Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
16
Favori
105.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;


    Buderus Logamax plus GB072 kombi ile birlikte kullandığım Buderus RC20RF kablosuz oda termostatı cihazlarında sorun yaşamaktayım.

    Konuyu "BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları" adlı forumda yazdım takip ediyorum ve konu linkini aşağıya ekliyorum.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154671212


    Farklı yorumları ve tavsiyeleri okumak için bu forumda da paylaşmak istedim.




    Buderus Logamax plus GB072 kombi ile birlikte Buderus RC20RF kablosuz oda termostatını yaklaşık 4 yıldır sorunsuz kullanmaktaydım. Sorunsuz kullanmaktaydım dedim çünkü bu sene sorun çıkarmaya başladı. Direkt olarak hem kombide hem de oda termostatında herhangi bir arıza kodu olmamasına rağmen kombi tutarsız çalışmakta.


    Kombiyi AUT yani otomotik modda çalıştırmaktayım. Oda termostatında kayıtlı olan programlardan (PR3) uygun olanı seçip, gündüz 23 derece gece 19 derece altına düşerse çalış seklinde ayarlamaktayım.

    Başta da dediğim kombi tutarsız çalımakta. Hiç bir sebep yokken gece saat 02:00 da ve oda sıcaklığı 22,7 derece olmasına rağmen kombi çalışmaya başlıyor. Normalde ayarladığım program gereği saat 23:00 ile 07:00 arasında oda sıcaklığı 19 derecenin altına düşerse çalışması gerekecek. Başka bir zamanda ise yine hiç bir sebep yokken saat 20:30 civarında oda sıcaklığı 22,6 dereceye düşmesine rağmen çalımıyor.


    Özellikle gece çalışmaması gereken saatte ve ortam sıcaklığında (saat 02:00 ve oda sıcaklığı 22,7 derece) çalıştığını fark ettiğim zaman hataya sebep olabilecek tüm etkenleri tek tek gözden geçirdim. Oda termostatı pillerini değiştim, termostatın saat ve gün ayarını kontrol ettim, termostatın alıcısı ile olan bağlantı kalitesini test ettim. Her şey doğru hiçbir sorun görünmüyor. Bu tutarsızlığı yapmaya başlamadan 3 ay öncede yaz döneminde yetkili servis tarafından kombiye bakım yapılmıştı. Acaba yetkili servis bakımı sonrası bir durum mu var diye kombinin kapağını söktüm ve fanın yanında duran bir soketin yerine takılmadığını fark ettim. Aşağıya resim olarak ekliyorum ve taktığım soketi kırmızı daire içinde gösteriyorum. Soketi yerine taktıktan sonra gece yanmaması gereken durumlar takip edebildiğim kadarıyla sonlandı ancak şimdi de bahsettiğim gibi saat 20:30 civarında yanması gereken zamanda yanmıyor.


    Servis ile görüştüm, durumu anlattım ama tatmin edici bir cevap alamadım. Hele ki bakım için gelip söktüğü soketi yerine takmadan giden servisin çözüm bulacağını sanmıyorum. Çünkü ortada arıza yok, arıza kodu yok ve sürekli tekrar eden durum yok. Bahsettiğim bu arıza/tutarsızlık denk geldiğim kadarıyla haftada 1 belki 2 defa oluyor.


    Değerli forum kullanıcılarından, kombi ve oda termostatları hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yorum ve tavsiye bekliyorum, bu duruma ne sebep olmuş olabilir?



     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gakgosh -- 19 Aralık 2022; 2:31:50 >




  • arkadaşlar kombim buderus gb072, oda termostatım buderus rf36 ve her petekte danfoss 2000 termostatik vana var.sormak istediğim kombime dış hava sensörü taksam oda termostatımla birlikte uyumlu çalışırmı, dış hava sensörü kullanıp doğalgaz tasarrufu yapan varmı, varsa hangi model dış hava sensörü almalıyım

  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.