Şimdi Ara

Bugün ATM nin önünde yaşadığım olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar, bugün ATM de yaşadığım olayı hemen anlatayım. Ziraat bankası önünde ATM deydim önümde 1 kişi vardı sadece arkasında bekliyordum. Acelesi olduğunu fark etmiştim parayı aldı hemen ayrıldı fakat banka kartı paradan sonra çıkıyordu unuttu. Ben de kartı aldım tam sesleneceğim adam zaten hızlı hızlı uçmuş neyse dedim kendi işimi halledeyim tekrar sıraya girmekle uğraşmayayım, işim bitince bankaya teslim ederim dedim ama saat 17:30 du kapatmış banka. Telefonla aradım dedim böyle böyle kart numarası bu bana ait değil kapatın falan. O an düşündüm kötü niyetli biri olsa heralde alır kartı internetten alışveriş yapardı heralde. Telefonda kartı kırın atın işlemleri yaptık biz dediler. Anlatayım dedim

Not : Çok düşük bir ihtimal de olsa Ziraat Bankomat kartını kaybeden varsa pm atsın ama sanmıyorum çıkacağını . Kart gri renkliydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 3 Ekim 2015; 23:13:22 >

• iyi yapmışsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel yapmışsın
  • internetten alışveriş öyle kolaymı pek bilmiyorum.

kart şifresi veya telefona onay smsleri sorulmuyor mu artık? kart numarası ve arkasındaki güvenlik kodu yeterli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEFIR

internetten alışveriş öyle kolaymı pek bilmiyorum.

kart şifresi veya telefona onay smsleri sorulmuyor mu artık? kart numarası ve arkasındaki güvenlik kodu yeterli mi?

Yetiyor dostum

Edit : Bazı alışverişler 3d secure e yönlendiriyor orada sms istiyor. Kart şifresi sorulmuyor hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 3 Ekim 2015; 23:09:26 >
  • Csb + blok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim başıma da çok geldi, yalnız üşengeçliğimden müşteri hizmetlerini aramak yerine hep unutulan kartları ATM'ye sokarak bir süre kartı yutmasını beklemiştim. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Helal olsun. Böyle insanlar lazım ulkeye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efetarikk

Csb + blok

2000+ üstü tayfa şu forumdan defolup gitse de böyle gereksiz boş yorum atan veletlerden temizlense forum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 28kerem28

Helal olsun. Böyle insanlar lazım ulkeye.

Teşekkür ederim
  • quote:

İnternetten alışverişte kart şifresi sorulmaz. Eğer soruluyorsa bilin ki dolandırıcı bir sitedesiniz.
    Telefona onay sms'i de her firma şart koymuyor.
  • Helal olsun kardeşm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya benim de bir kart kayıp ama aynı bankadan kredi kartım da var para yatınca online işlemlerden hemen diğer karta geçiririm parayı çekmek için. Yarın bildireyim sadece güvenlik kodu ile alışveriş yapılabiliyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Hyde -- 3 Ekim 2015; 23:20:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kredi kartımın resmini Moskova'daki bir arkadaşıma, sevgilime sürpriz amaçlı internetten beğendiğim çiçeği alabilmesi için yardım istemiştim;

Bugün ATM nin önünde yaşadığım olay

Banka ne bir mesaj attı ne de çekildiğine dair bir bilgi verdi, ön yüzündeki ve arka yüzündeki bilgi ile kartın içinden paraların uçurulması çok da zor değil.

Mesela bazı bankalar var, özel bankacılık sistemi ile size bu konuda özel yetkilendirmeler getiriyor. Misal benim diğer American Express kartının limiti bir hayli fazla, en ufak bir alışverişte banka bizzat beni arayıp teyit istiyor.

Kredi kartı olanlar bankalarının uygulamalarına/sitelerine girerek "internet alışverişi" bölümünü kapatmanız önerilir. Ummadık bir anda can yakabilir, belli mi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 3 Ekim 2015; 23:26:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Benim başıma da çok geldi, yalnız üşengeçliğimden müşteri hizmetlerini aramak yerine hep unutulan kartları ATM'ye sokarak bir süre kartı yutmasını beklemiştim. :)

Nasıl yutuyor bankamatik kartı?
    Ayrıca hcam sen ne okuyorsun nerde okuyosun?
    edit : Bir de intrnet alışveriini kapayınca biz de internetten alışveriş yapamıor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 3 Ekim 2015; 23:31:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Benim başıma da çok geldi, yalnız üşengeçliğimden müşteri hizmetlerini aramak yerine hep unutulan kartları ATM'ye sokarak bir süre kartı yutmasını beklemiştim. :)

Nasıl yutuyor bankamatik kartı?
    Ayrıca hcam sen ne okuyorsun nerde okuyosun?

ATM'ye takıyorsun bir kaç dakika bekliyorsun ve kartı geri vermemek suretiyle alıkoyuyor. Bu ATM'lerin hepsinde vardır. Kartını unutanlar için yapılmış bir sistemdir.

Okuyor muyum bende bilmiyorum, iş kurdum okulu dondurdum, askerlik var, okulu da halletmem gerekiyor. Bilmiyorum, şu anda keyfim yerinde, kafama eserse Üniversiteme uğrayacağım.

Edit büdütüne karşılık edit:
    Evet sende alışveriş yapamıyorsun, alışkanlık haline getirmeni öneririm ama. Genel olarak internetten harcama yapılmasın diye kişinin kendi koyabileceği bir önlemdir bu. Kart bilgilerinizin başkasının elinde olduğunu düşünüyorsanız müşteri hizmetlerini arayıp yeni bir kart talep etmen yeterli oluyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 3 Ekim 2015; 23:36:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.