Şimdi Ara

bu sorun bütün toyotalardamı var?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar 2000 model toyota corolla vvti sahibiyim.arabamı kullanırken motordan avans sesi geliyor kır kır kır diemotor rampalarda falan cok zorlanıyor toyota servisine dışardaki servislere götürdüm otomatik avans var dediler ve yapılabilcek hiçbişey yokmuş sizce bu avans sesi motora zarar verirmi?yoksa butun toyotalardamı var bu avans sesi?kendi servisi bile bi çözüm yolu bulamıyor :(

• Sildim. Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Mart 2007; 13:54:37 >
  • kullandıgın benzın aracına uygunmu? oktanı dusukse boyle problemler yapabılır
    ıstersen bırde guvendıgın bır yakıt ıstasyonundan 97 oktan benzın alıp oyle dene

taskafanın sıldıgını bende sıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 22 Mart 2007; 9:37:43 >
  • Aynı problem bendede olmuştu. Hava filtresinden sonra boğaz dedikleri bir parça var.(Sanırım böyle demişlerdi) Üzerindede sanırım bir sensör var. Bu kirlenince çekiş düşüyor. Temizletince bir problem kalmamıştı. Parçanın fiyatıda 200 milyondu.
  • kütle ölçer arızalı olsa araç rahat çalışmaması gerekir hem çekişten düşer hemde yakıt sarfiyatı artar genede en azından bir tahmin yakıt deposunu temizlettir birde yakıta dikkat et vuruntunun en büyük nedeni yakıttan gelir
  • eğer aynı zamanda araç yağ yakıyorsa motor bloğunun komple değişmesi gerekiyor. İlk nesil wwt-i motorlarının belli bir serisinde böyle bir probleme rastlandı ve çözümünüde zaten söyledim
    saygılar
  • arkadaslar arabamı serviste makinaya soktular direksiyonun alt kısmında soket girişine taktılar baktılar motor tertemiz hiçbişey yok hava filtresinden sonraki boruyuda temizletmiştim ama anlamıyorum herşeye ragmen yinede avans vuruyo servis tek çözüm motor beyni deişir dedi oda 2 milyarmış.benzinden mi dicem bursanın en iyi benzini shell de var 98 oktan kullanıyorum yakıtımda kaliteli ama ne yaparsam yapatım hep avans vuruyo hemde 1.4 oldugu halde 300 bin lira ve fazlasını yakıyo :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan2819

arkadaslar arabamı serviste makinaya soktular direksiyonun alt kısmında soket girişine taktılar baktılar motor tertemiz hiçbişey yok hava filtresinden sonraki boruyuda temizletmiştim ama anlamıyorum herşeye ragmen yinede avans vuruyo servis tek çözüm motor beyni deişir dedi oda 2 milyarmış.benzinden mi dicem bursanın en iyi benzini shell de var 98 oktan kullanıyorum yakıtımda kaliteli ama ne yaparsam yapatım hep avans vuruyo hemde 1.4 oldugu halde 300 bin lira ve fazlasını yakıyo :(

o zaman son çare sübap boşluklarını bir kontrol ettir serviste
  • aslında kendiniz cevap vermişsiniz.aracınız 1.4,rampaya gücü yetmiyor,muhtemelen yüksek viteste avans vuruyordur.km başına yakıt tüketimin de de bir anormallik yok.benim ki 1.6 ve ben bile bazen zorlanıyorum bozdağ rampalarında...aracın devrini en baştan bulamazsam,bayılıyor...
  • 1.4 dediğin benzinli mi? 30 kuruş çok. benim 1.4 dizel 11 kuruş yakıyor. Benzinli megane var. 21 kuruş yakıyor.
  • rampaya gücü yetmiyor diyosunuz ama 90 beygir arac ve benim arabamın aynısından bi arkadasım kullanıyor ve bir gram bu tür sorun yok acaba motormu yıpranmış diye düşünüyorum gerçi her servis bakımını yaptırdım ilk sahibiyim aracın ve 2000 model 64000 km de aşırı bişeyde yok yani ama ne yapsam bu sorunuma bi çözüm bulunamıyor
  • aracın çok yaktığı kesin.. 1.6 corolla sol'um şehir için 8 lt civarı yakıyor (fazla yoğunluk yok..). Bu da yaklaşık 23 kuruş falan yakıyor..100 km/10 lt. bile yaksa 28,5 kuruş olması lazım..Demekki bir sorun var bir yerlerde.. Umarım bulunur..
  • Araç oldukça çok yakıyor...Benim 1,4 yaklaşık uzun yol km 180-200 yakıyor...Şehiriçi tam ölçme imkanım olamadı ama hakikaten senin dediğin km 300 fazla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.