Şimdi Ara

Bu şekilde çözmek yanlış mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kollar zaten yukarı oldugu icin a 1 diye düsündüm.

Ardından x2-TX+TÇ normal 2.dereceden denklem formülü ile çözdüm sonra çözümü kontrol edeyim dedim böyle çözdü benimki yanlış mı oluyor ?

• (1,0) yerine koysan direkt cevap çıkıyor zaten
  • Hocam a'yı bulduktan sonra tam olarak ne yaptınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi size çözebilirsem atıcam nasıl çözdüğümü

• Hocam a yı bulmadım zaten o kısmı pas geçtiğim için yanlış olabilir zaten o yüzden konuyu açtımda

kökler orda zaten toplamları 5, çarpımları da 4 standart 2.dereceden kök denklemine uyarladım cevap çıktı çözümü bilmiyor değilim sadece benim yaptığım çözüm şu an şansa mı çıktı yoksa işe yarar mı onu merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 17 Mayıs 2020; 0:24:2 >
  • a her zaman 1 olmayabilir buna dikkat edin bence

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    İlk öncelikle a'yı gayette bulmuşsunuz ve 0,4 noktasını kullanmışsınız paabol üzerinde olduğu için denklemi sağlar. Ondan sonrasında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Satsuki S kullanıcısına yanıt
    evet ondan dolayı galiba riskli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Hocam a yı bulmadım zaten o kısmı pas geçtiğim için yanlış olabilir zaten o yüzden konuyu açtımda

kökler orda zaten toplamları 5, çarpımları da 4 standart 2.dereceden kök denklemine uyarladım cevap çıktı çözümü bilmiyor değilim sadece benim yaptığım çözüm şu an şansa mı çıktı yoksa işe yarar mı onu merak ettim
    (0,4) yerine (0,8) de kesse a = 2 olurdu.

İki kök var işte 4 ve 1. (x-1)(x-4) yaparsın x=0 verdiğinde 4 çıkıyor başkatsayı 1 demek. Kök çarpım toplamlara girmeye gerek yok
  • Parabolün kestiği iki nokta var hocam bunların kökleri x-1 ve x-4 değilmidir. Burdan bulursunuz size çözümü atıcağım

• a.(x-4).(x-1)=f(x) dersek 0,4 denklemi sağlıyor üstünde çünkü x=0 için a.-4.-1=4 burdan a=1 sonrasında denklem çıktı karşımıza (x-4)(x-1) bu denklemi açınca cevap geliyor zaten hocam.
    Kollar yukarı diye 1 düşündüm olayı olmaz hocam 2 de gelebilirdi a bilemeyiz kaç geleceğini hepsini 1kat sayılı vermiş olabilir ama çözüm yolu böyle olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Hayranı -- 17 Mayıs 2020; 0:36:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde çözmek yanlış mı ? Bu şekilde çözmek yanlış mı ?

• A kısmını bulmak istiyorsanız direk y ekseninde kestiği noktayı yazınız (0,4) parabol üzerinde olduğundan dolayı her türlü sağlar

• Kökler toplamı ve çarpımından gitmek yanlış değil bu arada. Bazı sorularda yapılacak en mantıklı şey oluyor örneğin 2019 ayt parabol sorusu orda kökler toplamı ve çarpımını yazıp işlem yapmak daha kısa,bazen oran çıkıyor onu kullanmak gerekiyor vs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam fakat ben arkadaş 4 le 1 noktalarını toplamış sanmışım :d çok hızlı bir şekilde bakıp geçtiğim için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.