Şimdi Ara

bu ybs övücüler ciddi mi yoksa manipülatör mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Hocam hiç engel olmayin. YKS siralamasi ne kadar yüksek olursa olsun 2023 yilinda, sağda solda SQL, Java c++ derslerinin verildiği, Mühendislik gibi bir bölüm varken EA'dan gidip yazilimci olabileceğini ve ilk 500'de bile üniversitemiz kalmamiş üzerine vize krizi yaşadiğimiz şu dönemde yurt dişinda iş bulup refah çalişabileceğini sanan enayiler yazsinlar ki iktisat işletme hukukta yer açilsin diğer arkadaşlara. Ben 732 siralama yaptim 2018'de Ankara Hukuk EA yazdim. Şimdi stajyer savciyim. Temmuz zammi ile 32k alacağim maaş. benimle birlikte sinava giren ve BOUN YBS yazan arkadaş Siemens'te 17500 tl ile başlayacak diye seviniyor :D

Not: Şimdi gelip e o senden hizli yükselicek diyen arkadaşlara : Ben daha stajyerim bu 1. Ek olarak Tezli YL yapiyorum. Bitince doktora da yapip akademide ders de vereceğim. Yani o adamin benim maaşima gelmesi için Allah tarafindan bir anda özel mükafatlandirilmasi lazim.

Geçti hocam o devirler. AÖF YBS olduğu bir yerde YBS okunmaz. Siemens'te işe giren arkadaşim da bilgi analisti. Yani sabahtan akşama kadar kendilerine gelen yazilimsal hata bildirimlerini raporlayip AR-GE servisine mail atiyor. BOUN, İTÜ, YTÜ KOÇ, ODTÜ, İTÜ, BİLKENT, SABANCİ, YEDİTEPE, ÖZYEĞİN, GTÜ, EGE, ANKARA, MARMARA (yazarken yoruldum) gibi okullarda CENG, EE, MAKİNE, ENDÜSTRİ mühendisliği okuyanlar varken yazilim kismina neden YBS mezunu alayim?

Bu neye benziyor biliyor musun Adalet mezunu adami avukat yapmaya benzer. Adalet mezunu ne kadar hukuk görüyor ki okurken de kendini geliştirmeye kalksa da avukatlik yapabilecek donanima sahip olsun?

• Hocam hiç engel olmayin. YKS siralamasi ne kadar yüksek olursa olsun 2023 yilinda, sağda solda SQL, Java c++ derslerinin verildiği, Mühendislik gibi bir bölüm varken EA'dan gidip yazilimci olabileceğini ve ilk 500'de bile üniversitemiz kalmamiş üzerine vize krizi yaşadiğimiz şu dönemde yurt dişinda iş bulup refah çalişabileceğini sanan enayiler yazsinlar ki iktisat işletme hukukta yer açilsin diğer arkadaşlara. Ben 732 siralama yaptim 2018'de Ankara Hukuk EA yazdim. Şimdi stajyer savciyim. Temmuz zammi ile 32k alacağim maaş. benimle birlikte sinava giren ve BOUN YBS yazan arkadaş Siemens'te 17500 tl ile başlayacak diye seviniyor :D

Not: Şimdi gelip e o senden hizli yükselicek diyen arkadaşlara : Ben daha stajyerim bu 1. Ek olarak Tezli YL yapiyorum. Bitince doktora da yapip akademide ders de vereceğim. Yani o adamin benim maaşima gelmesi için Allah tarafindan bir anda özel mükafatlandirilmasi lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 3 Temmuz 2023; 11:58:8 >

• anlıyorum hocam teşekkür ederim açık açık yazdığınız için , hakin-savcı olmak için üni'nin pek de bir önemi var mı sizce? bu sene istediğim yer gelmeyecek ancak hukuk gelecek

• Stajyer olmanıza rağmen çok iyi para hocam ama keşke akdeniz ybs yazsaydınız o zaman milyoner olurdunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

Geçti hocam o devirler. AÖF YBS olduğu bir yerde YBS okunmaz. Siemens'te işe giren arkadaşim da bilgi analisti. Yani sabahtan akşama kadar kendilerine gelen yazilimsal hata bildirimlerini raporlayip AR-GE servisine mail atiyor. BOUN, İTÜ, YTÜ KOÇ, ODTÜ, İTÜ, BİLKENT, SABANCİ, YEDİTEPE, ÖZYEĞİN, GTÜ, EGE, ANKARA, MARMARA (yazarken yoruldum) gibi okullarda CENG, EE, MAKİNE, ENDÜSTRİ mühendisliği okuyanlar varken yazilim kismina neden YBS mezunu alayim?

