Şimdi Ara

BU PROJEMİ NASIL HAYATA GEÇİREBİLİRİZ (ACİL YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar eem 1.sınıf öğrencisiyim geliştirme kartlarından arduino ile robot vb projeler yapıyor arkadaşlarım ama onlar bana çok geçici geliyor hani sıcaklığı algılayıp mavi ışığı kırmızı ışığı yakmak bana hiç peşinden koşup zaman ayıracak kadar heyecan verici gelmedi bende babama sordum neye ihtiyacın var diye, oda dedi ki bahçemize sulama sistemi yapabilirsin

mantık şu : wifi modül ile telefondan gönderilen komut ile veya toprak nem sensörü ile toprak kuruluğu verilerine göre damla sulama sisteminin vanaları motorlar ile açılıp kapatılacak.
    robot klübündeki arkadaşlarım arduino kartının böyle bir proje için yetersiz kalacağını, raspberry pi vb daha üst düzey kartlar ile kodlamam gerektiğini söylediler ama size de sormak istedim nasıl yapabiliriz, kangi kartı kullanmak daha mantıklı..
    yardımcı olursanız çok sevinirim zira bu projeye hemen başlamam lazım
    Paylaş

• Arduino UNO bu proje için gayet yeterli, hatta çok bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Arduino UNO bu proje için gayet yeterli, hatta çok bile.

hocam arkadaşlar dedi ki arduino o kadar gelişmiş bir kart değil sonuçta koca bir bahçe sulanacak motorlar vs parazitleri kaldırmaz dediler. siz nasıl düşünüyorsunuz bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum

Orijinalden alıntı: efgd

quote:

Arduino UNO bu proje için gayet yeterli, hatta çok bile.

hocam arkadaşlar dedi ki arduino o kadar gelişmiş bir kart değil sonuçta koca bir bahçe sulanacak motorlar vs parazitleri kaldırmaz dediler. siz nasıl düşünüyorsunuz bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum

Motorları arduinoyla döndürmeye gerek yok zaten arduinodan sadece çalıştırma komutu verilecek, motorları motor sürücüler halleder

• Arkadaslar onerileriniz icin tesekkurler, robot klubunden arkadaslara soyldiklerinizi ilettim onlar da sizlere uno daki lojik 5 sorununu sormami istediler. Wireless modul 3.3 volt ile calisiyorken uno 5 ile calisiyor nasil halledicez, wireless modulun programlamasini mi degistiricez yoksa araya voltaj bölücü mü koyucaz dediler, ayrica sizce nasil bir tip motor işimizi gorur buyuk bir vanayi cevirmek icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efgd -- 29 Nisan 2015; 10:22:48 >
  • Arduino UNO yetersiz gelir diye neye dayanarak söylemişler acaba? O değil de ben de yeni kullanmaya başladım bu Arduino gibi şeyleri. Uno elime geçti 1-2 tane kod yazdım direk satıldı gitti. Şimdi tm4c1294xl deniyorum çok daha iyi gibi. Çizgi-tagem falan satıyordu stokta yokmuş olsa 3-4 tane daha söyleyecektim. İster Energia ister de Code Composer Studio ile programlama imkanı olması (tabi pahalı olasılıkları Keil, IAR saymıyorum). Peki niye bundan bahsettim dersen, ileride Arduino UNO kesinlikle yetmeyecek ve Mega, DUE gibi türevlerine geçmeye çalışacaksın. Bu olasılığı da göz önünde bulundur derim. Hem de 3.3V logic ile çalışıyor.

Bu arada Arduino'yu 3.3V'ye çevirmek için minik bir lehim işlemi yetiyordu diye biliyorum. Ancak tabi birebir aynısı olmaz. Bağlarken 3.3V /5V çift yönlü çevirici kullanabilirsin yani bana öyle önermişlerdi. Bunun yanında transistör ile minik bir devre yapabilirsin sanırım. Bunun dışında ben 3.3V FPGA ile 5V modülü kullanmak için direnç ile bölücü yapmıştım. Bunun dışında bazı projelerde 3.3V girişi 5V çıkışa çevirme amaçlı buffer kullanıldığını da gördüm sen de 5V den 3.3V'e buffer kullanırsın sanırım. Ancak pratikte ne kullanıyor Arduino kullanıcıları onu bilmiyorum bilen arkadaşlar yazar zaten birazdan. Peki bilmiyorsan niye yazdın dersen, hem yani aklıma gelenleri söyledim hem de buraya gelip buradan bilgi alıp robot kulübüne götürmen sonra da kulüptekilerin dediğini gelip buraya yazman hoşuma gitti yazayım dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

Arduino UNO yetersiz gelir diye neye dayanarak söylemişler acaba? O değil de ben de yeni kullanmaya başladım bu Arduino gibi şeyleri. Uno elime geçti 1-2 tane kod yazdım direk satıldı gitti. Şimdi tm4c1294xl deniyorum çok daha iyi gibi. Çizgi-tagem falan satıyordu stokta yokmuş olsa 3-4 tane daha söyleyecektim. İster Energia ister de Code Composer Studio ile programlama imkanı olması (tabi pahalı olasılıkları Keil, IAR saymıyorum). Peki niye bundan bahsettim dersen, ileride Arduino UNO kesinlikle yetmeyecek ve Mega, DUE gibi türevlerine geçmeye çalışacaksın. Bu olasılığı da göz önünde bulundur derim. Hem de 3.3V logic ile çalışıyor.

