Şimdi Ara

Bu yılki hayatını yaz 3 yıl sonra ne olacak? (8. YILIMIZ) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
5
Favori
23.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl 15 hala pvp serverlarda dolanıyoruz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be oraya yazdıktan 4 gün sonra ÖSS varmış şimdi üni bitti evlilik planları var :) Ne güzel anı oldu bu

eski nick: ArkandayIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSnazdrovia -- 10 Şubat 2015; 12:39:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RSnazdrovia

vay be oraya yazdıktan 4 gün sonra ÖSS varmış şimdi üni bitti evlilik planları var :) Ne güzel anı oldu bu

eski nick: ArkandayIM

Bi sonraki mesajada cocuk olur hocam. Benim simdi 7 aylik kiz var. Nereden nereye :)

• R.Sambora kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı artık Allah analı babalı büyütsün bu arada hocam.
  • İnşaat mühendisliği 2.sınıftayim,derseler zorlaştı iyice. Bi tarafıma girecek gibi
  • Konu başındaki bakire arkadaşlar ne oldu acaba merak etmiyor degilim :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekaretine veda etti galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖmErenay

5-6 yıldır forumda knight online ve konu dışına takılıyorum.Yaklaşık 10 ay önce artık bir üyelik alayım dedim ve aldım.

Şu an 20 yaşındayım.Mekatronik Mühendisliği 1. sınıf bitti.Üni ye geçince artık rahat rahat knight oynayacağım diye lise yıllarımı erittim.Tamda ben üniye geçince oyun artık oynanılmaz oldu.

Geçenlerde usko dan k2 elini eteğini çekti.Şimdilerde ise uskoya devammı etsem yoksa euko ya mı geçsem diye düşünüyorum.

Haftaya finallerim var ondan sonra da yeni bir laptop alıp karar verecem usko mu euko mu diye.Kafamda bir finaller birde laptopa sayacağım paralar var.Şimdilik bu kadar.3 sene sonraki foruma burdan el sallıyorum.

Vay seni burda göreceğim aklıma gelmezdi

Oyun geçmişimiz benziyor demek 3 sene olmuş bu arada

• bakir arkadaslarinin cocugu oldu 10 aylik kizim var suan dunya tatlisi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassRouGe

çok güsel olur
    eğer hortlatırlarsa şu an charım 57 lwl acaba 3 yıl sonra kaç lwl olcak

Kaç lvl oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Turistof Kolomb

İnşaat mühendisliği 2.sınıftayim,derseler zorlaştı iyice. Bi tarafıma girecek gibi

Asil problem 3.sinif

• Başlığı açan arkadaşa büyük teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum bu sefer yazıma.

Çok uzun zamandır DH de takılmayı bıraktım. Artık ekşi sözlük kurdu oldum:) Ama DH hep dönüp dolaşıp vardığım yer. Bir kaç ayda bir kendimi DH profilimde buluyorum. Bu sefer DH knight bölümüne düştü yolum, başlık HORTlamış, 8 yıl olmuş hem de. Ben de ta 2009 da bile yazmışım. Şaka gibi be, sanki hiç yaşanmamış. İlk mesajım çok boktanmış ama diğerleri hoşuma da gitti, hatta diyebilirim ki zamanında düşündüğümden olgun bir insanmışım.

İnsan kendisini ailesinde ayrılınca daha iyi tanıyomuş, bunu çok iyi anladım sayın forum. Üniversiteye girdiğim zamanki o0reyiz0o yu düşünüyorum bir de şimdiki o0reyiz0o yu, sonra içimden oha diyorum.

