Bildirim
Bu şekilde çözmek yanlış mı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
(1,0) yerine koysan direkt cevap çıkıyor zaten -
Hocam a'yı bulduktan sonra tam olarak ne yaptınız
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Şimdi size çözebilirsem atıcam nasıl çözdüğümü
Hocam a yı bulmadım zaten o kısmı pas geçtiğim için yanlış olabilir zaten o yüzden konuyu açtımda
kökler orda zaten toplamları 5, çarpımları da 4 standart 2.dereceden kök denklemine uyarladım cevap çıktı çözümü bilmiyor değilim sadece benim yaptığım çözüm şu an şansa mı çıktı yoksa işe yarar mı onu merak ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 17 Mayıs 2020; 0:24:2 > -
a her zaman 1 olmayabilir buna dikkat edin bence
İlk öncelikle a'yı gayette bulmuşsunuz ve 0,4 noktasını kullanmışsınız paabol üzerinde olduğu için denklemi sağlar. Ondan sonrasında
evet ondan dolayı galiba riskli -
(0,4) yerine (0,8) de kesse a = 2 olurdu.quote:
Orijinalden alıntı: Penanggalan
Hocam a yı bulmadım zaten o kısmı pas geçtiğim için yanlış olabilir zaten o yüzden konuyu açtımda
kökler orda zaten toplamları 5, çarpımları da 4 standart 2.dereceden kök denklemine uyarladım cevap çıktı çözümü bilmiyor değilim sadece benim yaptığım çözüm şu an şansa mı çıktı yoksa işe yarar mı onu merak ettim
İki kök var işte 4 ve 1. (x-1)(x-4) yaparsın x=0 verdiğinde 4 çıkıyor başkatsayı 1 demek. Kök çarpım toplamlara girmeye gerek yok -
Parabolün kestiği iki nokta var hocam bunların kökleri x-1 ve x-4 değilmidir. Burdan bulursunuz size çözümü atıcağım
a.(x-4).(x-1)=f(x) dersek 0,4 denklemi sağlıyor üstünde çünkü x=0 için a.-4.-1=4 burdan a=1 sonrasında denklem çıktı karşımıza (x-4)(x-1) bu denklemi açınca cevap geliyor zaten hocam.
Kollar yukarı diye 1 düşündüm olayı olmaz hocam 2 de gelebilirdi a bilemeyiz kaç geleceğini hepsini 1kat sayılı vermiş olabilir ama çözüm yolu böyle olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Hayranı -- 17 Mayıs 2020; 0:36:45 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
A kısmını bulmak istiyorsanız direk y ekseninde kestiği noktayı yazınız (0,4) parabol üzerinde olduğundan dolayı her türlü sağlar
Kökler toplamı ve çarpımından gitmek yanlış değil bu arada. Bazı sorularda yapılacak en mantıklı şey oluyor örneğin 2019 ayt parabol sorusu orda kökler toplamı ve çarpımını yazıp işlem yapmak daha kısa,bazen oran çıkıyor onu kullanmak gerekiyor vs.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız hocam fakat ben arkadaş 4 le 1 noktalarını toplamış sanmışım :d çok hızlı bir şekilde bakıp geçtiğim için
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X