Şimdi Ara

Bu yol çizgisinin anlamı ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alt tarafta ok işaretiyle gösterdiğim çizginin anlamını bir türlü çözemedim.
    İnternetten araştırdım.

Bu çizgi boyunca araca yakın olan çizginin anlamına göre hareket edilir deniliyor.

Şimdi mesela anladığım kadarıyla ben sağ taraftan gidiyorsam solumda kesik kesik çizgiler var demektir.O zaman ben sollama yapabiliyormuyum.
    Ama karşıdan gelene göre onunda solunda düz devamlı çizgi olduğuna göre sollama yapamıyor.

Niye ben sollama yaparken karşı taraf yapamıyor.Yoksa yanlış mı anladım.

Diğer resimlere gelince.
    En solda ki resimde yani kesik kesik çizgide sollama yapabiliyorsun diye biliyorum.
    Soldan ikinci resimde yani düz devamlı yol çizgisi olanda sollama yapamıyorsun diye biliyorum.
    En sağda ki çift şeritli çizginin ne anlama geldiğini bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 15 Mayıs 2014; 22:31:15 >

• kesikli çizgili yol için sollama serbest , düz çizgili şerite sollama yasak
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

kesikli çizgili yol için sollama serbest , düz çizgili şerite sollama yasak

Daha konuyu yazmadan cevap yazmışsın anlamadım.Konuyu tamamladım şimdi bak istersen
  • 1- Gelis gidiş serit değiştirmek serbest
    2- ?
    3- gidiş yonundekiler serit degistirebilir
    4- hiçkimse serit değiştiremez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesikli cizgi tarafindaki suruculer sollama yapabilir. Duz taraftakiler yapamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugberk23

Kesikli cizgi tarafindaki suruculer sollama yapabilir. Duz taraftakiler yapamaz

İşte o mantığı anlamadım ben..Niye bana serbest karşıda ki yapamıyor.Bunun bir mantıklı açıklaması vardır mutlaka.Ayrıca en sağdaki çift çizgi nedir?
  • Son sorunu yukarıda yazdım. Diğeri için işe genellikle virajlarda hangi taraf gorulemiyorsa o tarafta sollama yasaklanır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • görüş açısı vs. Olabilir belki

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

quote:

İşte o mantığı anlamadım ben..Niye bana serbest karşıda ki yapamıyor.Bunun bir mantıklı açıklaması vardır mutlaka.Ayrıca en sağdaki çift çizgi nedir?

Cift cizgi iki taraf da sollama yapamaz demek.
    Birininin sollamasi digerininin yapamasi mantigi su: virajli, daglik vs yolda giderken yolun durumuna bagli olarak bir taraf yolun ilerisini gorebilir oteki taraf goremez. Gorebilen taraf sollar goremeyen taraf sollayamaz.

• Yani bunu anlayamamış olmanıza şaştım. Şimdi sizin ehliyetiniz de vardır ?
  • quote:

quote:

geçilemeyen tarafta yolun ilerisinde virajın kıvrımından yol görünmüyordur.

• quote:

quote:

quote:

Cift cizgi iki taraf da sollama yapamaz demek.
    Birininin sollamasi digerininin yapamasi mantigi su: virajli, daglik vs yolda giderken yolun durumuna bagli olarak bir taraf yolun ilerisini gorebilir oteki taraf goremez. Gorebilen taraf sollar goremeyen taraf sollayamaz.

Çift çizgi için genellikle Refüj görevi görür deniliyor nette.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

Yani bunu anlayamamış olmanıza şaştım. Şimdi sizin ehliyetiniz de vardır ?

Merak etme ehliyetim yok arabamda.Sadece merak ettim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

Yani bunu anlayamamış olmanıza şaştım. Şimdi sizin ehliyetiniz de vardır ?

Merak etme ehliyetim yok arabamda.Sadece merak ettim.

O zaman bişey diyemiyorum Sorunun cevabıda tabiki görüş.
  • Bunlardan kalmadı pek duble yol oldu her yer

• quote:

quote:

Mesela;
    - sol taraftaki kavşağa yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki kavşaktan yeni çıkmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki tepe başına yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki tepeyi yeni aşmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki tünele yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki tünelden yeni çıkmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki köprüye yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki köprüden yeni çıkmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki viraja yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki virajdan yeni çıkmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki ilerisinin görülmediği bir viraj dönüyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftakine görüş açık ve yasak yok.

vs diye gider...

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

quote:

quote:

Mesela;
    - sol taraftaki kavşağa yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki kavşaktan yeni çıkmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki tepe başına yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki tepeyi yeni aşmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki tünele yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki tünelden yeni çıkmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki köprüye yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki köprüden yeni çıkmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki viraja yaklaşıyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftaki virajdan yeni çıkmış olduğu için sollama yasağı yok.
    - sol taraftaki ilerisinin görülmediği bir viraj dönüyor dolayısı ile sollama yapamaz ama sağ taraftakine görüş açık ve yasak yok.

vs diye gider...

Tamam teşekkürler.

• ehliyet derslerinde trafikle ilgili çok faydalı bilgiler verirler. ada ne nedir, girilmez tabelaları, hangi aşamada şerit değiştirebilirsin ya da değiştiremezsin. biraz ilgisiz bırakılıyor ama ben bu saydıklarımı kursta öğrenmiştim. 2005'de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

ehliyet derslerinde trafikle ilgili çok faydalı bilgiler verirler. ada ne nedir, girilmez tabelaları, hangi aşamada şerit değiştirebilirsin ya da değiştiremezsin. biraz ilgisiz bırakılıyor ama ben bu saydıklarımı kursta öğrenmiştim. 2005'de.

Aslında ehliyetim filan yok.Sadece biraz merak ettim.Evde annemim ehliyet kursunda verdikleri kitapçıklardan buldum.Trafik kurallarının yazılı olduğu kitapçıklardan.
    Neredeyse bütün hepsini öğrendim okuyarak.Zor bir şey değilmiş.Hangi trafik tabelasını göstersen bilirim hemen.

Mesela yuvarlak kımızı levhalar trafikte "yasaklama" levhalarıdır.
    Üçgen levhalar genellikle "bildiri,uyarı" levhalarıdır.
    Bu mantıkla hepsini öğrendim.
  • Sağ şeritten giden araç için sollama izni varken.Karşı şeritteki araç için sollama yasağı anlamına gelir.Ehliyet kursuna gittiyseniz bilmeniz lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.