ilginç makineler yapıyor. O kadar özellik koyduğu makinede tuzu kapama yok şaka gibi :) servisin dediğine inanmaktan başka çare yok gibi görünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam.makine dede yok yok ancak gelgelelim ilave durulama ile tuzu kapatma da yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    şimdi hocam size katılıyorum ancak forumda abartılıyor malasef sanki bhs den başka iyi yıkayan marka yokmuş gibi algı yaratılıyor.

    Ancak bu birazda model ile alakalı evlenirken vestelin amiral gemisi ekomaks 1017x aldık.10 programlı A+++ (-40) enerji performanslı 5.5 litre ile yıkayan program bile var.Tabi mühendislere göre mükemmel temiz yıkıyormuş.Son durulama suyunu cepte saklıyormuş falan.

    Ancak gelgelelim makine 1. yılından sonra temiz yıkamamaya başladı.Başta eşim finish clasic tuz parlatıcı şeklinde kullanıyordu.Sonraları clasic bulamayınca finish quantum aldık.Ne olduysa bardaklarda süt lekesi benzeri iz kalmaya başladı.Servisi çağırdık kombine detarjan ile tuz kullanımına bağlı tuz kabı özelliği ni kaybetmiş .Kap garantiden değişti belli bir süre sonra sorun düzeldi.

    Ne olsuysa geçen yeni finish quantum aldım internetten haziran 2018 üretim sıfır orijinal paket gibi duruyor yani sahte bayat olma ihtimali yok gibi.

    Neyse makineye de bakım yapalım dedim arkasını sildik temizledik makine temizleyici ile temizledik şimdi ne olduysa makine bardaklarda süt lekesine benzer izler çıkarmaya başladı yine.

    dual wash programı var detarjansız yıkayalım bakalom dedik.ilki soğuk 2. cisi sıcak durulama olmak üzere 2 durulama var.Son durulama da bir açıp bakayım dedim makine içindeki su beyaz olmuş hafif köpürmüş üstelik makineyi önceden artık kalmasın diye 5 kere detarjansız su aldırıp boşalttım.Makinede sorun var çözemedim serviste çözeceğini sanmıyorum anlamadım gitti.

    Aşağı da annanem oturuyor ona 2 program lı pasif kurutmalı vestel aldık makine mümemmel yıkıyor anlamadım gitti.

    Parlatıcı kullanıyor musunuz? Parlatıcı kullanıyorsanız ne yaparsanız yapın parlatıcı köpürür. Aynısı başıma geldi çünkü. Ben 5 senedir elma sirkesi kullanıyorum çok memnumum. Varsın bardaklarım ışıl ışıl olmasın temiz olsunlar yeter. Temizlik takıntılarımız yüzünden bir sürü kimsayallarla yaşıyoruz vücudumuza kadar giriyorlar hatta farkında olmadan yiyoruz bile.

    Parlatıcı kullanıyorsanız bulaşıksız kısa programda parlatıcı gözü açık olarak boş yıkama yapın parlatıcı suyla karışıp bitecek köpük sorununuz ortadan kalkacaktır. Sirke kullanmanızı tavsiye ederim durulamaya olumlu katkısı var aynı zamanda sudaki kireci bi nebze olsa da son durulama suyunda gidereceği için bulaşıklar daha berrak görünüme sahip olur,

    Geçen sene ben hep Quantum kullanıyordum memnunumdum taaaa bu yaz ayında aldığım limon kokulu tabletlere kadar. Kesinlikle kimyasal formülü değişmiş ve eskiden belirttikleri içerikleri arttık kaldırmışlar. Bitirmek için 2 tablet ile kullandım yine Temiz yıkamıyordu. En son Fairy Platinum aldım çok şaşırtıcı şekilde eskiden aşırı olan köpük oranı sorunu giderilmiş. Bulaşıkları Çeşme’de yıkar gibi Sudan geçirmezsem kesinlikle abartı köpük oranı olmuyor. Parlatıcı tuz kullanmıyorum mükemmel sonuç veriyor. Yaşadığım bölgede sular epey kireçli. Geçen sene içi temizlenen termosifon bu sene yine ıslık çalarsak suyu ısıtıyor. Tuz ayarını da kapattım öyle kullanıyorum hiç bir Sorunum yok.

    Daha önce hiç farketmemişim Finish bütün bardakları çizmiş. Daha önce genelde hep Fairy kullanırdım böyle sorun yoktu.

    Eğer bardaklarınızda beyazlama veya çizilmeler varsa tuz kullanımını ayarlardan kapatmanızı tavsiye ederim. Tuz kullanımını gerektirmeyecek derecede kireçli olan suda reçine zarar görse de önemi yok.

