Şimdi Ara

Bu Microsoft Vista nın En iyi Modeli Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu vistanın 4 tane modeli var:home basic,home premium,businees ve ultimate bunların hangisi daha iyi ve parameterleri daha fazla??ayrıca aralarında farklar nelerdeir?? lütfen yardım!!!!

http://www.microsoft.com/turkiye/windows/products/windowsvista/editions/choose.mspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 21 Mart 2007; 12:11:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

Ultimate'dan başkası kesmez bizi...

+999 Bencede kimse özelliği kısıtlanmış işletim sistemi istemez

ULTİMATE

Milletimin Kanını Emen Vampirlerin Kalbine Kazık Çakacak Kadar Cesur Olalım...
  • utimate tabii ki de

Orjinalden alıntı: emptyrean

Home Premium bence, Ultimate kadar kasmıyor. Hem fiyatı bakımından düşünürsek Home Premium idare etse de Ultimate kesinlikle o kadar para etmez.

vista home premium çıktı üstüne bir de update i çıktı buna düzgün mü diosun?... madem onu seçtin hem bazı şeyler de kısıtlı... zaten bu türkiye de ultimate i iş yerleri dışında kimin alcağını zannediosun ki sen... zaten bilgisayarını kasıyorsa xp de kal daha iyi premiumdan... biraz araştırmacı olursan eğer vista nın hızlandırıcı programlarını bulabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scout_fearless_Sunet -- 21 Mart 2007; 14:19:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tabikide ULtimate ama ben hala HomePremium kullanıyom..
  • aslında biraz ihtiyacınız göre değişir iyiden kastınız nedir mesela iş içinse business paketi ev ise homepremium ama ultimate alırsanız hepsi bir arada istediğinizi seçebilirsiniz böyle bir durum var.En iyisi ultimatedir sizin sorunuza göre

Orjinalden alıntı: scout_fearless_Sunet

quote:

Home Premium bence, Ultimate kadar kasmıyor. Hem fiyatı bakımından düşünürsek Home Premium idare etse de Ultimate kesinlikle o kadar para etmez.

vista home premium çıktı üstüne bir de update i çıktı buna düzgün mü diosun?... madem onu seçtin hem bazı şeyler de kısıtlı... zaten bu türkiye de ultimate i iş yerleri dışında kimin alcağını zannediosun ki sen... zaten bilgisayarını kasıyorsa xp de kal daha iyi premiumdan... biraz araştırmacı olursan eğer vista nın hızlandırıcı programlarını bulabilirsin...

Arkadaşım ben genel kanıyı söylüyorum, yoksa çok şükür sistemim iyi, 64bit ultimate da denedim sorunum yok. Ancak yeni bilgisayar almamış kişiler Ultimate Edition'da sistemlerinin zorlandığını söylüyor. Senin de orta model bilgisayarın olsun seninki de kasılır. Home Premium daha donanım dostu. Ayrıca kısıtlı derken neyi kastettin anlayamadım. Sanırım sen Home Premium'u Starter Edition'la karıştırıyorsun. Çünkü kısıtlamalar sadece Starter Edition'da mevcut. Sonra yukarıda arkadaş MS'un linkini de vermiş. Neymiş şu muhteşem Ultimate'in Home Premium'dan farkı?
    1-Windows Tam Bilgisayar Yedekleme ve Geri Yükleme Acronis True Image'ın yanına bile yaklaşamaz
    2-Ağ Merkezi ve Uzak Masaüstü ile daha kolay işletme ağı bağlantısı Tek bilgisayar kullandığım ve işyerim olmadığı için ihtiyaç duymuyorum.
    3-Windows BitLocker Sürücü Şifrelemesi (Yanından bile geçmem, sürücülerini şifrele, ilk formatta uğraş dur dosyalarını geri açabilmek için, çok yaşanmış bir olaydır)
    4-MS'un sitesinde belirtilmemiş ama Ultimate Extras diye eklentiler var, bir poker oyunu ve arka plan video oynatma.

Gördüğün gibi Ultimate Edition'ın elbette en üst sürüm olabilir ama Home Edition'ın kesinlikle ondan geri kalır yanı yok. Madem en iyisini soruyoruz fiyatını da düşünürüm ben, kimse kusura bakmasın ama alacak olsam Home Premium varken hayatta o kadar parayı saçmam Ultimate için.

• @emptyrean
    Vista'yı beğenmiyorsansa kullanma sen Linuxu kullan o daha iyidir

quote:

quote:

Arkadaşım ben genel kanıyı söylüyorum, yoksa çok şükür sistemim iyi, 64bit ultimate da denedim sorunum yok. Ancak yeni bilgisayar almamış kişiler Ultimate Edition'da sistemlerinin zorlandığını söylüyor. Senin de orta model bilgisayarın olsun seninki de kasılır. Home Premium daha donanım dostu. Ayrıca kısıtlı derken neyi kastettin anlayamadım. Sanırım sen Home Premium'u Starter Edition'la karıştırıyorsun. Çünkü kısıtlamalar sadece Starter Edition'da mevcut. Sonra yukarıda arkadaş MS'un linkini de vermiş. Neymiş şu muhteşem Ultimate'in Home Premium'dan farkı?
    1-Windows Tam Bilgisayar Yedekleme ve Geri Yükleme Acronis True Image'ın yanına bile yaklaşamaz
    2-Ağ Merkezi ve Uzak Masaüstü ile daha kolay işletme ağı bağlantısı Tek bilgisayar kullandığım ve işyerim olmadığı için ihtiyaç duymuyorum.
    3-Windows BitLocker Sürücü Şifrelemesi (Yanından bile geçmem, sürücülerini şifrele, ilk formatta uğraş dur dosyalarını geri açabilmek için, çok yaşanmış bir olaydır)
    4-MS'un sitesinde belirtilmemiş ama Ultimate Extras diye eklentiler var, bir poker oyunu ve arka plan video oynatma.

