Şimdi Ara

Bu nasıl bir donma anlamadım gitti???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşımın bilgisayarında çözmemiz gereken bir donma sorunu var. Sorun şu şekilde özellikle nette dolaşırken herhangi bir linke tıklandığında kısa süreli bir donma oluyor. Bu süre zarfında mouse hareket ediyor fakat scroll çalışmıyor veya herhangi biryere tıklanmıyor. (Simge durumunda çalışan pencere ve programlar dahil.)
    Daha sonra ani bir şekilde donma esnasındaki işlemler birden gerçekleşiyor. (Hızlı bir şekilde scroll çalışıyor, eğer o sırada yazı yazdıysak yazı aniden beliyor, simge durumundaki pencereye tıklanmışsa hemen açılıyor. İki kez tıklanmışsa açılıp tekrar kapanıyor.) Yani bu olay 1 sn lik donamanın ardından kilitlenmiş gibi görünen ama ardından yapılan tüm işlemleri çok hızlı bir şekilde gerçekleşmesinden ibaret.

Sorunun çözümü için denediğimiz bazı yollar
    Ram slotları değiştirildi ramler değiştirildi başka ramle denendi olmadı.
    Power supply değiştirildi başka power supply ile denendi olmadı.
    Harddisk olarak başka bir disk ile denendi olmadı.
    Ekran kartı sürücüleri değiştirildi olmadı.
    Anakart üzerindeki değişik sata portları denendi olmadı.
    İşlemci sıcaklığı 45-60 arasında (p4 3.0 prescott oc'suz)
    Diğer bileşenler iintel d865 perl anakart, 2*256 mb vdata ram, Ati 9550Ge ekran kartı, Lg cdrom, Lg cdwr, Lg dvd wr, Seagate 200 sata hdd.

Evet arkadaşlar çözüm önerisi olanlar varsa fikirlerinizi bekliyorum.

Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• Virüs'ten hiç şüphelenmedin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pashha27 -- 17 Haziran 2006; 21:42:55 >
  • çözümü donanımlarda aramışsınız ama bana daha çok yazılımsal bir sorun gibi geldi..bu donmanın sebebi explorer'in yada başka bir programın aşırı işlemci yada ram kullanımından oluşabilir ve arkadaşın dediği gibi bu aşırı kullanıma bir virüs,spy benzeri yazılım sebep oluyo olabilir..görev yöneticisini bir kontrol ederek işlemci ve ram kullanımını bir gözden geçirin..bu donma olurken görev yöneticisi açık olursa anlık olarak bir değişim var mı yokmu kontrol edin..sisteminizi güncel bir programla taratın...ayrıca kullandığınız tarayıcı dışında bir başka tarayıcıda da aynı sorun oluyor mu bir kontrol edin..

saygılar..

Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
    Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
  • Birde sormak istediğim bir şey var.. Makina OVERCLOCKlumu ? (Eğer cevabın ewet ise.. default ayarlara getirip, öylece denemeni tavsiye edebilirim)
  • Arkadaşlar virüs veya spam ihtimali yüzünden deneme amaçlı 200 gblık 3 parça diskin herbir parçasını komple formatlayıp birleştirip tekrar bölerek tertemiz Windows ile denedim ama sonuç aynıydı. Biryerlerde bir sorun var ama nerede hala anlayamadık. Değişmeyen işlemci anakart ve ekran kartı kaldı. İşlemcide sorun olmasına pek bi ihtimal vermiyorum. Kalıyor anakart ve ekran kartı sizce sorun bunlardan birinde mi?
    Yazılımsal bi sorun olma ihtimaline gelince bugüne kadar onlarca kez Windows kurdum tüm yaptıklarım hep aynı değişen bişey yok. Bu sorunlu makinada SP2'siz Windows kurmuştum acaba ondan mı dedim. Bi sonraki formatta Sp2 entegreli cdden kurdum Windowsu ama nafile.
    Bu nasıl bir donmaymış anlamadım gitti.

Edit:@passha27 makinada Intel anakart olduğundan oc yapma ihtimali bie yok ki zaten herşey defaultta çalışıyor. En son biostan herşeyi sıfırladım bu durumda bios kaynaklı bir sorun olma ihtimalide ortadan kalkmış oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 17 Haziran 2006; 21:52:12 >
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• donanımla hiç bir alakası yok.spy-trojan olayıdır yada varsa virüs programın devreye girdiği için o esnada geç yanıt veriyordur bilgisayar...yoksa virüs programın zaten güzel bi temizlik ister makina.AYRICA ctrl+alt+del kombinasyonu ile görev yöneticini açıp hariçten çalışan uygulamalar neler bunları kontrol edebilirsin..
    ayrıca kurmuş olduğun programların exelerinede bişeler bulaşmış olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewelfener -- 17 Haziran 2006; 21:54:11 >
  • Virüs
    Tüm partitionları formatlanmış bir diskin neresinde durabilir ki? Kaldı ki olmadı diski çıkardık benim halihazır sistemimdeki 80'lik diski taktık ama değişen bişey yok. Artık klavye ve mousetan bile şüphelenmeye başladım.
  • Benim aklıma işlemcide bir sorun olabileceği düşüncesi gelmeye başladı. Sadece işlemciyi değiştirerek bir dene bakalım ne olacak?

Orjinalden alıntı: enok

Benim aklıma işlemcide bir sorun olabileceği düşüncesi gelmeye başladı. Sadece işlemciyi değiştirerek bir dene bakalım ne olacak?

S478 bir işlemci bulup denemekten başka çare yok sanırım. Sonrada başka bi anakartla deneriz işi bitmeyecek bu makinanın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Artık klavye ve mousetan bile şüphelenmeye başladım.

valla geçen aynı durumda arkadaşın pc si ile 3 gün uğraştım en sonunda olayı çözdüm evindeki mouse bilgisayar resetleyen suçlu olarak çıktı karşımıza değiştik hiç bişeyi kalmadı ama ne güldüm sinirden kendi kendime
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Peki nereye bulaştı bu virüs?
    Tüm partitionları formatlanmış bir diskin neresinde durabilir ki? Kaldı ki olmadı diski çıkardık benim halihazır sistemimdeki 80'lik diski taktık ama değişen bişey yok. Artık klavye ve mousetan bile şüphelenmeye başladım.

bence geri kalan donanımlarıda değiştir dene en azından için rahat olur ve denerken usb cam modem gibi sonradan takılan aygıtları çıkar devre dışı bırak
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.