Bilgisayar müh. seçeli 1.5 yıl oldu, bknz Sabancı 2. yılda bölüm seçme. Geçen yaz gittiğim Hollanda stajının sonlarından itibaren de hayatım tamamen CS içine gömülmüş durumda. Spor yapacak vakit zor buluyorum, zaten liseli Furkan'ın sevdiği ve devam ettirmek istediği body building hazırlıktan sonra yalan oldu. Sadece 7 ay gidebildim. Neyse CS diyodum hayatım oldu. Kişilik olarak daha rahat bir insan haline geldim ama hala bir kızdan hoşlanıyorsam onla normal bir şekilde konuşmakta zorlanıyorum. Derslerin verdiği ağırlıkla birleşince, yine lise sondaki olay tekrarlandı, hiç konuşmayı denemedim bile hanım ablamızla. Hayatımda sorun bulup yavaş yavaş üzerinde çalışıyorum şu son yıllarda, güzel bir sistem de oturttum ama şu bariz sorunuma bir türlü çözüm üretemedim bakalım ne zaman çözecez. Gerçi artık fazla kafama takmıyorum ama liseli Furkan bir ara not düşmüş bahsedeyim dedim. Şuan Hayatımın CS ağırlıklı olması aslında çok koymuyo bana çünkü gerçekten bana uyan bir alan seçtiğimi düşünüyorum ve tamamen kariyer odaklı bir hal aldım. Tam güç öğrenme aşamasındayım ve seneye de aynı şekilde devam etmek istiyorum. Not ortalamamın düşüklüğü ve piyasayı, çalışma dünyasını görme isteğimden dolayı master işi şimdilik yaş gibi duruyo ama 3 4 yıl çalıştıktan sonra, en geç 3-4 yıl, umarım gelecekteki Furkan tekrar master işini değerlendirir. Çünkü belki öğrenirken, zorlanırken fark etmiyosun, bişi öğrenemediğini düşünüyosun. Ama geriye dönüp baktığında yüzünde bir gülümseme oluşturuyo başarıların, nerden nereye geldiğin. Bu sene staja kabul aldığım yere geçen sene de başvurmuştum mesela ve geri dönüş bile almamıştım. Geçen sene erasmus aracılığıyla olmasa kimse staja almazdı bile beni :D Ama Kartaca bana asgari ücret bile ödeyecek şimdi. Ve bu daha başlangıç...

Şuan hedefim olabildiğince farklı alandan ders alıp, ilerde kariyerimde seçeneğimin bol olmasını sağlamak. Açıkçası java üzerine bir kariyerim olsun istemiyorum ve mainstream bir dilden uzak kalmak istediğim için de daha çok şey bilmem ve bildiklerim hakkında daha derin bilgi sahibi olmaya çalışmam lazım. Çünkü piyasası az ve nerd insan çok. Bir de ne olursa olsun benim en az 3 4 yıl yurt dışına çıkıp tamamen türk kültüründen uzakta yaşamam ve kendimin farkına çok daha net bir şekilde varabilmem lazım. çünkü ben milletin insanı olmak istemiyorum. şu global dünya furyasından, dünyanın vatandaşı olmak istiyorum. bunun için de doğduğum yerden ne kadar uzaklaşırsam o kadar iyidir. ayrıca, dışarda çalışmak istememin tek sebebi de bu değil. dünya belki çok büyük olmayabilir, ama küçük olmadığı da göz ardı edilemeyecek bir gerçek. görecek, duyacak, tadacak o kadar farklı şey varken neden sadece bir yere takılıp hayatının tamamını orada geçirsin ki insan.maddi olarak tamamen özgürlüğe kavuştuğumda kesinlikle yapacağım şeyler listesinde top 3 de gezmek var. neresi olursa, ne zaman olursa olsun gezecem LAAAAYYYN!!111!

Gelecekten beklentiler kısmı bitti şimdi gelecek hakkındaki soru işaretleri bölümüne geldik. Biliyorum ki liseden üniversiteye geçişim, hayatımın işleyişini büyük oranda değiştirdi. Yani büyük bir olaydı. END OF EN ERA idi efenim. Şimdi aynı şeyin üniversitenin bitmesi ile de gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyorum. Değişim bazen ufak tefek dengesizlik ve acı da getirebiliyo fakat bu değişimin mükemmelliğinin yan etkisi sadece. İnsanın çevreyi sorgulaması, kendini keşfetmesi ve hayatını bi yola oturtması böyle başlıyo. Değişim gerçekleşirken bir yandan da kimliğin oluşuyo, seni sen yapan detaylar şekilleniyo. Kısacası güzel bir süreçti üniversite yıllarım. Acısıyla tatlısıyla çok şey kattı, çok şey öğretti bana. Ama yeterli değil. Bu yüzden mezuniyet sonrası hayatımdan beklentilerim arttı. Değiştir beni hayat, sürekli olarak hem de. Şaşırt beni. Make me feel like I'm fuckin' alive hayaaat! Hedeflerim olsun, bazısına ulaşıyım ve sevniyim. Bazısı sen kimsin lan velet siktir git desin. Bazısı da kafasına göre takılsın işte. Kendini yaşamayı, senden zevk almayı öğret bana hayat.

