Şimdi Ara

BU YIKAMA SİSTEMİ TÜRKİYE'DE İŞ YAPAR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: optiSpice

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Bursa'da İzmir yolu üzerinde (Mudanya kavşağından sonra Carrefour'a gelmeden sağda) sanırım Shell istasyonunda buna benzer bir sistem var. Bu kadar detaylı değil, ama oldukça benzer. Araç bant üzerinde hareket ediyor ve hareketli püskürtücüler vs ve kurutucu mevcut. Normal yıkama ünitelerine göre elbette daha iyi.

Ama ben genel olarak fırça ve suyun aracın üzerinde kuruması fikrine karşıyım. Fırça illa ki kılcal çizikler oluşturuyor. Su kuruduğunda ise, boya üzerinde kireç lekeleri bırakıyor. Alışveriş merkezlerinde olduğu gibi, köpükle yıkama ve elle kurulama bence en başarılısı.

Haklısınız tabiki de, bence de en iyisi köpükle yıkayıp elle kurulamak.

Ama bunu kendiniz yapacaksanız zaman ve imkan sahibi olmanız lazım, dışarda yaptırdığınızda ise el elin eşeğini türkü çığırarak ararmış misali bir durum oluşuyor.

Videodaki sistem ile detaylı temizlik + standart kalite + zaman tasarrufu elde edilebilir diye düşünüyorum açıkçası.

Sonuçta elbette iş yapar.

Hevesinizi kırmak için demiyorum ama, yatırım için soruyorsanız, yatırımın geri dönüş hızını iyi hesaplamak lazım. Buna yapılacak yatırımın kendini en fazla 3-4 yılda kendisini ödemesi lazım ki, yatırım yapma riskini almaya değsin. Açıkçası finansal açıdan değerlendirildiğinde ben biraz şüpheci bakıyorum. Benzin istasyonlarında yakıt alınca +1 tl'ye makine veya basınçlı yıkama varken, tüketicilerin bu sistemden faydalanmak için birkaç tl olsa bile daha yüksek maliyetlere katlanacağını düşünmüyorum. Sonuçta alışveriş merkezi gibi yerlerde genelde 20tl'ye iç + dış yıkama kurulama hizmeti veriyorlar.

Yani, ucuza kaçan 1tl'ye, düzgün iş isteyen 20tl'ye yaptırabiliyor şu anda. Bunun hangi aralığa konumlandırılacağı iyi düşünülmeli derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Super sistem.

Fakat bu hat bi servete mal olur.

Zamanında araştırmıştım, bunun kulübe şeklindeki versiyonuna (yani alt taraf böyle,üst tarafta da ofis falan var)
    180 bin dolar fiyat çekiyorlar.

Lokasyon konusunda nokta atışı yapılırsa çok iyi kazandırır diye düşünüyorum.

quote:

Super sistem.

Zamanında araştırmıştım, bunun kulübe şeklindeki versiyonuna (yani alt taraf böyle,üst tarafta da ofis falan var)

Biraz zengin ve kalabalik bi semtte yapilirsa guzel kar getirir ama bu makinelerin bakimlari falan da pahalidir.

Bi de bizim millet bu tarz seylere biraz mesafeli.

Gordugum kadariyla bu temizligi 5-10 lira kurtarmaz.Nerdeyse 10 dk ve baya detayli.Ayrica ic yok.

Kara duzen devam eder bu gidisle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bursa'da İzmir yolu üzerinde (Mudanya kavşağından sonra Carrefour'a gelmeden sağda) sanırım Shell istasyonunda buna benzer bir sistem var. Bu kadar detaylı değil, ama oldukça benzer. Araç bant üzerinde hareket ediyor ve hareketli püskürtücüler vs ve kurutucu mevcut. Normal yıkama ünitelerine göre elbette daha iyi.

Ama ben genel olarak fırça ve suyun aracın üzerinde kuruması fikrine karşıyım. Fırça illa ki kılcal çizikler oluşturuyor. Su kuruduğunda ise, boya üzerinde kireç lekeleri bırakıyor. Alışveriş merkezlerinde olduğu gibi, köpükle yıkama ve elle kurulama bence en başarılısı.

