bugun eniştemle adanadan ankaraya gittik geldik. araç hyundai accent era 2008 model 40 bin kmde. şimdi gelelm inanılmaz yakıt tüketimine. adanadan içindeki gaz ile aksaraya kadar gittik aksarayda gaz bitti ve 1.68den gazı fuleldik kmyi sıfırladık hızımız 140 150- yer yer 170 ile ankaraya gittik 50 km ş.içi kocatepe camiiden karşıyaka mezarlığı sonrada tekrar yola koyulduk. tekrar aksaraya aynı gazcıya geldiğimizde gaz bitti ve kilometre 455i gösteriyordu yani 35litre gaz . 1.68=58.8 lira ile 50 kmsi ş.içi 400 kmsi ş.dışı toplam 455 km yol yaptık ve kmde 129 krş gibi bir değer çıktı ortaya çok şaşırdım açıkçası paylaşmak istedim.
Öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten çok iyi bir değer uzun yol için. Ben 19.5 kr yaktım 2.01TL den aldım gazı...
quote:
Orijinalden alıntı: wurtz
Öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten çok iyi bir değer uzun yol için. Ben 19.5 kr yaktım 2.01TL den aldım gazı...
valla bende anlamadım 1.68lik gaz ve brc mi çok uyum sağladı artık bilemiyorum o kadar hız yaptık birde demekki hyndailer çok az yakıo benim avensis olsa kmde 20 krş yakardı.
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
quote:
valla bende anlamadım 1.68lik gaz ve brc mi çok uyum sağladı artık bilemiyorum o kadar hız yaptık birde demekki hyndailer çok az yakıo benim avensis olsa kmde 20 krş yakardı.
Motorunuz 1.4 Aracın hava filtresi, buji gibi malzemeleri daha yeni Lastiklerinizin genişliği az Araç hafif
Ve daha bir sürü etmen var yakıtı azaltacak. Ben de ayarları kıstırdım fazla yakmaya başladı üstüne üstlük rampalarda da çekmemeye başladı. Şimdi Mardin'de Tartarini ayarı yapan birini bul bulabilirsen
gazı ucuza alıyorsunuz.
ayrıca arac 1.6 olsa daha az yakardınız.
2 yıl kullandım çok memnundum,
tek hoşuma gitmeyen yönü kapı içlerinde ufak çaplı korozyon oluşmuştu
yakıt değerleri çok iyi
bana bu tüketim çok az geldi ya 100 kmde 7.7 litre yakıt 140 -150 ile çok çok az geldi bana benim avensis olsa idi 10 litre yakardı herhalde. ayrıca era hafif bir araç değil 1200 küsür kilo imiş sanırım.
sehirler arası 580km de 117bınlıra yaktı km de 200kurus yapıyor cc kullandım ortalama 100km hızla gıttım arabada 2 kısıydık yukte vardı bı ara 200km hızada cıktım
quote:
Orijinalden alıntı: hard_hacker
sehirler arası 580km de 117bınlıra yaktı km de 200kurus yapıyor cc kullandım ortalama 100km hızla gıttım arabada 2 kısıydık yukte vardı bı ara 200km hızada cıktım
Golf 6 TSi mı?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: hard_hacker
Golf 6 TSi mı?
evet 2 gun once memlekketten calıstıgım yere gelırken olctum
2005 coroola hb LPG 80-90 km/saatte şehir dışı ortalama LPG tüketimi tasarruflu kullanımda 7,5 litre, şehiriçi ise 1o.5 litre tabiki bu değerler yaz ayları için geçerli ve harcanan benzine değinmiyorum. Kışın ise kısa mesafede LPG kullanımının pek avantajı yok çünkü benzinden gaza geçtim diyinceye kadar ya yolunuz bitiyor yada LPG'de fazla kullanamıyorsunuz. Benim değerlendirmemde bu şekilde
@hard_hacker Güzel bir değer benzin için. TSi zaten yakıt konusunda çok iyi. İyi günlerde kullanın...
quote:
@hard_hacker Güzel bir değer benzin için. TSi zaten yakıt konusunda çok iyi. İyi günlerde kullanın...
