Şimdi Ara

Bugün başıma gelen ilginç olay.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çatımıza mermer takmaya 3-4 usta geldi biri benim yaşıtım gibi duruyordu, Çocuk konuşmuyor öyle oturup izliyor ama görseniz Balkan göçmeni sanarsınız, gözler koyu yeşil, saç sarı, beyaz ten falan.. Neyse sonra çatıya çay çıkardım içsinler diye, tek tek döktüm ustalara sen nasıl istersin kardeşim dedim. Ben Arap, Suriye dedi şaşırdım kaldım. Çocuk Halep'den gelmiş az buçuk kelime kelime Türkçe konuşuyor ama gram Arap fenotipi, genotipi yok. Arap olacağı aklımın ucundan bile geçmedi desem yeri. Neyse şaşkınlığı atlattım ben.. Çocukta işini yapmaya başladı biraz sonra uzakta çöpçüler sertçe bir çöp konteynerini kapattı ve baya baya gürültülü bir ses çıktı. Oğlan bir sağa bir sola baktı "Abi bu ne?" dedi. Anlamadım ilk tabi "Ney?" dedim "Ses, bomba ? "dedi. Yok yok merak etme çöp tenekesi hızlı kapattılar dedim oğlanın yüzündeki rahatlama, tedirginliğinin bir anda silinişi kelimelerle anlatılamaz. Sonuç olarak ön yargının, savaşın ne kadar lanet bir şey olduğunu bir kez daha anladım. Umarım dünya da hiç bir çocuk, hiç bir insan, hiç bir millet bu korkuyu, telaşı yüzünde böylesine hissetmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi September_ -- 20 Ekim 2014; 13:32:33 >

• İnşallah kardeş ama kapitalizm yaşadığı sürece bunlar daima olacak. Devlerin ligi bu.
  • gelde bunu tek sosyal münasebeti "avmde burger kingteki elemana bi laf soktum" şeklinde burda konu açanlara anlat.
  • Sorma hocam ben de kendi içimde hafifte olsa adamları yargılıyordum, basitçe ötekiliyordum ama canlı şahit olunca insanın ağzı açık kalıyor, bir kendini insanlığını sorguluyor.
  • tamam
  • Kafa da güzel tabi erkenden derse gidip, sıra altından telefonla uğraşmaktan.
  • Okumayin suriyeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırıkkaleli zat kullanıcısına yanıt
    American History X izleyip "ağğğbi çok iyi yaaaaa edwarr norton efsane adam offff" demeyi bilirsiniz alın size canlı örneği öyle Holywoodta da değil birebir canlı kendi ülkende, kendi şehrinde, kendi mahallende.
  • September_ kullanıcısına yanıt
    Suriyeli erkekler kari gibi kacip gelecegine gitsinler vatanlarini savunsunlar Onlarla ayni yerde yasamak zorunda degiliz

• Şu basliktan zebani çıkmamasi çok ilginç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırıkkaleli zat kullanıcısına yanıt
    Yanında bomba patlamayan, silah sesi dahi duymamış biri için cesur sözler. Savaş kötü kardeşim savaş, o bu şu değil.
  • savaş kötü tamam anlarım gelirsin ben olsam bende gelirim de dilenmek ne lan seviyeyi düşürmek eline karısına kızına sarmak, hırsızlık yapmak bilmem bi ton şey daha. eğer adamsan kalırsın kampta savaş bittiğinde de evine gidersin. bana kimse arapları savunmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagetane Hiruko

savaş kötü tamam anlarım gelirsin ben olsam bende gelirim de dilenmek ne lan seviyeyi düşürmek eline karısına kızına sarmak, hırsızlık yapmak bilmem bi ton şey daha. eğer adamsan kalırsın kampta savaş bittiğinde de evine gidersin. bana kimse arapları savunmasın.

hep şu genelleme
  • Dedi?in ki?iliktekiler için aynylaryny dü?ünüyor yedi?i kaba s*çmak olarak görüyorum karde?im. Ama çocuk hakkyyla gelmi? çaly?yyor adamlarda paraya ihtiyacy oldu?unu biliyorlar ve yanynda i?e almy?lar. Suç bu ve bunun gibi garibanlar da de?il bunlary bu hale sokan yönetim, siyasiler ve devletlerde. Ady Hasan'my? ilk sordu?u ?ey Kyble oldu çat pat Türkçe de konu?uyor bir ters hareketini de görmedim, i? olarak da elinden gelenin en iyisini yapmaya çaly?ty?y her halinden belli sorarym sana bizden farky ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Captain

Şu basliktan zebani çıkmamasi çok ilginç

Bende ona sasirdim zebani yok hayret

• Haklısınız hocam burdaki çoğu çocuk babaları amcaları sohbet ederken duyduklarıyla gelip burda arap düşmanlığı yapıyolar savaşı pc oyunlarındaki gibi birşey sanıyolar

• Genelleme yapmış olmayayım, bilgisiz cahil bebeler (onlar kendini biliyor) anlamaz arkadaşım. Onların tek amacı forumda pop olmak, doğru söyleyeni eksilemek. Yıllarını bilgisayar başında geçiren, konuşmaktan aciz, zoru gördü mü hemen ağlayan tipler. Hayatta hiçbir halta yaramayan bu tiplere laf anlatamazsın. Hiçbir halta yaramazlar çünkü. Eksi veriyorlar diye alınıyorum sanılmasın, ne kadar ezik ve içler acısı durumda olduklarını, foruma ego tatmin etmek için geldikleri zaten biliniyor ve kendilerini zaten belli ediyorlar. Karşımda dizlerinin bağı çözülecek tipler bunlar, çocuktur deyip geçiyorum
  • yorumların hepsini okumadım da atalarımız bu vatanı nasıl kazanmışsa onlarda kendi vatanlarını kazansınlar kaçarak ne yapmaya çalışıyorlar ancak benim vatanım zarar görüyor tamam zorda olana yardım etmek gerekir ama bunların yaptığı suistimal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.