Şimdi Ara

bu sorun donanımsal mı,yazılımsal mı,ACİL LÜTFEN BAKIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk başta sorun 3 sınıfa girbileceğinden konuyu nerede açacağımi bilemedim.(yanlış yerdeyse yönetici lütfen konuyu silmesin taşısın benim için çok önemli bu konu)

olay böyle başladı:

core 2 quad 6600 aldım.pc ye takdım.sıcaklıklar 48 47 48 46 falan diye cpu kısmına konu açtım,ama sorun bir türlü çözülmedi,işlemciyi takdıktan sonra aşırı kasma olduğu için de format attım.format atınca pc hızlandı.anakart sürücülerini,ekran kartı sürücüsünü kurdum,işlemci sıcaklıklarının boşta 48 lerde dolaşması dışında bir sorunum olmadı,dün gece 5 lere kadar forumda gezindim,sonrasında uykum geldi,pc yi kapadım yattım.

sabah uyandığımda pc yi açtım,pc gayet normal bir şekilde xp professional yazısıyla windowsu yükledi,tam başlangıç ekranına gelceği sırada monitorün ışığı yanıp sönmeye başladı,görüntü alamaz oldum.pc yi yeniden başlattım aynı durum denedim denedim olmadı.sonra işim çıktı,5 saatliğine dışarıda oldum.

eve geldim,pc yi bu sefer güvenli modda başlattım,ekrana görüntü geldi,sonrasında normal bir şekilde başlattım,gayet olağan bir şekilde açıldı pcm.olay görüntüleyicisinden baktığımda da hiç bir hata gözükmediğini gördüm.açıkcası kafam baya karıştı.

şimdi sorun:
    1.işlemciden mi
    2.ekran kartından mı
    3.yazılımsal mı?

lütfen yardım edin

olay sonucu:

beyler vista yükledim,gayet güzel yüklendi ama bir türlü sürücüyü yükleyemedim gayet doğru bir şekilde yükleniyor sonra pc yi yeniden başlatıyorum sonra sürücüyü yüklenmemiş buluyorum.

aygıt yöneticisinden baktığımda bu çıkıyor:

Bu aygıt başlatılamıyor. (Kod 10)

Bu aygıtla ilgili verileri Microsoft'a göndermek ve kullanılabilen bir çözüm olup olmadığını görmek için 'Çözümleri denetle'yi tıklatın.

çözümleri denetle yapıyorum:

Açıklama:
    Windows, aygıt sürücüsü yazılımını başarıyla yükleyebildi, ancak sürücü yazılımını çalıştırmayı denediğinde sorunla karşılaştı. Sorun kodu: 10.

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: PnPDeviceProblemCode
    Mimari: x86
    Donanım Kimliği: PCI\VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_05021002&REV_00
    Kurulum sınıfı GUID: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
    PnP sorun kodu: 0000000A
    Sürücü adı: vgapnp.sys
    Sürücü sürümü: 6.0.6000.16386
    Sürücü tarihi: 11-02-2006
    OS Sürümü: 6.0.6000.2.0.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

bu çıkıyor gerçekten çok acil.ekran kartı bozuk mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 18 Ağustos 2008; 17:13:52 >

• yukarı!
  • sıcaklık normal aslında, işlemciye kaliteli bir termal macun ile kullanırsanız düşer sıcaklıklar.

yüklediğiniz sürücülerin farklı verisyonları deneyin. farklı bir xp versiyonu ile deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

sıcaklık normal aslında, işlemciye kaliteli bir termal macun ile kullanırsanız düşer sıcaklıklar.

yüklediğiniz sürücülerin farklı verisyonları deneyin. farklı bir xp versiyonu ile deneyin.

ekran kartım 4850 en güncel sürücüleri yükledim

işlemci fanım da cooler master hyper tx2.termal macunum zeroterm zt-100.hepsi nasıl takılması lazımsa ona göre takıldı.

sorun devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 14 Ağustos 2008; 15:28:02 >
  • uppp
  • ARkadasım öncelikle psikolojiyi anlamadım desem yeridir sorun sıcaklıkla ilgili deil cünkü benim sana soracagım bisey var
    sen sürücüleri yükledikten sonra res cektin mi hic yoksa yükleyip direk foruma girip gece 5 e kadar gezindin mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartında sorun var.(bence)İşlemcinin sıcaklığında bir problem sezemedim ben.Cihazın güvenli modda açılmış.Şimdi cihazın güvenli mod da açılması birçok dosyanın ve servislerin çalışmadığı için bunlarda bir sıkıntı varsa açılabilir ve güvenli modda ekrankartı çok düşük çözünürlükte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hercule Poirot -- 14 Ağustos 2008; 17:44:34 >
  • Bence işlemci yerine ekran kartına yoğunlaş. İşlemcilere en extrem soğutucuları takarken ekran kartlarına gereken önemi göstermiyoruz. Sorun driverlerdan olabileceği gibi fazla ısınmadan da olabilir. Ekran karardıktan sonra Windows'un sorunsuz çalıştığını söyleyebilir misin? Mesela açılış, kapanış müziğinden Windows'un sorunsuz çalıştığını anlardın. Dolayısıyla işlemci, hdd gibi bileşenlerinde sağlıklı çalıştığını söyleyebilirdin. (Ram sorunlu olsa Windows yazmazdı)
  • Driver lar yüklü mü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dodi--

Driver lar yüklü mü?

yüklü demis ya bence sorun driverdan dolayı aama kesin diyemem
  • sürücüleri yükledikten sonra forumda gezindim.en az 3-4 saat ve gayet kararlıydı.sabah pc yi yeniden açtığımda dediğim sorunu yaşadım.sonra güvenli modda açtım,açıldı sonra olağan bir şekilde başlattım,gene açıldı,1-2 saat kullandım.sonra pc yi kapadım,bir haftadır bodrumdayım annem pc yi açmak istemiş ve dediğim şeyleri yaşamış aynen.yani kafasına göre bir çalışıyor bir çalışmıyor.benimde sinirim bozuldu bu yüzden.zaten kafeden giriyorum şu an.

not:sorunlu açıldığı zaman açılış sesi gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 15 Ağustos 2008; 16:33:19 >
  • yukarı
  • beyler vista yükledim,gayet güzel yüklendi ama bir türlü sürücüyü yükleyemedim gayet doğru bir şekilde yükleniyor sonra pc yi yeniden başlatıyorum sonra sürücüyü yüklenmemiş buluyorum.

aygıt yöneticisinden baktığımda bu çıkıyor:

Bu aygıt başlatılamıyor. (Kod 10)

Bu aygıtla ilgili verileri Microsoft'a göndermek ve kullanılabilen bir çözüm olup olmadığını görmek için 'Çözümleri denetle'yi tıklatın.

çözümleri denetle yapıyorum:

Açıklama:
    Windows, aygıt sürücüsü yazılımını başarıyla yükleyebildi, ancak sürücü yazılımını çalıştırmayı denediğinde sorunla karşılaştı. Sorun kodu: 10.

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: PnPDeviceProblemCode
    Mimari: x86
    Donanım Kimliği: PCI\VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_05021002&REV_00
    Kurulum sınıfı GUID: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
    PnP sorun kodu: 0000000A
    Sürücü adı: vgapnp.sys
    Sürücü sürümü: 6.0.6000.16386
    Sürücü tarihi: 11-02-2006
    OS Sürümü: 6.0.6000.2.0.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

bu çıkıyor gerçekten çok acil.ekran kartı bozuk mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.