Şimdi Ara

Bu nasıl bir piyasa? Aralık 2019 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 ay once otomotik visionu 110 a almistim benden sonra alanlar 5 bin daha ucuza almisti.
    su an ikinci elde bile o fiyata yok. piyasa çok hızli gidiyor.
  • 2018 ocak'ta 68 bin tl'ye 58 bin km'de kazasız değişensiz boyasız satın aldığım araç, şu an internet sitelerinde 85-95 bin tl aralığında satılıyor. mesela örnek ilan, benim aracım henüz 79 bin km'de bu araç 137 bin km yapmış ve istenen fiyat 95 bin lira.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-mitsubishi-ozpam-dan.2013-md.mitsubishi.asx-1.6-intense.brc-lpg-li.orjinal-762869584/detay

    bu mantığa göre benim km daha düşük olduğu için 100 bin tl'den aşağı yazmamam lazım işte insanların aklındaki mantık bu. o 95 yazmış bu 93 yazmış o 85 yazmış ama değişeni var benim arabamda değişen yok km düşük ben 105 bin yazarım. bu kafa sürdüğü sürece ikinci el piyasası uçmaya devam edecek. 2013'de 68 bin tl'ye satılan araç bugün nasıl 95-100 bin tl ediyor? işte bunun en büyük sebebi de enflasyon + paramızın 2013 yılına göre çok daha değersizleşmiş olması...




  • Arkadaşlar 15 yıldan beri bu forumdayım her yazılanı dikkate almayın.

    80000 bin liraya 34 bin sıfır faizle corolla satıldı ona bile indirim gelir almayın dediler.

    Kafanıza yatıyorsa bütçeniz uygunsa alın geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekim ayi basinda 3 devlet bankasi arac kredisinde faiz dusurme kampanyasi baslatinca dedimki sifir arac isteyenler saldirir bayilerde talep fazla olunca fiyat yukseltir baktim 1-2 gunde bayiler fiyati sisirmeye basladi dedigim gibi oldu hemen gittim 115 bine corolla vision otomatik aldim aradan 40 gun gecti ayni araca bayiler simdi 135 cekiyor o da ellerinde yok gercekten aliciysaniz ihtiyaciniz varsa piyasa iyi takip edip zamani geldiginde cesaretinizi de gostermelisiniz yoksa dusecek diye bekler durursunuz bu memlekette hicbir seyin fiyati dusmez enflasyonu hic unutmayin benden size tavsiye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz aylarında megane hb 80bin tl civarıydı ve oha diyordum. Burada araba almayın, bayiler sinek avladıkları için fiyatlar düşecek, ötv kalkacak diye yazanlar oluyordu ki bence olurdu da ama kredi kampanyası çıkınca ve 2. el fiyatları 0a yaklaşınca herşey tersine döndü. Biraz daha bekleyeyim dedikçe fiyatlar daha da uçmaya başladı ve 2. el fiyatları daha da iğrendirdiği için oha dediğim fiyata, 82bin tlye boş clio aldım. Bu saatten sonra ve bu kadar talep varken fiyatlar aşağı filan düşmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altı aydır arabamı değiştirmek için araba bakıyorum. Altınay önce 40 45 bin TL olan arabalar 52 55 bin olmuş. Temiz, km düşük araç yok. Elinde temiz arabası olan bu temizlikte bulamam diye satmıyor. Satsa da fahiş fiyat istiyor. 2005 model cordobaya 45 isteyen gördüm o fiyata satsam alacak arkadaşa acırım ben yahu! 33 bine satarken millet temiz sayılabilecek arabaya illeti gözüyle bakıyor. Ucuz değil ederini istiyorum deyince de kazası çok mu bilmem ne mi başlıyor sorular... 2 bin lira harcayıp yaptırdığım folyoşarı söktüm arabayı satabilmek için...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıldır sıfır olarak aldığımız aracı kullandık.Ekim ayında aracı satıp piyasanın düşmesini bekledik 2 aydır araç piyasasını takip ediyorum keşke 2 ay önce alsaydım diyorum.Ekimde 10 fiyatıyken Aralıkta 20 oldu hatta şu sıralar 25 e kadar yükseldi özellikle civic satan arkadaşların triplerini anlayamıyorum bu kadar fırsatçı ve kurnaz bir insanımız var 155 e satamadığı aracı 165 e yükseltip kime okutursam diye bekliyorlar bu insanlar yüzünden istediğimiz aracı alamıyoruz ve baska modellere yöneliyoruz, ocakta dahada yükseliceğini düşünüyorum piyasanın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta bende galeride 2015 model fluence touch sordum 97 bin kilometrede, 73 bin istedi. Yalandan dedim arkadaşa bakıyoruz, en son 71500 olur daha da olmaz dedi. Ben aynı aracı 2 yıl evvel 56750 ye aldım ne olmuş böyle ya. Elimizdeki araçların kıymetini bilmek lazım gittiği yere kadar gitsin. En kötü turbo ve enjektör masrafı ve bakımlarımı yapar yoluma devam ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Bence dengesizliğin tek nedeni sıfır araçlarla alakalı bayilerin fıtsat bu deyip milleti soydukça soyma mantığı ile stok çakalallığı yapmaları. Vision corolla koymuştum kafama. Hiçbir dolar euro artışı olmamasına rağmen bayilerin araç yok, zaten gelecekler zamlı gelecek taktiği ile milleti apar topar almaya sevk etmeleri yüzünden 20K fark etti 2 3 ayda fiyatı. Millet korktu koştu bayilere aldı. Bunlar da kotaları doldurunca fiyatları yükseltti keyfi araç yok ayağına. Piyasada sıfırı olmayan her malın da ikinci eli prim yapar haliyle. Millet de dayadıkça dayıyor bu yüzden. İnsan hadi ula neyse deyip 125 130 verir belki Visiona da bunun eski araçlara zincirleme etkisi kötü. 90Kyı 6 yaşında 100K kmli araca vermeye içim el vermiyor. Devam ediyorum mevcut aracımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah o faiz indiriminin cezasını versin. Başka sözüm yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorlama faiz indirimi yüzünden.

