Şimdi Ara

Bu ülkede ikinci el arabanın para etmemesi gerektiğini nasl öğreteceğiz bu millete? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
13.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20 yasindaki arabaya hurda demeyin ayip 30 yasinda kafanizi aklinizdan alacak arabalar var bi kere 560 sel gibi
  • yerli araba çıktıktan sonra 80-100 bin diyorlar doğrumu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Futurisma -- 19 Şubat 2018; 21:42:40 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    62. 5 yazılan bir arabaya pazarlık ettik 61 tamam yarın ararım sizi dedi satıcı adres felan verecek neyse aramadı ben aradım öğleden sonra dedim dün arabaya anlaşmıştık aramadınız adam akşam sizle konuştuktan sonra araştırdım ucuz yazmışım bende 61 e verecek araba yok arabam 63 bir lirada inmem dedi iyi dedim bende ne yaparsan yap sonra 62.5 a indirdi ilanı uzun süre yayında kaldı çok sonra kalktı sattıysa 61.5 dan fazla gitmez zaten ben kaç ay önce 61 vermişim zaten kimiside böyle cins oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Futurisma kullanıcısına yanıt
    3 model çıkacak diye biliyorum elektrikli olacakta deniyor ama kaç tanesi belirsiz. fiyatlar piyasadann çok farklı olmaz.
  • 80bine araba alıyorsun hop 2 vergi geliyor araç 2 ay sonra 100bin izi maniyyy bundan kaynaklı düşmez o fiyatlar.
  • sıfır fiyatları çok yükseldi o yüzden 2. el ucuz arabalara yöneliyor millet.
  • Fiyatlar arz talep meselesi, alan varsa fiyat vsr5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yaşıdaki arabayı bir avrupalı kullansa bi 20 yıl daha kullanır ama bir ortadoğulu ise 3 yılda 0 arabayı perte ayırır bunların içinde malesef türk toplumuda bulunuyor.



    1 yıl önce bir akrabamız 2009 0km 65.000₺ aldığı bmw marka hurdayı tam 95.000₺ sattı ve onu alan mala hiç mi hiç acımasın oh olsun dedim ne olduda sonuçta eskiyen ve külli masraf olan bişey 30000₺ değer arttı.

    Bunun böyle olması aslında ülkede ahlakın ve ekonominin allak bullak olduğunun resmidir.



    Canlı tanığıyım siz bmw 3.18d adlı hurdayı almak için hayatınızı harcarsınız ama bir alman sadece 17.700€ 0km veya düşük km li 12-13.000€ alabilir.

    Yazık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O asgari ücretliye söyleyin 20 yıldan düşüğüne bakmasın. Bugün i20 nin farına işçilik hariç 1.750 tl istediler :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç alacak kişinin aylık

    en az 5000₺-6000₺ geliri olması lazım bu devirde araç almak için hatta aracı almakta yetmiyor bakmaksı da ayrı tabi senede minimum 6 bin tl civarı masrafı oluyor.

    Masraf kalemlerini sayıyorum;

    Senede hiç gezmezsen 1000₺-1500₺ lik benzin yakarsın.
    Senelik bakım 750₺ ile 1200₺ arası.
    Kasko 1750₺
    Trafik sigortası 800₺
    Araç muayene + Emisyon pulu 300₺
    Bi de kış lastiği alsan 2 çift 1000₺
    İç dış yıkattın aracını ayda 1 kere 30₺ den senede 360₺
    Hesapta olmayan ufak tefek masraflar için de 300₺
    İs park + Vale + İstanbulda yaşıyorsan köprü ücreti + paralı yol ücreti 750₺

    Şöyle böyle 8000₺ kadar para bi para yapıyor. Bu iyi senaryo, buna trafik cezalarını, büyük arızaları vs katmadım bile.
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    avrupalı 20 yaşındaki arabaya binmiyor, 200 euroya filan hurdalıktan alabilirsin o tip araçları Almanya'da.

    Aksine 2. el araçların ömrü ülkemizde, avrupaya nazaran daha fazla. Araç pert bile olsa toplanıp biniliyor bunun benzeri hiçbir avrupa ülkesinde yok. Motoru kaç kez rektefiye ediyorlar, dediğin gibi olsaydı 3 yılda araçlar hurdaya çıkar sıfırı alınırdı bak bakalım etrafına öyle mi? 2. el aracın fiyatının yükseliğinin sebebi yan sanayi ve servis dışı bakım olanaklarının fazla olması ayrıca sıfır araçların fiyatlarındaki artış.

    Avrupada sanayi kültürü yok denecek kadar azdır, 2000 euro değer biçilen 15 yaşındaki aracın bakım masrafı yıllık 1000 euroyu buluyor. Kim ne diye binsin 15 yıllık arabaya? Hepsi hurdaya çıkıyor, bizde sanayi 200-300 liraya hallediyorsun rutini hatta yan sanayi parçası varsa avrupaya kıyasla bedavaya hallediyorsun haliyle aracın fiyatı artıyor. Pek çok avrupalı yakınım araçlarını sırf Türkiye'de tamir ettirmek için izinde araçla geliyordu. Çok garip ama durum bu.




