Şimdi Ara

BU ŞARTLAR ALTINDA EVLENME İMKANI YOK [SS] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
10
Favori
33.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşeyi sorun ettiğinde ne evlenebilirsin ne çoluk çocuk sahibi olabilirsin. Eskilerin sözü vardır, "düğünde keramet vardır" diye.. öyle insanlar vardır ki evlendiklerinde beş parası yoktur, yuvası olunca Allah rızkını açar. Evlenecek adam parayı pulu dert etmez. Şimdiki nesilde bu hastalık var, Evleneceğim de bu şartlarda nasıl olacak. istiyorlarki herşey bunlara hazır sunulacak. Senin baban deden senin imkanlarının yarısına sahip değildi, herşey zamanla oturuyor. hayatın kuralı bu.

Evlenmeye para yok, evleniyor borç harç, bu sefer çocuk hesabı yapıyor. çocuğa nasıl bakacağız? o çocuk rızkıyla doğuyor, bir kişinn doyduğu sofrada iki kişi de doyuyor. iki kişinin doyduğu sofrada 4 kişi de doyuyor. Anan baban seni beni hesaplayarak doğursa idi dünya nüfusunun yarısı olmazdı.

Kuranda çok ilginç bir ifade var. "Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyiniz! Biz, sizi de, onları da rızıklandırıyoruz. Doğrusu onları öldürmek büyük günahtır." Şuan yapılan da aslında tam bu. Bakamam korkkusuyla evlat sahibi olamıyor yada olacak evladı ana karnında öldürüyor. Peygamberin babası doğmadan öldü, annesi 6 yaşında öldü. o şekilde dünyaya damga vurmuş o kadar çok insan var ki! Bunlara bakamayacağız diye öldürülseler, dünya birçok mükemmel şahsiyeti ve dehayı belki de hiç göremeyecekti. Onları yaratan sen değilsin. elinden geldiğince eşine evladına karşı sorumluluklarını yaparsın, biz de 4 kardeş çok fakirdik. bugün şükürler olsun bi eksiğimiz yok. Yarın emin olun siz de öyle olacaksınız. Aklınızı kullanıp imkanları çarçur etmezseniz..

Evlenmek için de çoluk çocuğa karışmak için de acele edin. Fakirlik imkansızlığı çok dert etmeyin. çalışın zamanla hepsi olacak...

• Para pulu geç önemli olan düzgün birini bulmak bu devirde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    Çok fazla para ya gerçekten bakın geçen sene akrabalardan 2-3 kişi evlendi amcaoglu yaptı mesela 3,5 dügün salonuna verdi. Day oğlu adananın ortanın biraz üstü bir yerde yaptı 6-7 bin civarı verdi eminim bende oradaydım pazarlık yapılırken hatta palyaçolar vs de vardı çocukları eğlendirmek için ayrı yerde. Çok pahalıymış gerçekten İstanbulda yaşam zor

• Ben bizim milletimizi anlamıyorum gerçekten. Çokmuş ondan kıs bundan kıs çözülür vs. Niye kısıyorum anlamadım. Bu ülkede yaşıyoruz ama hep kısmaya hep kısmaya bakıyoruz. Ordan kıs burdan kıs. Niye kardeşim ya. Herkes ister düğünü evi güzel olsun en iyi şekilde olsun. 10.000 düğün salonu çok demiş herkes. Nesi çok, az bile. Adam gibi organizasyonu olan oskestrası yemesi içmesi kaç para haberiniz var mı. Ama yok kısalım dandik dundik yerde yapalım. Biz bunu haketmiyoruz. Bunu layık görenlere tepki göstermek yerine kısalım kısalım sonra düzgün yaşadığımızı zannediyoruz. Benim hesap tam 100bin tutuyor bunun 17bini salon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1ED2E7222 -- 29 Mayıs 2017; 20:59:10 >
  • Yeni evlendim alayi fasa fiso 45 bin tl ye hallettim .

10 bin tl dugun salonu
    10 bin tl ider mobilya yatak odasi yemek odasi koltuklar
    7 bin tl beyaz esyalar
    7 bin tl tv
    Gelinlik 3500
    Gelin saci 500
    Taki seti 3000
    Perde 2000
    Hali 1000
    Supurge 500
    Mutfak takimi filan kiz tarafi

Dugunden gelen para ve taki 42 bin tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim2399 -- 29 Mayıs 2017; 21:5:31 >
  • ibrahim2399 kullanıcısına yanıt
    Tv 7 bin tl?

