Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
347.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: Merkur

Merhaba
    Peki hiç "Dual band" veya "Cros fire" olarak deterjan veya tablet deneyen oldumu? ciddiyim
    Mesela
    1 tablet classic + 1 tablet hepsi bir arada kullanmak
    veya
    2 tablette farklı markalardan ama classic olacak ve + tuz + sirke kombinasyonu
    yada
    1 tablet en iyisinden + 1 tablet en ucuzundan gibi bir kombinasyon denemek lazım.
    Burada makineye 2 tablet koymaktan söz ediyorum, birinci tableti göze koyarız diğerinide makinenin içerisine bırakırız.
    ilk combo operasyonunu yapandan test sonuçlarını bekliyoruz.

Tabletler yarım kırılarak birleştirilebilir belki ama 2 tablet koyarsanız makine durulayamayacağından sabunlu bulaşıklar elde edersiniz

Ben 2 saatten uzun programlarda ön yıkama sıcak olduğu için ön yıkama için 1 tane quantum kullanıyorum. Ön yıkama bittikten sonra ana yıkamaya geçmeden bir tane daha koyuyorum, diğer türlü programın başında 1 tane koyarsam bulaşıklar ıslak çıkıyor makine ön yıkamada tabletin yarısını harcıyor zaten ön yıkama-ana yıkama-2 durulama-1 parlatma-kurutma derken tablet ana yıkamada zaten eriyip bitiyor.Uzun programlarda 2 tablet kullanmak daha iyi. 30-40dklık programda jel, 1-2 saat arası programlarda 1 tablet+jel deterjan, 2 saatten uzun programlarda 2 tablet kullanıyorum çok güzel durulanıp çıkıyor.Ancak Hepsibirarada kullananların 2 tablet koymasını asla önermem çok fazla köpük oluşturduğundan motoru boğuyor.Fairy Platinum ise 1 tablet kullanmama rağmen 2 buçuk saatlik programda iyi sonuç vermişti.Fairy platinum ile quantum kombinasyonunu yarın sabah deneyeceğim bakalım nasıl sonuç verecek?

3'ü tamamen düşman kulllanan varmı? (Toz deterjan+tuz+parlatıcı ayrı ayrı)

Sanki eski sistem daha iyi gibime geliyor. Tablet olayı kafama yatmıyor bir türlü.

Hap şeklinde olunca makine hapı yutuyor gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 20 Mart 2012; 22:04:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyre

merhabalar
    profilo BM6284 aldık henüz kullanmaya başlamadım ama bu profilo bulaşık mak.lerinde 10 yıl anti krozyon garantisi varmış
    şimdi ne detarjan kullanmaya karar veremiyorum 6 sayfayıda okudum herkesin yorumu farklı bint sanki popüler olmuş gibi fairy quantum alim diyorum 20 tanesi 17 tl verdiğim paraya değicekmi oda belli değil
    tuz göstergesi 4 te istanbul üsküdarda oturyorum suyun sertliğini bilen varmı aranızda ona göre ayarlarsam ya da tuz kullanmak zorundamıyım
    tam bir karmaşa içindeyim
    aman ne deterjan meslesi imişşş pufff

Dostum fairy quantummuş vsvs 20 taneye 17 tl verilirmi yaw....Salla verme..Bak arkadş yukarda karfurun kendi ürünleriyle ilgili bilgi yazmış.Onu deneyebilirsin.Ayrıca fairy nin normalleri benm hanım cok memnun kalmıstı ondan alabilirsn.Bende su ara pril kullanıorm tablet 120 tanesini 21 tl ye almstm.İdare eder ama finiş hepsi birarada daha iyiydi.Geçen de migrosta denk geldi 115 tane finiş biraradayı 26 tl ye mi ne aldım..Tuz ve parlataıcı ayarını en düşüğe getir..Eğer kullanma kılavuzun yoksa pdf olarak bulabilirsn nette.Otomatikte yıka genelde(Bendede bm 6284 var) çok yağlı olursa tencere moduna getir.Makinemiz 10 numara süper seçim yapmışsın.

