Şimdi Ara

bu parçanın adı nedir ? 206+ çalışmadı (krank sensörü mü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 10 gün önce normal bir şekilde her zaman ki gibi çıktım sabah arabayla ve döndüm. ardından 3-4 gün biryere gitmedim garajda kaldı. sonra binip çalıştırmak istediğim zaman motor hiç çalışmadı. marş alıyor. akü yeni ve depoda 100 liralık benzin var taze. hiç lpg takılmadı. fakat hiç bir şekilde motor çalışacak gibi olmuyor. marş motorunda sorun yok. enjeksiyon yakıt pompası vs. aktif. tek sorun anahtarı çevirip enjeksiyon devreye girdiği anda resimlerde elimle gösterdiğim parçadan arızalı elektrik sesi geliyor. eskiden bilgisayarlarda çevirmeli internet bağlantısına benzer bir ses yani. bu gösterdiğim parçanın adı nedir ? ne önerirsiniz bu arızaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 12 Eylül 2019; 20:14:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bogaz kelebegi diye geçer bu parca. Gaza basma miktariniza gore motora hava gondermeyi saglar icinde hareketli kanatcik bulunur.
    Eski bir 206 kullanicisi olarak bol sorun yasatan bi parca. Biri garantiden olmak uzere 2 kez degistirmistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: .AnasoN.

Bogaz kelebegi diye geçer bu parca. Gaza basma miktariniza gore motora hava gondermeyi saglar icinde hareketli kanatcik bulunur.
    Eski bir 206 kullanicisi olarak bol sorun yasatan bi parca. Biri garantiden olmak uzere 2 kez degistirmistim.
    peki değiştirmeden önce motorda çalışmamazlık yapıyormuydu ? arızalı elektrik sesi çıkarıyomuydu
  • Elektronik bogaz kelebeği rolanti motoru ve rolanti sensörü var orda.
    Kesinlikle pejo ozel servisi veya pejodan anlayan ustaya gotur. Yoksa elletme.
    Parca pahali ama bazen kucuk masrafla yapilabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cesur_0342

Elektronik bogaz kelebeği rolanti motoru ve rolanti sensörü var orda.
    Kesinlikle pejo ozel servisi veya pejodan anlayan ustaya gotur. Yoksa elletme.
    Parca pahali ama bazen kucuk masrafla yapilabiliyor
    durduk yerde bozuldu başımıza. beyine hata kodu veriyo ki marş yaparken silkelemiyo bile motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

peki değiştirmeden önce motorda çalışmamazlık yapıyormuydu ? arızalı elektrik sesi çıkarıyomuydu

Alıntıları Göster
    Once rolanti dengesizligi ile basladi. Sonra araba calismaz oldu. Pc ile baglanip hata kodu verip vermedigini gorebilirsin

• Bozulduğunda tamiri olmayan bir parça bilginiz olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok ilginç bir ANAHTAR sorunu???
    19 yıl önce açıldı
    Bu basit parçanın ismi nedir?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .AnasoN.

Once rolanti dengesizligi ile basladi. Sonra araba calismaz oldu. Pc ile baglanip hata kodu verip vermedigini gorebilirsin

Alıntıları Göster
    bunda da aynı şekilde oldu. mayıs-haziran ayında arada sırada rölanti düşüp motor duruyodu. 2. marşta 1 km daha gidiyodu tekrar duruyodu. 3. de 100 metre gidip yine duruyordu ve son duruş birdaha hiç çalışmıyordu. o an neredeysem oraya park edip sabah olunca gidiyordum ve motor soğumuş olup çalışıyordu. gittiğim mesafeler eve yakın olunca getiriyodum yani. kısaca mayıs-haziran ayı böyle geçti ama temmuz ayında ve bu ay hiç yapmamıştı ancak geri dönmemek üzerine birden gitti. fiyat konusunda bilginiz var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Bozulduğunda tamiri olmayan bir parça bilginiz olsun
    kim bilir fiyatı ne kadar. bu kadar özenli kullanmaya yarı yolda bıraktı beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 31 Ağustos 2019; 20:39:26 >
  • quote:

kim bilir fiyatı ne kadar. bu kadar özenli kullanmaya yarı yolda bıraktı beni

Alıntıları Göster
    Tahminen 4 bin civarı

• Onun icini acip buyuk ihtimalle icindeki rolanti motoru calismiyor.
    Yani en sık olani odur. Rolanti motoruda oyle pahali degil.
    Magrelli marka olani tahminen 200 falandir.Www.otoyedekmarket.com adresinden getirebilirsiniz.
    Komple degisime gerek yok bence.