Ama bunu kendiniz yapacaksanız zaman ve imkan sahibi olmanız lazım, dışarda yaptırdığınızda ise el elin eşeğini türkü çığırarak ararmış misali bir durum oluşuyor.

Videodaki sistem ile detaylı temizlik + standart kalite + zaman tasarrufu elde edilebilir diye düşünüyorum açıkçası.

Hevesinizi kırmak için demiyorum ama, yatırım için soruyorsanız, yatırımın geri dönüş hızını iyi hesaplamak lazım. Buna yapılacak yatırımın kendini en fazla 3-4 yılda kendisini ödemesi lazım ki, yatırım yapma riskini almaya değsin. Açıkçası finansal açıdan değerlendirildiğinde ben biraz şüpheci bakıyorum. Benzin istasyonlarında yakıt alınca +1 tl'ye makine veya basınçlı yıkama varken, tüketicilerin bu sistemden faydalanmak için birkaç tl olsa bile daha yüksek maliyetlere katlanacağını düşünmüyorum. Sonuçta alışveriş merkezi gibi yerlerde genelde 20tl'ye iç + dış yıkama kurulama hizmeti veriyorlar.

Yani, ucuza kaçan 1tl'ye, düzgün iş isteyen 20tl'ye yaptırabiliyor şu anda. Bunun hangi aralığa konumlandırılacağı iyi düşünülmeli derim.

Direkt yatırım için sormuyorum hocam.Olayı müşteri cephesinden değil de girişimci cephesinden ele almak istedim sadece.

Benim şahsen bu sistemi konumlandıracağım aralık; hızlı ve standartları olan bir hizmet sunması, ücretin de insanların gözüne batmayacak bir aralıkta olması şeklinde olur.

Kurtarıyorsa 5 lira misal.İşletme maliyetleri de önemli burada, bir aracın yıkanmasının sadece maliyeti atıyorum 6 liraysa zaten bu yatırımı yapmak mantıksız olur.8-9 lira fiyat çekmelisiniz ki yaptığınız işe değsin.Ona da kimse yanaşmaz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

Alacaksın süngeri eline sabuna suya batırıp elinle temizleyeceksin çizilme de olmaz mis gibi. Arabayla uğraşmak ta zevk veriyor bana.

Sünger ile çizilir.

quote:

quote:

Super sistem.

Biraz zengin ve kalabalik bi semtte yapilirsa guzel kar getirir ama bu makinelerin bakimlari falan da pahalidir.

Bi de bizim millet bu tarz seylere biraz mesafeli.

Gordugum kadariyla bu temizligi 5-10 lira kurtarmaz.Nerdeyse 10 dk ve baya detayli.Ayrica ic yok.

Kara duzen devam eder bu gidisle

O zaman tek mantıklı seçenek bu sistemi basitleştirip hemen hemen aynı hizmeti verecek seviyede yeniden tasarlamak olur.

O da para & zaman & çevre işi tabii :)

Sistem çok hoş ama burada tutacağına pek ihtimal vermiyordum içten içe.Yorumlar da bunu gösteriyor.

Tek şmantıklı hamle işin elit ve kalabalık bir semtte yapılması olur.

• Ankara eskisehir yolu uzerinde gordion un karsi seridinde opetin icinde buna benzer bi sistem var.Ayni bu sekilde once kopuk daha sonra su kullaniyor ve jant lastik temizligide yapiyor.Sanirim fircasi da bildigimiz bici bicidaki gibi sert fircalardan degil yani kilcal cizik yapmiyor olabilir.Bir kez kullandim gayet guzel tertemiz yapiyor arabayi,kurutma islemini once makine yapiyor daha sonra uzun sunger gibi seyler var onlarda kuruluyor.

Ciktigimda arabada tek islak bir yer yoktu tamamen kupkuru ve tertemizdi.Kisitli zamani olup da arabayi yikatmak isteyenler icin guzel bi alet olmus bence tavsiye ederim.

• güzel sistem ama iç temizlik yok... sade diş yıkamaya da bizim millet ne kadar ücret öder tartışılır..bu otomat sistemini kurmanın da maliyeti bayagı bır yuksektır ve geniş bir de yıkama yeri gerekiyor bunun için..bilmiyorum..çok güzel kurmuşlar ama astarı üstü geçer mi bilmiyorum!

