Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
347.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tubul

1,5 yıl kadar oldu;

ne tuz ne de parlatıcı kullanıyoruz..

parlatıcı yerine sirke koyuyoruz.

toz deterjan kullanıyoruz.

Hangi deterjan?

Bugün Migrosta Fairy Platinum 40tablet + yemek kitabı ile birlikte : 22TL aldım bugün deneyeceğim.
    Hepsiburada ile uğraşmaktan iyidir.
  • şimdi haberim oldu
    Üçler markette 14 tablet fairy platinum : 5TL
    şok şok şok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merkur

Merhaba
    Bulaşık makinesini sonunda aldım, siemens sn26m882tr
    ilk olarak içinden çıkan finish Quantum ile 2 yıkama yaptık, sonuç güzeldi, kuru ve tertemiz bulaşıklar.
    şimdi ise tuz + tablet + sirke üçlüsünü aldım
    Tuz : Calgonit 2kg aldım : 5TL Karadağ marketten
    Tablet : Finish classic powerbal : 105Tablet 23TL Happy marketten
    Sirke : Elma sirlesi Kühne diye bir marka cam şişede 4 TL

Tuz ayarı :1
    Parlatıcı ayarı : 2
    Başka bir ayar varsa daha bakmadım.
    Auto yıkamada 2:40dk diyordu ama 1 saat erken bitti nedense.
    Sonuç yine kuru ve temiz bulaşıklar

şu an kullandığınız makineden önce hangi marka makine kullanıyordunuz? ya da şöyle sorayım, bu ilk bulaşık makineniz mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tubul

1,5 yıl kadar oldu;

ne tuz ne de parlatıcı kullanıyoruz..

parlatıcı yerine sirke koyuyoruz.

toz deterjan kullanıyoruz.

Hangi deterjan?

Bugün Migrosta Fairy Platinum 40tablet + yemek kitabı ile birlikte : 22TL aldım bugün deneyeceğim.
    Hepsiburada ile uğraşmaktan iyidir.

önceden pril tozdu şimdi bind toz
  • quote:

şimdi haberim oldu
    Üçler markette 14 tablet fairy platinum : 5TL
    şok şok şok

Piyasaya göre çok iyiymiş ama bana en yakın Üçler Market taa Üsküdar sahilde.
  • Bulaşık makinesi deterjanlarının kalitesi özellikle son 1 senedir yerlerde sürünüyor resmen. Ben hiç memnun değilim. Daha evvel de belirtmiştim ama konuyu gördüğümde tekrar yazasım geliyor :) Bulaşık makinesinden şöyle ayna gibi parlamış tencere alamayalı uzun zaman oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Bulaşık makinesi deterjanlarının kalitesi özellikle son 1 senedir yerlerde sürünüyor resmen. Ben hiç memnun değilim. Daha evvel de belirtmiştim ama konuyu gördüğümde tekrar yazasım geliyor :) Bulaşık makinesinden şöyle ayna gibi parlamış tencere alamayalı uzun zaman oldu

Katlıyorum. Artık annem tencerelerin içini cifleyip o şekilde makineye koyuyor. Diğer bulaşıklar ise pek kiri akıtılmadan konulur. Böyle idare ediyoruz. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Merhaba
    Bulaşık makinesini sonunda aldım, siemens sn26m882tr
    ilk olarak içinden çıkan finish Quantum ile 2 yıkama yaptık, sonuç güzeldi, kuru ve tertemiz bulaşıklar.
    şimdi ise tuz + tablet + sirke üçlüsünü aldım
    Tuz : Calgonit 2kg aldım : 5TL Karadağ marketten
    Tablet : Finish classic powerbal : 105Tablet 23TL Happy marketten
    Sirke : Elma sirlesi Kühne diye bir marka cam şişede 4 TL

Tuz ayarı :1
    Parlatıcı ayarı : 2
    Başka bir ayar varsa daha bakmadım.
    Auto yıkamada 2:40dk diyordu ama 1 saat erken bitti nedense.
    Sonuç yine kuru ve temiz bulaşıklar

şu an kullandığınız makineden önce hangi marka makine kullanıyordunuz? ya da şöyle sorayım, bu ilk bulaşık makineniz mi?