Yazacak bir şey kaldı mı die kafamın derinliklerinde dolaşıyorum çünkü deli gibi yazmak istiyorum. Çokça yapabildiğim bir şey değil yazmak ama şuan ortam tamamen müsait ve içimde istek var. Dur bi su içiyim, sonra hoş bi müzik açıyım ve yazma iştahım bitene kadar beraber takılalım sayın <textarea>(dat's right bitch, I also know how to take input from a user :P)

Biraz daha güncel durumlardan bahsedelim. Artık 4 kşilik yurtta kalmaktan bıktım. Çekilebilirliği bir süre vardı ama şu andan itibaren çekilebilirliği 0. Babamlar tükanı da sattı artık söylüycem pedere son yılımda 3 tane hödükle aynı odada kalamam bari 2 kişiliğe bu sene para versin. Zaten 4 yıldır 1 kuruş para ödemediler yurt için. Bu sene sözde kalacaktım 2 kişilikte ama olaylar olaylar bir türlü olmadı. Artık olmalı ama. Aslında artık 2 kişilik oda da kesmez beni.Sık sık yalnız kalmak istiyorum bu aralar. Kimse olmasın olduğum odada müziği açıyım kafamı dinliyim istiyorum. Tuvaletim gelince wc deki çıkana kadar beklemek çok uyuz bişi. Bi de 4 erkek 1 uvaleti kullanıosan ve wc den çıkan da sıçtıysa yüksek ihtimalle 20 30 dakka iptal tuvalet :D

Son 1 yıldır çok sık Quora okuyorum. CS ve Life konularından feed geliyo genelde. İnsanlar samimi bir şekilde tecrübelerini paylaşıyolar ve tam olarak olmasa da içim hissettiğim o "MENTOR" boşluğunu dolduruyorlar. Hayat tıpkı software development gibi aslında. Reusable componentlar var, senin yazman gereken componentlar var, standart development ve design patternlar var. Ama aynı şeyi yapmak içi tasarlanmış 2 software bile tamamen farklı. Offf feci benzetme yaptım, bu an tarihe geçmeli ama yüksek ihtimalle bu satırı benden sonra okuyan 2. kişi, x yıl sonraki Furkan olacağından, kim bilir o bile okumayabilir, tarihin tozlu sayfalarına bile gömülemeden unutulacak.

Artık kendime güvenim, hedefe yürüme konusunda, arttı. Zaten ÖSS sonucu benim için güzel bir cesaretlendirici olmuştu ama CS okumaya başladıktan sonra yavaş yavaş daha farklı bir insana dönüşüyorum ve geriye dönüp kat ettiğim yollara baktıkça, bahsettiğim güven artıyo, bu noktada geçen seneki staj sonunda bu konuda 0 a vurduğumu not düşmek lazım. Hiiiç bir sikim bilmediğimi fark etmiştim çünkü geçen yaz ve ne kadar fazla yol kat etmem gerektiğini. Bunun yanı sıra o yolları 15 16 yaşında kat etmiş insanların olduğunu bilmem vs. ufak çapta bir eziklik piskolojisine sokmuştu ama aştım artık bu durumu. Tamamen olmasa da artık kendi çapımda değerlendiriyorum kendimi. Karşılaştırma yapmaya gerek yok çünkü bir insanın başarısı belirleyen çok farklı değişken var ve başlangıç durumları kimsenin aynı değil. Günün sonunda önemli olan tek şey 1 gün öncesinden daha iyi bir sen olduğunu bilip ufak ama içten bir şekilde gülümseyebilmek:)

Şuan hayatımda CS kariyerimi oturttuktan sonra ulaşmak istediğim şeyler şunlar: gezmek, gitar çalmayı öğrenmek(min. 40 saniyelik blues parçası compose edecem:P), kısa bir süreliğine bile olsa kaslı ve yağ oranı düşük bir vücuda sahip olmak. Aslında kaslı olmaya çok önem verdiğim de söylenemez ama yıllar önce isteyip yapamadığım bir şey olması ve genel olarak sağlık ve güzel görünüme katkısı olması amaçlarımın arasına sokuyo bu maddeyi. Ama önceliği diğerlerine göre düşük.

