Herkese merhaba, elimde çok da eski olmayan bir masaüstü sistem var, bu bilgisayarı nasıl hızlandırabilirim ortalama maliyet ne olur önerileriniz nedir? Hız beklentim, günümüz Office uygulamalarını ve Windows 10'u rahatlıkla kaldırması, belki de birkaç oyunu düşük ayarlarda kaldırmasıdır. Sistem: İşletim sistemi: Windows 7 Professional 64 Bit. Anakart: Gigabyte GA-G31M-ES2l İşlemci: Intel Pentium Dual Core E5200 2.50 GHz. RAM: 1 GB idi, 2 GB RAM satın aldım, şu anda toplam 3 GB ancak halen yavaş. Ekran kartı: ATI Radeon HD4350 (ekran kartının üstünde MSI markasının amblemi var) Depolama: WDC WD800BB-22JHC0 80 GB Western Digital. Diğer sorularım: Test amaçlı CS:GO açtım, FPS oyun esnasında 30'dan yukarı çıkmadı bu sistem haliyle bu kadar düşük FPS olur mu? Acaba harici ekran kartı devreye girmiyor mu? DxDiag'dan baktığımda HD4350 ekran kartını görüyorum... Gigabyte Anakart'ın rev. Versiyonunu nasıl öğrenebilirim anakart üzerinde yazmıyor veya ben göremedim. Anakartım ne kadar RAM destekliyor nasıl görebilirim? Değerli cevaplarınızı bekliyorum. |
bu sistemi nasıl hızlandırabilirim?

-
-
Tek çare SSD
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemci 2008 de çıkmış buna yatırım yapmaya değer mi bilemem
anakartta ddr2 1066 destekliyor ,ben olsam aldığınız ramin aynısında bire 2gb daha alıp 2+2 yapıp başka harcama yapmazdım
-
@Adorer
hocam ssd alayım bende o fikirdeyim, ancak bu sisteme uygun ssd'nin özellikleri nedir?
ssd alınca direk harddisk kablosunu söküp ssd mi takıcam fiili uygulamada?
ssd alınca direk windows sistemi vs. olduğu gibi herşeyi ssd'ye kopyalayan bir program vs. varmı? driver vs. kurulumlarla uğraşmak istemiyorum
teşekkürler..
--
@istanbuli
tamamdır ram'de alayım aynısından ancak aldığım ram 800 mhz, siz 1066 belirtmişsiniz, overclock vs. bilmediğim için ve pek sıcak bakmadığım için 800 mhz aldım.. bunun haricinde işlemci konusundada sizinle aynı fikirdeyim..
mesajımda belirttiğim üzere ssd konusundada fikirlerinizi öğrenmek isterim..
teşekkürler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkblue2828 -- 1 Kasım 2020; 3:40:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Youtube yüzlerce ssd takma videosu mevcut çok basit bir işlem, yeniden kurulum yapmak istemiyorsan sistemi kopyalayan programlar mevcut, ben olsam yeniden temiz bi kurulum yapardım driverleri tek tıkla kendi bulup kuran driver programları mevcut, driver boster gibi, ayrica 3 gb ram varsa daha fazla ram alıp masraf yapmamıza gerek yok zaten o işlemci ve ekran karti ile yapabilecekleriniz sınırlı ram 4 olsada kurtarmazquote:
Orijinalden alıntı: darkblue2828
@Adorer
hocam ssd alayım bende o fikirdeyim, ancak bu sisteme uygun ssd'nin özellikleri nedir?
ssd alınca direk harddisk kablosunu söküp ssd mi takıcam fiili uygulamada?
ssd alınca direk windows sistemi vs. olduğu gibi herşeyi ssd'ye kopyalayan bir program vs. varmı? driver vs. kurulumlarla uğraşmak istemiyorum
teşekkürler..
--
@istanbuli
tamamdır ram'de alayım aynısından ancak aldığım ram 800 mhz, siz 1066 belirtmişsiniz, overclock vs. bilmediğim için ve pek sıcak bakmadığım için 800 mhz aldım.. bunun haricinde işlemci konusundada sizinle aynı fikirdeyim..
mesajımda belirttiğim üzere ssd konusundada fikirlerinizi öğrenmek isterim..
teşekkürler..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba hocam;
Bu sisteme para harcamaya değmez ama kullanmak isterseniz de tek çare ssd takmaktır. 120gb sandisk, wd, kingston tercih ederseniz kalite bakımından bir sıkıntı yaşamazsınız. Alırkende okuma ve yazma hızlarına dikkat ederseniz iyi olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: okyanus1987Merhaba hocam;
Bu sisteme para harcamaya değmez ama kullanmak isterseniz de tek çare ssd takmaktır. 120gb sandisk, wd, kingston tercih ederseniz kalite bakımından bir sıkıntı yaşamazsınız. Alırkende okuma ve yazma hızlarına dikkat ederseniz iyi olur.
hocam sisteme uygun hangi ssd almalıyım direk link verebilirmisiniz? kablo vs. uyum sorunu olmadan?
-
50 100tl gibi fiyatlardan hd4850-6850 ekran kartı, içlemciyi e5450 ya da q6600 alıp hız aşırtma yaparsın, bir de ssd ile idare eder. en azından 2015e kadar olan oyunları orta-full ayarda oynatır.
-
Internetten gördüğüme göre sizin hdd ide bağlantı tipine sahip. Ssdler sata bağlantı tipine sahiptir yani aynı kabloyla bağlayamazsınız bir sata kablosu almaniz lazım ve sata portuna takmanız lazım ssd yi. Sata portu olup olmadığını da kontrol edin siz bi ben var diye gördüm nette Tabi bide power kablosu lazım ama o psu da vardır heralde. Ssd markası olarak adata öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rediron -- 7 Kasım 2020; 23:30:50 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- bu yazılım oyunla aynı anda kullanılamaz virtual controller
- bilgisayar hoparlörü görmüyor
- microsoft visual c++ nedir
- ekran kartı olmadan bilgisayar çalışır mı
- laptopta fare imleci gözükmüyor
- suya düşen telefona ne yapılır
- ssd hız testi
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- telefon ısınması neden olur
- internetim çok yavaş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X