• quote:

Onun icini acip buyuk ihtimalle icindeki rolanti motoru calismiyor.
    Yani en sık olani odur. Rolanti motoruda oyle pahali degil.
    Magrelli marka olani tahminen 200 falandir.Www.otoyedekmarket.com adresinden getirebilirsiniz.
    Komple degisime gerek yok bence.
    rölanti motoru sapıtmış bir halde daha marş yapmadan çalışmaya başlıyo. 15 metreden duyuluyo içindeki ses sürekli kesintisiz ötüyo çevirmeli internet bağlantısı gibi. bu linkteki uygun mu acaba bendeki 206 artı modeli. pek bilinmediği için piyasada hep ilk kasasına ait parçalar oluyo bide bu rölanti motoru arızalı değil de sorun buna bağlı sensör olabilir mi ? ses çıkarıp arızalı şekilde çalışıyo çünkü
    www.otoyedekmarket.com
    PEUGEOT 206 1,4 ROLANTİ MOTORU (MARELLİ) 100,00 TL otoyedekmarket
    https://www.otoyedekmarket.com/urun/peugeot-206-1-4-rolanti-motoru-marelli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 1 Eylül 2019; 7:37:21 >

• quote:

rölanti motoru sapıtmış bir halde daha marş yapmadan çalışmaya başlıyo. 15 metreden duyuluyo içindeki ses sürekli kesintisiz ötüyo çevirmeli internet bağlantısı gibi. bu linkteki uygun mu acaba bendeki 206 artı modeli. pek bilinmediği için piyasada hep ilk kasasına ait parçalar oluyo bide bu rölanti motoru arızalı değil de sorun buna bağlı sensör olabilir mi ? ses çıkarıp arızalı şekilde çalışıyo çünkü
    https://www.otoyedekmarket.com/urun/peugeot-206-1-4-rolanti-motoru-marelli

Alıntıları Göster
    Olabilir ama insallah sensor degildir. Cunku o biraz pahali.
    Ama genelde sensore birsey olmuyor. O kucuk dinamo bozuluyor.
    Sen otoyedek marketle iletisim kur. Onlar senden sase numarani ister zaten. Onu verirsin ona gore konusursunuz gonderir.
    Ama once pejo ozel servisine gitmelisin. Adanadaysan ersoy var ozel pejo servisi sadece pejo yapiyor. Bu isin profosoru yani pejonun.
    Ona git diyecem ama nerdesin bilmiyorum.
    Oyle agir bir ariza degil yapilir yani

• quote:

Olabilir ama insallah sensor degildir. Cunku o biraz pahali.
    Ama genelde sensore birsey olmuyor. O kucuk dinamo bozuluyor.
    Sen otoyedek marketle iletisim kur. Onlar senden sase numarani ister zaten. Onu verirsin ona gore konusursunuz gonderir.
    Ama once pejo ozel servisine gitmelisin. Adanadaysan ersoy var ozel pejo servisi sadece pejo yapiyor. Bu isin profosoru yani pejonun.
    Ona git diyecem ama nerdesin bilmiyorum.
    Oyle agir bir ariza degil yapilir yani

Alıntıları Göster
    istanbuldayım. bide benim benzin ibresi sıfıra gelince içeride 30 km menzil bile olsa aracı çalıştırtmıyor. park yerinden çıkar da yolda kalır diye. eğer bu ibre benzinliğe gidip 50-100 lira konulursa normal şekilde çalışıyor fakat örneğin bir sokak içerisindeki 10 istasyon olduğunu farzedin. hepsine uğrayıp 30 ar liralık alırsanız ve toplamda bu şekilde taksit taksit 150 liralık bile almış olsanız ibre sıfırda kalıyor. şuanda içerisinde 100 liralık benzin var. bidonun aldığı kadarıyla gittim geldim doldurdum. ve ibre bu yüzden sıfır. bunun da etkisi olabilir mi ? bir garip durumda bu yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 1 Eylül 2019; 11:51:4 >

• quote:

istanbuldayım. bide benim benzin ibresi sıfıra gelince içeride 30 km menzil bile olsa aracı çalıştırtmıyor. park yerinden çıkar da yolda kalır diye. eğer bu ibre benzinliğe gidip 50-100 lira konulursa normal şekilde çalışıyor fakat örneğin bir sokak içerisindeki 10 istasyon olduğunu farzedin. hepsine uğrayıp 30 ar liralık alırsanız ve toplamda bu şekilde taksit taksit 150 liralık bile almış olsanız ibre sıfırda kalıyor. şuanda içerisinde 100 liralık benzin var. bidonun aldığı kadarıyla gittim geldim doldurdum. ve ibre bu yüzden sıfır. bunun da etkisi olabilir mi ? bir garip durumda bu yani

Alıntıları Göster
    Pejo ve ctroenlerin ortak yapisi boyle. En az ceyrek depo almazsan ibre guncellemiyor.
    O ibre samandiradan degil tekerlekten hesap yaptigi icinde genelde full depo olsa bazen lpg ile gidince araba benzin yaktigini dusundugunden tekerlege gore dusuyor.
    Guncellemeyi en az 10 litre ve ustu yapinca yapiyor ibre
    Ve bunlarla o parcanin ilgisi yok

• depoyu doldurdum ibre bir anda yarıya geldi. benzin pompasından ses geliyor herşey yerinde geriye alternatif sorunlar üretip bu sorunu çember içine almalıydım. ve tahminler krank sensörünü göstermeye başladı arkadaşlar. temizleyip takanların sorunsuz kullandıklarını okudum. hemen parçayı çıkarmaya giriştim ancak spreyim yoktu yarına kalıcak montajı. yağsız kontak spreyi ile temizleyip takıcam. hemen takım taklavat toplayıp indim araç başına (anlık foto çekemedim ellerim çok kirliydi)

bakın kim var orada

bakın karşımıza kim çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 13 Eylül 2019; 18:45:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.