Şimdi Ara

Bu Meret Zehirli midir ? (Bö)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
28.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Zat-ı Muhteremi az önce çatı katında buldum ve terliğin topuk kısmıyla indirdiğim darbe sonucunda infaz ettim. Acaba bu Zehirli midir ? Zehirsiz midir ?
    Galiba bu yaratıktan çatıda epey var çünkü birinide sacların arasına doğru topuklarken gördüm. Burda adına bö diyorlarmış.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrackerTurk -- 2 Temmuz 2009; 21:48:37 >

• Ohaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _oSo_ -- 2 Temmuz 2009; 21:49:30 >
  • Resimler cıkmamısda Bö örümceği var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mystério

Resimler cıkmamısda Bö örümceği var

Resimleri şimdi düzelttim.
  •  Bu Meret Zehirli midir ? (Bö)

buna benziyor junioru
  • Malatya da mı oturuyorsun ? ya da cevresinde
  • aboooav ayagımı kasanın yanından nasıl cektım urktugumden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu ton balığı bozuk mu
    geçen yıl açıldı
    Bu ne böceği? Bilen var mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zehrine ne yapcan ilaçmı yapcaktın ?:D
  • bende @GORKEM93 ün verdiği resimleri arıyordum benden hızlı davranmış ilk aklıma o geldi :D zehirli mi değil mibilmem ama alerjik reaksiyona sebep olabilir şu diğer resimlerdeki ise baya baya sindiriyormuş sanırsam tükürükleri ile ısırmazsa güzel olur :P
  • hocam gerçekten öremcek örümceğe benzer ama o camel spiderlerla senin minik canavarlar benziyor:S
  • zehirli değilde ısırdımı bömen olursun söylmedi deme
  • Vallahi de Camel Spider
  • Camel spider sanırım
  • Hocam ayağına değdimi ? Eğer ayağına dokunduğunu hissettiysen 1 dakika bile durma hemen hastahaneye koş.
    http://ogutfm.com/forum/sary+omer+camel+spider+korkunc+bir+hayvan-t24373.0.html
  • camel spider ise bayağı canını yakar kuş kurbağa felan yiyiyor bunların büyükleri

edit:Yanlış anlaşılma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marvel_Recai -- 2 Temmuz 2009; 22:29:08 >
  • geçen biz bağda oturuyorduk birden önümüze geldi sonra kaçarken öldürdük.
    Böyü deniyor buralarda ama internette böğü diye de geçiyor. zehirli değil ama ısırıyor. ısırığı çok güçlü hatta kedi tavşan yavrusu filan atardamarını kesip yediğini okudum internette. yani etçil. yedi şeylerde enfeksiyon yapıcı bir şey varsa insanı ısırınca zarar verebiliyor hatta ölüme kadar gidebiliyormuş ki çok şükür tanık olmadım. ama temizse ısırsa da zarar vermiyormuş. bugünlerde ilaçlama yapıldı inşallah bir daha hiç rastlaşmayız; hızlı da; iyyy.

Aslında kaçtığına bakarsak yazık hayatının derdin de tabi... Saldırgan değil de kendini savunmak için saldırır diye okumuştum.

Ama onu canlı görmek de heyecan vericiydi .

Bundan biraz daha büyüktü.

Edit : alıntı :

[simage]
    http://resimleri.fotograf.web.tr/gel.php?f=23600[/simage]

Son günlerde halk arasında paniğe sebep olan ve sık sık basında yer alan örümcek ile ilgili olarak Arthropoda örnekleri Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abdullah BAYRAM tarafından incelendi. Bu örnekler halk arasında "Böğü" olarak bilinen Galeodes graecus olarak teşhis edildi. Böğü hakkında detaylı bir rapor hazırlandı. Raporda böğünün yaşayışı, zarar verme şekli, korunması ve mücadelesi ile ilgili bilgiler de yer alıyor.

rapora ulaşmak için tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebaa -- 2 Temmuz 2009; 22:31:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Mystério

Malatya da mı oturuyorsun ? ya da cevresinde

Kahramanmaraşta oturuyorum. Merkezde tanık olmadım bunlara ama ben şu an Afşin ilçesindeyim. Epeyce var burada.

quote:

Orjinalden alıntı: GORKEM93

buna benziyor junioru

Aynısının biraz gelişmişi. Burası Irak galiba. Demek ki bu meret sıcağı seviyor.
    Ayrıca tubitakta bunun cevabını buldum. Aynen şöyle deniyor ;

"Bö örümceği malesef duymadığımız bir ad. Ancak, halk arasında “büyü örümceği” olarak bilinen ve halkın korktuğu bir örümcek var. Sözünü ettiğiniz örümceğin bu olduğunu düşünerek, şu açıklamaları verebiliriz:
    Oldukça büyük, sarı renkte, vücudu uzun tüylerle kaplı, büyük ve kuvvetli yapıda parçalayıcı ağız üyeleri olan, bu nedenle de korkutucu görünen bu hayvan, geceleri avlanmak için yuvasından çıkıyor ve evlere de girebiliyor.

Kara büyüler ya da güneş hayvancıkları olarak bilinen Solifugae takımının bir üyesi olan bu örümcek, halk arasında çok zehirli olduğunun sanılmasının aksine, aslında zehirsiz bir tür. Ancak, ağız parçalarıyla insanı ısırabiliyor ve ağızlarında bulunan bazı bakterileri ısırığa bulaştırmaları sonucunda, bu bölgelerde lezyonlar oluşabiliyor.

Umarım yardımcı olabilmişizdir. Daha ayrıntılı bilgi istiyorsanız, bahsettiğiniz türün fiziksel özellikleri hakkında bilgi vermeniz bize yardımcı olacaktır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrackerTurk -- 3 Temmuz 2009; 12:48:16 >

•  Bu Meret Zehirli midir ? (Bö)

örümcekmi lan bu? bunlardan 3-4 tanesi bi insanı çiğ çiğ yer be
  • Namı değer Camel spider.Sanırım ısırdığında pek acı vermiyor.Ama bir kaç günden sonra o ısırdığı yer
    quote:

Orjinalden alıntı: MoriKalina

• quote:

Orjinalden alıntı: MoriKalina

bunlar pişirip yiyen cinsten hocam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.