Şimdi Ara

Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
4
Favori
16.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
271 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Katılmamak elde değil.
  • haha bu saykoluk nedir ya metal parçası senden önemlimi niye bu kadar paranın esiri oluyorsunuz kırılırsa kırılır eskiyecek eşya sonuçta duygusal bağ kurmaya ne gerek var gidin bu özeni çocuklarınıza ailenize gösterin ne arabaymış arkadaş içinde sigarada iç sanki dönüşü olmayacak problemler bi bu türklerde var araba sevdası cocugunun biyerine bişey olsa üzülmez arabayı çizmişler diye delirir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schneeflocke

    bu kafalar yüzünden ikinci el araç almak zorundayız çünkü artık bir b segmenti araba bile 100 bin lira dizelden bahsediyorum + gene alırken de 100000000 tane testten geçirip kontrol etmek zorundayız ki başımıza iş gelmesin.
    ulan hastayım su kafaya be, valla nasıl ulaşıyorsunuz hocam ciddi ciddi soruyorum ?

    Hayir bu kafa yuzunden degil genel olarak milletce aptal oldugumuz icin araba alamiyorsunuz,milletin azcik kafasi calissa uretim yapabilse hic bu sikintilar olmaz.Almanyada fransada araba dedigin sey ulasim aracidir,bu telefon bilgisayar vs gibi bir arac,yani sen kullan isini gor bozulursa yaptir dikis tutmuyorsa veya sikildiysan git yenisini al diye var,araba alamayacak durumdaysan araba seni zorluyorsa araba yerine daha ucuz tasitlara yonelirsin en kotu toplu tasima kullanirsin bunun baska bir sey ile alakasi yok,hayatda en onemli sey keyif almak ve sevdiklerin ile birlikde guzel zaman gecirmekdir.Kimse hayata aldigi symbole tapmak icin cani gibi sakinmak icin gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç aksamdaki kalitesizlikten öte dayanıklılık problemi olan araçlar var. Bazı araçların özellikle havalandırma menfezleri çok hassas oluyor, teyp ünitesi ve çevresindeki kaplama, boya, düğmeler vs çok adi oluyor, kısa sürede soyulma çizilme başlıyor. Genelde kapaklı gözler çabuk kırılıyor, eli çok terleyen adamın arabasındaki direksiyon soyuluyor, 130kg garç diye koltuğa atlayan adama döşeme koltuk kasası-iskeleti dayanmıyor vb.

    Birde çok atlanır ama o orta konsoldaki parçaların kırılmasına esnemesine vs neden olan çok önemli bir olay vardır; kapı açılmadığı için yolcu koltuğundan sürücü koltuğuna geçmek. Bunu 1.90lık adam sürekli yapınca ayağı bacağı orayı burayı kırıyor, ara konsola oturuyor istemeden orayı esnetiyor. Birde ön koltuğa anasının kucağına oturup ayağıyla konsola tekme falan atan velet faktörü gibi konular var, yaba gibi ellerle harıl hurul bezle konsola girişen yıkamacı var, sigara yanıkları var, sinirlenip konsola yumruk atan tipler var, say say bitmez arabayı hacamat edecek olay.

    Bu arada dh klasiği avrupa güzellemesine girmek istediğimden değil ama, avrupadaki ikinci el araçları görenler bilirler, çiçek gibi hepsi çiçek. Çoğu da bizim araçlara göre çok boş donanımlı, fakat içi dışı tertemiz oluyor hepsinin, sadece İtalya ve Fransa şehir merkezlerindeki eski minik sınıf araçlar kötü durumda, o da iç temizlik kondisyon olarak değil, dışında vuruklar oluyor sadece. Bizde 10 yıllık çoğu arabanın içi lağım gibi kokuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Hız tümseklerinde gözlem yapsanız zaten ikinci el araba alınmama nedenini anlarsınız.

    Maksimum 15km ile geçilecek yerden 30-40-50-60-70km ile geçen bir milletiz.

    İçinde sigara içerler.

    Arabayı çalıştırır çalıştırmaz dip gaz yapan, stop edeceği zaman 2. viteste hareket halinde kontak kapatan, yokuş aşağı boşa takan bir milletiz.

    İkinci el de 100 kişiden 95'i yukarıda bahsettiğim gibi.

