Şimdi Ara

Bu ülkede ikinci el arabanın para etmemesi gerektiğini nasl öğreteceğiz bu millete? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
13.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçen araba alıp satan bi arkadaş yemin billah 22000 liraya brodvay satışına tanık olduğunu söyledi,ne yaparsın şimdi.
  • 14 bin tl ye hasar kayıtsız tertemiz 120 binde 2004 model bi pejo 206 almıştım o bile yeri geldi bir çok masraf çıkardı , o yüzden 2. El araç alırken yüksek kaliteye odaklanmak şart 20 -30 bine kadar satılan 2. El araçlar genelde bol masraf yapacak olan araçlar oluyor diklat etmek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    Aynen bende yaşadım önce aldığım Toros fazla sorun çıkarmamıştı sonra 6 yaşında Clio almıştım o çok canımı yaktı.bende sıfır Fiat punto aldım sıfırın gözünü seveyim maşallah hiç sorun çıkarmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam Smith - görünmez El

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el de sorun yaşadıgını belirten arkadaşlar, aracın gerçekten araştırıp kullanan kişilere (objektif olmak kaydı ile) sorup cevaplar aldıgınız da kafanızda birşeyler oluşması lazım.
    6 tane ikinci el araç aldım, hiç sorun yaşamadım.
    ama en ince detayına kadar baktırdım, baktım.
    biraz da araçtan anlamak gerekiyor.
  • dua et sıfır fiyatından fazlaya satılmıyor.
    millet olarak hastalıklıyız.

    1000 tl ye 10 yıl önce aldığı bilgisayarı "900 tl ye satabilirmiyim?" diye soran milletiz.
  • Bir kaç bin liralık inşaat demiri al hurdacıdan onun üstüne bin o zaman :)
  • Sahibinden.com olduğu müddetçe ikinci el fiyatları sıfır fiyatları artmasa da artar. İkinci el araç sahipleri birbirinin araçlarına sahibinden.com gibi sitelerden kıyaslayarak hep bir üst rakamı yazarak piyasayı şişiriyorlarda şişiriyorlar. Fiyatlar çok yüksek ama alan satan o kadar var mı bakmak gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Tamamen katiliyorum. Olmasi gereken bu sekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışındaki gibi biz de 45.000 TL'ye E-Class alabilseydik piyasada 500 liradan pahalı şahin olmazdı. Ama durum bu maalesef. Almanyada E-Class 30 asgari ücretken bizde 250 asgari ücrete denk geliyor. Cihan devleti olmanın bazı dezavanajları olacak elbet. Sürünmek bizim milletimizin alınyazısı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orcunsau

    Senin 120.000 e aldığın aracın için demiyoruz. 20 yaşındaki bir arabanın, sıfır olmayan bir arabanın 20.000 liraya satılmasına diyoruz. Çok istiyorsan sen yaz 50.000 lira yine.

    4 teker 1 direksiyon tenekenin 13-14 asgari ücrete satılmasının mantıksızlığını diyorum.

    Bu arabalar yurtdışında da aynı yaşta aynı özellikte. Orda 300-500 Euro'da bizde neden 5.000 Euro?

    Kafa yormaya gerek yok. Çok basit. Almanya'da sıradan bir memur/öğretmen olarak 5-6 aylık maaşına sıfır golf alabilsen sende ikinci eli tercih etmezsin. Bende etmem. Talebi olmayan ürünün değeri düşer.
  • Bu ülkede ne zaman yılda 3- 4 milyon sıfır araç satılır o zaman fiyatlar düşecektir. Aksi taktirde bu mümkün değil. Çünkü gelişmiş ülkelere göre hala daha Türkiye otomobil garajı yaşlı. ( Trükiye yaş ortalaması 12-13, Gelişmiş ülkelerde 7-8 ) Otomobil sayısı gelişmiş ülkelere göre az. ( Türkiye de 4 kişiye bir otomobil; gelişmiş ülkelerde 2 kişiye 1 otomobil düşüyor).