tesekkur ederım hocam saolun ...
bende 1.4 tek kapı saxo var
420km 80 lira benzin ile yaptım tup falan yok.. taktırmaya degmez die dusunuyorum. %30 40 tasarruf diolar smdi ben tup taksam bnim araba 130kr mu yakıcak sanki...
ama arabanın bakımları hep tam tutuyorum. benzin filtresi yagı hava filtresini degiştiririm hep. birde 3 bin devirde 120 yapıo benim araba oda ekonmklestiriyor.. tabi araba 830 kilo 2kişiydik lastikleride şişik tutarım
quote:
Orijinalden alıntı: tolgacem
420km 80 lira benzin ile yaptım tup falan yok.. taktırmaya degmez die dusunuyorum. %30 40 tasarruf diolar smdi ben tup taksam bnim araba 130kr mu yakıcak sanki...
ama arabanın bakımları hep tam tutuyorum. benzin filtresi yagı hava filtresini degiştiririm hep. birde 3 bin devirde 120 yapıo benim araba oda ekonmklestiriyor.. tabi araba 830 kilo 2kişiydik lastikleride şişik tutarım
Kaliteli bir sıralı sistem Lpg ve kaliteli bir işçilikle sizin arabanız 14 kuruştan fazla yakmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: tolgacem
kmde 190 krş yakmışsınız lpg ile 120 130 falan yakarsınız.
hiç bir sorunu olmayan tıkır tıkır calısan arabaya lpg takıp teklemesi calısmaması vs vs
gibi sorunlar olur diye korkuyorum.. sehir içinde istanbulda birazda basarak 250 270 leri buluyor cunku dusunuorm lpg sehir içi acısından gerci ama
ya sorun olursa işte
Dün oto yıkamacıdaydım.
SEAT Cordoba 1.4 TDI 75 HP vardı (3 silindir 6V SOHC), tek depo ile İstanbul'dan Adana'ya geldiğini söyledi, zaten ben de öyle tahmin ettim, ama Citroën C3'ü de varmış 1.4 HDi ve o daha da az yakıyormuş, söylediğine göre 3/4 depo ile İstanbul-Adana arasında gidip gelebiliyormuş. Kilometreye 13-14 kuruştan söz etti.
Ben tabi kilometreye 30 küsür kuruş yakınca hiçbirşeyden söz edemedim...
Ford Fiesta 1.4 tdci (2008 model) aracımla geçen hafta Zonguldaktan İzmire geldim.
85 TL Euro Dizel ile ; 650 KM yaptım.
3.00 dan aldım mazotu. Yani 13 kuruş yaktı KM'de. Değerler NET değerlerdir. Depoyu fulledim. bitince tekrar fulledim ve öyle hesapladım. Ayrıca yol bilgisayarı çok yakın tahmin yaptı ona da şaşırdım. Ama inanın bundan az yaktırmak imkansız. insan kafayı yiyor az yaktırcam diye
gelecek sefer tam gaz gideceğim , aradaki farkı ölçeceğim. Belki de boşuna kasıyoruz az yaktırmak için.
Her yil 1 hafta izin hakki tanırım kendime. Bunu da 30 Ağustos Zafer Bayramına denk getirmeye çalışırım. Böylece işyerim 1 gün resmi tatilden de faydalanarak kapalı kalmış olur.
Bu yıl
- Yarı fiyatına bir tatil köyüne gittim, daha önce gittiğim yerlere göre 1.250 TL kâr ettim aklımca. - İki aile bir araçla gittik, 2200 km için cebimden 280 TL yakıt masrafı yaptım, yoksa 680 TL ödeyecektim, 400 TL de oradan kâr ettim güya.
İşyerini açtım Pazartesi günü, ve Salı günü fark ettim ki bir müşterinin talimatları dikkatlice okunmadığından yaklaşık 100 sayfa çeviri boşuna yapılmış, bana masrafı yaklaşık 750 TL, kazançtan kaybedilen para da en az 2.500 TL.
Bir ya da birkaç yerden SIKINCA kesinlikle ÇIKIYOR...