Şimdi Ara

Bugun hayatimdaki en hizli arabayi surdum. 2012 Dodge Challenger SRT8 470hp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandir bugunu bekliyordum. Aslinda Grand Cherokee SRT8 surmek istiyordum fakat kismet Challenger`a oldu. Arac daha Amerika`da bayilerde satisa cikmadi sadece siparis aliniyor. Bu on uretim modellerinden biri. Arac su anda kapinin onunde isten eve geldim otobana ciktim biraz denedim. Yarin da goturup teslim edecegim. Arac hakkinda cok kisa bilgi vereyim 6.4 hemi motor var. 470 hp 0-100 4-5 sn arasi. Simdi gelelim izlenimlerime.

Araca bindim calistirdigim anda korktum desem yeridir o nasil bir homurtudur inanamadim. Benim aracim da 5.7 Hemi boyle bir ses cikmiyor. Arac tatli tatli homurdanirken bir yandan da sallanmaya basladi. Ayagim debriyaja basili ama o gucu hissedebiliyordum. Yola ciktiktan sonra gaza basmamla koltuga yapismam bir oldu zaten. Fakat hizdan cok beni etkileyen aracin sesi oldu yine. Bu araba ile yavas gitmek kesinlikle imkansiz, motor sesi insani hizlanmaya zorluyor. Dusuk devirlerde bile cok rahat hizlaniyor. Frenler zaten cok basarili diyecek bir sey yok.

Arac cok hizli olmasina ragmen kasli bir Amerikan araci, agir oldugunu belli ediyor. Yol tutusu cok guzel tabiiki ama hissiyati hafif bir spor arac gibi degil. Sanki daha cok drag yariscisi havasinda bir araba. Tabi bu onu gunluk kullanima daha uygun hale getirmis. Altini carpmiyacak kadar yerden yuksekligi var, uzun yola bile gidince rahat ettirebilecek bir suspansiyonu var ve 4 kisi rahat oturacak yer var. Direksiyon tepkileri cok guzel, acikcasi benim bir Amerikan`dan beklemedigim kadar guzel. Buyuk ve guclu motor, ustunde kasli bir Amerikan kasasi kisacasi tam bir keyif makinesi bu alet.

Bir tane resim cektim, onu da yarin eklerim. Simdilik netten bir resim koyuyorum araba bununla birebir ayni

Bugun hayatimdaki en hizli arabayi surdum. 2012 Dodge Challenger SRT8 470hp

• ben olsam eve girmeyip dolaşmaya devam ederdim

eğer izlemediyseniz Vanishing Point (1971) filmini izlemenizi tavsiye ederim konusu tamamen challanger üzerine geçen bir film.
  • Ya araba daha 3000 milde her ne kadar lease olsada arkadasin araci sayilir abartmiim dedim:)

Merak ettim simdi filmi, en kisa zamanda izlicem.
  • Kullandığım en hızlı amerikan 88'camaro safkan güçten ibaretti araç hala aynı çizgide devam mı ediyorlar? 23 senede neler değişmiştir ben de soruyorum peh..
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Ya araba daha 3000 milde her ne kadar lease olsada arkadasin araci sayilir abartmiim dedim:)

Merak ettim simdi filmi, en kisa zamanda izlicem.

Ben bir özet geçeyim :

There is this Challenger.

It almost crosses the continent.

And then it keeps going throughout the movie.

In the end, the lawnmower man kills the esasoğlan. (I have deliberately put you on the wrong track so as not to let anyone understand how it ends. )

Sonuç: Çok bir beklentiyle izlemeyin ama gerçekten orjinal bir film.

Bir de gündüz yerine gece izlemeye çalışın ve volume da ortanın üstü açık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 13 Eylül 2011; 9:07:07 >

• Fotoğrafı ve testin devamını merakla bekliyorum
  • Bende sürmek istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün Etiler'de yanımdan geçti, trafik olmasına rağmen bahsettiğin motor sesi dikkat çekiyordu.
  • hey maşallah.hızlı ve öfkelinin son filminde bu araç vardı.
  • Bizim burada dodge challengerin günlük kirası 40tl civarı ama hiç binmedim desem yalan olmaz :):)

Edit : valla yazını okuduktan sonra ileriki safhalarda bu araçtan almaya karar verdim :)

İç hacmi nasıl özellikle arka koltuklar ?
    Arkaya 5 kisi rahat sekilde sıkışmadan oturabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizhy -- 20 Eylül 2011; 1:29:37 >
  • 5 kisi zor 4 kisi ancak.

Amerikan meraklisi degilimdir aslinda ama bu arac cidden benim tum fikirlerimi kontagi cevirdigim anda degistirdi. Cidden alinabilecek bir arac. SRT lerin fiyati biraz tuzlu gerci ama diger modelleri uygun fiyatli.
  • Challenger'in motoru 6.1'den 6.4'e yükseltildi fakat Stock olarak 2013 GT 500 ve 2012 Camaro ZL-1 karşısında biraz zayıf kalıyor. Onlar 550 hp civarında olacak çünkü, fakat genede atmosferik 6400cc motor bulmak şu sıralar oldukça zor...Modifiye ile çok yüksek güçler alınabilir, Challenger çok hoşuma giden arabalardan.
  • Allah bizede nasip eder inşallah..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.