Bu neye benziyor biliyor musun Adalet mezunu adami avukat yapmaya benzer. Adalet mezunu ne kadar hukuk görüyor ki okurken de kendini geliştirmeye kalksa da avukatlik yapabilecek donanima sahip olsun?

• kara parçası kullanıcısına yanıt

Hocam torpilin çok sağlam değilse özel üni yazma. Özel ünilerden alinan kişi sayisi bir elin parmağini geçmiyor. Onlar da Bilkent Yeditepe vs oluyor

Sanmiyorum hava savunma sisteminde faaliyet gösteren bir firmada insan kaynaklari olurdum yüksek ihtimalle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    haklı azil mi , değil mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok hocam devlet yazacağım , 15-20k arası devlet hukuklar yazacağım gibi

• Hocam hiç kaymakamlık sınavı düşündünüz mü? Yoksa direkt hakim/savcılık mıydı hedefiniz?

Düşünmedim hocam idari amirlik bana göre değil pek, yönetimi üstlenebilecek sorumluluk altinda kalmak beni zorlardi

• hocam bu yıl hukuka başlayacak kişi , bu yaz ne yapmalı kendini geliştirmek adına

• Anladım hocam. Sınav zorluğu hakkında bir bilginiz var mı? Bir de gerçekten sağlam puan aldığında bile torpil olmadığında girmen zorlaşıyor mu?

• Övücüler dediğimiz,

Forumda 3 kullanıcıdan fazla mı..?

Hocam sadece tatil yap keyfini çikar. Hukukta 3. sinifi bitirip 4. sinifa geçene kadar, derslerini düzenli çalişmaktan başka kendini geliştirmek için yapabileceğin bir şey yok ya. Ama genel tavsiye vereyim ileride sikinti çekmemek adina :

1. Bilgilerin taze ve hantallaşmamak adina her sene ALES'e gir +90 almaya çaliş
    2. İngilizce kursuna yazil mutlaka ama mutlaka YDS'den +80 alana kadar zorla
    3. Derslerini düzenli çaliş +3.25 üstü ortalama ile bitir

Bunlari yaparsan zaten rahatsin. Ben 2. seçeneği aksattim :( Aksatmasam belki işim şu an daha kolay olurdu.

• sağ olun hocam tavsiyeler için .

ingilizceye bu yaz başladım a2-b1 arasıyım yaz bitene kadar b2 hedefim sonra hukuktayken c1-c2 arası yapsam yeterlidir.

okumamın daha iyi olacağı kitap türleri var mıdır? örneğin'' düşünce kitaplarını okuyabilirsin'' gibi bir tavsiyeniz olur mu?

Hocam şöyle sorular çalişanlar için kolay ama sinav zor. Soru soru standart sapma aliniyor, yanliş doğruyu götürmüyor. Yani mesela ben 81 doğru ile 711. oldum sinavda bir arkadaşim da 83 doğru ile 1200lerde oldu. Çünkü ben herkesin yanliş yaptiği 2-3 soruyu doğru yapinca standart sapmadan dolayi öne geçmişim.

Torpil meselesi çok garip hocam. Amcasi AYM üyesi olup elenen de arkadaşim var. Ailesinde hiç düz memur bile olmayip çiftçi ailesi olan arkadaşim da kazandi. Lakin sizin döneme bu işler daha adilleşecek. Şimdi plan yönetmeliği yayinlandi. Mülakati etkisizleştiriyorlar. Mesela 1000 hakim savci alinacaksa 1200 kişi mülakata çağrilacak.

5 Sene öncesine kadar 1000 kişi için 4000, şu an 3000 kişi çağriliyor. 2 sene sonra 1200 kişi çağrilcak yani bir bakima torpil imkansizlaşiyor. İyi de oluyor

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

olabilir

Hocam : suçlar ve cezalar hakkinda. Bu kitabi kesin oku. Bir de Venedik Taciri. Bu 2si hukuki bakiş açisi sağlar

• kesinlikle okuyacağım , sağ olun tekrardan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.