Şimdi Ara

bu motorcuların ve xenon fark yakanların..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
2.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • versin. nedir arkadaşlar sizde çektiğimiz ya vın vın geçiyorsunuz. bugün anayolda gidiyorum sokağı kaçırdım neyse dedim döneyim filan dörtlüleri yaktım tam dönücem yol boş ama bir motor geliyor 70 80 ile lan görmüyormusun koskoca arabayı birde suçlu olduk gece gece. sonra kafam attı tam inicem arabadan artık kaçtı şerrefsiz. birde şu xenon farcılar lan o nasıl bir far karşıdan açıyorsunuz o ışıkları yemin ediyorum gözüm kör oluyor ayıptır yazıktır ya... geçen gün arka arka çıkıcam şerrefsiz motorlu tam arkama parketmiş motoru ama araç biraz yüksek onun motoruda ufak aynalara baktım hiçbirşey gözükmedi. bende arka arka gelirken bi baktım adamın biri arka camıma vuruyor ama nasıl vurma dedim noluyor filan. meğersem adamın motorunu düşürmüşüm. ilk önce var mı birşey dedim yok deyince ana avrat küfrettim hala hatırlayınca sinirleniyorum. yemin ediyorum bir gün bir motorluyu öldürücem özelliklede kuryelileri....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Zenonlar konusunda haklısın gözüme sokuyolar zenonları benimde bende fitil oldum en kralını taktırıp milleti kör edecem anasını satiyim :D
  • hocam çok haklısınız ve önlem aldılar sonunda bu işe. xenon farlar vizeden geçemiyor. gerçi söktürüp taktırırlar vize için o da başka bir dert.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt35

hocam çok haklısınız ve önlem aldılar sonunda bu işe. xenon farlar vizeden geçemiyor. gerçi söktürüp taktırırlar vize için o da başka bir dert.

Araclarinda far yikama sistemi olmayan araclardaki xenonlara izin vermiyorlar. Far yikama sistemi varsa geciriyorlar. Mercek falan kontrolu yok.
  • Xenon var da bir de şu xenonun çakması beyaz ışık var. O ne öyle. Karşıdakinin gözünü alan o aptal ışıkla gözünüzün önünü göremiyorsunuz.

Birileri beyaz ışık kullananlara araçlarının xenonlar kadar güzel görünmediğini söylemeli.
  • önce şahin doğan lara takılan xenonların sökülmesi gerek
  • Karşıdan gelirken uzun farlarını söndürmeyenlere, Arabanın dibinnde arkamdan gelip yine uzun far yakmaya devam edenlere, Saçma sapan ve trafiği tehlikeye atacak kadar parlak mavi beyaz vs. renklerde farları olanlara ve bunları gördüğü halde şikayet ettiğimde " ne yapalım kardeşim bir tane değil ki hangisiyle uğraşalım" diyen yetkililere selamlar hürmetler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zenon farlar yasaklanmalı+sis farları, sisli havalar harici yakılması kesinlikle konrtol edilmeli ve kullananlar cezalandırılmalı+ TOFAŞ yasaklanmalı ya da daha doğrusu TOFAŞ kullanıcısı kültürü olan insanlar bir şekilde eğitilmeli..(bu ne saygısızlık ve görgüsüzlük yahu hiç mi düşünmüyorlar karşılarındakilerin gözünün aldığını ve olası bir kazaya yol açacağını)
  • Çakma xenon konusuna katılıyorum.

Ana yolda giderken dönüşü kaçırıyorsunuz, dörtlüleri yakıp döneyim diyorsunuz ve o sırada ana yoldan geçen motor "koca arabayı" görmedi diye suçlu oluyor öyle mi? Sizin o motoru görmeniz gerektiğini düşündünüz mü? Araçtan inecekmiş de motorcu kaçmış!
    Park halindeki motora geri geri giderken çarpıyorsunuz, adamın motoruna çarpıp deviriyor ve bunu farketmiyorsunuz ama adam "ulan motoru devirdin" dercesine kendinize gelmeniz için cama vurunca suçlu oluyor bir de anasına avradına küfür ediyorsunuz öyle mi? Neymiş efendim araç yüksekmiş aynalara bakmış birşey görememişmiş.

edit: Hata sizde gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CmrHun -- 25 Ocak 2012; 0:09:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CmrHun

Çakma xenon konusuna katılıyorum.

Ana yolda giderken dönüşü kaçırıyorsunuz, dörtlüleri yakıp döneyim diyorsunuz ve o sırada ana yoldan geçen motor "koca arabayı" görmedi diye suçlu oluyor öyle mi? Sizin o motoru görmeniz gerektiğini düşündünüz mü? Araçtan inecekmiş de motorcu kaçmış!
    Park halindeki motora geri geri giderken çarpıyorsunuz, adamın motoruna çarpıp deviriyor ve bunu farketmiyorsunuz ama adam "ulan motoru devirdin" dercesine kendinize gelmeniz için cama vurunca suçlu oluyor bir de anasına avradına küfür ediyorsunuz öyle mi? Neymiş efendim araç yüksekmiş aynalara bakmış birşey görememişmiş.

edit: Hata sizde gibi görünüyor.

tek hatam arabaya binmeden etrafına,altına bakıp kontrol etmemek bunun başka açıklaması yok lakin bu zamanda bu dediklerimi yapan var mı? size soruyorum siz yapıyormusunuz? eğer yapıyorsanız helal olsun...

