Şimdi Ara

Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
4
Favori
16.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
271 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kardeşim ne yaşamayı biliyoruz ne de mal mülk kıymetini lafım meclisten dışarı pofdi bir milletiz..Türkiye de sıfır alıp bineceksin aracı gerisi tırı vırı
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    +1 doğru söze ne denir
  • Ben araba alırken baya bakındım 6-7 ay sonra da almıştım. Çok yakın ve arabalarla gayet ilgili bir arkadaşım arabayı ben satın aldıktan sonra gördü. Bana söylediği çok net bir cümle işi özetliyordu aslında. Kolçağın üstünde el yapımı bez bir parça vardı, kir tutmasın diye yapmış eski sahibi. Özenli birşey değil ama araç sahibinin arabaya verdiği değeri, özeni özetleyen bir parça. Arkadaşım, bu kolçak örtüsünü görünce araçta sıkıntı olmayacağına emin oldum zaten dedi. Sizin dikkat etmediğiniz küçük nüanslar araç sahibi hakkında güzel fikirler veriyor aslında.
  • Özellikle gençlerin bir kısmı arabayı içinde sigara/alkol alma, piyasa yapma aracı gibi görüyor. Ani hızlanmalar, ani frenler, tümseklerden hızlı geçmeler, ters hareketler derken arabanın içini de yürüyen aksamını da beceriyorlar. Hele dizel araç ile kırmızı ışıkta hızlı kalkma yarışı yapanlara iyice gülüyorum. Yahu mazot olmuş 5 TL, dizelde amaç biraz olsun tasarruf değil mi? Adam köklüyor da köklüyor.

    Türkiye'de yetkili servislerin çok pahalı olması da, garantisi biten araçları anında sanayiye düşürüyor. Zengin adam bile o kazığı yemek istemiyor. Geçen Mengerler bir A180 kısa far değişimine 360 TL istedi benden. Sanayide 20 TL'ye hallettim. Ama işte araba sanayiye düşünce de, ustalar deneme yanılma derken içine ediyorlar. Bu da bir faktör
  • Orijinalden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 24 Ocak 2021; 1:42:28 >
  • Ben çok hassasım öyle utanmam çekinmem, araçta hata görürsem söyleyeceğim şu olur, hayırlı işler 🕺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Nafaryus L kullanıcısına yanıt
    Son cümlen çoo...ok saçma be birader.. Al sana 2000 model aracım... LPGli haa haberin olsun.. Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?




  • konuyu bir okudum araba mı sizi siz mi arabayı biryerlere götürüyor kafam karıştı açıkçası
    eninde sonunda bir tüketim malzemesi bir yerde eskiyecek bozulacak bu kadar dert etmeyin.

    bunu yazan şahsimin 2007 model lpg li doblosu var 65bin km de. km artmasın diye gezmiyoruz
  • hocam seni çok iyi anlıyorum. çokça araç alım deneyimim oldu. 2. el araç alamıyorum çünkü insanımız güvenilir değil.

    - araç kullanmayı bilmiyorlar. teknik olarak debriyajdan ayagını kaldır gaza bas değil anlatmak istediğim.

    -güvenilir değil. söylediklerinin çoğu yalan. hep tam tersleri çıkıyor.

    - temiz değiller. kişisel bakımlarını düşünüldüğünde araçlarına nasıl özen göstersinler. yere tüküren milletiz gerisini siz düşünün.

    - araç bakımından anlamıyorlar. araçların kullanım şekillerine göre yenilenmesi gereken eklenmesi gereken detayları bilmiyorlar. kulaktan dolma bilgileriyle iş yapıyorlar.

    - servislerde bu bağlamda aynı şekilde kalitesiz ve üstün körü davranıyor. usta dediklei çırak bile olamazken...


    bunun gibi maddeler sıralanır ve temelde arabadan anlamadıkları anlaşılır. temiz olmadıkları ve dikkatli olmadıkları için araçların yer yeri vuruk kırık içinde.

    eskiden bu millet ticarette güvenilir ve dürüst olduklarıyla anılırdı ama toplumsal olarak hastalıklıyız.

    herkes birbirini kazıklamaya çalışıyor.

    valla her yıl araç adım nerdeyse 2. el araba alıp kazıklanacagıma çok para veririm kafam rahat eder. herkeste boyle dusundugu ıcın gücü yeten kişiler trafıge her yıl binlerce araç cıkartıyor ve bu döngü kendini tamamlıyor.