    Sigara konusu bence tercih meselesidir içene karışamazsınız.
    Mesela rahmetli tırcı Alican abi Bmw 760'ın içinde sigara içerdi buna kimse birşey diyemez.
    Zaten aldığın araba ne kadar pis olursa olsun bir kere Ziebart'a götürürsün sıfır gibi olur içi.
  • Eğitimsiz /görgüsüz adamlardan ne bekliyorsun? Babası neydi ki kendi ne olsun? Eşşek niyetine binip sonrada birine kaktırırız elimizden çıkar mantığıyla gidilen yolda herşey mübah. Sorsan hepsi müslüman en büyük hata kul hakkı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın değeri ne olursa olsun düzgün kullanılmalı, içinde can taşıyor, en ufak olumsuzlukta virajdan çıkması, bakımlı da olsa, hor kullanma nedeniyle ıssız bir yerde yolda bırakmasını istemeyiz,,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele ki şirket araçlarini gavur mali gibi kullanıyorlar. Tanidiktan ya da 0 araç alin başınız agrimasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    Dediğine katılıyorum ülkemizde kozmetik güzelliğin önemini ben de biliyorum ama benim müşterim benim gibi olanlar olacaktır sayıları hiç de az değil bence.
  • ortadoğuda sıradan bir konu. sonuçta hepimiz arabız
  • İki tip kullanıcı vardır.Birisi gerçekten aracına gözü gibi bakar,temiz kullanır,bakımlarına özen gösterir..
    Diğeri ise aracı hor kullanır,kasislerden paldır küldür geçer,bakımlarına özen göstermez,aracı temiz kullanmaz..
    Bu ikinci özelliğe sahip insanlar ülkemizde daha fazla.

    Bende aracıma ne kadar temiz baksam da ister istemez araba yıpranabiliyor.Bu benim elimde olan bir şey değil.Mesela deri koltuklar zamanla deforme olabiliyor yada aracın bazı yerlerinde soyulma olabiliyor.Bu kullanılan malzeme kalitesi ve aracın ömrü ile alakalı bir durum.Hiçbir şey ilk alındığı gibi durmaz.Zamanla deforme olur bizler ise bunu en aza indirmek için daha fazla özen gösteririz olay bundan ibaret.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sawyer258


    quote:

    Orijinalden alıntı: dodomoco

    Dunya mali bu kadar ozene gerek yok bazi arabalar olur evet onem verilir bakilir sevilir ama bazisi essek misali kullanilmalidir

    At parası verip eşek alırsak iyi bakmak zorundayız.

    +1
    işte bu yorumun altına imzamı atarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: met.nar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    arabaya binerim arkama yaslnirim. sigarami yakarim. efil efil icerim. satmadan once detayli temizlik yaptiririm. oldugu kadar olmadigi kader. esimi cocugumu dusunurum. arabanin benden sonraki sahibini degil.

    Sonrada arabayı satabilmek için 40 takla atar, yalan yere yeminler edersiniz

    yalanla mal satmam. arabayi gorur kokuyosa kokuyodur cizik vardir yoktur. gordugu sekilde begenirse alir begenmezse almaz. 40 takla falan da atmam. en kotu mercedese takasa veririm 1 tane daha alirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen modifiyeci arkadaşlara laf ediyoruz ama gerçekten bu konuda çoğu çok titiz. Çoğunun arabasi tertemiz pırıl pırıl. Arabanin irzina geçip zorlayip , yan verenler hariç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela abim, mezaramı gelecek a.... benle deyip. Eşek niyetine biniyor arabaya. Sadece araba değil hayatta sahip olduğu hiç bir mala değer vermez. Bazen acaba haklı mı diye düşünmüyor değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabani istedigin kadar koru dingilin biri geliyor em basiti park halindeki arabaya vuruyor. Simdi bu adama ne yapacaksin dunya mali diyip gececeksin. Cunku adam kucuk bir surtmede bile telefon birakip gitse ozur dilese sorun yok.



    Bunun gibi daha nice ornekler var. Siz istediginiz kadar araciniza sahip cikin malin biri gelir sizi bulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde aracımıza özenle bakıyoruz ama mesela bir örnek vereyim. Geçen yaz her zaman yıkamaya bıraktığım otoparka bıraktım arabayı 4-5 gün geçti bide farkettim ki ön orta konsol hava mazgallarında bi gariplik var. Izgarayı açıp kapayan düğme bayağı içeride kalmış. Gittim yıkamacıya. Neymiş aracın iç temizliğini yapan eleman dikkatsizmiş çok şikayet var diye yeni çıkarmışlar işten. Yıllardır bildiğim güvendiğim yer çalışanı mutsuz diye benim aracıma olan oldu. Servise sordum fiziksel hasar var o ızgara paneli komple değişecek pahalı olur demez mi. Bi ızgara düğmesi için adamlarla uğraşmaya değer mi adamlar mafyadan beter. Bir daha oraya yıkatmadım arabayı o ayrı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiyecek diye binmeyelim o zaman
  • ama gâvur malı :(
  • Milletin altında son model arabalar var ancak çukur kasis dinlemeden bam güm giriyorlar defalarca şahit oldum ben şahin kullandığım halde kırk takla atıyorum çukurlardan kaçmak için.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.