Şimdi Ara

G500 Macro Anlatımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
10
Favori
30.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda birkaç kişi bu konu hakkında sorular sorduğu için herkesin anlayabileceği gibi bir rehber hazırlamayı düşündüm. G500 almış ve alacak olanlar için de iyi olur diye düşünüyorum.

    Öncelikle makro yapabilmemiz için buradan SetPoint yazılımını indirip kurmanız gerekiyor. Daha sonra SetPoint'i açtığınız zaman Gaming Mouse G500 yazan yeri çift tıklattığınızda aşağıdaki pencere ile karşılacaksınız.
     G500 Macro Anlatımı

    Daha sonra sol tarafta görmüş olduğumuz "Macro Manager"'ı açıyoruz. Ardından sol altta "New" yazan yere basıyoruz.
     G500 Macro Anlatımı

    Öncelikle sağ taraftaki seçenekleri açıkladıktan sonra nasıl kayıt yapacağımızı göstereceğim.
    Record Keyboard: Klavyede bastığımız tuşları kaydeder.
    Record Mouse: Fare tuşlarını kaydeder. Fare hareketlerini kaydetmez.
    Record Delay: Tuşlara ne kadar süre aralıkla bastığınızı kaydeder.
    Minimize During Recording: Kayıt esnasında pencereyi gizler.
    Start/Stop recording when I press: Kaydı başlatmak ya da durdurmak için basabileceğiniz tuş kombinasyonunu belirlemenizi sağlar.
    Single Keystroke: Belirlediğiniz tuşlara aynı anda basılmış gibi işlev görür. Mesela Ctrl+Alt+Delete tuşlarına aynı anda basmak gibi.
    Multiple Keystroke: Belirlediğiniz tuşları normal yazı yazar gibi baştan sona kadar sırayla yazar.

    Şimdi gelelim kaydı nasıl yapacağımıza. Ben, çoğu kişinin ortak makrosu olan RapidFire (arka arkaya ateş etme) ile anlatım yapmayı tercih ettim. İlk olarak sağ taraftan "Record Mouse" ve "Record Delay" seçeneklerini tıklıyoruz. Daha sonra aşağıdaki "Start Recording" yazan yere basıyoruz. Kayıt simgesi kırmızı yandığında kayıt başlamış demektir. Bir iki defa sol tık yaptığımızda aşağıdakine benzer bir hal alacak.
     G500 Macro Anlatımı

    Daha sonra kayıt işlemini durduruyoruz. Şimdi listede istediğimizden daha çok tık işlemi var. Bize sadece 3 tanesi yeterli oluyor. Bu yüzden listeden istemediğimiz komutları seçip, en sonunda bizim işimize yarayan 3 komut kalıncaya kadar "Delete" tuşu ile sileceğiz. Son görüntünün aşağıdaki gibi olması gerekiyor.
     G500 Macro Anlatımı

    İki tıklama arasında olan süreye (bende 120ms yazan yer) sağ tıklayıp, "Edit" basacağız ve "0" değerini gireceğiz. Daha Sonra isterseniz solda "New Macro" yazan yere yine sağ tıklayıp "Edit" diyerek isim verebilirsiniz. Ben "Rapid Fire" olarak isimlendirdim.
     G500 Macro Anlatımı

    Aşağıdan "Save" basarak hazırladığımız makroyu kaydediyoruz. Sıra bu makroyu istediğimiz bir tuşa atamaya geldi. Macro Editor'ı kapatıp SetPoint'e geri dönüyoruz. Makroyu atamak istediğimiz profili seçip, "Buttons"a basıyoruz. Buradan da makroyu atamak istediğimiz tuşu seçerek "Select the task you want to assign to this button:" yazan yerin altındaki listeden "Macro"yu seçiyoruz. "Task Configuration:" bölümünde, "Select a Macro" kısmında hazırlamış olduğumuz makroyu seçiyoruz. Eğer makronun sürekli bir döngü içinde çalışmasını istiyorsak "Repeat Options:" seçeneğinden "While pressed" seçmemiz gerekiyor. Eğer hazırladığınız başka bir makroda döngüye gerek duyulmuyorsa "None" seçmelisiniz. Bu arada Rapid Fire makrosu için While pressed seçili olması gerekiyor.
     G500 Macro Anlatımı

    Son olarak "Apply" basarak işimizi tamamlıyoruz. Artık oyunda Rapid Fire makrosunu kullanabilirsiniz.