• Warren Buffet'a göre hayattaki en önemli şeyler

1- Eşin

2- İşin

Ben evlilik ve boşanma için 200bin TL harcadım büyük para fakat kaybettiğim zaman ve mutluluk ondan da fazla.

Amerika'da evlilik ve boşanma üzerine her sene yeni kitaplar basılıyor birini alıp okuyun, ,içinde cok iyi tavsiyeler var. Yanlış anlamayın, coğunun yazarı kadın ve erkeklere muhakkak sözleşme (ing. Prenuptial Agreement) yapın da diyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Listeye göre paranın yarısını çöpe atıyo

• Hem param yetmez diyorsun, hem de bir sürü şey istiyorsun ve rakamlar da fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprklt

Kesinlikle doğru söylüyorsun abim. 24 yaşında öğretmenim para biriktir düğün yapacaz diyen bir aileye sahibim! Ben araba alacagım ev alacagım derken düğün şart diyorlar valla baydılar ya o kadar altın götürdük getirecekler diye dügün yapacam :)

Allah yardımcın olsun kardeşim, şimdiden mutluluklar. Bir daha konuşmayı denesen?
  • 2016 ağustos için kalem kalem yazıyorum.
    Düğün antalya, ev ankara.
    - 13000TL - 400 kişilik yemekli kır düğünü + dış çekim + kuaför+ davetiyeler. (dış çekim yaptırmadık kaldı öylece)
    - 1500TL - gelinlik + aksesuarları (kışlahanda bu işi iyi. hem özel dikim hem ucuza hallediyorlar. Sadece gelinlik kumaşı için 3000TL uçak parası harcayanları duyunca bedavaya geliyor bana. )
    - 700TL - takım elbise + ayakkabı (bunlar indirimde denk geldi sezon fiyatı 1500tl yi geçiyordu)
    - 100TL - arabayı süslettim
    - 1000TL - dışarıdan gelenler için öğlen ekstra yemek.
    - 5000TL - çamaşır makinesi(lg) + bulaşık(siemens) + buzdolabı(samsung)
    - 3700TL - ikea kıvık 3lü+köşe ve 3lü + hemnes ayak uzatma
    - 600TL - ikea hemnes tv ünitesi
    - 2000TL - ikea stornas masa + 6 sandalye
    - 2000TL - hemnes karyola + hövag yatak + 2 hemnes komidin (evde giyinme odası var kardrop ihtiyacımız olmadı onu kendi evimize taşınırken alacağız)
    - 1900TL - fırın(simfer) + mikrodalga(samsung)+ vitroseramik ocak (hotpoint) + tost makinesi(esse) + ütü(beko) + ütü masası + kurutmalık
    - 2700TL - 50" SAMSUNG KU7000
    - 600TL - düğün günü otelde kaldık
    - 2400TL 5 gece kaşta konaklama + 1000TL yeme içme ulaşım - balayı yerine tatile çıkmıştık düğünden önce yapmıştık aslında ama balayı maaliyeti aşağı yukarı bu kadar olur.
    - 800TL - halı + kilimler + perdeler tuttu. Eldekileri de kullandık.
    - 1000TL - ikeadan tabak çanak - aksesuar
    - 500TL - nevresim - yorgan - battaniye zart zurt.
    - 400TL - koçtaş mutfak masası + 2 bench
    - düğün ile ilgili masrafları düğünde takılanlar karşıladı.
    - ev masraflarını 6-9 taksit yaptık ocak ayında bitirdik.

13000TL 350 kişilik düğün salonu için çok ama kır düğünü vb. için başlangıç fiyatı denebilir. Bizimki salaş sayılabilecek bir yer olduğu halde bu fiyattı. Otel'de yapsak 40 bin tl yi bulurdu.

• O nasıl liste lan fiyatlara ne yaptın öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: jinjin

Hocam masraflar salonla vs. degil ancak eve alınacak demirbaslarda F/P yaparak biraz kisilabilir. Bir de dugun olacaksa bir miktar da taki getirisi olacaktir, ailelerin buradan bir beklentisi yoksa yatirim olarak kenarda tutar borc odersiniz ya da dugun masraflarini karsilarsiniz.

