Şimdi Ara

Bu maaşla bu ev alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda paramedik olarak işe başlıyorum. Yaklaşık 3000-3500 TL maaş alıcam. Sevgilim de aynı işi yapacak, ve ileride eve giren ortalama para 6000-7000 civarında olacak. Evlenmemize daha 1-2 yıl olduğu için işe başladıktan sonra da bir süre para biriktirmeyi planlıyoruz. Hesaplarıma göre aşağı yukarı 50000-60000 TL kadar para biriktirmiş oluyoruz 1 senede. Şimdi bu birikimle ve bu aylık gelirle, 10 yıllık konut kredisi çekip 350.000 TL'lik bir ev almayı planlıyoruz. 350.000 TL olan bir evi almak için 10 yıl boyunca 2500 TL kredi ödemek gerekiyor. Bundan kalan bize kalan para da 3500 TL. Evin içinde mobilya vs hiç bir şey yok. Evi bildiğiniz sıfırdan kuracaz işte. Size sormak istediğim şey şu:
    Bu kadar maaşla bu fiyatta olan bir evi satın almaya çalışmak çok mu abartı olur?
    Bu 3500 TL'den mobilya beyaz eşya ev bakım masrafları vs düşünce kalan parayla geçim sıkıntısı çeker miyiz?

Arkadaşlar biliyorum 850 TL ile 4 kişilik aile geçindiren insanlar var bu soruya kızacak olan arkadaşlar olabilir ancak bende memur çocuğuyum, sürekli kirada oturduk ve ev sıkıntısını, geçim sıkıntısını çok fazla yaşadık. Onun için ileride olacak ailemi rahat ettirmek istiyorum sorma amacım bu. Şimdiden teşekkürler.

Ha bu arada, almak istediğim ev şu tarzda, bahçeli büyük bir villa:

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-500-m2-bahceli-300-m2-bakimli-villa-184298797/detay

• güncel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRoSSBoNeSS

güncel.
    yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • Kardeşim eyer aylık geliriniz o kadar para alabılıyorsanız tabiki alınır... sana akıl vermek gibi olmasın sakın kredi çekme... işine ve geliirne güvenipde kredi çekme batan insanların cogu kredı yüzünden batıyo öderım nasıl olsa diyoo ama hiç beklemedıgı bi anda ya işine yada baska nedenlerle ödeyemıyor. örnekleri cevremızde cok 2-3 yıl süreki para biriktirin sonra rahtlıkla bı daire alabılırsnız
  • denntr0 kullanıcısına yanıt
    Hocam özelde değil devlette çalışacağım için aylık gelecek olan miktarın 2700 kadarı garanti, diğeri de mesaiye kalmış bir şey. Para yönünden sıkıntı olmaz. Ancak benim korktuğum şey geçim sıkıntısı olur mu acaba geri kalan 3500 TL ile?
    edit: Ev benim için çok önemli bir konu. Eğer önemsiz bir şey olsaydı zaten 3+1 ufak bir apartman dairesi alırdım, ancak bahçeli, villa tipi, geniş bir ev istiyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRoSSBoNeSS -- 31 Aralık 2014; 0:40:21 >
  • quote:

Hocam özelde değil devlette çalışacağım için aylık gelecek olan miktarın 2700 kadarı garanti, diğeri de mesaiye kalmış bir şey. Para yönünden sıkıntı olmaz. Ancak benim korktuğum şey geçim sıkıntısı olur mu acaba geri kalan 3500 TL ile?
    edit: Ev benim için çok önemli bir konu. Eğer önemsiz bir şey olsaydı zaten 3+1 ufak bir apartman dairesi alırdım, ancak bahçeli, villa tipi, geniş bir ev istiyorum ben.
    Yaş 18 galiba......

• quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

Yaş 18 galiba......

Alıntıları Göster
    19. Neden sordunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç bu fiyata alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

19. Neden sordunuz?

Alıntıları Göster
    Daha evlilik yok...Askerlik yapılmamış.......Askere giderseniz kim öder taskitleri..??

• expertadvisor kullanıcısına yanıt
    Bunlar bi anda yapılacak olan şeyler değiller. Uzun bir zamandır planlıyorum bunları.
    -İşe başladığımda 21 yaşında olucam.
    -İlk ve Acil yardım okuyorum bunu DGS ile 4 yıllık hemşireliğe tamamlamayı düşünüyorum..
    -Bu 2 yıl çalıştığım süre boyunca para biriktiricem. (masraflar düştüğünde senede yaklaşık 30.000 TL para biriktirme durumum var. 2 senede 60.000 eder)
    -2 yıllık hemşireliği bitirdikten sonra askerlik 6 aya düşecek. Ben gidip geldikten sonra 60.000 TL birikmiş ile ev bakmaya başlayacam.
    Ha bi de bunları kız arkadaşımın durumunu hiç olaya dahil etmeden hesapladım. Eğer ayrılık vs bir durum olmazsa oda biriktirecek ki, en kötü ihtimalle 100.000 TL birikmiş para ediyor. Evlilikten sonra da krediye girip geri kalan parayı hallettikten sonra aylık taksitlerle evi ödemeyi planlıyorum.

