Şimdi Ara

Bu Virüsten N'olur Kurtarın (Çözüm YOK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 3 defa format attım, yüklemediğim antivirüs, girmediğim regedit dosyası kalmadı ne yapacağımı şaşırdım
    google veya facebook adreslerine girmeye çalışırken ilk önce şu resim çıkıyor:

tamam a tıklayınca veya ESC tuşuna basınca şu ekrana yönlendiriyor

kaspersky pure 3 yüklü bişey buldu sildi oh inşallah düzelmiştir dedim yine başladı.
    bu zıkkımdan nasıl kurtulabilirim?
    alıntı olarak forumda google chrome da kurtulma yolları yazılmış internette bayağı var ama anlatılan chrome için uymuyor ki firefox için yapayım. ki denedim olmadı zaten.
    16 yıldır bilgisayar kullanıyorum bir gün bile antivirüs kullanmaya ihtiyacım olmadı şimdiye kadar. görüyorum ki antivirüs de bir işe yaramıyor. bunu nasıl engelleyebilirim?
    firefox adres çubuğuna about:config yazıp dikkatimi çeken şeyleri sıfırlayım istedim ama bişey bulamadım çok karışık lütfen yardım edin
    (başka bir kategoride de açtım aynı konuyu. uygun kategori hangisi bilemedim o yüzden mükerrer olan silinebilir. yazı kalabalığı yaptığım için şimdiden özür dilerim)

• bilgisayardan adobe ile ilgili, web tarayıcılarla ilgili herşeyi uninstall yaptım
    pc sürücülerinin tümünde adobe, chrome, mozilla diye search yapıp shift+delete yaptım
    pc yi yeniden başlattım
    kaspersky pure 3 ile tarattım
    ccleaner full versiyon ile temizleme yaptım
    yine aynı yine aynı :S
  • Mp3 veya herhangi bir belgeye bulaşmış olabilir zorlu bir dosya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapmanız gerekenler..

İlk olarak varsa ekstra virüs programları onları kaldırın..

Malwarebytes Antivürs kurun, netten ilacını bulup ilaçlayınız..

Malware ile derin bir tarama yapın, çıkan sonuçlarda ki tüm her şeyi silin. Silinmeyenler için yeniden başlatılma istenecek, yeniden başlatın..

Daha sonra malware byte ı kaldırıp Avast Premier kurun. Netten ilacını bulup ilaçlayın.. Sizden bilgisayarın yeniden başlayıp derin tarama yapmasını isteyecek yeniden başlatın derin tarama yaptırın.

Oradan çıkan sonuçları da silip Mozillanın ayarlarını kaldırın. C:\Users\Kullanıcı Adın\AppData nın içinde ki klasörde bulunun Mozilla ve varsa Google Chrome ile ilgili bütün klasörleri silin.

Bu işlemlerin sonucunda olmaz ise, bana teamviewer ID nizi gönderin..
  • çözümünü buldum:
    adres çubuğuna about:config yazıp enter a basıyoruz
    kalın yazı ile yazılmış kullanıcı tanımlı tüm işlemlere sağ tuş tıklayıp "sıfırla" deyince sorun çözülüyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatciftci2008

çözümünü buldum:
    adres çubuğuna about:config yazıp enter a basıyoruz
    kalın yazı ile yazılmış kullanıcı tanımlı tüm işlemlere sağ tuş tıklayıp "sıfırla" deyince sorun çözülüyor :D

Açılmasını engellemissin ama tahminen pcde bir yerde gene bekliyordur antimalware yazılımıyla temizlemen gerek
  • yukardaki arkadaş antivirüs bulun netten ilaçlayın demiş. İlaçlama dahada virüs yüklersin bilgisayarına. Sadece free sürümlerini indirerek tara taratmadan önce update le antivirüslerini
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasper sky pure 3 deneme sürümü ile tam tarama yaptım. belli başlı uygulama dosyaları buldu ve virüsü kaldırdı. internet bağlantısı yokken adres çubuğuna about:config yazarak kullanıcı tanımlı işlemleri sıfırladım ve tekrar tam tarama yaptım. korunan dosya ve gizli dosya görünümünü açıp ya bismillah deyip dikkatimi çeken tüm abzürt uygulama ve klasörleri tek tek dosyaları taratarak sildim. sorun kalmadı şu an..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.