Kafamdaki soru işaretlerinden biri de bundan tahmini de 10-15 yıl sonra yapmak istediğim bir seçim. Kariyer değiştirmek. Şuan bu konuda konuşmak için belki erken, CS hala heyecanlarla dolu bir alan benim için. Öğrenecek çok şey var. Ve bu alanın diğerlerine göre farkı, her zaman öğrenecek bir sürü şey olacak ve her zaman hiç kimse hepsini bilemeyecek. Ama temelde alanın aynı kalması, bir süre sonra sıkıcılık katabilir. Ve bunun olmasını istemiyorum. Bu yüzden, vereceğim karar, kariyer değişime gidip gitmemek olacak. Belki, daha önce yapmadıysam, bir startup kurmak, belki bir tanıdık aracılığıyla tamamen farklı bir iş alanında her şeye yeniden başlamak. NOT, burda yazar tekrar değişim konusunu ele alıyor, "stop taking life for granted, stop sitting in your comfort zone" diyor.

1 saat, belki de daha uzun bir süredir yazıyorum sanırım. Hastayım şuan ve boynum da ağrımaya başladı. Sanırım bu günlük buluşmamızın sonuna geldik sevgili HORT. Tekrar böyle mükemmel bir konunun varlığı için, konuyu açan arkadaşa ve DH ye teşekkür ediyorum. Oturup yazı yazmayan, hayatından hiç bir yere not düşmeyen, hatta düzgün resim bile çekinmeyen ben için böyle bir konunun varlığı mükemmel. DH forumu yazarken acaba yazılımcılar DH nin böyle mükemmel bir şeye aracı olabileceğinin farkındalar mıydı? Geçmişimle benim aramdaki değişik bir kaç yoldan biri de DH oldu 2009 dan beri:) Sağlıcakla gelecekteki Furkan. Bunu da bir gelenek haline getireyim. Nasılsın, her şey yolunda mı? Umarım iyisindir, mutlusundur. Gerisi teferruat, mutlu ol yeter. Ama gerisi teferruat diye de hissettiklerini bu konuya dökmekten çekinme. Haaa bi de geçmiş entryleri de oku(çok boş oldu bunu yazmam, zaten buraya kadar hepsini okudun di mi :D).

• quote:

Orijinalden alıntı: Rusty Ryan

quote:

Orijinalden alıntı: Rusty Ryan

şu an 15 yaşındayım .liee 2 deyim .knighta 5.sınıfta filan başlamıştım .o zamanlar çok oynardım şimdi oynadığım pek söylenemez .7 tane zayıfım var .işallah sınıfta kalmam.
    vücut geliştirme ve boksla ilgileniyorum.
    elektro gitar çalıyorum .
    boyum : 173 cm .
    3 yıl sonra bakalım boyum kaç olacak .
    bu arada sevgilim bile var .knight'ı bırakala 1,2 yıl oluyor bakalım .3 yıl sonra nerde olacam ve neler yapıyor olacağım.

yaş 16 oldu .lise 2 de kaldım .tekrar yapıyorum bu sene . kitap okumaya başladım olasılıksız , empati , sol ayağım . uçurtma avcısı filan hepsini 1 ayda okudum .hala 'da okumaya devam ediyorum . derslerine gine kötü . ama bu sene sınıfta kalmayacağıma eminim . boy 175 oldu . sevgilimi terkettim 1 ay önce filan .
    gitar'a , vücut geliştirmeye ara verdim .derslerime yoğunluk veriyorum . seneye bakalım hangi Nokta'da olacağım

yaş oldu 18 . üniversiteye gidecem 3 ay sonra , kazanabilirsem . işte öyle .