Başka sorunuz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRoSSBoNeSS -- 31 Aralık 2014; 1:44:55 >

• quote:

Bunlar bi anda yapılacak olan şeyler değiller. Uzun bir zamandır planlıyorum bunları.
    -İşe başladığımda 21 yaşında olucam.
    -İlk ve Acil yardım okuyorum bunu DGS ile 4 yıllık hemşireliğe tamamlamayı düşünüyorum..
    -Bu 2 yıl çalıştığım süre boyunca para biriktiricem. (masraflar düştüğünde senede yaklaşık 30.000 TL para biriktirme durumum var. 2 senede 60.000 eder)
    -2 yıllık hemşireliği bitirdikten sonra askerlik 6 aya düşecek. Ben gidip geldikten sonra 60.000 TL birikmiş ile ev bakmaya başlayacam.
    Ha bi de bunları kız arkadaşımın durumunu hiç olaya dahil etmeden hesapladım. Eğer ayrılık vs bir durum olmazsa oda biriktirecek ki, en kötü ihtimalle 100.000 TL birikmiş para ediyor. Evlilikten sonra da krediye girip geri kalan parayı hallettikten sonra aylık taksitlerle evi ödemeyi planlıyorum.

Başka sorunuz var mı?
    Tutumlu olmak güzeldir...Evde insanımız için bir güvencedir...Ama linkini attığınız villanın birde giderlerini düşünmek lazım....Kışın gaz parası 1 den aşağı gelmez..Mantolama yoksa rakam dahada artar.....Ayrıca Sultandere için arabada lazım onun masrafları derken kullanım masrafları hayli artar.......
    Ben olsam 1oo m2 civarı 2+1 düşünürdüm...

Basarılar dileyelim..

Peki bu maaşla, bu birikmişle maksimum ne kadarlık bir ev almamı tavsiye edersiniz?
  • quote:

Peki bu maaşla, bu birikmişle maksimum ne kadarlık bir ev almamı tavsiye edersiniz?
    Şimdilik birikim tavsiyesi vereyim....

Nakitin yarısı dolarda olsun.....

Ev-kredi işine daha var......

Tamam anladım teşekkürler cevaplarınız için
  • Alinir villaya deger ama bina yasi önemli ,isinma problemi olabilir, temizlik problemleri olabilir . Ben olsam alirdim ilerde cocugunuz icin iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam almayı çok istiyorum da, biraz araştırdım sadece buradan değil başka yerlerden de sordum da, 300.000 TL kredinin geri ödemesi en az 450.000-500.000 civarında olur, onu da aylık 4000-4500 civarında taksitlerle ödersiniz dediler. Hiç bir mobilya olmayan hiç bir beyaz eşya olmayan bir evi almaktan söz ediyoruz burada. Onun için bu fiyattan vazgeçtim. 200.000 civarlarında bir ev düşünüyorum artık.
  • quote:

Hocam almayı çok istiyorum da, biraz araştırdım sadece buradan değil başka yerlerden de sordum da, 300.000 TL kredinin geri ödemesi en az 450.000-500.000 civarında olur, onu da aylık 4000-4500 civarında taksitlerle ödersiniz dediler. Hiç bir mobilya olmayan hiç bir beyaz eşya olmayan bir evi almaktan söz ediyoruz burada. Onun için bu fiyattan vazgeçtim. 200.000 civarlarında bir ev düşünüyorum artık.
    6-7 bin lira alıp yılda nasıl 50-60 bin biriktireceksiniz o kadar biriktirmeniz imkansız.
  • Hocam 2 kisi 1,500 TL ile bile gecinirsiniz.Eger ev icinde 7.000 TL gelir olacaksa 5.500 TL taksit odeyebilirsiniz.Ne kadar yuksek taksit o kadar kisa vade demek.10 yil ode ode bitmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mike Tyson

Hocam 2 kisi 1,500 TL ile bile gecinirsiniz.Eger ev icinde 7.000 TL gelir olacaksa 5.500 TL taksit odeyebilirsiniz.Ne kadar yuksek taksit o kadar kisa vade demek.10 yil ode ode bitmez.
    350.000 Tl ev alırsın 10 yıllıgına kredi çekersin iki katı para ödersin kolay gelsin...
  • @Howard88: İçki sigara, gece hayatı vs tarzında alışkanlıklarım yok, aylık masrafım taş çatlasa 500 TL falan. İşe başladıktan sonra başka bir şehre gidip amcamların yanında kalıcam. Kira aidat vs tarzı masraflar da olmayacak. Aylık 2500-3000 TL kadar biriktirme imkanım var Oda sende 36.000 TL eder. Acil durumlar vs çıkardık diyelim 30.000 TL kadar kalır senede. Şu anki sevgilimle eğer işe başladığımız zaman da birlikte olursak oda biriktirmeyi planlıyor. Zaten eğer sevgili olmazsa da şu para biriktirme olayı 1 seneden çıkıyor, "evlenene kadar para biriktirme" olayına dönüyor ki o da daha fazla para demek