Bu arada Arduino'yu 3.3V'ye çevirmek için minik bir lehim işlemi yetiyordu diye biliyorum. Ancak tabi birebir aynısı olmaz. Bağlarken 3.3V /5V çift yönlü çevirici kullanabilirsin yani bana öyle önermişlerdi. Bunun yanında transistör ile minik bir devre yapabilirsin sanırım. Bunun dışında ben 3.3V FPGA ile 5V modülü kullanmak için direnç ile bölücü yapmıştım. Bunun dışında bazı projelerde 3.3V girişi 5V çıkışa çevirme amaçlı buffer kullanıldığını da gördüm sen de 5V den 3.3V'e buffer kullanırsın sanırım. Ancak pratikte ne kullanıyor Arduino kullanıcıları onu bilmiyorum bilen arkadaşlar yazar zaten birazdan. Peki bilmiyorsan niye yazdın dersen, hem yani aklıma gelenleri söyledim hem de buraya gelip buradan bilgi alıp robot kulübüne götürmen sonra da kulüptekilerin dediğini gelip buraya yazman hoşuma gitti yazayım dedim.

ilgin icin tesekkurler hocam, dedigin dogru bicok sekilde ceviriciler elde etmek mumkun ancak robot klubunde zaten uno da mega da var. Projeyi ordaki malzemelerle yapicaz da, ordaki arkadaslarin derdi ardiuno nun bu tip endustriyel sistemi kaldiracak kapasitesinin olmadigini dusunmeleri, kendileri raspberry pi ile yazmayi dusunuyorlar, burdaki arkadaslarin uno bu proje icin yeter lafini onlara soyledim ilk soyledikleri yeterse voltaji nasil halledicez oldu, sonradan zaten kendi aralarinda konusunca megada boyle bi sorun olmadigini hatirladilar ama hala raspberry de direniyorlar, bahsettiginiz karti hic tecrube edemedim,:) Ayrica yukarida sorulmuş cevaplayamadim, itudeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efgd -- 29 Nisan 2015; 13:16:25 >

• quote:

quote:

Arduino UNO yetersiz gelir diye neye dayanarak söylemişler acaba? O değil de ben de yeni kullanmaya başladım bu Arduino gibi şeyleri. Uno elime geçti 1-2 tane kod yazdım direk satıldı gitti. Şimdi tm4c1294xl deniyorum çok daha iyi gibi. Çizgi-tagem falan satıyordu stokta yokmuş olsa 3-4 tane daha söyleyecektim. İster Energia ister de Code Composer Studio ile programlama imkanı olması (tabi pahalı olasılıkları Keil, IAR saymıyorum). Peki niye bundan bahsettim dersen, ileride Arduino UNO kesinlikle yetmeyecek ve Mega, DUE gibi türevlerine geçmeye çalışacaksın. Bu olasılığı da göz önünde bulundur derim. Hem de 3.3V logic ile çalışıyor.

ilgin icin tesekkurler hocam, dedigin dogru bicok sekilde ceviriciler elde etmek mumkun ancak robot klubunde zaten uno da mega da var. Projeyi ordaki malzemelerle yapicaz da, ordaki arkadaslarin derdi ardiuno nun bu tip endustriyel sistemi kaldiracak kapasitesinin olmadigini dusunmeleri, kendileri raspberry pi ile yazmayi dusunuyorlar, burdaki arkadaslarin uno bu proje icin yeter lafini onlara soyledim ilk soyledikleri yeterse voltaji nasil halledicez oldu, sonradan zaten kendi aralarinda konusunca megada boyle bi sorun olmadigini hatirlailar ama hala raspberry de direniyorlar Ayrica yukarida sorulmuş cevaplayamadim, itudeyim

UNO ile yaparsın alt tarafı sensörden bilgi alıp röle açıp kapatacaksın hani belki bilmediğim bir yönü vardır diyeceğim ama çok basit gözüküyor. Voltajı her türlü halledersin sıkıntı olmaz. Internette voltaj farkı olsa dahi yapılmış bir sürü proje var. Üstte önerdiğim yöntemlerden bir tanesi de büyük olasılıkla olacaktır. Elimde wifi modülü ile arduino olsa senin için denerdim. TIVa için ise yani şu an değil de, robot kulübündeki arkadaşların için de değil de, kendin için kullanabileceğin bir şey olarak bahsettim kafanda bulunsun. Gelecek planların için yani.

Bu arada İTÜ'deyim demişsin ama üstte de EEM okuyorum demişsin. İTÜ'de EEM yok, EM veya EHM (ya da EHB) var. İTÜ derken İstanbul Ticaret Üniversitesini mi kastettin?