• o zamanlar yazmamışız ama gelecek için yazalım. okul uzatmalara kaldı. şuan final haftası ve ders çalışmak istemiyorum. no woman, no cry mottosu ile yaşıyorum. cuma günü sınavlar iptal diyorlar belli değil. buradan iki kayseriliyi sevgi (!) ile anıyorum. hayattan soğuttular. ko oynamıyorum. 4 sene önce bıraktım. 1-2 yıl önce yurtta toplanıp oynamaya başladık. kısa süreli oldu.

NOT: @Anarşo hocam sizin avatar sürekli aynı mıydı?
    mesajım olmasa da ne kadar zaman geçmiş. eski üyelerin çoğu forumu bırakmış veya isim değiştirmiş. 2008'de bu forum +18 avedon bile başmıştı. ne konuydu. CeFurkan, Yılmaz felan vardı. ne günlerdi. yeni maradon geldiğinde gün boyunca oyun açılacak diye çoğumuz bilgisayar başında beklemiştik.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be 8 senelik konu :) konunun açıldığı tarihlerde yaklaşık 2 yıllık ko oyuncusuydum, o tarihlerde muhtemelen edana'da oynuyordum yaş da 21'di. o dönemler doğru düzgün üni hazırlansaydım belki şuan hayatım daha iyiydi ama yine şükür bir kamu kurumunda devlet memuruyum, daha iyisi için uğraşmaktayım, hala aklımda ko yok dersem yalan olur, hayatta birçok şey yaptım ama her ne kadar sanal da olsa ko'da yaşadıklarım apayrıydı unutmak mümkün değil ve şuanki samimi çevremin tamamı ko arkadaşlarımdır, arada biraraya geldiğimizde değişmeyen tek konu da ko'dur :) şuan bir kaç yıllık planlarım olduğundan ko oynayamıyorum ama bir kaç seneye herşey planladığım gibi gider de hedeflerime ulaşırsam 2017'den sonra pvp de olsa muhtemelen oynamaya devam ederim. saygılar herkese, hepimizin yıllarını çalmış da olsa kötü anmayalım ko'yu güzel günler yaşattı bize, 3 sene sonra görüşmek üzere :)

• Okul okumanın aslında insana hiçbir katkısı olmadığını gördüm. Kişisel gelişim için türkiyede okul sistemini ciddi anlamda sorguluyorum. Okul insanların herşey nihayete erip gerçek hayata geri döndüklerinde, ticarete, sosyal ortama, ekonomik hayata adım attıklarında yapmaları gerekenler ile ilgili özgüven aşılayamıyor türk gencine. Çoğumuzda bir tedirginlik hakim. Pek çoğumuz asosyal olarak yetiştik günümüz teknolojisi sebebiyle.

Eskiyi özlüyorum ne yalan söyliyim. Kozalakla futbol oynadığımız dönemleri bile özlüyorum. Pabuçların anası ağlardı ama mutluyduk abi. Yaş 7-8 falandı tabi o zamanlar. Hayatla ilgili hiçbir beklenti, tedirginlik, endişe yoktu. Şimdi? Herşey boka sarmasın diye yapmadığımız hesap kitap kalmıyor.

Sınavları vermek zorundayız, daha iyi okullar bitirmek, daha güzel hayatlar yaşamak için durmadan mücadele vermek zorundayız. Ev geçindirmek, çocuk büyütmek zorundayız. Bilmiyorum aranızda çocuğu olanlar varmı ama herhalde çoğu kişi çocuğunda aslında kendi çocukluğunu arıyor.

Bunlar tabi şu an hissettiklerim. Okul bitti, hayat gailesi başladı. Gerçekten de çok zor başladı. Belki de bana geçmişi özleten hayatın zorluğu olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ::snoopy::

3 yıla kim öle kim kala

orda mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı

quote:

Orijinalden alıntı: ClassRouGe

çok güsel olur
    eğer hortlatırlarsa şu an charım 57 lwl acaba 3 yıl sonra kaç lwl olcak

Kaç lvl oldu

Yaş 20 oldu , oyun yalan oldu. Yazın 1 müzik grubumla turneye başlıyorum , diğeriyle de düzenli konserlere devam edeceğim. Okulum ancak 3 seneye biter.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.