• quote:

Merhaba
    Peki hiç "Dual band" veya "Cros fire" olarak deterjan veya tablet deneyen oldumu? ciddiyim
    Mesela
    1 tablet classic + 1 tablet hepsi bir arada kullanmak
    veya
    2 tablette farklı markalardan ama classic olacak ve + tuz + sirke kombinasyonu
    yada
    1 tablet en iyisinden + 1 tablet en ucuzundan gibi bir kombinasyon denemek lazım.
    Burada makineye 2 tablet koymaktan söz ediyorum, birinci tableti göze koyarız diğerinide makinenin içerisine bırakırız.
    ilk combo operasyonunu yapandan test sonuçlarını bekliyoruz.

o combolar gereksiz aşırı deterjan demektir ki candoğanın da dediği gibi sonradan elinde durularsın bulaşıkları ellaaam

• Yaklaşık 15dk önce makineyi çalıştırdım Quantumu deterjan gözüne Fairy platinumu ise filtrenin oraya koydum ve Kuvvetli 65'C programında güçlü yıkama seçeneği ile çalıştırdım Makine şuan 35'C ön yıkama yapıyor Ön yıkamadan sonra 65'C ana yıkama>30'C durulama>50'C durulama>75'C parlatma>Kurutma yaparak bitecek yaklaşık 02:30 saat sonra sonuçları göreceğim mesajı yazarken makine ön yıkamayı bitirdi şuan ana yıkama suyu alıyor.
  • quote:

Yaklaşık 15dk önce makineyi çalıştırdım Quantumu deterjan gözüne Fairy platinumu ise filtrenin oraya koydum ve Kuvvetli 65'C programında güçlü yıkama seçeneği ile çalıştırdım Makine şuan 35'C ön yıkama yapıyor Ön yıkamadan sonra 65'C ana yıkama>30'C durulama>50'C durulama>75'C parlatma>Kurutma yaparak bitecek yaklaşık 02:30 saat sonra sonuçları göreceğim mesajı yazarken makine ön yıkamayı bitirdi şuan ana yıkama suyu alıyor.

Sonuçları merakla bekliyoruz, nerde kaldı?
  • quote:

quote:

Yaklaşık 15dk önce makineyi çalıştırdım Quantumu deterjan gözüne Fairy platinumu ise filtrenin oraya koydum ve Kuvvetli 65'C programında güçlü yıkama seçeneği ile çalıştırdım Makine şuan 35'C ön yıkama yapıyor Ön yıkamadan sonra 65'C ana yıkama>30'C durulama>50'C durulama>75'C parlatma>Kurutma yaparak bitecek yaklaşık 02:30 saat sonra sonuçları göreceğim mesajı yazarken makine ön yıkamayı bitirdi şuan ana yıkama suyu alıyor.

Sonuçları merakla bekliyoruz, nerde kaldı?

Sonuçlar osym.gov.tr 'den yayınlanacak diyorlar :)

Ablama da parlatıcı testi yaptırıyorum. 1 hafta oldu cevap gelmedi daha. Bulaşık birikecek diyor :)

• Arkadaşlar hepsiburada.com'da 14'lü Fairy Platinum 4,99TL. Kargo da bedavaymış.

• Diasa'da 35li Pril Perfect de 11.06 liraydı kampanya bitmediyse...
  • quote:

ön yıkamada filtrenin oraya koydygunuz deterjan çözünüp gitmicek midir? ayrıca 2 tablet deterjan çok değil mi? nasıl arınır o deterjan? ayrıca ne gerek var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Diasa'da 35li Pril Perfect de 11.06 liraydı kampanya bitmediyse...

Ben tanesi 7,45TL'ye 2 paket almıştım ama birdaha o fiyata verseler bile almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 22 Mart 2012; 23:16:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Diasa'da 35li Pril Perfect de 11.06 liraydı kampanya bitmediyse...

Ben tanesi 7,45TL'ye 2 paket almıştım ama birdaha o fiyata verseler bile almam.

Tencere gibi çelik eşyalardaki temizliğini beğenmemiştiniz sanırım. Artık annem bir yıldan fazladır tencereleri makinaya koymadığı için idare ediyoruz. 1 yıl önce de farklı deterjanlar denemiştik annem tenceredeki lekelerin çıkmadığını söylüyordu. Biz de doğru düzgün deterjan bulamadık bi türlü. Eskiden demlikleti çay lekeleri çıkardı şimdi çıkmıyor.

edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 23 Mart 2012; 13:50:36 >
  • Takip.
  • Aslında tuza ihtiyaç olmayan yerlerde en güzel classic tablet kullanmak.
    Parlatıcı gözüne de parlatıcı ve isteyenler elma sirkesi kullanabilir. Islak çıkmasın derseniz parlatıcı ayarını ona göre yükseltmek lazım.
  • arkadaşlar sonunda problem halloldu.

