Şimdi Ara

Bukalemun Ne Yer?Ne Yapar?Bukalemun Yakaladım[SSli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
20.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün kuzenlerle bahçede geziyorduk.Sonra arkadamizdan yolun ortasından geçerek bişey yürüdüğünü farkettik.sonra onun Bukalemun olduğunu farkettik.Akdeniz Bukalemunuymuş.

Önce elime alamadım.Ordaki krem rengi tshirtli olan benim.Sonralara doğru hiç bişey yapmadığını farkettim.Şu elime alıyorum geziniyor..Açık renkli yerlde Yepyeşil oluyor.Koyu yerlerde rengi Kahverengi ve siyah oluyor.

Sizce arkadaşlar ben bunu satabilirmiyim?Ne yapabilirim?

Bukalemun Ne Yer?Ne Yapar?Bukalemun Yakaladım[SSli] Bukalemun Ne Yer?Ne Yapar?Bukalemun Yakaladım[SSli] Bukalemun Ne Yer?Ne Yapar?Bukalemun Yakaladım[SSli]
     Bukalemun Ne Yer?Ne Yapar?Bukalemun Yakaladım[SSli]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 27 Eylül 2010; 1:58:23 >

• burgerde vupır starbaksta frappacino(karamel) bunları sağlamassan hayvan ölür ben diyim
  • Bukalemunların evde beslenmesi zorcadır, zira bukalemunlar esaret altında uygun koşullar sağlanmadıkça fazlaca yaşayamazlar. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan kişilerin haricindekilerin bukalemun beslemeleri pek doğru değildir. Zira bu bölgelerin dışında kalan bölgelerin iklimi bukalemunlar için fazla serttir.

Bukalemunlar böcek yiyerek beslenirler, yaşayabilmeleri için gerekli olan günde en az 20-30 canlı sineği veya hamam böceğini ona sağlamak doğal ortamda mümkünse de ev içinde mümkün olamayabilir. Günde en azından 20-30 canlı sinek veya bulamazsanız, 7-8 orta boy canlı çekirge, yada 10 kadar ufak canlı hamamböceği ile beslenmelidir. Bu da sağlanamazsa en azından balıklar için üretilmiş; Kurutulmuş karidesler bukalemuna verilmelidir ama yine de buna ilaveten, mutlaka canlı yem verilmesi gerekir. (Bukalemunların esarette yaşayamamasının en önde gelen sebebi, beslenme sorunlarıdır) Çünkü bukalemun, bu miktardaki (ki bu minumum ihtiyactır) böceği hatta daha da fazlasını, uzun dili sayesinde doğada çok kolay yakalayabilir, ancak bu miktardaki böceği ona canlı (Eğer sinek ise yarı sersemlemiş) olarak temin etmek, hak verirsiniz ki oldukca zordur.

http://reptile.fisek.com.tr/buka.htm buda daha nice bilgiler var nasıl canlı sinek yakalayacağınız vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Achteruit -- 15 Haziran 2009; 20:35:40 >

Karadeniz Teknik Üniversitesi
    Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (2011)

• quote:

Orjinalden alıntı: Kud

burgerde vupır starbaksta frappacino(karamel) bunları sağlamassan hayvan ölür ben diyim

Bir kere olsun düzgün birşeyler yaz . En azından dene
    Bu böcek nedir yav?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kelebek böcek inekte başka bişi gelmiyo aklıma

iyi bak hayvana çok değerlidir bildiğim kadarıyla

Orjinalden alıntı: KaraDeluq

Bukalemunların evde beslenmesi zorcadır, zira bukalemunlar esaret altında uygun koşullar sağlanmadıkça fazlaca yaşayamazlar. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan kişilerin haricindekilerin bukalemun beslemeleri pek doğru değildir. Zira bu bölgelerin dışında kalan bölgelerin iklimi bukalemunlar için fazla serttir.

Bukalemunlar böcek yiyerek beslenirler, yaşayabilmeleri için gerekli olan günde en az 20-30 canlı sineği veya hamam böceğini ona sağlamak doğal ortamda mümkünse de ev içinde mümkün olamayabilir. Günde en azından 20-30 canlı sinek veya bulamazsanız, 7-8 orta boy canlı çekirge, yada 10 kadar ufak canlı hamamböceği ile beslenmelidir. Bu da sağlanamazsa en azından balıklar için üretilmiş; Kurutulmuş karidesler bukalemuna verilmelidir ama yine de buna ilaveten, mutlaka canlı yem verilmesi gerekir. (Bukalemunların esarette yaşayamamasının en önde gelen sebebi, beslenme sorunlarıdır) Çünkü bukalemun, bu miktardaki (ki bu minumum ihtiyactır) böceği hatta daha da fazlasını, uzun dili sayesinde doğada çok kolay yakalayabilir, ancak bu miktardaki böceği ona canlı (Eğer sinek ise yarı sersemlemiş) olarak temin etmek, hak verirsiniz ki oldukca zordur.

http://reptile.fisek.com.tr/buka.htm buda daha nice bilgiler var nasıl canlı sinek yakalayacağınız vs vs

Güzel bilgiler

BAŞARIYI DEĞİL SEMTİMİZİ SEVDİK!

• quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

Marul filan yer heralde.

birisi SS alsın adam marul yediriyor
    make your choice... live or die
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

çok güzelmiş. naptın hayvanı? umarım salmışsındır doğaya.

yengem çok korkuyordu.Bizim köyde "yüze yapışgan" diye nam salmış.Herkes de yüze yapışıyor gözü kör ediyor diye korkardı hayvandan.Öyle birşey yok aslında.Valla köyde ilk besleyen eline alan bendim..Sonra tepkiler üzerine aldığım yerin civarında bahçeye bıraktım kaçtı

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

yengem çok korkuyordu.Bizim köyde "yüze yapışgan" diye nam salmış.Herkes de yüze yapışıyor gözü kör ediyor diye korkardı hayvandan.Öyle birşey yok aslında.Valla köyde ilk besleyen eline alan bendim..Sonra tepkiler üzerine aldığım yerin civarında bahçeye bıraktım kaçtı

• Keske petshoapa falan satsaydn
  • En doğrusunu yapmışsın hocam adamsın
    Bu arada konu hortlattık

Orijinalden alıntı: The Echoes

quote:

iyi miş göz çıkaran yüze yapışan :D

• quote:

Orijinalden alıntı: The Echoes

quote:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.