B

Yüzbaşı
06 Ekim 2021
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 576 (Bu ay: 10)
Gönderileri

Arkadaşlar forumu sınav dönemi baya aktif kullandım çok da yardımı oldu. Şimdi sınav bitti üniler belli oldu İstanbul Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Uİ'ye yerleştim. İnşallah yarın da kayıtı yaptırıcaz mutlu mesut üniversitemize gideceğiz. Bana burada yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Arkadaşlar bu ikisi arasından hangisi? 1.tercihim belli, sadece ikinci tercihe karar veremedim.
Hocamlar Ankara Üni Ankara olmasından dolayı avantaj ama İÜ siyasal fak.de SBUİ %100 ingilizce 30K ile kapatmisken %30 olanına 100K dan girmek de bence iyi bir seçenek. Öte yandan iktisat fakültesinde sbui ise ingilizce olmasindan dolayı avantaj ama iktisat fak. ve siyasal fak. Arasındaki fark nedir anlamadım.

Kısacası
%100 ingilizce eğitim İÜ iktisat fakültesinde SBUİ

%30 ingilizce eğitim İÜ siyasal fakültesinde SBUİ

Türkçe eğitim AÜ Uluslararası İlişkiler

Hedef: dışişleri bak. veya kaymakamlık sınavları
Arkadaşlar girişimci, arkadaş olmaya çalışan, iletişimi başlatan mı olmak gerek? Eğer kıyıda köşede tek başına oturursan sonra yalnız kalıyorsun.

Atıyorum ilk haftadayız yemekhanede yemek yerken yemeği alıp bir kızın/erkeğin yanına oturup sohbet başlatmalı mı?
Yasakmış
Ağalar ben Uİ kötüleme konusu açtım diye beni ötekilerle bir tutmayın ha. Kaldı ki benim söylediklerim arasında bir tane yanlış yok. Uİ top unilerde okunmazsa özel sektörde yüksek maaş zor dedim. Dışişleri devlette atanması en zor yer dedim. AÜnun eskisi gibi devlette avantajı yok dedim. Yanlış bir şey dediysem KB
Yurtdisi- Econbender - Yurtdışında akademik kariyer
Tr-Kemalettin Kamu - Endustri+Hukuk kendi işyeri
Yurtdışı-Ankaratıplı - Yurtdışı doktorluk
Yurtdışı+Tr-Beyacun Çekmezoğlu

Benim tanıdıklarim bunlar.

Ankara Üniversitesine gelecek arkadaşlar için: Cebeci Kampüsü güzel bir kampüs değil, bina yığını ama verimli bir kampüs. Yine de eğer Ankara Üniversitesi yanında hacettepe veya istanbul üni gibi seçenekler varsa bence kesinlikle oraları tercih edin. Ankara Üniversitesinde okuyan abilerim Hacettepe gibi geniş bir ağı olmadığını ve sosyalliğin biraz daha kısıtlı olduğunu söylüyorlar. Ben de onları dinleyerek Ankarada okumak istediğim için Başkent Üniversitesi ve Hacettepeyi yazmayı düşünüyorum. En büyük dezavantaj çoğu bölümünün Türkçe olması. Bence geliyorsa önce Hacettepenin İngilizce bölümleri sonra Başkentin sonra da Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin İngilizce bölümlerini yazın. En arkaya da Ankara Üni yazın ki zaten muhtemelen ASBÜ veya Başkent gelir. Oralarda okuyan bir abim var gerçekten çok kaliteli olduğunu söylüyor. Hatta buradakilere de sorabilirsiniz özellikle Başkent bu yıllarda tavan yapacak gibi gözüküyor. Ankarada Bilkent ve TOBBdan sonra en kaliteli vakıf üniversitesi denilebilir. 2-3 sene sonra sıralamalar Bilkente yaklaşabilir.

Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.504
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 75.168 (Bu ay: 1.335)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.003 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.