@Mike Tyson: 1500 TL borçsuz kalacak olan para olursa geçinmek bir şey değil de, büyük evin masrafları da büyük olacak. Benim aklıma takılan konu o işte. Zaten Eskişehir gibi soğuk bir yerde yaşamayı düşünüyorum. Mobilya, aylık doğalgaz masrafları, beyaz eşya taksitleri vs vs bunları hallettikten sonra elde 1000 TL kalsa ona da razıyım da o iş öyle görünmüyor işte. Onun için Son mesajımda o evden vazgeçtim 200.000-250.000 TL civarlarında bir ev düşünmeye başladım dedim.

@alembizim: İşsizin biri olarak onu da hesapladım 300.000 Kredinin geri ödemesi 450.000-500.000 TL kadar oluyor. Oda 10 senelik krediyle 4110 TL taksit demek oluyor. Kısacası o faizle bir ev daha alınır zaten hem şu üstte saydığım sebepler hem de şu faiz için son mesajda dediğim gibi daha düşük bir ev almaya karar verdim.

• quote:

@Howard88: İçki sigara, gece hayatı vs tarzında alışkanlıklarım yok, aylık masrafım taş çatlasa 500 TL falan. İşe başladıktan sonra başka bir şehre gidip amcamların yanında kalıcam. Kira aidat vs tarzı masraflar da olmayacak. Aylık 2500-3000 TL kadar biriktirme imkanım var Oda sende 36.000 TL eder. Acil durumlar vs çıkardık diyelim 30.000 TL kadar kalır senede. Şu anki sevgilimle eğer işe başladığımız zaman da birlikte olursak oda biriktirmeyi planlıyor. Zaten eğer sevgili olmazsa da şu para biriktirme olayı 1 seneden çıkıyor, "evlenene kadar para biriktirme" olayına dönüyor ki o da daha fazla para demek

@Mike Tyson: 1500 TL borçsuz kalacak olan para olursa geçinmek bir şey değil de, büyük evin masrafları da büyük olacak. Benim aklıma takılan konu o işte. Zaten Eskişehir gibi soğuk bir yerde yaşamayı düşünüyorum. Mobilya, aylık doğalgaz masrafları, beyaz eşya taksitleri vs vs bunları hallettikten sonra elde 1000 TL kalsa ona da razıyım da o iş öyle görünmüyor işte. Onun için Son mesajımda o evden vazgeçtim 200.000-250.000 TL civarlarında bir ev düşünmeye başladım dedim.

@alembizim: İşsizin biri olarak onu da hesapladım 300.000 Kredinin geri ödemesi 450.000-500.000 TL kadar oluyor. Oda 10 senelik krediyle 4110 TL taksit demek oluyor. Kısacası o faizle bir ev daha alınır zaten hem şu üstte saydığım sebepler hem de şu faiz için son mesajda dediğim gibi daha düşük bir ev almaya karar verdim.
    Kardeşim ciddi ciddi okudum ama sen baya hayal kurmuşsun. sizce bu hayalim gerçekleşir mi diye sorsaydın daha iyi olurdu. İşe giricem, üniversiteyi bitirip askerliği 6 ay yapıcam, bu arada 60.000 tl biriktiricem, kız arkadaşımla evlenicem vs. sonrasında da bu evi alabilir miyim diye sormuşsun. Sen o evi bu planlarını gerçekleştirdikten sonra düşünsen daha iyi olur. İşe gir, üniversiteni bitir, askerliğini yap, bu arada paranı da biriktir o zaman düşünürsün bu meseleyi.

ama 6000 tl ile geçinilir mi ben sana şunu söyliyim;

257000 tl ye ev aldım. mevcut eşyalarımın çoğuna ilaveten eşyalar alarak yeni evime taşındım. Evin tapu masrafları, eşya takviyeleri, nakliye masrafları, cam balkon yapılması vs. yaklaşık 20.000 TL harcadım ilaveten bugüne kadar. Ki ev masrafsız bir evdi. Seramiğiydi banyosuydu zeminiydi tesisatıydı diyip yenileme işine girersen evine malzemesine göre değişmekle birlikte 30-70 bin TL arası masraf tutar. Ayrıca hiç çocuk hesabı yapmamışsın. Çocuk olunca eşin çalışabilecek mi, bakıcı tutacak mısınız, çocuğun masrafları vs.

Şimdilik ev alma planlarını sen düşünme bence, hayatını yaşa, para biriktiricem diye de gençliğini heba etme derim. 3 yıl sonra değil de 5 yıl sonra alırsın evini.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.