eskiden bulaşıklarda kurumuş su lekesi ve çelik malzemelerin altı salça yanığı gibi oluyordu.
    çeşitli denemelerden sonra hemde pril7 de hemde quantumda parlak kuru ve temiz bulaşıklar elde ettim.

ben vanda ikamet ediyorum ve buranın suları çok kireçli daha önce parlatıcıdan gibi geldi sorun ama her kadar tablet kullansakta kireci tam anlamıyla engellemiyor makinenin tuz ayarını yükseltmeniz gerekiyor. ben 2 kademe yükselttim bulaşıklar son derece iyi idi. saygılar...
  • Bugün markette temizleyicilere bakıyordum. Fiyatlar oldukça uçmuş Pril 11, finish 13 lira. Stand görevlileri hemen yanıma koştular her biri farklı firma elemanı. Ürünleriniz çok pahalı dedim, pril görevlisinin biri "nasıl pahalı ablacım fiyatlar" diyor. Emekliler için pahalı dedim, diğeri de bana hak verdi. Finishçi bayan parlatıcı deterjan seti ile alın size temizleyici hediye edeyim dedi istemem dedim, sonradan arkamdan koşup tek kullanımlık finish temizleyiciyi hediye etti. Bu görevliler umarım firmalara müşterilerin memnuniyetsizliğini iletiyorlardır, deterjanların fiyatları aldı başını gidiyor...
  • Arkadaşlar, Quantum'a benzeyen Fairy markası için ne diyorsunuz ? Procter and Gamble firmasının ürünü.
  • merhaba 15 gun once simens bulasık makinesi aldık servis geldiğinde sadce tuz ve tablet kullanmamızın yeterli olacagını soyledi.bizde bimin urunleri olan tuz ve tabletleri alıp kullanmaya basladık ama bulasıklarda cızılmeler oldu.ayrıca bulasıkları cok temiz koymama ragmen bardakların dıs kısmında beyaz lekeler olusuyor.bunun nedenini bilen varsa onerilerini bekliyorum.ayrıca parlatıcı kullanmalımıyız.birde detarjanların hepsi icin bir marka veririseniz sevinirim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seval158

merhaba 15 gun once simens bulasık makinesi aldık servis geldiğinde sadce tuz ve tablet kullanmamızın yeterli olacagını soyledi.bizde bimin urunleri olan tuz ve tabletleri alıp kullanmaya basladık ama bulasıklarda cızılmeler oldu.ayrıca bulasıkları cok temiz koymama ragmen bardakların dıs kısmında beyaz lekeler olusuyor.bunun nedenini bilen varsa onerilerini bekliyorum.ayrıca parlatıcı kullanmalımıyız.birde detarjanların hepsi icin bir marka veririseniz sevinirim teşekkürler.

makineniz hayırlı olsun..

öncelikle suyunuz sertliğini öğrenmeniz gerekir ve ona göre tuz ayarınızı yapmalısınız tablet kullanacaksanız bir kademe düşük bırakabilirsiniz.parlatıcıda kullanmamanız bahsettiğiniz sıkıntılara neden olur. parlatıcı yerine elma sirkesi kullanabilrsiniz ben bimden aldığım sirkeyi kullanıyorum.sirke kullandığım için parlatıcı ayarını ensona kadar getirmiş durumdayım.deterjan olarak sıvı deterjanı kesinlikle önermem en iyisi finish quantum...

• ysfmar verdiğiniz bilgiler icin teşekkür ederim.. golcukte otoruyoruz.suyun kirec oranı hakkında bir bilgim yok..bu tuz ayarını ve parlatıcı ayarını nasıl ayarlayacagım.servis onun hakkında birsey dememişti.bu arada model bu siemens SN26M282TR
  • quote:

Orijinalden alıntı: seval158

ysfmar verdiğiniz bilgiler icin teşekkür ederim.. golcukte otoruyoruz.suyun kirec oranı hakkında bir bilgim yok..bu tuz ayarını ve parlatıcı ayarını nasıl ayarlayacagım.servis onun hakkında birsey dememişti.bu arada model bu siemens SN26M282TR

adresine gidin.

Dökümanları seçin.

Kullanım kılavuzunu indir deyin.

İlk dosyayı seçin. Orada su sertlik vs ayarlamaları var.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.