Şimdi Ara

Bu nasıl bir piyasa? Aralık 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu nasıl bir piyasa arkadaş, alacak araba yok. Fiyatlar uçmuş. Çocukluktan beri merakım var ama 10-15 yıldır piyasaya az çok hakimim, ben böyle bir şey görmedim. 2009 yılındaki ötv indiriminde de benzer durum yaşanmıştı ama şu anki durum çok daha vahim. O zamanlar da hatırlıyorum, 38-40binlere passatlar, avensisler kapışılmıştı, bayiilerde kalmamıştı ama yine de araba bulunuyordu. Şimdi ne araba bulabiliyorsun, ne indirim alabiliyorsun.

    1 buçuk aydır sakaryada üretilen corolla yok. Gebze ve Pendik bayiilerine gittim, ikisinde de yok. Bugün Nataş'a gittim, onda da yok. Aralık ayında da gelmeyecek diyor. 152bin dedikleri 1.6 flame x pack 154 olmuştu, şimdi ellerinde olsa kuruş indirmezler. Ellerinde bir tane hibrit vision corolla var. Liste fiyatı 166.600tl, ona bile 167bin diyorlar.

    Honda bayiine gittim, durum daha vahim. Executive eco için 179bin fiyat verdiler. Şaka gibi. 1.5 turbo sport plus hb kasa için 193bin diyor. Hrv için 206bin diyor, indirim yapmıyor.

    Fiat bayiisine gittim, egea hb otomatik 1.6 benzin otm sport 145bin. Yahu sen egeasın.

    Gidip sırf sıfır diye sıfır sıradan bir araç almak yerine ikinci el bir şeyler alalım dedik. Geçen hafta levorg düştü ilana. Bir iki küçük kazası var, km 35bin. Fiyat 136bin. İlana düştüğü gün iletişime geçtim, doktorun tekine opsiyonlamış, ertesi gün satıldı.

    Fiat 500x vardı. 2.0 dizel, 9 ileri zf otomatik. 87bin kmde, 117bin fiyatı vardı. Akşam konuştuk,fiyatta yardımcı oluruz dediler. Ertesi gün bakmaya gidelim dedik, satılmış.

    Hyundai ionic vardı bir tane. Leaseplan'den kiralanmış, satılık. Kaput değişmiş, çamurluk boyalı. 30bin km'de, 123bin fiyatı var. Arayıp sorduk kaza hakkında bilgimiz yok dediler. Hasar sorgulama yaptım, sadece küçük bir kaza göründü. İyice kıllandım, vazgeçer gibi oldum. Bugün gidip görsem mi dedim bir baktım, satılmış.

    Hyundai kona vardı. 1.6 177hp, 4*4 elite donanım. 15bin km'de. 12bin hasar kaydı vardı. Satılmış.

    Bir tane bordo renk xv vardı, 15bin hasar kaydı vardı. Premium donanım. Fiyatı da çok uygun değildi. O da satılmış bugün.

    Fiat freemont hoşuma gitti, 89bin km'de 116bin fiyatı olan araç vardı. O da opsiyonlanmış.

    Araba alacak olan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Hiç iyi bir zaman değil bence :) Marka model temizlik vs hiç takıntım yok, fiyatına göre mantıklı şeyler sunsun mantığında olduğum halde alacak araba bulamadım.



  • Her gün piyasa ile ilgili ayrı bir konu açılıyor, bıktırdınız. Aynı şeyler tek kalemden çıkmış gibi tekrarlanıyor. Alacak araba yokmuşta piyasa uçmuşta x araba bilmem kaç ay öncesine göre şu kadar üstüne koymuşta. Her gün açılan birebir aynı konulardaki aynı şeyleri tekrar etmekten ne zevk alıyosunuz? Hali hazırdaki konuya yazsanız ya?
    Boşuna dert arıyorsunuz başınıza. İkinci el otomobil alma kesin, hızlı ve mantıklı kararlar gerektirir. O ilanlara sizin gibi bakan 10.000'lerce insan var, otomobil artık lüks değil ihtiyaç. Denklemi kurup hızlı hareket edeceksiniz. X TL param var, bu paraya Y araç oluyor diyerek takip edecek, kafanıza yatan olduğunda iyi bir kontrol sonrası direkt alacaksınız. Bu fiyat etmez, şu kadar olmaz diyerek kararsız kaldıkça arabasız kalırsınız. İnatlaşmayı bırakmak lazım, ben öyle yaparak aylar sonra bütçeme uygun aracı aldım. Parası olan bütçesine göre gitsin alsın, parası olmayan da binmesin.
    Avrupa'da milletin birbirine hediye ettiği veya çöpe attıkları hurdalar burada 30-40 bin değerinde alıcı arıyor. Buluyor da çoğu zaman. Hükümet son 2-3 yılda kopan filmi oldu - bittiye getirerek herşeye %100'e kadar zam gelmesine büyük destek oldu. Şimdiki leş piyasada bu sürecin zirve yapması ve yansıması.
  • Nisan 2017 de foruma üye oldum.araba alacağım.dediler su dönem araba alınmaz.fiyatlar çok yüksek krediler çok fahiş.