edit: ayrıca anayoldan ben dönerken etrafı kontrol ettim de döndüm lakin farı artık önünü zor aydınlatan bir motoru ayrıyetten sokaktan çıkan motorluyu görmemem kolay olamaz diye düşünüyorum ki... benim döndüğümü göre görede 70 km hızla üstüme üstüme gelse ben onun insan olduğundan da şüphe ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greyblack -- 25 Ocak 2012; 0:16:37 >

• Şu xeon konulari da baymaya basladi mi artik ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kornburak
    tek hatam arabaya binmeden etrafına,altına bakıp kontrol etmemek bunun başka açıklaması yok lakin bu zamanda bu dediklerimi yapan var mı? size soruyorum siz yapıyormusunuz? eğer yapıyorsanız helal olsun...

edit: ayrıca anayoldan ben dönerken etrafı kontrol ettim de döndüm lakin farı artık önünü zor aydınlatan bir motoru ayrıyetten sokaktan çıkan motorluyu görmemem kolay olamaz diye düşünüyorum ki... benim döndüğümü göre görede 70 km hızla üstüme üstüme gelse ben onun insan olduğundan da şüphe ederim..

Araca binmeden etrafında 1 tur atıp 4 lastiğe de göz atıyorum her zaman. Altını kontrol etmiyorum eğilmek zor geliyor. Böyle böyle tecrübe ediyoruz işte, bundan sonra siz de bakarsınız umarım. :)
    Aydınlatması zayıf, yollarda tehlike saçan sürüyle motorlu taşıt var malesef haklısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: CmrHun

quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

Araca binmeden etrafında 1 tur atıp 4 lastiğe de göz atıyorum her zaman. Altını kontrol etmiyorum eğilmek zor geliyor. Böyle böyle tecrübe ediyoruz işte, bundan sonra siz de bakarsınız umarım. :)
    Aydınlatması zayıf, yollarda tehlike saçan sürüyle motorlu taşıt var malesef haklısınız.

bakmazmıyım hemde nasıl bakıyorum. ancak altınada bakın kedi filan giriyor malüm kış günü. yada altına topunu almaya giren bir çocukta olabilir. sesini duyarım filan demeyin dalgınlık öyle bir yakalar hiç farketmezsiniz. eğer toparlarsak söylediklerimizi.. tecrube hayatta yenen kaziklarin bileskesidir benden ders çıkarın siz veya bunları okuyan.

• İyi de arkadaşlar xenon far normalde göz almaz ki. Hatta sıradan halojen farlara göre daha iyi aydınlatırken daha az göz alır, esprisi budur normalde.

Sizin bahsettiğiniz problem araçlarına daha sonradan, "çakma xenon" diye tabir ettiğimiz, aşırı parlak beyaz/mavi ışık veren ampul, ya da merceksiz ucuz kitler takıp arabasının güzel göründüğünü sanan bir kitle olması.

Orijinal donanımında xenon far ile gelen bir araba ile "çakma xenon"lu bir arabayı yan yana koysanız farkı çok rahat görürsünüz.
    Orijinal xenon far, merceği sayesinde ışığını dağıtmadan aydınlattığı yolun üzerine odaklar. Çakma xenon ise gözünüze sokar o ışığı

Bu çakma xenon'culara ben de gıcığım, orası da ayrı. Hele hele bir de sis farı ile kombine edenler yok mu...

• bizdeki TÜV ün orjinali ile alakası olmadığı için böyle çakma xenon cular muayeneden kolay geçiyor, TÜV bunlara müsade etmese kimse xenon sök tak işiyle uğraşmayı göze almaz
  • Bende şu motorlu kuryelere uyuz oluyorum. Özellikle lokantaların paketçilerini. Adamlar yok yokmuş gibi kaldırımdan gidiyorlar kaç kere dalaştım artık. Kaldırımlar zaten dar birde bu denyolar işgal ediyor.
  • Xenon göz almaz. Ancak karşıdan gelen Xenonlu arabanın farına gözlerinizi odaklayıp bakarsanız gözünüzü alır. Sarı far içinde bu geçerli. Xenon beyaz olduğu için karşıdan gelen araç şoförünün dikkatini çekiyor ve gözlerinizi xenon'a odakladığınız için gözünüzü alıyor. Tüm sorun bundan ibaret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Xenon göz almaz. Ancak karşıdan gelen Xenonlu arabanın farına gözlerinizi odaklayıp bakarsanız gözünüzü alır. Sarı far içinde bu geçerli. Xenon beyaz olduğu için karşıdan gelen araç şoförünün dikkatini çekiyor ve gözlerinizi xenon'a odakladığınız için gözünüzü alıyor. Tüm sorun bundan ibaret.

Hiç görmesek neyse. Merceksiz ve şapkasız olunca sanki projektör takmışlar gibi ışık veriyor. Ne odaklanması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Xenon göz almaz. Ancak karşıdan gelen Xenonlu arabanın farına gözlerinizi odaklayıp bakarsanız gözünüzü alır. Sarı far içinde bu geçerli. Xenon beyaz olduğu için karşıdan gelen araç şoförünün dikkatini çekiyor ve gözlerinizi xenon'a odakladığınız için gözünüzü alıyor. Tüm sorun bundan ibaret.

Yahu iyi de elin adamı yüzünden ben gözümü başka noktaya odaklamak için şebeklik mi yapacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOSTIL

bizdeki TÜV ün orjinali ile alakası olmadığı için böyle çakma xenon cular muayeneden kolay geçiyor, TÜV bunlara müsade etmese kimse xenon sök tak işiyle uğraşmayı göze almaz

İşin çözümü aslında burada. TÜV ne zaman bu çakma xenonlara yasak getirir, sorun o zaman çözülür.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.