Şimdi Ara

Bu Meret Zehirli midir ? (Bö) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
28.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bö böceği (örümceği) Malatya’nın Arapgir ilçesinde bu örümcekten çok var. Hayat ansiklopedisinde kısa olarak aynı bu isimle bahsetmiş, oldukça zehirli bir tür olduğundan halk çok korkuyor bu hayvan ağ örmüyor. Biraz detaylı bilgi almak istiyorum ve zehrine karşı ne tür tedavi yöntemleri var? (Emre Yenilmez)

Bö örümceği malesef duymadığımız bir ad. Ancak, halk arasında “büyü örümceği” olarak bilinen ve halkın korktuğu bir örümcek var. Sözünü ettiğiniz örümceğin bu olduğunu düşünerek, şu açıklamaları verebiliriz:
    Oldukça büyük, sarı renkte, vücudu uzun tüylerle kaplı, büyük ve kuvvetli yapıda parçalayıcı ağız üyeleri olan, bu nedenle de korkutucu görünen bu hayvan, geceleri avlanmak için yuvasından çıkıyor ve evlere de girebiliyor.

Kara büyüler ya da güneş hayvancıkları olarak bilinen Solifugae takımının bir üyesi olan bu örümcek, halk arasında çok zehirli olduğunun sanılmasının aksine, aslında zehirsiz bir tür. Ancak, ağız parçalarıyla insanı ısırabiliyor ve ağızlarında bulunan bazı bakterileri ısırığa bulaştırmaları sonucunda, bu bölgelerde lezyonlar oluşabiliyor.

Umarım yardımcı olabilmişizdir. Daha ayrıntılı bilgi istiyorsanız, bahsettiğiniz türün fiziksel özellikleri hakkında bilgi vermeniz bize yardımcı olacaktır.

Deniz Candaş

(Hacettepe Üniversitesi Zooloji Anabilimdalı araştırma görevlilerinden Tuncay Türkeş’e teşekkür ediyoruz)
    GOOGLE

• Sarı Omar dedikleri şey bu mu?
  • konusu vardı bir ara camel spider
  • Birazdan ayaklarından başlayan soğukluk tüm vücuduna yayılacak sonra bir ışık görüceksin.O ışığı söndür Şaka maka eğer ısırdıysa hemen hastaneye git.Böyle işler şakaya gelmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: DephroN

Camel spider sanırım

Türkçesi Deve örümceği oluyor çok zehirlidir ilk önce yelerinin ayaklarına gider orda zehirin bırakır vede insanda korku düşünce fazlalığı görülür

Olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wizh

Sarı Omar dedikleri şey bu mu?

Bu. Kuzenimin ayakkabısının içinden ayakkabının yarısı kadar büyüklükte çıkmış içinden, Allah korumuş ya..
  • bu böcekten 2000 yılında askerlgimi yaptıgım erzurum horasanda gördüm, orda cok var bundan, avuc içi büyüklüğü kadar olanını gördüm. örümcek ailesindende degilde akrep ailesi olarak geiyor bu..
  • Orijinalden alıntı: CrackerTurk

Orjinalden alıntı: Mystério

Malatya da mı oturuyorsun ? ya da cevresinde

Kahramanmaraşta oturuyorum. Merkezde tanık olmadım bunlara ama ben şu an Afşin ilçesindeyim. Epeyce var burada.

Vay hemşerim edemi demeliyim yoksa

Bu örümcek Kahramanmaraş'ta bö diye bilinir birkaç kez öldürmüşlüğüm vardır,Bizim oralarda yani sıcak yerlerde bulunur,halk arasında akrep gibi korkulan bir türdür
  • Oha deve örümceği bu....en zehirli örümceklerden birisidir...geçen sene bi kişide daha bulunmuştu..direk öldür gitsin sıkıntı çıkmasın...Camel Spider diye geçer
  • benimde şu evlerde yaşayan küçük gövdeli uzun bacaklı örümceğim var gece kelebeği yiyebiliyor tek başına kapıştıralım istersen en kısa sürede resim eklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoriKalina

Bu Meret Zehirli midir ? (Bö)

karşıma çıksa altıma mıçarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcountry -- 8 Temmuz 2010; 18:42:24 >
  • Dün History Channel da deve örümceği ile ilgili belgesel vardı.
    Aslında örümcek değil, örümceklerin akrabasıymış. Irak çöllerinde boyu 20cm olanları varmış. Bir tanesini kurbağa yerken videoya çekmişlerdi. Amerikan askerlerinin olduğu resmi de analiz ettiler. O resimde biri diğerinin kuyruğundan tutturulmuş 2 adet örümcek varmış.
    Rivayetlerden biri de Körfez Savaşı sırasında çadırında uyuyan bir Amerikan askerini sabah arkadaşları telaşla uyandırmaya çalışmışlar. Çünkü dev bir deve örümceği askerin kolunu kemiriyormuş ama örümcek anestezik bir tükürük ürettiği için asker bunu hiç hissetmemiş. Arkadaşları farketmese örümcek askeri canlı canlı kemirecekmiş.
  • Bugün Bear Gryls yedi ondan kafasını koparıp
  • konuyu hortlatalım küçük ağrı dağında yaptım askerliğimi yazın akşamları çok çıkardi. sölendiği gibi bö böceği olarak bilinirler. 1 el kadar olanını gördüm. zehirli diyolardı ama sokulanı görmedim şahsen.
  • Hayır.Gönül rahatlığıyla yiyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailorsaturn

konuyu hortlatalım küçük ağrı dağında yaptım askerliğimi yazın akşamları çok çıkardi. sölendiği gibi bö böceği olarak bilinirler. 1 el kadar olanını gördüm. zehirli diyolardı ama sokulanı görmedim şahsen.

Konuyu 3 yıl önce açmışım da bir not ekleyeyim bari hortlamışken. Bunlardan hala kurtulamadım ancak evin etrafına kireç dökünce eve giremiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urfa'da bunları yakalayıp tasmayla gezdiriyorlarmış . Yemek olarak kıyma veriyorlarmış
  • the camel spider hikayesi.
  • yauv ne öldüğriyon böcek dövüşlerine sok
  • biz bunla akrep kapıştırıyoduk dağda akrebi ölüdürüyo sonra yiyodu:S
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.