• quote:

quote:

quote:

ilgin icin tesekkurler hocam, dedigin dogru bicok sekilde ceviriciler elde etmek mumkun ancak robot klubunde zaten uno da mega da var. Projeyi ordaki malzemelerle yapicaz da, ordaki arkadaslarin derdi ardiuno nun bu tip endustriyel sistemi kaldiracak kapasitesinin olmadigini dusunmeleri, kendileri raspberry pi ile yazmayi dusunuyorlar, burdaki arkadaslarin uno bu proje icin yeter lafini onlara soyledim ilk soyledikleri yeterse voltaji nasil halledicez oldu, sonradan zaten kendi aralarinda konusunca megada boyle bi sorun olmadigini hatirlailar ama hala raspberry de direniyorlar Ayrica yukarida sorulmuş cevaplayamadim, itudeyim

UNO ile yaparsın alt tarafı sensörden bilgi alıp röle açıp kapatacaksın hani belki bilmediğim bir yönü vardır diyeceğim ama çok basit gözüküyor. Voltajı her türlü halledersin sıkıntı olmaz. Internette voltaj farkı olsa dahi yapılmış bir sürü proje var. Üstte önerdiğim yöntemlerden bir tanesi de büyük olasılıkla olacaktır. Elimde wifi modülü ile arduino olsa senin için denerdim. TIVa için ise yani şu an değil de, robot kulübündeki arkadaşların için de değil de, kendin için kullanabileceğin bir şey olarak bahsettim kafanda bulunsun. Gelecek planların için yani.

Bu arada İTÜ'deyim demişsin ama üstte de EEM okuyorum demişsin. İTÜ'de EEM yok, EM veya EHM (ya da EHB) var. İTÜ derken İstanbul Ticaret Üniversitesini mi kastettin?

Yok hocam elektrik muhendisligi okuyorum teknikte, bizim kendi aramizdaki konusmalarimizda da geyigine elektrik elektronik diyoruz arduino filan ugrasiyoruz ya, ondan eem yazdim. Ilgin icin tesekkurler ayrica

• uno fazlasıyla yeterli gelir siz projeye başlayın veya detayları verin biz yardımcı oluruz. Lojik level farkında da alt tarafı 2 tane direnç atacaksın büyütme bu kadar.
  • Motora hiç gerek bile yok. Selenoid vanalar var. Uygun bir transistör ile kullanabiliyoruz. Toprakta kullanılabilen nem sensörleri ortalama 5Tl civari. Eger wifi zorunlu degil ise hc-05 ile daha kolay bir sekilde yapilabilir. Baska bir seye gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: emou

Motora hiç gerek bile yok. Selenoid vanalar var. Uygun bir transistör ile kullanabiliyoruz. Toprakta kullanılabilen nem sensörleri ortalama 5Tl civari. Eger wifi zorunlu degil ise hc-05 ile daha kolay bir sekilde yapilabilir. Baska bir seye gerek yok

hocam selednoid valfin çalışmasını arduino ile nasıl tetikliycez ben çalışma prensibini bilmiyorum da hani ona ne yapınca çalışıyor ?

ayrıca hc-05 olmaz internet üzerinden veri alması lazım çünkü bahçeden uzaktayken de komut alıp çalıştırmak gerekiyor. bir ip alıp onun üzerinden bağlanarak da olabilir onu bilmiyorum en kolay nasıl yaparız haberleşme işini yani aslında bu konuda da fikirlerinize ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efgd -- 29 Nisan 2015; 17:46:37 >
  • bilmiyorum selenoid valfi siz neyle tetikliyorsunuz? röleyle sürebilirsiniz. arduinoyu bir şekilde internete bağlayacaksınız. kablolu veya kablosuz modüller var size kalmış. Uzaktan bağlantı içinse sabit ip almanız gerekiyor. Servis sağlayıcınızdan alabilirsiniz. Veya alternatif olarak ip'nizi sabit ip'li bir hostta tutabilirsiniz. Uzaktan bağlanmak istediğinizde örneğin bir siteye istek gönderir, site de sizin şuanki ipnizi verir.

• Şöylede bir gerçek var aslında rasberry pi gayet güzel bir board hatta yeni versiyonu çok daha iyi hem üzerine direk wifi dongle bağlayıp kullanabiliyorsunda hatta ilerde başka projelerde yapılabilir kolaylık açısından raspi avantajlı ancak fiyat için değil fiyat önemi yoksa raspi fiyat önemli dersen uno gayette iş görür.web üzerinden kontrol içinde raspi bence her halükarda avantajlı geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybaham -- 30 Nisan 2015; 9:53:12 >

'Lojik level converter' olarak google'da bakabilirsiniz, en basit olarak 2 direnç ile bu sorun aşılabilir.
    Kulüpteki arkadaşlar raspberry kullanmak için bahane arıyorlar bence, kendimden biliyorum :) uno ve ethernet shield kullanarak bu projeyi yapabilirsin.

sanırım öyle evet :D
    ayrıca hocam haberleşmeyi ip üzerinden mi gerçekleştiricez ethernet ile ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.