    5.5 lt suyla da yıkanan bulaşıkların ne kadar sağlıklı derecede durulandığı tartışılır. Sidik yarışından farkı yok.

    Bence makinenizde sorun yok sorun kötü deterjan yanlış kullanım ayarlarında. Bunları değiştirseniz sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 2 Aralık 2018; 4:3:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam teşekkür ederim cevabınıza.



    Eşim bazı bulaşıklar ı ne desemde durulayıp koyuyor el alışkanlığı ne desem boş.



    Patlayıcı tuz kombine detarjan kullandığımız için kullanmıyoruz.Ancak denemek için geçen koydum çizgi şeklinde olan süt lekesi benzeri iz sadece bardakların sepete temas ettiği noktada belirmeye başladı.



    5 kez detarjansız su aldırıp boşalttığım ve ardından yine detarjansız yıkama yaptığım gün ( son durulama da köpük ve beyaz renk su gördüğüm) yanlış hatırlamıyorsam parlatıcı bitti bitmedi arası gibiydi ışık bazen yanıyor bazen de hiç yanmıyordu.



    Finish konusuna katılıyorum hatta bir madde ismini gizlemişler eski paketle karşılaştırdım.



    Aslında benim sorunum makinenin iyi durulamadığı ve kurutmadığı konusunda şikayetimiz.



    Otomatik kapak açma özelliğini kapattım süreler kısaldı .Bittikten sonrada açmıyoruz bir 1 saat kadar daha sıcak havayı salmıyoruz yine bardakların sepete temas ettiği noktalarda su oluyor.Yani tam kupkuru çıkmıyor .Bardaklar ateş gibi ancak bazı noktaları ıslak işte.



    En sonni şoktan toz detarjan aldık tuz ve parlatıcı yok ondada aynı netice.En son tuz alıp deneyeceğim.



    Bu arada şok un tuz ve parlatıcısı iyimi acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, öğrenci evi için makine ararken şu ürüne denk geldim ancak hiç bir bilgi yok :)



    Modeli BMH-XL604W 6 programlı 2010 da çıkmış sanırım.



    Bilen var mıdır? 2.el de öneri de alabilirim şu makineyi al diye zira 2 programlı makinede 500 eskilerin üst düzey makineleri de 500 :) aslında sıfırda alabilirim ama 1000 liradan başlayan fiyat yüksek geliyor :) öğrenci evine ne gerek var demeyin
    fena birikiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tornedo -- 2 Aralık 2018; 22:29:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    program süresi 3 saat oldu 4 saat oldu diye bardaklar çizilmez hocam, bardakları çizen deterjan, tuz, parlatıcı eksikliği ve su sertliği gibi durumlar / kimyasallar olur. Cam ısıya gayet dayanıklıdır, 100 saat de sıcak su versen. programın uzun sürmesinin nedeni büyük ölçekle fanlı (havalandırmalı) kurutma yapılıyor olması, düşük su sıcaklığında uzun süren yıkama yapılması felan da diğer programı uzatan etkenler tabi.
  • iyigun kullanıcısına yanıt
    öyle hocam da o kimyasalın içinde bu kadar uzun süre durunca inanın sıkıntı oluyor.

    bu arada evet makina a+++ fanlı kurutmalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tornedo kullanıcısına yanıt
    direk telefon ile görüş al hocam, hiç kaçırma bu fiyata.
    bildiğiniz bir sorunu yok değil mi diye sor, mümkünse yerinde 15 dk. çalıştırıp öyle al diyeceğim ama sökülü depo gibi bir yerde duruyor makine, eğer beyaz eşya servisi kendi sorunlu satın alıp yaptırmış da satıyor ise zaten garanti iste, verecektir. Kendi servis olup garanti vermiyorsa zaten hemen uzaklaş alma.
    bozulsa ucuz yollu tamir eder / ettirirsin hocam. Arçelik beko Vestel için bu böyle.. ondan direk al dedim başta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    BSH grubunun bulaşık makinelerine iyi demek için iyi yıkayan makine görmemiş olmak gerek hocam. Ben yerli üretimini bizzat kullandım yerli olmayanını da alanları gördük forumda. Bsh maalesef bulaşık makinesinde berbat durumda. Sadece yıkama performansı konusunda da değil malzeme kalitesi olarak da berbat. Bir kaç yıl içinde bozulan rezistansını ve mezatlarda telleri paslanmış hatta tamamen çürümüş makineleri göz önüne alarak bunu rahatça söyleyebiliyorum. Üstelik bu telleri çürümüş makine almanya üretimi ve daha 5-6 yıllık olan modellerdendi.

