Şimdi Ara

Bugün ilk defa psikoloğa gittim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesafe olarak uzaktı ama gittim. Pek bişey anlamadım. Sık sık buluşmamız gerektiğini, tedavimin en az 6 ay süreceğini söyledi. Aralarda grup terapisi yapıcaz dedi. İçimden dedim parayı sağlama almak için 6 ay kesin bağlıyor dedim ama sonra da gitmemek daha da kötü yapıyor. Kazıklıyor diyip hiç gitmemektense denemeyi göze aldım. Daha önce gidip faydasını gören oldu mu beyler ? Kitap verdi iki tane oku bunları dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun ne bilmiyorum, söylemene de gerek yok ama var olduğuna inanıyorsan bu sorun uzun zamanda birikmiş bir şeydir. Seneler içinde oluşan bir sorun, ne olursa olsun, bir canlıda bir anda tedavi edilmesi, rehabilite edilmesi mümkün değil. Psikolog para kazanacak mı, evet, hatta çok mu kazanacak, ona da evet ama bu senin iyi olmayacağın anlamına gelmez. Umarım doğru kişiyi bulmuşsundur. Alternatif olarak bekleyip, sorunun daha belirgin hale geldiğinde gitmeyi de deneyebilirsin, belki daha da kararlı olursun ancak burada sorunun büyümesi sana daha iyi gelmeyecektir. Psikolog bir arkadaşım ülkenin çok büyük bir çoğunluğunun ihtiyacı var diyordu, onun analizi çok detaylı, uzun bir konu. İhtiyaç duymadığını düşünen çoğu kişinin bile ihtiyacı olan bir destek. Bana sorarsan bu oran forumda %90'ın üzerinde.

• Adam çözmüş ben de felsefe yapıyorum burada

• Boş iş

• uzatmasına izin verme, sen parayı düşündüğün an ya da sıkıldığın an o iş biter, paranı çöpe atma etkisi olmaz zaten trde psikologluk biraz şey

• Hades. H kullanıcısına yanıt

Güzel yazmışsın hocam. Bunlara çok benzer şeyler yazmaya gelmiştim, geri dönüyorum. Ekleme yapacağım tek bir konu var.

Alıntı

metni:
    İhtiyaç duymadığını düşünen çoğu kişinin bile ihtiyacı olan bir destek.

Hepimiz araba kullanıyoruz ama sorun çıktığı zaman sokakta kendimiz tamir etmeye çalışmak yerine servise götürüyoruz. Buzdolabı bozulunca eve servis geliyor atıyorum... Psikoloji de böyle. Tek başına altından kalkamayacağımız, nasıl kalkacağımızı bilmediğimiz bir sürü konu var. Bu konularda destek almak istemek kadar da doğal bir şey yok.

• Bir sıkıntın var ki gitmişsin. Denemeye değer, gitmeyip ne yapacaksın ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seansı ne kadar hocam

• Sıkıntın neydi ?

• psikologa gittikten sonra muazzam degisimlerin kendiliginden gelecegini bekleme sadece yönlendiriyor yol gösteriyor. fayda alamadıgını hissettigin an bırak maddi olarakta belli bir ücreti var mı var. belli bir süredir gidiyorum fakat bazı şikayet ettigim durumları çözemeyecegimi kendimde gördüğüm (artık istemedigimi farkettim) için büyük ihtimal 2 hafta sonraki seans sonuncu olacak.

• Matrixx7 kullanıcısına yanıt

Peki hocam hiç mi faydası olmadı. Kaç ay gitsin sen

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Psikoloji mezunu herkes o sorunları çözebilecek kapasitede sanki. Nasıl ki tüm mühendisler her şeyi yapabilecek yetkinlikte değilse psikologlar da her hastayı iyi edebilecek yetkinlikte değil ama sanmıyorum ki bir psikolog odasına gelen hastayı geri çevirsin ben bunu düzeltemem desin. Varsa yoksa para.

• faydaları da oldu

• Matrixx7 kullanıcısına yanıt

Yani hocam gitmek saflık olmaz dimi ? Bazen gitmeyi saflık gibi hissediyorum. Sanki karsimdaki beni anlamıyor gibi geliyor.

• sıkıntı şu:

mühendis birşey söyleyince bilir kişi muamelesi yapılmaz, söylediği sorgulanır. mesela ben gerçek hayatta mühendislik konuda birşey söyleyince bana "sen dediysen öyledir" muamelesi çekilmiyo. herkes söylediğimi sorgular.

ama psikologlar istiyolar ki kendi söyledikleri sorgulanamaz şekilde yapılsın. halbuki psikologlar kendi aralarında fikir birliğinde değiller hatta birbirlerinin söylediklerinin zıddını söyleyip kedi köpek gibi kavga ediyolar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Doğru hocam.

• Araba örneği çok güzel uyuyor buraya. Nasıl arabayı her ustaya emanet etmiyorsak, kendimizi de etmeyeceğiz.

Dediğiniz gibi, her mezun bu işi biliyor diye bir şey yok. Herkese güvenmeniz gerektiği de doğru değil. Ayrıca farklı psikolojik tedavi yöntemleri var. İlk seansta, seans öncesi randevu alırken, beklentileri açıkça belirtip konuşmak, sorgulamak gerek.

Mesela kendimden örnek vereyim. Biraz ilişki sorunları, biraz yurt dışına taşınmış olmanın getirdiği baskı, bir yerde ağır geldi, terapiye gittim. Açıkça durumu anlattım, bu tür konuların altından kalkamıyorum, yardım istiyorum dedim. Yaklaşık 1 ay, 4 seans gittim kendisine ve çok faydasını gördüm. "Bu durumla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum" dediğim her konu için biraz bilgi, tavsiye aldım, hayatıma uygulamaya başladım ve faydasını gördüm. Son seansa konuşacak konu bulamayınca da orada sonlandırdık görüşmeyi.

O dönem çok sevdiğim yakın bir arkadaşım da evlilik sorunları nedeniyle terapiye başlamak istediğini söyleyince, aynı kişiyi tavsiye ettim. O yaklaşık 2 ay kadar devam etti ve hiçbir olumlu gelişme göremedi, sonunda da başka bir terapiste geçti. Kısacası, biri iyi dediği için o kişi size yardımcı olacak diye bir şey de yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.