    Yaz oldu ,dediler yazın araba alınmaz kışı bekle,kış geldi yok ,aynı röportaj adamin hikayeye döndüm.ben kovaladikca radarimdaki araçların fiyatı artıyor

    Dedim bu böyle olmayacak :p.neyse ne alacağım bir tane,şuan aracın üstüne meteor düşmüş olanları aldığım fiyattan daha pahalı.ne saçma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba kıtlığı nedeniyle belki de emsaline bir daha rastlamayacağımız bir aralık ayı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu 1,6 benzinli otomatik Egeaya Ekimin ortalarında 124 Bin demişlerdi kuzenim almamıştı, sonra bir daha bulamadı. Kalan yerlerde demek ki 145 istiyor 2 ayda artan fiyata bakın ya kur zerre oynamadı düzenli olarak fiyatlar artan bir ülke niye artığını da bilmiyoruz ama artıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen 90 bine bir insan temiz ne alabilir diye baktım elde ettiğim sonuç 2016 1,33 motor yaris ya.
    Geçen hafta amcam 50 bine yumurta kasa accent aldı. Çüş dedim o paraya o araba mı. Piyasaya baktım hakkaten 50 ye corolla bile vermiolar 2006 modellerini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Artışlara gösterilen bi tepki yok ortada, adamlar da bakalım nereye kadar gidecek diyip fiyatları düzenli artırıyorlar işte. Arada bir de göstermelik kampanya ile indirim algısı yaratıp insanları çekiyorlar, mis gibi düzen.