    Alıntıları Göster
    Hocam, siz BSH makinelerini öyle bir gömmüş, öyle bir genelleme yapmışsınız ki, gören de "Bu BSH makineleri hayatta alınmaz" diyecek. Öyle olmadığını, bilakis, bulaşık ve çamaşır makinesi için ilk sıralarda düşünülecek markalar (Bosch-Siemens-Profilo) olduğunu düşünerek gerekçeli ve naçizane şekilde yorumlamak istedim.
    Not: Baştan belirteyim ki BSH grubunun fanatiği değil sempatizanıyım. Yani BSH'yi körü körüne savunacak ve avukatlığını yapacak değilim. Sadece kendi gözlemlerimi ve yorumlarımı paylaşacağım.

    Son 6-7 sene içinde evimdeki beyaz eşyaları (TV hariç) yenilerken hep BSH grubunu tercih ettim. Bu tercihi nişanlımın evindeki beyaz eşyalar için de yaptım. Ayrıca çevremde benden fikir isteyen, hatta "Bütçem şu kadar, bana model seç" diyen birçok kişi için de BSH grubu aldım, aldırdım. Bunlar da fiyat/performans oranı yüksekliğiyle çoğunluk Profilo oldu (arada iki tane Bosch var). Buzdolabı aldım, aldırdım; bulaşık ve çamaşır makinesi aldım, aldırdım. Kimseden ciddi bir memnuniyetsizlik duymadım (sadece "Bu biraz sesli çalışıyor" gibisinden birkaç küçük göreceli şikayet duydum). Nişanlımdaki bulaşık makinesinin küçük bir arızası dışında hiçbirinde servis çağırma durumu olmadı.

    Konumuz olan bulaşık makinesine dönersek çevremde en uzun süre kullanılan (7 senedir) nişanlımdaki Profilo 5 programlı bulaşık makinesinden bahsedeyim. Kendisi makineyi tıka basa doldurur. Ucuz sayılabilecek birkaç marka tablet kullanımı dışında yıkama performansından hiç şikayeti olmadı. Keza bizdeki Bosch bulaşık makinesi de 5-6 senedir sorun çıkarmadı ve yıkama performansı gayet iyi (yeni nesil makinelerdeki kurutma performansının nispi zayıflığı hariç). Ben dahil çevremdeki kimse ilk defa bulaşık makinesi kullanan insanlar değil. Tabii elimizden onlarca bulaşık makinesi geçmedi fakat bulaşığın iyi yıkanıp yıkanmadığını anlayacak derecede birikmiş gözlemimiz var.

    İşte bu gerekçelerle BSH grubu makinelerinin gömülmesini haksızlık olarak görüyorum. Tabii sizin gibi olumsuzluklara denk gelmiş olmak bu firmanın markalarını beğenmemek için haklı bir sebep sayılırken, benim açımdan da ciddi bir olumsuzluk yaşamamak, bilakis genelde memnun olmak benim bu firmaya ait markaları sevmem ve önermem için haklı gerekçelerim sayılır.

    Sözün özü, konuyu kişisel bir çekişmeden uzak tutmaya çalıştığımın altını çizerek, karşılaştırmayı sizin ile benim gözlemlerim ve yorumlarım sınırlamasında tuttuğumuzda; sizin hiç beğenmeyen, benim ise oldukça beğenen tarafta oluşumuz temelinde bu mesajımın, okuyan kişilerin tek taraftan bakmasını önleme faydasını sağlayacağını umuyorum.

    Sürç-i lisan etiysem, affola...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 3 Aralık 2018; 19:3:10 >




  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu bsh grubu bulaşık makineleri hakkındaki yorumlarımı eski bosch bulaşık makinesiyle ve kendi ailemin evinde kullandığımız beko makineyle hatta teyzemlerimdeki vestel makinelerle kıyaslayarak yazıyorum. Yani eski bosch a ne kirlilikte buluşık koyduysak yeniye de aynısını koyduk eskide hangi deterjanı kullandıysak yeni makinede de aynısını kullandık. Eski makineyi nasıl dizdiysek yeniyi de öyle dizdik ve herkesin her ailenin bir kullanım alışkanlığı vardır makineyi buna göre kullanır biz de bu alışkanlıklarımıza göre kullandık makineyi ama bir türlü memnun etmedi bizi. Bundan dolayı da yaşadığım sorunları anlattım aslında bunun körü körüne gömmek gibi anlaşılmasını istemezdim.