Orijinalden alıntı: Creepinq Death

Ankara eskisehir yolu uzerinde gordion un karsi seridinde opetin icinde buna benzer bi sistem var.Ayni bu sekilde once kopuk daha sonra su kullaniyor ve jant lastik temizligide yapiyor.Sanirim fircasi da bildigimiz bici bicidaki gibi sert fircalardan degil yani kilcal cizik yapmiyor olabilir.Bir kez kullandim gayet guzel tertemiz yapiyor arabayi,kurutma islemini once makine yapiyor daha sonra uzun sunger gibi seyler var onlarda kuruluyor.

Ciktigimda arabada tek islak bir yer yoktu tamamen kupkuru ve tertemizdi.Kisitli zamani olup da arabayi yikatmak isteyenler icin guzel bi alet olmus bence tavsiye ederim.

Fiyat nedir hocam?Benim okula yakın, bir ara deneyeyim olmazsa.
    İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL BİR ARAÇ,TEKNİK BİLGİ,SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ)

Dokuz Eylül Üniversitesi - Mekatronik Öğrencisi / İnfiniti İ30 3.0 V6
  • Klipteki aracın sadece lastikleri kirliydi, geriye kalanı oldukça temiz gözüküyordu. Şöyle her tarafı dört bir yandan gelmiş inşaat atıklarıyla oluşan "İstanbul Çamuru"yla ve kuş pisliğiyle bezenmiş bir aracı temizleseydi daha ikna edici olabilirdi.

Bir de sonda aracın iç temizliğini araç sahibinin yapması hoş olmamış. Tamam Allah'ın Hollandalısına 15 Euro üstüne bunu yapmak koymayabilir de, Türkiye'de fiyatlandırmanın iyi yapılması gerekiyor. Ayrıca iç yıkama için eleman tutulması şart. Bu takdirde makinanın azalttığı maliyetin üstüne binen işçi maliyeti toplam maliyeti varolan sistemin maliyetinin üzerine de taşıyabilir.

Bunlarla birlikte bir de herkesin aklına gelen "bu fırçalar ve kurutma bezleri arabayı çizmez mi?" sorusu var. Eminim bu parçaların, deforme olup müşterilerin araçlarına zarar vermemesi adına, belirli aralıklarla değişmesi gerekiyordur. Profesyonelliğin gelişmediği Türkiye'de "bu sistemin bakımı düzenli olarak yapılır mı?" sorusu da benim aklımı kurcalıyor.

Ama mekanizmanın çalışmasının beni etkilediğini söylemem gerek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Creepinq Death

Ankara eskisehir yolu uzerinde gordion un karsi seridinde opetin icinde buna benzer bi sistem var.Ayni bu sekilde once kopuk daha sonra su kullaniyor ve jant lastik temizligide yapiyor.Sanirim fircasi da bildigimiz bici bicidaki gibi sert fircalardan degil yani kilcal cizik yapmiyor olabilir.Bir kez kullandim gayet guzel tertemiz yapiyor arabayi,kurutma islemini once makine yapiyor daha sonra uzun sunger gibi seyler var onlarda kuruluyor.

Fiyat nedir hocam?Benim okula yakın, bir ara deneyeyim olmazsa.

Valla biz gittigimizde direk girdik bi ucret odemeden ama daha sonrasinda giden kisilerin dedigine gore herhangi bir fiyata benzin veya mazot almaniz yeterliymis.Yani 5 tl lik benzin alsanizda mazot alsanizda farketmiyor.Ayrica aldiginiz fis makinenin ordaki calisana filanda gosterilmiyor.Yani aslinda yine yakit almadan makinayi kullanabilirsin diye dusunuyorum ama biz gideli 3 hafta oldu belki suanda fiyatlandirma filan degismis olabilir tam bilemiyorum gidip sormak lazim.