    Fiyata 5 lira ekledikten sonra 3 lira indirim yapıp çılgın gibi pazarlama stratejisiyle rekorlar kırıldı geçenlerde, en temiz örnek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 8 Aralık 2019; 0:55:1 >
  • Her gün piyasa ile ilgili ayrı bir konu açılıyor, bıktırdınız. Aynı şeyler tek kalemden çıkmış gibi tekrarlanıyor. Alacak araba yokmuşta piyasa uçmuşta x araba bilmem kaç ay öncesine göre şu kadar üstüne koymuşta. Her gün açılan birebir aynı konulardaki aynı şeyleri tekrar etmekten ne zevk alıyosunuz? Hali hazırdaki konuya yazsanız ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araç fiyatlarındaki aşırı artışlar nedeniyle bu yıl hiç bir firma eskisi gibi stoklu çalışmadı. Hangi bayiye gidersen yok çekiyor. Yani parası olmayan zaten sıfırı unuttu da parası olan da gidip istediği aracı alıp çıkamıyor arz eksikliği nedeniyle. Öyle olunca da ikinci elde satılığa çıkan araçlarda ciddi azalma var. Kimse 1-2-3 yaşındaki aracını satmak istemiyor ilana koyan da 80 ederse 90a koyuyor. Mutlak araç ihtiyacı olan da belli bir kesim her zaman oluyor, bu kesim de üçe beşe bakmadan gözüne kestirdiği aracı alıyor.
    Gerçekten hem sıfır hem ikinci elde fiyatlar tavan ama ikinci elde inanılmaz hareketlilik var.
    Yaklaşık 15-20 gün önce 85 bin civarına aldığım araca arkadaşım o fiyata aldığımı bilmesine rağmen gel 92 bine alayım diye yalvarıyor. Çok ilginç bir dönemden geçiyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şartların gerektirdiği şekilde araba piyasasıda ona göre şekil alıyor , hiç bir zaman fiyatlar inmeyecek. Şimdi almayan 1 ay sonra dizini döver vay almadım şimdi noldu diye. Konu kilit üye ban
  • Avrupa'da milletin birbirine hediye ettiği veya çöpe attıkları hurdalar burada 30-40 bin değerinde alıcı arıyor. Buluyor da çoğu zaman. Hükümet son 2-3 yılda kopan filmi oldu - bittiye getirerek herşeye %100'e kadar zam gelmesine büyük destek oldu. Şimdiki leş piyasada bu sürecin zirve yapması ve yansıması.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna dert arıyorsunuz başınıza. İkinci el otomobil alma kesin, hızlı ve mantıklı kararlar gerektirir. O ilanlara sizin gibi bakan 10.000'lerce insan var, otomobil artık lüks değil ihtiyaç. Denklemi kurup hızlı hareket edeceksiniz. X TL param var, bu paraya Y araç oluyor diyerek takip edecek, kafanıza yatan olduğunda iyi bir kontrol sonrası direkt alacaksınız. Bu fiyat etmez, şu kadar olmaz diyerek kararsız kaldıkça arabasız kalırsınız. İnatlaşmayı bırakmak lazım, ben öyle yaparak aylar sonra bütçeme uygun aracı aldım. Parası olan bütçesine göre gitsin alsın, parası olmayan da binmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan sıfırlar daha mantıklı geliyor bana tucson un makyajsizina 150 160k fiyat cekmisler sifir dizel otomatik olani 220 230k zaten gider dizel ve sifir alirim
    C200d amg dusuncemiz var bizimde 2015 duzgunleri 210 220 bine cikmis
    Crv bakalim dedim 180 190 yine 2015 2016 fiyatlar çok fena.
    Ha yinede millet 130 140 kagida polo golf megane falan alıyorken 220 ye c200d amg 170 180 e crv almak bi nebze daha mantikli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birkaç ay önce sitede satılık otomobil ilanı sayısı 300 bini geçmişti, şimdi 250 bine indi. Piyasada ikinci elde de araç kalmamış. Kendi aracımın muadillerine bakıyordum 15-20 ilan olurdu şu an SADECE 4 TANE var. Doğal olarak bir yaşında araçlar için sıfırından 10-15 bin lira aşağı fiyat koymuşlar, piyasa şiştiği zaman 20-25 bine çıkmıştı fark.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkjn kullanıcısına yanıt
    Zorla mı konuyu okutup yazdırıyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekleyin bekleyin fiyatlar düşer. Araba alacaksan direk alacaksın beklemenin bi mantığı yok.
  • westberlin kullanıcısına yanıt
    Araba alma işini çok basit tutan birisiyim. Aldığım bütün araçları çok kolay ve hızlı bir şekilde aldım. Giderim bütçeme uygunu alır çıkarım. Şu an aracımı da satmadım, araba değiştirme isteğim de ihtiyaçtan değil. Biraz da onun etkisi var ama şu an araba almak için gerçekten kötü bir zaman. Parana göre al çık olayı olmuyor. İlk mesajda yazmıştım bir 500x örneği. 114'e veriyordu. Şimdi muadil ilan gelmiş, 129bin yazıyor. Alır mısınız? Bu araç o kadar etmez.

    Subaru'dan çok memnunduk, tekrar subaru alalım diyoruz. Eski kasa 2012 falan xv'lerin fiyatına bakın. 110bin'den başlıyor hasar kaydı olmasına rağmen. Km az değil. Motoru zayıf. Bu araca değmez deyip çıkıyorum. Bunlar inatlaşma olmuyor bence. 2-3 aya kadar taşlar yerine oturur. Şu an arz talep dengesizliği var.
  • Dünya üzerinde ne kadar ülke varsa ve ne kadar ürün varsa o ürünün bir top noktası vardır.Ve top noktaya ulaşınca düşer.Bu dünya üzerinde genel geçerliliği olan bir kuraldır.

    Bizim otomobil genel bu konuda yanılıyor işte.Daha fiyatlar top noktaya ulaşmadı.Düşün bu ulaşmamış hali :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 ay önce 90 bine aldığım aracın piyasası 115 oldu fark 25 bin gerisini siz düşünün. Araba almaya niyetiniz varsa hemen almaya bakın fiyatlar aylıkta değil haftalık değişiyor artık. Siz araç aradıkça fiyatlar yükseliyor. Yani durdukça bekledikçe zarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkan4554 S kullanıcısına yanıt
    Şu an fiyatların artmasının tek nedeni arzın talebi karşılamaması bence. 2-3 ay sonra fiyatlar daha yüksek olmayacaktır.
  • Temmuz ayında 2015 model golf 7 1.6 tdi manuel comfortline aldım km 48 bin 100 bin tl ye. Şuan bakıyorum denk araçlar 120 den aşağı yok. 5 ayda yüzde 20 artmış. Nereye kadar gideceği belli değil piyasanın. Elinizdeki araçlara sahip çıkın derim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.