Gördüğün gibi Ultimate Edition'ın elbette en üst sürüm olabilir ama Home Edition'ın kesinlikle ondan geri kalır yanı yok. Madem en iyisini soruyoruz fiyatını da düşünürüm ben, kimse kusura bakmasın ama alacak olsam Home Premium varken hayatta o kadar parayı saçmam Ultimate için.

kardeş kusura bakma ama sen o zman windows xp professional yerine home edition kullan gibi bişey oluo bu...
    sadece ordaki farklar yok... onlar sadece ana şeyler... daha aralarında bir sürü fark var ... ikisini de kullandım ben...
    o zaman niye o kadar pahalı satsınlar ki... home premium 200 milyon iken ultimate neden 500 milyon olsun?? hiç düşündün mü kardeş...

• quote:

utimate tabii ki de

vista ultimate iyi performans alabilmek için ram vs .... nasıl olması gerekir...

ram çok kullandığı makinayı kastığı söyleniyor doğrumudur????
    arkadaşım biz burada Vista'nın hangi sürümü daha iyidir diye tartışıyoruz sen gelmiş "beğenmiyorsan linux kullan" diyorsun. Vista'nın MS tarafından söz verildiği halde yetiştirilmeyen özelliklerini saydık linuxcu olduk anladım da, Vista Ultimate Edition'a karşı Vista Home Edition'u savununca neden linux'cu oluverdim onu hiç anlamadım.

@scout_fearless_Sunet
    XP ile Vista'yı sürüm olarak karşılaştırmak yanlış olur. XP Home Edition ile Vista Home Premium arasında çok fark var, zira Vista Home Premium XP ile karşılaştırılsa XP Professional sayılmalı bence. Ayrıca sorduğun gibi hala düşünüyorum, bu Home Premium ile Ultimate arasından neden bu kadar fiyat farkı var diye. Ben Microsoft'un sitesinde yayınlamış olduğu farkları burada saydım, başka fark varsa söyleyin biz de bilelim.

Ama normal bir ev kullanıcısı için Home Premium en yeterlisi (yeterli olanlardan en iyisi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Mart 2007; 18:12:28 >

Yarın 64 bit ultimate türkçe cd si gelicek ama ne kursam bende bilmiyorum 32 bit ultimate cok kasıyo home da öle onuda denedim ondan kalır yanı yok

ama sonuç olarak Bogulmuşken büyük denizde bogulurum 64 bit türkçe ultimate kurarım

• teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için..ama bir sorum daha olacak!!!

Bu Vista Ultimate için Gereken Sistem Gereksinimleri Nelerdir????
    imzamdaki sistemimi çok kasar mı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeWD@Li

quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

Ultimate'dan başkası kesmez bizi...

+999 Bencede kimse özelliği kısıtlanmış işletim sistemi istemez

ULTİMATE

Mecbur kalınca nasıl da istiyorsun
    Elinde Ultimate olmasına rağmen, Home Premium kullanmak ne demek bilir misin?
    Bilgisayar kaldırmayınca kaldırmıyor, zorla da iş yaptıramassın ya.

• quote:

Orjinalden alıntı: ultraslan_4423

teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için..ama bir sorum daha olacak!!!

Bu Vista Ultimate için Gereken Sistem Gereksinimleri Nelerdir????
    imzamdaki sistemimi çok kasar mı??

quote:

Orjinalden alıntı: gokhan1900

vista ultimate iyi performans alabilmek için ram vs .... nasıl olması gerekir...

ram çok kullandığı makinayı kastığı söyleniyor doğrumudur????

"macrolight" arkadaşımızın verdiği sitede yazıyo ama ben bi daha yaziim buraya...

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

/>
    />
    />

(Her üçü içinde aynıdır)

- 1 GHz 32 bit (x86) veya 64 bit (x64) işlemci

- 1 GB sistem belleği

- 40 GB sabit sürücü ve en az 15 GB kullanılabilir disk alanı

- DirectX 9 grafik desteği ve

- WDDM Sürücüsü

- 128 MB grafik belleği (en az)

- Donanımda Pixel Shader 2.0

- Piksel başına 32 bit

- DVD-ROM sürücü

- Ses Çıkışı

- Internet erişimi (ücretli olabilir)

--------------------------------------------------------

/>

1 GHz 32 bit (x86) veya 64 bit (x64) işlemci

512 MB sistem belleği

20 GB sabit sürücü ve en az 15 GB kullanılabilir disk alanı

DirectX 9 grafik ve 32 MB grafik bellek desteği

DVD-ROM sürücü

Ses Çıkışı

Internet erişimi (ücretli olabilir)

şimdi gökhan kardeşim fazla kasacağı doğru 1 gb dan aşağıdaysa ram çok kasar... 2 gb benimki çok memnunum hiç takılma falan yok, gayet güzel ama bazı ram boşaltma programları var onları kullanarak da bilgisayarın ram dan yemesini azaltabilir ve daha hızlı bir bilgisayar kullanabilirsin

teşekkürler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.