• Özellikle yatırım maliyeti göz önüne alındığında kardan fragat etseniz dahi hizmet fiyatı piyasa rekabet koşullarına uyum sağlar mı şüpheliyim...
  • Bursa Özdilekte bu sisteme benzer bi alet var. Yıkama yerinin girişinde iniyorsun makina arabayı götürüyor içeri aşama aşama yıkıyor fırçalıyor falan ondan sonra kurutmaya giriyor. Tam aşamaları hatırlamıyorum 4 sene geçti aradan ama aynı işlevi görüyor. Ve Mantıken Aynı sistem.
  • Bunlar kendi kafasını sabunla yıkayıp arabasını oto şampuanı ile yıkayan, arabası herşeyi olan sonradan görme milletlere gelmez. Arabanın eşek olarak görüldüğü, arabaya binildiği zamanlarda ülkemizde de yaygındı bu makinalar.

Şimdi bırakın makinayı, yıkamacı bile beğenmiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Bunlar kendi kafasını sabunla yıkayıp arabasını oto şampuanı ile yıkayan, arabası herşeyi olan sonradan görme milletlere gelmez. Arabanın eşek olarak görüldüğü, arabaya binildiği zamanlarda ülkemizde de yaygındı bu makinalar.

+1

Arac cok kiymetli bu ulkede.

Orijinalden alıntı: aktuz

Bunlar kendi kafasını sabunla yıkayıp arabasını oto şampuanı ile yıkayan, arabası herşeyi olan sonradan görme milletlere gelmez. Arabanın eşek olarak görüldüğü, arabaya binildiği zamanlarda ülkemizde de yaygındı bu makinalar.

+1 tamamen katılıyorum

Ayrıca benzer bir sistem türkiyede var diyen arkadaşlar nerede o sistem yahu

Şu dandik makinelerimi diyorsunuz arabanın her yerinde köpük bırakan

SAMSUNG GALAXY S III
    Fabiadan Sonra Ford Courier 1.6 Titanium
  • Fulya PO'da bunun dandiğinden var,eski fırçalı yıkamanın az daha gelişmişi.
    En son 7 liraya yıkıyorlardı,iyi yıkadığını söyleyemem,ama eski fırçalılardan çok daha iyi.
    Buna rağmen pazarları önünde kuyruk oluyor.Çünkü diğer yıkamacıların hepsinde saatlerce sıra var,bu daha pratik..
    Bunu getirsen de illaki iş yapar.Ama yerini iyi seçmek şart.

Hem zamandan da kazandırıyo, bence gayet iyi ama uygun fiyat olursa

quote:

quote:

quote:

Direkt yatırım için sormuyorum hocam.Olayı müşteri cephesinden değil de girişimci cephesinden ele almak istedim sadece.

Benim şahsen bu sistemi konumlandıracağım aralık; hızlı ve standartları olan bir hizmet sunması, ücretin de insanların gözüne batmayacak bir aralıkta olması şeklinde olur.

Kurtarıyorsa 5 lira misal.İşletme maliyetleri de önemli burada, bir aracın yıkanmasının sadece maliyeti atıyorum 6 liraysa zaten bu yatırımı yapmak mantıksız olur.8-9 lira fiyat çekmelisiniz ki yaptığınız işe değsin.Ona da kimse yanaşmaz zaten.

Bir de şöyle bir şey var;

Avrupa'nın pek çok kısmında işçilik ücretleri çok yüksek. Yani, bir çalışana bu işi yaptırmak yerine makine ile yaptırmak işletmecinin işine geliyor. Orada elle temizlik yaptırmaya kalksanız, maliyet çok daha yüksek olur. Ama Türkiye'de işçilik oldukça ucuz. Bu anlamda biraz sıkıntı olabilir.

Bence bir tüketicinin bu işlem için ödeyeceği en fazla ücret 5 tl'dir. Sonuçta elle temizlik yapılması gibi olmayacaktır, ki iç temizlik yok.

İşletme maliyetlerinin (su ve temizlik deterjanı açısından) çok yüksek olacağını düşünmüyorum - normal bir fırçadan çok farklı olmasa gerek. Ancak ilk yatırım ve bakım masrafları can sıkıcı olabilir. Normal bir fırçalı yıkamanın yatırım maliyetinin ne civarda olduğu hakkında fikriniz var mıdır.?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.