Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
16
Favori
105.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flodd


    Öncelikle confeo premix ile nitromix arasında yakıt farkı yoktur. Max. yükte verimleri aynıdır. (%107.5) Sadece nitromix'in ısıl kapasitesi biraz fazla olduğu için (24,7 kw) %3-4 fazla yakar ama max yükte nadir çalışacağı için aralarında yakıt farkı olmaz diyebiliriz. Hatta %30 yükte nitromix'in verimi %108'e çıktığı için bu yükte confeo'ya göre %0,5 az yakma ihtimali gündeme gelir.

    Zamanında ben de confeo premix ile nitromix arasında kalıp confeo premix tercih etmiştim. Aralarında bir kaç temel fark var. Nitromix open therm oda kumandalarını desteklemiyor. Confeo Premix destekliyor.

    Bunun dışında confeo premix'in düşük(160V) ve yüksek voltaj(260V) koruması ve EMI filtresi vardır. Nitromixte bu özellik yok. Ayrıca confeo premixte atık gazı denetleyen baca gazı sensörü var. (güvenlik açısından) Confeo premix'in dış malzemesi daha kalitelidir, ancak görünüm olarak nitromix daha estetik. Yukarıda yazdığım özellik farklarından dolayı ben confeo premix tercih ettim.

    Bu arada;

    Confeo Premix'in üzerinde grundfos'un UPS 15 60 110pw gibi güçlü bir pompa vardır. Bu pompa III. kademede sirkülasyon sorunu olmayan bir tesisatta 3 katlı bir binaya su basabilir. Kendim pompa ayarını II kademede kullanıyorum. Tek katlı net 110 metrekare 8 metre petekli evde rahatlıkla soğumadan suyu dolaştırıyor.



    merhaba
    nitromix'te de emc filtre var,yalnız diğer yazdığınız bilgilere bende katılıyorum.eca confeo premix hafif uğultulu çalışması haricinde daha donanımlı (kullanım suyunda eco/comfort özelliği,opentherm yazılımı+dış hava sensörü,pompa gücü) ve malzeme kalitesi daha iyi bir cihazdır eca confeo premix 42,6kilo,nitromix 32.3kilo
    yalnız nitromix'in birkaç iyi özelliği var:biraz daha sessiz çalışma,minimum ısıl gücü biraz daha düşük 50c - 30c işletmede (nitromix 6.5kW eca confeo premix 7.3kW)




  • Merhaba arkadaşlar.
    Bende Gb 072 kombiyi 2 kış sorunsuz kullandım. Bu yıl 3. senesi olucak.
    Öncelikle bu yıl bakım yaptırmalı mıyım?
    Gerekiyorsa eğer ben yapabilir miyim?
    BAkımda neler yapılıyor?

    Zaman ayıracak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • xternet X kullanıcısına yanıt
    Tesisatta oksijen bariyerli boru kullanıldıysa bakım yaptırmanıza gerek yok, onun dışında en azından kombi altındaki filtreler temizlenmelidir.
  • güneş enerjisi ile vana olmadan kullanılamaz mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Tesisatta oksijen bariyerli boru kullanıldıysa bakım yaptırmanıza gerek yok, onun dışında en azından kombi altındaki filtreler temizlenmelidir.

    benim tesisatım oksijen bariyerli boru ve bu sene 3.seneme giriyorum GB 072 ile.

    ancak bakımını haftaya yaptırıcam randevu aldım 75 tl.

    en azından kombinin uzun ömürlü olması bakımından ateşleme sistemi ve içerideki tozların temizlenmesinin bile katkısı olur diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar belki sorum çok basit size göre ama cevabı forumda da başka yerde de kullanucı klavuzunda da bulamadım kusura bakmayın!

    Şimdi buderus gb072 kombi aldık oda termostatı yok.
    Kaloriferi devreye almak için sıcak/soğuk işareti olan düğmeye basılı tutuyoruz (kombiyi açan arkadaş öyle anlatmıştı) altta MANUEL yazıyor ve kalorifer devreye giriyor.
    Bu böylemidir?
    Kullanma klavuzunda kalorifer simgesi olan tuşa basılı tut OK a bas diyor kaloriferi açmak için
    ama bu şekilde çalıştıramadım kaloriferi...

    ECO moduna geçmesi gerekmiyor mu?
    kalorifer kapalıyken ECO yazıyor ama... Yoksa bu mod sadece sıcak su için mi?

    Bu şeklilde MANUEL de kombi fazla yakmaz mı? Yoksa herşey normal mi?

    bilmem derdimi anlatabildim mi?