Evet ilk makinem...

• quote:

Bulaşık makinesi deterjanlarının kalitesi özellikle son 1 senedir yerlerde sürünüyor resmen. Ben hiç memnun değilim. Daha evvel de belirtmiştim ama konuyu gördüğümde tekrar yazasım geliyor :) Bulaşık makinesinden şöyle ayna gibi parlamış tencere alamayalı uzun zaman oldu

Demek kalite düştü son 1 yıldır. Bende 5-6 aydır makina eskisi gibi iyi yıkamıyor diyordum, demekki sadece bende değil genel bir problem.

120' li pril7 almıştım 8-9 ay önce ilk aylarda iyiydi sonradan iyi yıkamamaya başladı makina; artık deterjanların uzun süre bekleyince bayatlamaya, adileşmeye başladığını düşünüyorum. Ya da bilmediğim başka şeyler var.

Artık daha küçük paketler almaya karar verdim ve tanesi 3 TL'den iki adet 14'lü pril perfect aldım. Bakalım 1 aya kadar elimdeki bayat pril7 tabletler bitince onları deneyeceğim, göreceğiz kalitesi nasılmış...

Saygı ve selamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

quote:

Demek kalite düştü son 1 yıldır. Bende 5-6 aydır makina eskisi gibi iyi yıkamıyor diyordum, demekki sadece bende değil genel bir problem.

120' li pril7 almıştım 8-9 ay önce ilk aylarda iyiydi sonradan iyi yıkamamaya başladı makina; artık deterjanların uzun süre bekleyince bayatlamaya, adileşmeye başladığını düşünüyorum. Ya da bilmediğim başka şeyler var.

Artık daha küçük paketler almaya karar verdim ve tanesi 3 TL'den iki adet 14'lü pril perfect aldım. Bakalım 1 aya kadar elimdeki bayat pril7 tabletler bitince onları deneyeceğim, göreceğiz kalitesi nasılmış...

Saygı ve selamlar..

Bu teoriniz doğru olabilir. Bayatlama meselesi.

• Kalitesi düşen deterjanlar değil makinalar. Çünkü tasarruf adına yıkama suyunu iyice azalttılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kalitesi düşen deterjanlar değil makinalar. Çünkü tasarruf adına yıkama suyunu iyice azalttılar.

Bu da diğer teori. Ancak kullanıcı yorumlarına bakarsanız kaç aydır düzgün yıkarken şimdi değişmeye başladı diyor.

Kullanıcılar farklı deterjan vs kullanbiliyorlar örneğin. Arkadaşın dediği gibi büyük paketler heleki bayatlıyor olabilir.

Bulaşık olsun çamaşır olsun birde paketlerin ağzının açık kalmaması veya nemlenmemesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 20 Mart 2012; 10:39:51 >
  • Bimin bind active'ini deneyin derim
  • bind active, tablet mi toz mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kalitesi düşen deterjanlar değil makinalar. Çünkü tasarruf adına yıkama suyunu iyice azalttılar.

Yok hocam bendeki makine aynı. A sınıfı ama 14lt su tüketimi var. 2002 model cihaz, geçen sene 2. el olarak aldım.
    Bu makinede eskiden kullandığım hepsi1arada iyi sonuç veriyordu. Hatta yazlığa yolladığım 2000 model C sınıfı Siemens'ten daha üstün gibi gelmişti. Ne zaman yeni bir paket daha aldım, sinir krizi geçirmeye başladım.

Benim de sıkıntım bulaşıklardaki beyaz su damlası lekeleri idi, bunu parlatıcı ekleyerek çözdüm. Ki eskiden hiç kullanmazdım bile.

Ancak tencere diplerinin renk değiştirmesi ve bir yarısı parlakken diğer yarısının kurumuş su damlası lekeleri ile çıkmasına çözüm bulamadım.
    Hele ki tencere diplerinin renk değiştirmesi inanılmaz sinirimi bozuyor. Hani makarna haşlarsınız da sıcak tencereyi ocağın üzerine koyarsınız, tabanın rengi döner. Makineden aynen öyle çıkıyor.