    Piyasada fiyatı arz talep belirler. Rakamlar yıldan yıla artmakta. 15 yıl sonra muhtemelen biz de de otomobil 2 . eli olmayan bir dayanıklı tüketim malları olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hfguler -- 19 Şubat 2018; 13:27:54 >
  • Gecen gun 62.000 tl'de satisa cikarilan i20 gordum gozlerimle. Modelini hatirlamiyorum ama 62.000 tl cok yuksek bir rakam. Sifir arac fiyatı resmen cok yazik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin layık olduğu vaziyet bu..
  • Sıfır Attrage ya da Dacia vs. tipsiz, teneke rererörö denmese piyasa biraz düşer. Sıfır araç fiyatları bu şekilde iken ikinci el fiyatları normal ve müstehak.
  • Piyasa 0 araçlar yüzüne değil"aga ben bunu 15e alsam bi yere bassam 20ye gider" diyenler yüzünden.Adam 20ye aldığı arabayı perte bile çıkartsa 25in altına satmak istemiyor.Alırken çizikten dolayı bile fiyat indirmeye çalışan adam hasar kayıtlı arabasını satarken" nazar o nazar" diyip piyasayı şişirmeye çalışıyor.Birde şu aralar yeni moda olan "Lansman Rengi" konusu var.Eskiden galericiden araba alınmazdı,şimdi bu al-satcılar yüzüne piyasa yükseliyor.
    0 km 100 bin tl olan aracın 2008 modeline 60-70bin tl isteniyorsa burda suç ne devletin,nede sıfır araç satan firmalarındır.Sonuçta ikinci elde vergi yok,aracın yaşı,teknolojisi,yaptığı yol,yıpranma payıda hesaba katıldığında istenen paralar çok komik.
    Örneğin şuan honda civic modelini 70binliraya indirse ikinci elciler çıkar bu yeni kasadan daha sağlam.efsana kasa yalanlarıyla bırakın fiyatları düşürmeyi,yükseltmenin yoluna ararlar.
    Sonuç olarak piyasayı sıfır araçlar değilde,ikinci el fiyatlarının yüksek olması sıfır araçların fiyatını yükseltiyor demek daha doğru olur.İkinci elin fiyatları düşse,sıfırla arasında 40-50bin lira fiyat farkı olsa satışlar düşer,kampanyalar,indirimler vs çoğalır.Ama bakıyorsunuz şuan 0 araç almak daha uyguna geliyor uzun vadede.




  • atkosturanadam kullanıcısına yanıt
    öyle bir maaş ta arabaya ayırmak gerek resmen .
  • alma ikinci el, mecburmusun almaya hayır kesinlikle değilsin,



    hiç kimsenin hiç bir bahanesi ikinci el araç almaya mecbur değildir



    sıfırı 70bin olan aracın, daha iki aylık daha 2bin km de diye 68bine alan keriz oğlu kerizler var bu memlekette

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

    Sahibinden.com olduğu müddetçe ikinci el fiyatları sıfır fiyatları artmasa da artar. İkinci el araç sahipleri birbirinin araçlarına sahibinden.com gibi sitelerden kıyaslayarak hep bir üst rakamı yazarak piyasayı şişiriyorlarda şişiriyorlar. Fiyatlar çok yüksek ama alan satan o kadar var mı bakmak gerek

    o tür siteler araçların fiyatını düşürür, arttırmaz. zira satılık araca ulaşmayı kolaylaştırıyor. ha ordaki fiyatlara satılıyor mu? satılmıyor tabii ki. ben aracımı 19'a sattım. muadilleri 25bin'di sitede. benden alan kişi 25binliklerin döküldüğünü söyledi. yani onlardan çok daha iyi bir araç 7bin ucuza ancak gitti (bir ayda zor sattım). sahibinden.com'da gördüğün fiyatlardan kafadan en az 5bin indireceksin.




  • Almanya da sıradan bir kaç Türk düğününden karışık video. Türkiye de bırakın asgari ücretliyi, bir doktorun bile bu lüksü kalıcı olarak yaşaması mümkün değil.



    Etrafa öyle bir rahatsızlık veriyorlar ki ben buradan utandım. 9. dk ya dikkat, en sonunda polis çeviriyor, cezai işlem uyguluyor ve ona bile diklenmeye çalışıyorlar. Almanlarda kaldırıma toplanmışlar, çıkarmışlar telefonları, güle güle bizim Türklerin rezil oluşlarını çekiyorlar. Olaylarla uzaktan yakından alakam olmamasına rağmen, utanıp yerin dibine girdim.

    Daha böyle niceleri var. Sosyal platformlarda ve video paylaşım sitelerinde aratın, bolca denk gelirsiniz. Refah bizim milleti bozuyor.


    Bu da sözün bittiği yer



    (Videonun ortalarına doğru gösterilen yazıyı mutlaka okuyun.)




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.