Şimdi Ara

Ses Sistemi Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. i20 2015 model aracım var 10.1 inç multimedya ekranı takılı ve ses sistemi yapıyorum aracım orjinal. Bu konulardan hiç anlamam bütçem max 1400-1500 civarı.


    Amacım yüksek seste müzik dinlemek ve basslı şarkıları severim yani hem yüksek hem basslı dışardan duyulmalı. İnternette araştırdım kafam çok karıştırdı midrange var compenant var midbass var varda var :))


    Ben şimdi biraz ürünlere baktım ön kapılara hopörlör alayım arkadakiler orjinal kalsın diyorum.


    Önlere https://www.n11.com/ses-sistemleri-ve-navigasyon/oto-ses-sistemleri/hoparlor bu üründen amfi olarak https://urun.n11.com/amplifikator/edison-ed-7004-3200-watt-4-kanal-oto-amfianfi-P348592099 bu üründen ve bagaja bass olarak JBL 1000 lik kabinli aldığımda işimi görür mü?


    Yani bu midrange compenant olayı nedir tam anlatıcak ve yol göstericek varsa çok memnun olurum




  • Merhaba. Midrange hoparlörler orta sesleri yani sanatçının sesini daha iyi vermek için tasarlanmıştır. Piyasada kendinden tizli olan modelleride var tizsiz modellerde var. Tizsiz model alırsanız ekstradan tiz almanız gerekir çünkü üst frekansları tizleri duyamazsınız. Component sistemlerse bir mid bir tiz ve bunları ayırmaya yarayan crossoverdan oluşur. Tiz ağırlıklı bir sistemdir. Yüksek ses istiyorsanız midrange tercih etmelisiniz. Dışarıdan duyulsun ses istiyorsanız rms ve db değeri yüksek iki takım midrange seçmelisiniz. Tabi bu da fiyatı artırır. İki takım midrange için bir de subwoofer olacağı için en iyi performans 5 kanal amfi ile olur. 4 kanal da olur ama istediğiniz verimi alamazsınız. Tabi bütçeniz önemli burada. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Sizin bahsettiğiniz sistem giriş seviyesi bir sistem olur. Ama orjinaline kıyasla tabiki çok farkeder.
  • Merhaba bmw e36 aracima ses sistemi kurmak istiyorum kaliteli ve net ses istiyorum daha onceden almis oldugum kicker comp s bassim ve jameson 505 usa anfim var ama hangi midrange alacagim konusunda kararsizim 2 adet guzel midrange almayi dusunuyorum yardimci olurmusun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • for x xmd3080 olabilir eğer bütçeniz varsa APOCALYPSE Deaf Bonce Ap-m81ac ,vibe gibi midrangeler kullanabilirsiniz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.