Şimdi Ara

Bu Oyunlar İçin Hangi Ekran Kartı Almalıyız..??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende 2 GB Ram,Ge Force 7300 LE Ekran Kartı,Çift Çekirdekli (2.13 HZ-2.14 HZ),160 GB HDD harddisk olan bir bilgisayara sahibim.Ve bilgisayarımda bazı oyunlardan tam verim alamıyorum oynarken örneğin Empire Total War oyununu en düşük seviyede oynamak zorunda kalıyorum.Bildiğiniz üzere FIFA 10,PES 10 gibi oyunlarda çıkmışken bilgisayarımın bunları kaldırcağını düşünmüyorum ve zaten oyunlarıda oynayamam boşuna almayım bilgisayarım kaldırmaz diye almadım.

Size aşağıdaki verdiğim oyunları FULL özellikte,kasmadan oynatabilcek Ekran Kartı söyleyebilirmisinz ?Aslanım ekran kartıyla bitmiyor iş RAM'şu kadarken şu kadar olmalı ANAKARTIN şu kadarken şu kadar olmalıda diyebilirsiniz...

-Empire Total War
    -FIFA 10
    -PES 10
    -FIFA MANAGER 10
    -SIMS 3
    -Assassin's Creed
    -Call of Duty 5
    -GTA IV
    -MAFIA 2
    -Knight Online

Ben bilgisayarımda bu yukarıdaki oyunları bulundurmak istiyorum dediğim gibi nasıl bir sistem gerekir...??Veya Sistemim Yeterlimi ya da yeterli ama ekran kartımı geliştirilmeli lütfen cevap atın...

• 9800gt yeterli gelir ama uzun vadeli olsun dersen gtx 260 derim amam psu sade kart 250 watt çeker haberin olsun
  • 9600gt (ddr3 ramli) yada ati den 48xx serisi bütçene göre bir kart seni rahat ettirir öncelikle ikinci ellere bakmanı tavsiye ederim yeni seri geldiği için iyi fırsatlar yakalabilirsin onun dışında bir kart alırsan mutlaka önceden buraya sor yada kendin araştır performansının yanısıra artık güç tüketimi çok önemli bir hale geldi...
  • Arladaşlar biraz daha anlayıcağım dilden açıklayabilirmisiniz :) Donanımdan pek anlamıyorum da :(
  • 4870,4770,4850 veya gts 260,250
  • 9800GT yeterli olur birde işlemciye oc yaptınızmı tamam
  • Hd4770,Gts250 gibi bir kart alınabilir.
    İşlemcinizin modeli,güç kaynağınız ve oyun oynadığınız çözünürlük nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

9800GT yeterli olur birde işlemciye oc yaptınızmı tamam

• yazdıgın oyunlardan gta ıv sıstemleri aşırı zorlayan bır oyundur.....9800gt tarzı bır kartla bır tek onu fulleyemezsın dıgerlerınde sorun cıkmaz...

bu arada işlemcinin hızı 2.13 ghz olduguna gore muhtemelen c2d e6400 sahibisin....biraz da ona oc yapman gerekli ama eğer pcni hazır olarak aldıysan muhtemelen guc kaynagında dandıktır...bırde onu değıstırmen gerekecek....

kısaca yapman gerekenler

1.guc kaynagına bak 400 watt dan düşük ise 400 ve üzeri güç kaynağı al
    2.tavsıye edılen ekran kartlarından bırısını al
    3.işlemcinin hızını 2.13ghz den 3 ghz ye kadar çıkar.(bılen bırıne yaptır ya da forumda sor öğren)
  • Öncelikle 500w gerçek bir güç kaynagı al fsp yada aopen olabilir ucuz ve gerçektirler.

İkinci olarak işlemcini oc ile 3.0ghz gibi birşey yap.

Şimdi sıra geldi ekran kartına deveyükünden Gigabyte GTX260OC al.
  • 350tlye hd5770 alması bence daha iyi yatırım. Fps yarışında 2si de hız aşırtılınca 260gtx geride kalıyor. Sadece bu da değil, shader model 5.0 olmasıyla ve directx11 desteklemesiyle hd5770 alması parasının karşılığında daha iyi görüntü kalitesi alması demek. Ayrıca ÇOK daha az güç harcayan bir ekran kartı, sessizliğin konforunu unutmayalım.
  • tek önerim ati 4770 kart alman. hem sistemine son derece uygun hem güç tüketimi az hem performansı yüksek hem maliyati makul. Aynı paraya alacağın tüm nvidia kartlardan dah iyi performans verecek bir kart. 9800gt gts 250 denen kart lar taaa ne zamanın teknolojisi ben olsam beş kuruş vermem o karta eğer o kadar para vereceksen git ati 4850 veya 4870 al. kendim sli 8800gt sisteme sahibim bir tane birde ati 4870 cross sistemim var. ati gerçekten daha çok memnun etti beni. tek 4870 ile 2x 8800gt performansı aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenilik78 -- 6 Kasım 2009; 15:12:34 >
  • Peki bu oyunlar için full performansda ve kasması için nasıl bir sistem önerirsiniz ?
  • İyiki açmışsınız konuyu, ufak sorum vardı.Ben yeni sistem topluyorumda (bunun bir önemi yok) ekran kartında takıldım haliyle.

@Mete Can Karahasan

HD 5770'den bahsetmiş.Bende onu düşünüyorum fiyatı açısından.5770'in 4850 ve 4870 ile performans, fiyat farkları nedir acaba?
    Uygun ise 5770 almak için iyi bir kart.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahin -- 7 Kasım 2009; 14:20:00 >
  • http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd5770_hd5750/8.htm
    http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/13436-ati-radeon-hd-5770-und-5750.html?start=9
    En tarafsız testin crysis warhead olduğunu düşündüğümden yazdım. Ne de olsa ekran kartının her bir detayını işin içine katıyor diye düşünüyorum.

Yukardaki testlerde gördüğünü ben de yorumlayayım. Hd5770 kutudan çıktığı hızda hd4870 ve 260 gtx matrix(216) modellerinin gerisinde. Ancak tek yapmanız gereken catalyst autotune yapıp ekran kartına hız aşırtmanız; ne de olsa kıyas olarak aldığınız 260gtx matrix modeli de hız aşırtmalı geliyor.
    40nm teknolojisiyle geldiği için hız aşırtma ile kazandığı performans eski kartlardan yüksek. Bu sebeple de hd4870 boşta 199w yükte 267w güç tüketirken, hd5770 boşta 142w yükte 202w güç tüketiyor sistem toplamı olarak.
    Shader model 5.0>>4.1>>4.0 ve directx11 olması da diğer kartlardan üstün olmasının sebebi.
    Bence incelemede gördüğümüze inanıyorsak güvenle alabiliriz.

• bence harddıskıde degıstır cok az 160 gb
  • Darkview D kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende bilgiseyar almak istiyorum . Şu ana kadar pek biligiseyar almadım bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum . İstedğklerim filim dizi izliyim birde sims 3 oynıyım zaten sims 3 den başka oyun falan da yüklemem oyun olarak sadece onu yüklemek istiyorum ucuz ve sims3 oynayabileceğim bir bilgiseyar önerebilir miisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.