Ben tabakları dizip üzerine tencere yatırırım. Hata yapıyorumdur diye altı boş olarak tencere koyuyorum yine aynı.

Pril Perfect'in Bind Activit'ten hiç farkı yok bence yani. Birkaç yıl evvel Bind aldığımda aynı sıkıntıları yaşamıştım.

Hatta meraktan kenarda 4-5 yıldır bekleyen toz deterjanı kullandım ve Pril ile aynı sonucu aldım.

Bundan sonra ya Quantum, ya da Bind toz deterjan alacağım.

• Merhaba
    Peki hiç "Dual band" veya "Cros fire" olarak deterjan veya tablet deneyen oldumu? ciddiyim
    Mesela
    1 tablet classic + 1 tablet hepsi bir arada kullanmak
    veya
    2 tablette farklı markalardan ama classic olacak ve + tuz + sirke kombinasyonu
    yada
    1 tablet en iyisinden + 1 tablet en ucuzundan gibi bir kombinasyon denemek lazım.
    Burada makineye 2 tablet koymaktan söz ediyorum, birinci tableti göze koyarız diğerinide makinenin içerisine bırakırız.
    ilk combo operasyonunu yapandan test sonuçlarını bekliyoruz.
  • Candoğan quantum powerball mu, calgonit finish mi daha iyi ?? daha önce bahsetmiştin ama unuttum konuyuda bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Collezione

Candoğan quantum powerball mu, calgonit finish mi daha iyi ?? daha önce bahsetmiştin ama unuttum konuyuda bulamadım.

Calgonit, yeni ismiyle Finish'in birkaç çeşiti var.

Classic Powerball
    Hepsi 1 Arada
    Quantum

En iyisi Quantum. Classic'te tuz ve parlatıcı etkisi yok.
  • quote:

Merhaba
    Peki hiç "Dual band" veya "Cros fire" olarak deterjan veya tablet deneyen oldumu? ciddiyim
    Mesela
    veya
    yada
    1 tablet en iyisinden + 1 tablet en ucuzundan gibi bir kombinasyon denemek lazım.
    Burada makineye 2 tablet koymaktan söz ediyorum, birinci tableti göze koyarız diğerinide makinenin içerisine bırakırız.

Tabletler yarım kırılarak birleştirilebilir belki ama 2 tablet koyarsanız makine durulayamayacağından sabunlu bulaşıklar elde edersiniz

• quote:

quote:

Merhaba
    Mesela
    veya
    yada

Tabletler yarım kırılarak birleştirilebilir belki ama 2 tablet koyarsanız makine durulayamayacağından sabunlu bulaşıklar elde edersiniz

Ben 2 saatten uzun programlarda ön yıkama sıcak olduğu için ön yıkama için 1 tane quantum kullanıyorum. Ön yıkama bittikten sonra ana yıkamaya geçmeden bir tane daha koyuyorum, diğer türlü programın başında 1 tane koyarsam bulaşıklar ıslak çıkıyor makine ön yıkamada tabletin yarısını harcıyor zaten ön yıkama-ana yıkama-2 durulama-1 parlatma-kurutma derken tablet ana yıkamada zaten eriyip bitiyor.Uzun programlarda 2 tablet kullanmak daha iyi. 30-40dklık programda jel, 1-2 saat arası programlarda 1 tablet+jel deterjan, 2 saatten uzun programlarda 2 tablet kullanıyorum çok güzel durulanıp çıkıyor.Ancak Hepsibirarada kullananların 2 tablet koymasını asla önermem çok fazla köpük oluşturduğundan motoru boğuyor.Fairy Platinum ise 1 tablet kullanmama rağmen 2 buçuk saatlik programda iyi sonuç vermişti.Fairy platinum ile quantum kombinasyonunu yarın sabah deneyeceğim bakalım nasıl sonuç verecek?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.