    Önceki kombilerimizde ECO modunu açıp kapatabiliyorduk ondan sordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 30 Kasım 2014; 11:59:09 >




  • Zebza kullanıcısına yanıt
    şimdi bu petek boyuna göre kombi kapasitesi seçimi konusunda ciddi kafa karışıklıkları var siz 150 m2 ev için 28 kW veya 30 kW almalısın yazmışsınız ve de 11 mt petekin sınır olduğundan bahis etmişsiniz 24 kW için ama yukarıda mesaj yazan bazı kişiler 240 m2 eve gb072 taktıklarını ve kullandıklarını belirtmişler hangisi doğru , bir de bu petek uzunluğuna göre kombi kapasitesi seçimi için bildiğim kadarıyla matematiksel hesap var hatırladığım kadarıyla radyatör modelinin ısıl gücü metrajı ile toplanıyor sonuçta gerekli kombi kapasitesi de ortaya çıkmış oluyor diye biliyorum yoksa yanılıyor muyum ?
  • mephisto26 M kullanıcısına yanıt
    Petek uzunluğu ile kombi kapasitesi arası ilişki en basit bir şekilde 2/1 oranındadır, yani 24kW kombi 12 metre petek besler ama bir sürü dış etkene bağlı olarak 24kW kombi 10 metre ile 14 metre arası besleyebilir. 240 m2 evde termostatik vana yardımı ile açık petek uzunluğu 12 metreyi geçmiyorsa sorun olmaz.
  • webcin kullanıcısına yanıt
    Eco modu sicak su icin hocam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sak0575

    Eco modu sicak su icin hocam..

    Teşekkür ederim yani herşey normal diyorsunuz...

    Ama oda termostatı olunca şu MANUEL yazısı olmuyor değil mi?
    Doğrumudur?

     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olmuyor hocam..
     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sak0575

    Olmuyor hocam..
     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?

    Yani oda termostatı varsa sizin resimdeki gibi,
    yoksa benim resimdeki gibi yani MANUEL yazacak.

    tamam mıdır? normali bu mudur? ona göre kafa yormayım artık...
    Zira MANUEL yazmıyorsa çalışmıyor kalorifer...

     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?




  • Evet hocam
    Termostat yoksa manuel yaziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sak0575 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah teşekkürler...
  • webcin kullanıcısına yanıt
    Rica ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buderus RC 20 RF kablosuz kumanda kullanan var mı?
  • Dd nitromix, eca confeo premix, buderus gb062 derken uygun bulduğum için buderus gb072 aldım bugün montajı yapıldı alt bağlantı setinin özellikle metal olmasını rica ettim soğuklarda donma yapar falan demelerine rağmen en sonunda metal takıldı resimlerine bakar mısınız rica etsem arkadaşlar bir eksiklik yanlışlık var mı
     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?
     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?




  • Herkese merhaba arkadaşlar;

    Bosch Euromaxx 24kw kombi kullanıyorum evim 125 metrekare dış cephe yalıtımlı alt katta dükkan var ama ısıtma kullanmıyor fakat yerden laminant altına 2 cm sert strafor koydurdum. Üst katta çatı var tavana 2 cm lik straforlarla kapladım. Kombimi hep 1. kademede yakıyorum bu ay 525 tl fatura geldi. Evimde sadece salonda 14-15 tane dirsek var. Boru tesisatı dışarıdan gidiyor. Sizce boru tesisatını duvara gömsem yeni tesisat döşetsem düzgün bir mühendis ve ustaya faturam düşermi yada mobil sistem güvenilirmidir. Mobil sistem yapsam faturam normal tesisat borusuna göre daha fazla düşermi. Tabi kombimide Buderus GB072 ile değiştirmeyi düşünüyorum faturam sizce yaklaşık ne kadar düşer. Her ay 500 tl ve üstü doğalgaz faturası vermekten bıktım geçe senede en az 430-450 tl geliyordu.

    Unutmadan ev güney cephe açık, kuzey cephe arkada 1,5 metre mesafede ev var, doğu cephe açık, batı cephe bitişik. Evde 11 metre radyatör var. 4 tanesi demirdöküm panel plus radyatör ve vanalar günay kalıp gidişe gidiş vanası dönüşe dönüş vanası aldım. Isınma sorunum yok 1. kademede yaktığım halde ama fatura çok kabarık geliyor. Üstte yazdıklarımı yapsam ve Buderus GB072 24kw alsam faturam ne kadar düşer.

    Biraz uzun oldu hepsini okuyup sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 21 Ocak 2015; 11:35:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: santoryo

    Dd nitromix, eca confeo premix, buderus gb062 derken uygun bulduğum için buderus gb072 aldım bugün montajı yapıldı alt bağlantı setinin özellikle metal olmasını rica ettim soğuklarda donma yapar falan demelerine rağmen en sonunda metal takıldı resimlerine bakar mısınız rica etsem arkadaşlar bir eksiklik yanlışlık var mı
     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?
     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?

    hayırlı olsun, gb072 yi ne kadara aldınız ?




  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    buderus gb 072 alırsanız faturanız yaklaşık yüzde 20 düşer ama bence sizin esas sorununuz kombi değil tesisat kaynaklı işinin ehli bir mühendise kontrol ettirin tesisatı 125 m2 eve 525 tl fatura çok fazla , bir de kombiyi birinci kademede yakıyorum derken kaç derece de yakıyorsunuz , yani kazan sıcaklığı kaç derece de kullanıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.