  • Piyasada en ucuz telefon 70 bin lira olursa eğer;
    yıllarca kullanılmış, şu an çalışmasına rağmen atıl durumda olan eski telefonlar da kıymete biner. İhtiyaç var, sıfırına gücün yetmiyor. İkinci el talep görüyor.


    Sıfır otomobil alamayacak vatandaş sıfır otomobilden ucuz olduğu sürece ikinci el almaya razı olacaktır. 20 yaşındaki araca 20 bin de öder, 30'da öder.
    Bir yıllık maaşıyla(yemese/içmese) 20 yaşında arabayı anca alır, emeğiyle teriyle kazandığı parayla 20 yaşında arabayı anca alabildiği düzen böyle bir düzen işte.
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    hayır ilk çıktığı gibi gtx 780 almıştım bin tlye almıştım ve sonraki günlerde kur 2den 2.5a doğru yükselince gayet rahat kar edebiliyordum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: creative13

    hayır ilk çıktığı gibi gtx 780 almıştım bin tlye almıştım ve sonraki günlerde kur 2den 2.5a doğru yükselince gayet rahat kar edebiliyordum

    miningciler yüzünden çıktı onun fiyat, o da sadece ekran kartinda olan bi mevzu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    2013 yılından bahsediyorum trde miningin m si yoktu nerdeyse ki kimse gtx 780 kullanmıyordu herkes amdye saldırıyordu bu konuda daha başarılı olduğu için ayrıca bitcoinin dolar karşılığı o zamanlar komik rakamlardıbu yüzden astarı yüzünden pahalıya geliyordu saçma sapan kendi fikrimi savunucam diye komik duruma düşme kur 2 tl iken 3bin tlye aldığın bir pcyi kur 2.5 olduğunda 750 lira daha pahalıya alırsın ki bu sırada ram fiyatları vs kurdan bağımsız şekilde de arttı sırf kendi fikrimi savunucam diye düştüğün şu durumlar gerçekten komik. Konuyu çarptırmaya gerek yok sen hala abuk sabuk kendini haklı çıkarmaya çalışabilirsinde seni kaale alıp cevap vereceğimi pek düşünmüyorum.
  • Bizim millet kendi malını satarken altın satar gibi satmaya çalışır ama başkasının malını alırken malı yerin dibine sokmaya çalışır.



    Sadece arabasını satarken değil. 2. el cep telefonu ilanlarına bakarım.sıfır,garantili,faturalı cihaz 1800 liraya satılırken adam birkaç aylık telefonunu 1700 liraya satmaya çalışıyor ve pazarlık yapmaya çalışana da fırça atıyor.hangi mal 100 lira için başkasının adına faturalı,2.el,kısmen de yıpranmış birkaç aylık telefonu alır diyeceğim ama ne yazık ki alan ahmaklar var.eğer sıfırı 1800 ise ben birkaç aylık o telefona 1400'den fazla vermem o da tertemizse.ha herkes benim gibi mı düşünüyor tabi ki hayır.işte bu yüzden milletin pis ,2.el malı sıfır gibi değerli.



    2 yıl önce sıfırı 6250 lira olan Honda Spacy Alpha motorun 2.ellerine bakıyordum.yedek anahtarı kayıp,kısmen çizik,sürtük ,birkaç kez yavaş da olsa yere düşmüş,bakımları servisten yapılmamış 20 bin km'deki motoru 5000-5500 liraya satmaya çalışan çakalları gördükten sonra hiç kendimi yormayıp sıfırını aldım.zaten yedek anahtar 80 lira,noterde devir 200 lira falandı sanırım.500 lira güya kar edeceğim diye 20 bin km'de ve tertemiz olmayan motoru alacak kadar keriz görmedim kendimi.



    Suç bizde aslında.3-5 kuruş için milletin pis malına hücum ediyoruz bu sefer de neredeyse sıfır fiyatına satıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hiç bişey olmaz fırat bu abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açan arkadaş sanırım araba alacak. Peki arabayı aldıktan sonra satarken de ben böyle bir konu açmıştım deyip sudan ucuz fiyata satacak mı aracını ?

    Bir ürünün sıfır fiyatı neyse ikinci el de ona endeksli hareket eder, ekonominin kuralı budur. İster araba olsun ister elektronik eşya. Ama araç daha uzun vadede değer kaybettiği için değerini daha uzun süre korur.

    Ülkede ikinci elde çok incelenmesinin sebebi de bu. İkinci elini avrupanın sıfır fiyatına aldığımız için haliyle boya takıntısından tut ufak vuruklar bile önem arzediyor.

    Hİç etmeyecek arabaları pahalıya alıyoruz. Acaba kimlerin yüzünden ? bizi bu vergi yükünün altına sokanlar sayesinde olmasın ?
  • sıfır araba 20 binlira olsa 2. el araba derdi bile kalmaz işte bu fazla tüketim yada üretim azlığyla orantılıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede araba almak her türlü enayilik. vergisi benzini kaskosu bilmem nesi derken kazıga öyle bir oturtuyorlar ki.. ama ülke insanı alışmış kazığın açtığı delik büyüdükçe daha fazla zevk alıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.