Bir de yatak odasi vs. kiz tarafi ortak olmuyor mu

Ortak yapılır niye yapılmasın? Biz ortak alıyoruz eşyalarımızı. 14000 lira harcadık beyaz eşya+yatak odası+oturma takımı+köşe koltuk takımı+yatak+baza için. Yarı yarıya ödedik. Benim bi 10000 lira param daha vardı. Temelden eve girdim onunla da. Evlenince kendi evimize geçeceğiz direk inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    En guzeli hocam tabi ki bu, musterek yasanacak hayatin temelleri de musterek atilmali. Mutlu hayatlar dilerim :)

• Maaşallah forumun ekonomist bebeleri çözmüş işi. Yok perde altı üstü kumaşmış, yok düğüne gerek yokmuş, yok eşyalar pahalıymış, yok 750 lira ayakkabı mı olurmuş. Siz bir düğün işine girin de sonra konuşun gençler.

4 yıl önce her şeyi hesaplayarak yaptığım düğün 50 bine maloldu. Birazcık daha keseyi açsan bu rakamlara çok rahat ulaşırsın.

Bir de hayat değirmeninden geçmiş delikanlı kardeşlerimiz benim bunları isteyen kızla işim olmaz demiş. Burası avrupa yada amerika değil. Bazı gelenek görenekler var. Biriyle evlenirken sadece onla değil ailesiyle de evleniyorsunuz. Müstakbel eşiniz istemeyebilir ama ailesi ister bazı şeyleri. Hatta o düğün işine girince köydeki deli mustafanın bile isteği olur. Dıdısının dıdısı bunu niye yapmadılar der laf çıkar.

Neyse, size 15-20 bin liralık düğün rüyalarınızda başarılar.

• Plazma ne allasen :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Maaşallah forumun ekonomist bebeleri çözmüş işi. Yok perde altı üstü kumaşmış, yok düğüne gerek yokmuş, yok eşyalar pahalıymış, yok 750 lira ayakkabı mı olurmuş. Siz bir düğün işine girin de sonra konuşun gençler.

4 yıl önce her şeyi hesaplayarak yaptığım düğün 50 bine maloldu. Birazcık daha keseyi açsan bu rakamlara çok rahat ulaşırsın.

Bir de hayat değirmeninden geçmiş delikanlı kardeşlerimiz benim bunları isteyen kızla işim olmaz demiş. Burası avrupa yada amerika değil. Bazı gelenek görenekler var. Biriyle evlenirken sadece onla değil ailesiyle de evleniyorsunuz. Müstakbel eşiniz istemeyebilir ama ailesi ister bazı şeyleri. Hatta o düğün işine girince köydeki deli mustafanın bile isteği olur. Dıdısının dıdısı bunu niye yapmadılar der laf çıkar.

oha 50 bin nedir. Avrupadan ithal etsek daha ucuza gelir mi acaba ? Aliexpress ten filan

• quote:

Orijinalden alıntı: cesuralemdaroglu

quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Maaşallah forumun ekonomist bebeleri çözmüş işi. Yok perde altı üstü kumaşmış, yok düğüne gerek yokmuş, yok eşyalar pahalıymış, yok 750 lira ayakkabı mı olurmuş. Siz bir düğün işine girin de sonra konuşun gençler.

oha 50 bin nedir. Avrupadan ithal etsek daha ucuza gelir mi acaba ? Aliexpress ten filan

Eşiniz ve ailesinin hoş görüsüne kalmış. Bazı insanlar vardır ben kendim seçeceğim diye tutturur. Hele eski kafalıysa internetten almana izin vermez. Ben yıllardır kıyafetimden elektroniğe internetten alırım ama babam hala laf eder mesela internet alış verişime.

Ayrıca gelinlik, damatlık gibi şeyleri kesinlikle internetten sipariş etmeyin. Çok dandik oluyorlar. Görsellerle alakası yok.

• Eee iste oyle kandiriyorlar bi kere bi kere diye 😀

• O listede yazmayan en az 10 kalem var..

En basiti avizeler

İlk kira depozitoları

Ev badana boyası

Ve hatta sıfırdan ilk market alışverişiniz bile 1000 tl en az söyliyim..

Ben 2012 de evimi döşerken 30 bin tl hesaplayıp 50 bine ancak halletmiştim..

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.