  • Cok guzel paylasim dostum bende g700 var ve ben bunlarin g5 tusuna srrrw2 tuslarini combine olarak yapmasini istiyorum ancak bi turlu beceremedim :(
  • Hacam, normalde aynı anda basması için Single Keystroke olarak kaydetmeniz gerekiyor. Fakat o şekilde kaydedince "srrrw2" yerine "srw2" şeklinde basıyor. Bir de Multiple Keystroke olarak, Record Delay seçeneği kapalı dener misiniz? Belki bu şekilde, zaman aşımı olmadığından işe yarayabilir. Bu kombinasyonu tek tek basması gerektiği için butona makro atarken Repeat Options: None yapmanızı gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SeRHaT_ -- 6 Haziran 2011; 7:30:46 >
  • Hocam ilgin icin t. Ederim ben bu tuslari sirasiyla basmasini istiyorum combo yapabilmesi icon hangi secenekler isaretli olmasi gerekiyor bir de youtube de aradim bulamadim macro yapmayi turkce anlatan bi video varmi ?
  • Hocam sırasıyla basmasını istiyorsan yukarda anlattığım gibi yapacaksın. Makroyu kaydederken Record Keyboard ve Multiple Keystroke işaretli olması gerekiyor. Stard Recording bastıktan sonra sırasıyla basmasını istediğin tuşları tuşluyorsun. Daha sonra Stop Recording basacaksın ve kaydedeceksin. Tuş atama yerine geldiğinde bu kombonun farede atadığın tuşa basılı tuttuğun sürece çalışmasını istiyorsan Repeat Options: While pressed yapman gerekiyor.
  • Serhat hoca,,hizli sarjör değiştirme olabilirmi? Olursa yazarak dahi anlatsan yeterli olur.
  • Hızlı şarjör değiştirme daha çok oyunla ilgili bir konu. Örneğin şarjör değiştirme tuşu "R" diyelim, eğer şarjör değiştirmek için arka arkaya R'ye basmamız gerekseydi o zaman macro işe yarardı. Fakat sadece bir kere R'ye bastığımız ve gerisini oyun hallettiği için macronun hiçbir anlamı kalmaz.
  • serhat hocam be cal of duty oyunlarındaki rıfle silahların tek tık la bütün jarjörü boşaltacak şekilde ayarlamak istiyorum veya üç üç bunu yukardaki ayarlarla nasıl yaparım yardım edersen sevinirim
  • Yukardaki adımları tek tek izlersen istediğin gibi olur kardeşim.
  • yukardaki ayarların birebir aynısını yapıyorım tek atış yapıyor ? aceba bir degilde birkaç tık mı yapmalıyım
  • Bir arkadasım oto aım den bahsetmıstı bana gereklı yazılımlarla oto aım alına bılecegını.yanı dusman uzerıne mauseyı getırdıgınızde sızn tıklamanıza ıhtıyac duymadan kendısı ates edıyor tabı bunada oto aım den zıyade oto ates dıyebılırız.
  • Eğer tüfekler yarı otomatik değilse işe yaramaz.
  • birde şu pointer kısmındaki komutların ne işe yaradığını açıklarmısın? mesela accelartion fln ne işe yarıyor

    ayrıca bir cs oyuncusu içni dpi ayarlarının nasıl yapılması gerekiyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Bir arkadasım oto aım den bahsetmıstı bana gereklı yazılımlarla oto aım alına bılecegını.yanı dusman uzerıne mauseyı getırdıgınızde sızn tıklamanıza ıhtıyac duymadan kendısı ates edıyor tabı bunada oto aım den zıyade oto ates dıyebılırız.


    fareyi klavyeyi koyalım onlar oynasın bizde seyredek o zaman.
  • Pointer kısmında DPI ayarını x (enlem) ve y(boylam) eksenlerinde farklı ayarlarlayabiliyoruz. OS native drivers seçeneğinde yazılım orjinal işletim sistemi hız ve hassasiyet ayarlarını kullanıyor. Angle snapping fareyi düz bir çizgide hareket ettirmek istediğinizde bunu algılıyor ve size yardımcı olarak düz bir çizgide hareketi sağlıyor. Pointer speed ayarı farenizin hızının DPI ayarından ayrı olarak ayarlanmasını sağlıyor. Acceleration ayarında ise mouse hareketlerinizin ne kadar hızlı tepki vereceğini ayarlamanızı sağlıyor. Yüksek ayar demek az el hareketiyle fazla imleç hareketi demek anlamına geliyor. Bazı oyuncular 1:1 duyarlılık istedikleri için bu ayarı 0 yapıyorlarmış. Repor rate ayarında da bilgisayar ile fare arasındaki iletişimin sıklığını ayarlayabiliyorsunuz. Bunu arttırmak demek geç tepki vermeyi azaltmak demek olsa da işlemciye biraz daha fazla yük bineceği anlamına geliyor. Logitech 500 olarak ayarlanmasını öneriyor.




  • bu g500 de bir makroya hem klavye hemde fare tuşu atayabiliyormuyuz? mesela cs de b-4-4 gibisinden?
  • Evet, hem klavye hem de fare tuşlarını atayabiliyorsun. Tek yapman gereken kayıda başlayıp nelere basman gerekiyorsa onlara basmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

    Evet, hem klavye hem de fare tuşlarını atayabiliyorsun. Tek yapman gereken kayıda başlayıp nelere basman gerekiyorsa onlara basmak.

    üst konuyu senin adına alıntı yapabilirmiyim acaba?malum en iyi f/p faresiyken baya satılıyor ve 1/2 konu acılıyor bunun hakkında
  • Nereye istersen oraya alıntı yapabilirsin. Zaten hepimizin amacı bilgi alışverişinde bulunmak.
  • iyi o zaman melih.l11 de dehşet quick scope yapıyordu ferferos hızlı değistirmeyle.spastan daha seri atıyor bu mouse ile ll11 le ferferos :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.