    Ama bu bir yere kadar gerçekten. Bu seferde cari açık patlar ve kur tekrar yükselir. Zorla güzellik olmaz. Bu iş bir yerde sağlam patlayacak.

    Araç alımı yapacak kişi zaten 3 5 bakmaz alır. Burada benim kızdığım kitle adam tüm parası hatta çok ciddi borç ile araba alıyor. Olmayan para ile size başarılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasa uçmuş 1 2 ay önce 110 130 arası olan arabamın piyasası 130-150 ye fırlamış neler oluyor
  • şubat ayında 64500 e aldığım auris i bu gün 80000 e satsam aynı arabadan alamıyorum piyasa gerçekten şaka gibi
    az çok toyota piyasasını takip ederim corolla auriz raw 4 falan
    9 ay önce 102000 olana sıfır otomatik corolla bu gün 135000 onuda aksesuarsız satmıyorlar birkaç aksesuar ile 145000 dayanıyor
    sıfır da değer artışı %30
    2.el de ise model farketmeksizin % 20 25 arası
  • ilanlara bakıyorumda cidden çoğu satmamak için yada enayi düşer diye ilan açmış.ücretsiz ilan yasaklanmalı hatta en az 500 tl olmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babıesrar82 B kullanıcısına yanıt
    Civic için liste fiyatını istiyor adam. Hurda indirimi yok mu diye sordum, hurda indirimli ama hurdalar da artık pahalı diyor oradaki farkı da cebe atıyor. Alıyorsan al havasında.

    Hepsinde aynı tutum var. Beter olsunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim insanımızın ve piyasanın ruh hali. Munch "Çığlık Tablosu"

    Bu nasıl bir piyasa? Aralık 2019
  • Ölü ekonomiyi canlandırmak için iç tüketimi arttırmak için kredi faizleri düşürülünce resmen talep patlaması oldu. Bundan bir yıl önce faizler %25 iken çıt çıkmıyordu, şimdi tam tersi, ayrıca yıl sonu olması sebebiyle zaten stoklar sıkıntılıydı hazırlıksız yakalandılar biraz. Ama sıfır fiyatları maşallah olunca 2. el resmen %10 ila %20 arası fiyat koydu.
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Sadece faiz, stok değil, firmaların da çakallığı çok fazla. Bu kadar prensipsiz çalışmamalı bir bayii. Hurda indirimli civic executive eco 179.500tl dedi. Bu bayiiye hayatımın sonuna kadar gitmem. Aracımın garantisini göze alır gider sanayiide bakım yaparım. Sıfır almam, gider ikinci el alırım yine para kaptırmam bu bayiilere. Ataşehir Honda bayii. Sen kimsin yahu, biz olmasak hiçsin sen. Subaru ve toyota'da açık açık söylediler. Araç kalmadığını, bu nedenle çok indirim yapamadıklarını belirtiyorlar, hediye vs vermeye çalışırız diyorlar. Bu yaklaşım bile yeter ama hurda indirimi bile cebe atmaya çalışmak aymazlıktır. Fiata gidiyorsun, 250tl lik balataya 960tl diyor. Kötü bakıma 1500tl istiyorlar. Hyundai ionic bakımı ne kadar diye sordum, 1400-1500tl dedi. Yuh dedim. Sonra 1000tl civarına düşürmeye çalışırız vs mırın kırın ediyor. Hepsi yolma peşinde, düzgün, prensipli çalışan yok.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Fırsatçılıktan başka bir şey değil, yetkili servis işi bildiğin müşteriyi yolma işi, şahsen garantiden sonra kapısından geçmiyorum, iyi niyet garantisiymiş şuymuş buymuş hiç inanmıyorum, zaten adam 5 yılda parasını fazlasıyla çıkarıyor.
  • Yıl başından sonra fiyatlar daha da artacak

    Hurda teşviki bitiyor
    Asgari ücretlere gelen zam oranında bir zam da zaten kaçınılmaz herşeye

    Malesef bizim kısmetimiz de yok muş full arabaya binmek
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.