  • Sıfır aldığım aracım 8 yaşına geldi.Ne zaman servise götürsem müşteri çıkıyor.5 yaşındayken binen "bu araba sıfır mı?" diye sorardı.. Amaç ikinci el değeri falan umrumda değil.Tertemiz binip gezmek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

    Bizde volvo s40 vardı

    Otomatik vites.

    Biri geldi dedim ki D den N ye oradan P ye geçeceksi

    Dediki ben direk P ye atıyorum.

    Düz viteste ise devirsiz kullananlar çok.

    Benzinli özellikle de dizelde devir çok önemli.

    Otomatik vites araçta boşa atmaya çalışanlar var.



    Hatta hava yastığı olan araçlar çalışırken koltuk ayarı yapılmaz sensörler algılarsa hava yastığı açılır.



    Ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

    Bu airbaglerin koltuklar ayarlarlanırken patlayacağı iddianızı desteklediğiniz bir kaynak var mı?



    Airbag sensörleri koltuklarda olmaz, o yüzden de hiçbirşey algılamaz. Genelde ön şase kollarında, veya kapı içlerinde yan hasarlarda darbe alması olası yerlerde olur.



    Koltuklarda olan sensör sadece koltukta oturan olup olmadığını kontrol etmek içindir, ve bu sensörler aynı zamanda koltukta belli bir ağırlığın üstünde bir cisim olduğu durumda kemer takılması için uyarı vermesi için sinyal gönderen sensörlerdir.



    Birkaç ingilizce kaynak. Google aramasıyla çıkan sonuçlar.

    https://itstillruns.com/location-airbag-sensors-7863711.html



    https://www.justanswer.com/honda/1hojn-need-diagram-airbag-sensors-located.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tekmeleyerek tamir etmişliğimiz var sen hayırdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hboluk

    Sizi şahsen tanımıyorum fakat inşallah bu bahsettiğiniz aracınızı satarken "Sıfırdan farksız, Emsalsiz" kelimelerini kullanıp da boşu boşuna insanları araç başına getirtmiyorsunuzdur.

    Biz ailecek arabayi aliriz parcalanana kadar bineriz suan altimizda en son heralde 6 tane araba vardi kiraliklari saymiyorum onlar sirketin,daha bugune kadar hic bir aracimizi ole pahaliya vs vs satmadik 1.5 sene once 10 bin tlye starex sattik 93 model sahin parasina sirketin araciydi,3 sene once 45 bin tlye xc90 Sattik renault symbol parasina,hep piyasanin en altina verdik neden cunku arabayi alip 10 12 15 sene kullaniyoruz derdi tasasi varsada piyasanin altina satiyoruz merak etmeyin sattigimiz arabadan 20 30 ne bizi zengin eder nede birini fakir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para yok para. Insanlar arabasinin arizasini yaptırmaya para bulamiyor. Ama haklısın leş ikinci el arabalar hepsi dökülüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediklerine aynen katılıyorum.
  • dodomoco kullanıcısına yanıt
    Ne güzel. Sevindim o halde. Kendi sattığı aracı emsalsiz aldığı aracı pazarlık edebilmek için hurda gören zihniyette olmamanız güzel.
  • Arabaya bakan var bide bakmayan var işte tüm mesele bu
  • 2 ay civarı 2. El araç aradım, İçi kirli pis torpidoya bi bez sürmeye üşenen kişilerin araçlarına bende direkt bi ön yargı oluşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Nafaryus

    arabayı pahalıysa statü aracı, ucuzsa eşek olarak gören bir milletiz biz. kimse arabasına değer vermiyor. nasıl olsa satıcam benden sonra alan düşünsün diyor. kasislerde yavaşlamıyor, çukurların
    hepsine giriyor, park ederken kaldırıma çıkıyor veya vuruyor, içinde sigara içiyor, yiyeceklerini içeceklerini her tarafa döküyor, servis yerine beceriksiz ustalara bakım yaptırıyor, şanzımana motora dikkat etmeden kullanıyor. zaten trafiğe kayıtlı araçların %39'unun lpg'li olduğu bir ülkeden ne beklersin ki. arabasına lpg takan adam arabasına değer vermiyor demektir.

    Yorumlarınıza katılıyorum ama lpg kısmı hariç şuan 2014 lpgli civic aracım var sizce yılda 20.000 km yapmak zorunda olduğum için lpg taktırmak aracımı harcamak mı devletin ayıbı mı kusura bakmayında lpg konusunda yanlışsınız bakımlarını yaptırırım binerim en uyumlu modeli alırım ama benzinli qashqaiye 2 yıl binebildim vergi zengini olmaya niyetim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim arabada kaldırmayı öğrenirken anasını aglattım. Gecen sene iteledik birine gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.