Şimdi Ara

Bu Lastiğin Hava Basıncı Kaç Olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar aracımda böyle bir lastik kullanıyorum ebatı 205/45ZR16, 87W. Aracım Honda Euro Civic 1.6i LS 1996 Model. Kime sorsam farkli şey söylüyor. 28-30-32 vs şeklinde. Internetten bu ölçüde ki lastiklerin Hava Basıncı tablosuna bakıyorum önler 32 arkalar 36 falan yazıyor. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samizeldestan -- 28 Eylül 2016; 18:26:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapı içlerini kontrol edin yazması gerekiyor.

• Aracın orjinal lastikleri değil

• hepsini 35 psi yapın.
  • Önlere 31-32 arkalara 29-30 basın.

• Fazla gelip gümlemez demi? Gerçi yabanci forumlarda biri 40 psi falan demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samizeldestan -- 28 Eylül 2016; 18:41:39 >
  • TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Dostum o dediğinde cok az 28 şu anda hepsine 30 basıyorum o halde bile sanki az gibi duruyor lastikler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lpg basıncı ne olmalı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman deneye deneye bulacaksın 1er arttırarak dene. Ön tarafa arkadan 1 psi fazla bas.

• Araç ağırlığı÷lastik yük indeksi

ile 2.3 sayısının çarpımı

Lastiğe basılacak PSI değerini verir.

Araç boş ağırlığına genelde sürücü ağırlığı eklenir.

Duster için
    1250÷98=12.755
    12.755×2.3= 29 psi (KAPIDA YAZAR)

Ama araç yükluyse bu deger orantılı olarak 34 psiye kadar çıkabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 28 Eylül 2016; 18:59:48 >
  • Hiçbir zman 45 yanaklı lastik kullanmadım 50 ve ustu yanklar kullandım. araç boşken 28 doluyken 30 basarım. Aracın on lastiklere 1-2 psi fazla basarım genelde ağırlık merkezi onde oldugundan dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliatalay1

Bu Lastiğin Hava Basıncı Kaç Olmalı

Arkadaşlar aracımda böyle bir lastik kullanıyorum ebatı 205/45ZR16, 87W. Aracım Honda Euro Civic 1.6i LS 1996 Model. Kime sorsam farkli şey söylüyor. 28-30-32 vs şeklinde. Internetten bu ölçüde ki lastiklerin Hava Basıncı tablosuna bakıyorum önler 32 arkalar 36 falan yazıyor. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

arac ince yanaklı ise 40 45 basabilirisin ama dikkat et basarken cünkü takip etmelisin lastik ne basık ne cok şişmiş olmamamlı orta karar birşey gözünle takip et ve arka ön hava basıncı farklıdır önde motor ağırlığı fazlao lduğu için 45 basabilirisn arkaya 40 yeter mesala.

örnek vereyim sana kücük scooter pizzacılaırn kullandığı servis motorlarına 80 basıyorlar nedeni içerdeki havanın sıkışma yeri daha az atmosfer basıncı yüzünden daha fazla basmanız gerekiyor ama kamyon lastiği ise 25 30 da bassan hemen şişer.. cünkü havanın kabladığı alan daha geniştir..

bizde doblo var önlere 45 50 basıyorum arkaya 40

• Cevaplarınız icin teşekkür ederim. Benim arabanın orjinal lastikleri 185/60R14 82H imiş ve 28 Psi hava yeterliymiş. Şu an kullandığım lastikler nexen marka o yüzden nexen ı arayıp sordum aracın ağırlığı falan belli değil dedi ama o ölçülere göre ortalama 32 Psi bassan yeter dedi. Bende 32 basıp bi deneyecem olmazsa 2 şer psi daha yükseltip duruma göre hareket ederim artık

• Kapı içlerinde yazıyor veya depo kapağında. Ama 32 psi yaabilirsiniz hepsini.
  • Şöförle birliktw ağırlık 1175 kg olsa.
    Lastik yük indeksiniz 87.
    Buna bölüp 2.3le çarpınca 31 falan çıkıyor zaten.
    Basın 31 tamamdır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.