    Ailemin evindeki beko eski bosch makineden de iyi yıkıyordu zaten neyse dedik yeni modellerde geliştirmişlerdir yine bosch alalım sağlam kaliteli marka dedik ama bir arpa boyu bile mesafe gidememiş olduğunu büyük bir hayal kırıklığıyla görmüş olduk. Sorunun da pervane tasarımında olduğunu düşünüyorum çünkü alt pervanede 10 delik vardı bunlardan sadece iki üç tanesi açılı ayarlanmış diğerleri dik bir açıdaydı bu da doğal olarak yerleştirirken çok dikkatli davranmayı gerektiriyordu hatta tencereleri eski bosch ve beko makineye yerleştirdiğimiz açıda yerleştirince tencerelerin iç kenarları tam yıkanmıyordu. Ayrıca üst sepet pervanesindeki kıt delik sayısı sayesinde de yine makineyi tam düzgün yerleştirmezseniz yıkanmayan bardaklarla ve tabaklarla karşılaşmak mümkündü. Bir de bu üst pervanede alt sepetteki bulaşıkların üzerine su püskürtecek açılı delikler de bulunmuyordu bu yüzden tencelerin dışında da lekeler varsa bu lekeler olduğu gibi kalıyordu üste bakan taraflarda.



    Kirli yıkama sorunlarını arçeliğin 3 programlı makinesinde de yaşadım. Yine evimizdeki bekoya güvenerek arçelik marka 3 programlı makine aldırdım onun da yıkaması berbat ötesi çıktı ve bunu da mesajıma yazmıştım. Ama arçelikteki sorun pervanelerde değil kullanılan motorun gücündeydi dönüşümlü yıkama özelliği yoktu kullanılan motor da dönüşümlü yıkama özelliği olan makinelerdeki motordandı. Dönüşümlü yıkamada 90watt gücündeki motor tek pervaneye su gönderirken bu alt model arçelikte alt ve üst pervaneye aynı anda su gönderiyordu doğal olarak güç yarıya düşüyor ve yıkama performansı gerçekten bulaşıklar kirli konduğunda özellikle tencerelerde berbat ötesi bir haldeydi. Arçelik bekonun orta ve üst segmentteki ürünlerinde dönüşümlü yıkama olduğu için böyle sorunlar da bulunmuyor ama bosch ta kullandığımız makinede dönüşümlü yıkama ve basıncın da çıkardığı sesten fazlasıyla yeterli olduğunu düşünürsek tüm makineleri hakkında rahatça genelleme yapabiliyorum. İşte bu sebeplerden dolayı bsh ı bulaşık makinesinde çok yetersiz buluyorum. Ve niyetim gömmek olmasa da şuan bu makineleri sattığı fiyatları gördükçe de içim acıyor. Hangi bulaşık makinesi olursa olsun bulaşıkları sudan geçirip ya da mümkün olduğunca temiz bir şekilde yerleştirdikten sonra emin olun temiz yıkayacaktır. Ama önemli olan kirli ve sudan geçirilmemiş bulaşıkları temiz yıkaması. Bu konuda da maalesef bsh çok başarısız kalıyor. Acı bir deneyimle bunu çok rahat söyleyebiliyorum. Ha bir de bosch ile yaşadığımız en berbat olay da aqua sensörün azizliği oldu. Eski bosch u kullanırken balık kızartıldığında kullanılan tava ve tabakları 70 derecelik programda yıkardık ki koku falan kalmasın temiz yıkansılar diye. Aynı şeyi yeni bosch’da yaptığımızda makine aqua sensör sayesinde pis balık yağlı suyu temiz olarak görüp ön yıkama adımındaki suyu tahliye etmeden ana yıkamaya geçmiş 70 derecede o pis kokuşmuş suyla bütün bulaşıkları yıkayarak balık kokusunu da makinedeki her şeye bulaştırmıştı. Eski makinede ise balık kokusundan eser kalmazdı. Böyle de kötü bir anıdan sonra bsh grubunun bulaşık makinelerini hiçbir zaman evime sokmayı düşünmüyorum. Ha ben makineye bulaşıkları durular öyle koyarım diyenler hiç düşünmeden alabilir çünkü görüntü ve iç tasarım olarak çok güzel makineler yapıyor bsh ama işte performansları da görüntü ve fiyatlarıyla doğru orantıda olabilseydi keşke de burda da gönül rahatlığıyla tavsiye edebilseydik.



    Bu arada üslübunuzdan dolayı teşekkür ederim ben de konuyu kişiselleştirmeden izah etmeye çalıştım umarım doğru anlaşılmışımdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 672673674675676
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.