Şimdi Ara

Bu Korkuyu Yaşıyor musunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar benim gibi düşünenler vardır belki paylaşmak istiyorum sizinle bu yüzden. Ölüm korkusu daha doğrusu ölüm değilde varolmama korkusu. Ben çok fazla düşünürüm bu yüzden bunu sevmem ama bu tür konuları da düşününce garip oluyorum diyorum ki kendi kendime "Onur diyelim ki hiç düşünmüyorsun, varolmuyorsun nasıl bir duygu diye sonra korkuyorum." hiç sevmediğim düşünme özelliğimi sevmeye başlıyorum, derler ya en inançlı adamı bile dinden çıkarır bu ölüm korkusu öyle bir şey herhalde.

2- Empati Bir Yalan

Empati bir yalandır açık ve net. Bir duyguyu hissedebilirsin çünkü yaşamışsındır tamam oraya kadar sorun değil ama bir adamın yerine kendini koyamazsın, çok denedim kafam patlayana kadar kurcaladım durdum ama hayır. En sonunda insanlar saygılı olsun diye uydurulan bir şey olduğu kanısına vardım. Bir insanın yerine kendinizi koymanız, düşünmeniz gerçekten imkansız o kadar her gün yaşadığım insan olan Annem'in bile ne düşünüyor, nasıl hissediyor gibi empati kuramıyorum.

3- Hayat Ya Böyle Değilse?

Evet hayatımız ya bir oyunsa, ya bir hapishanede esirsek? Bildiğiniz üzre görmek gözde başlar ve işlenmesi için beyine gider. Hayat ya gördüğümüz gibi değilse?

Şu anlık aklımda olanları kısaca anlattım sizlerinde varsa birlikte böyle bir düşünce alış-verişi güzel olur bence.

Konu kapanmayacak şekilde yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi breakingcat -- 20 Mayıs 2013; 1:30:35 >

• Bazı anlar oluyor iyi ki dusundum ya diyorum iyi ki bu sekilde dusunmusum ya bunu dusunmeseydim diyorum bunu dusunebilcek kadar bakıs acılarım acılmamıs olsaydı..mutlaka insanların basına gelmiştir.
    Olay su ki dusunuyoruz var oldugumuza inanıyoruz ee devam et gitsin dostum neyden korkup strese giriyorsun ya
  • Ben de herkes gibi bu konu hakkında baya düşündüm. Genellikle gençlik yıllarında düşünülür bunlar ileri yaşlardaki insanlar genellikle bu konu hakkında konuşmaz kabullenmişlerdir çünkü artık.Açıkçası dinle pek işim yok. Ölünce de yok olacağımızı düşünüyorum öbür dünyaya falan pek inandığım söylenemez hafif deistliğim olsa da çok inanmam. çürüyüp toprağa karıştığımıza inanırım yokolduğumuza yani. ama şöyle düşünüyorum bi kere ameliyat olduğumda narkoz vermişlerdi sonra bir anda bilinç gitti yani bir anda aslında yokoldum (!). yokolmaktan korkma. yokolduğunda hiçbirşey hissetmeyeceksin zaten artık olmayacaksın, düşünemeyeceksin zaman kavramı olmayacak hiçliğe karışacaksın. sadece bunları zihninden uzak tut inancın varsa kaybetmemek için elinden geleni yap inanç gerçekten önemli ben artık istesem de inanamıyorum. Baya sokratese bağladık :))

• evet cok fazla degil ama arada dusunurum. boyle tam uykudan uyanirken.. uyumak ve uyanmak arasindaki kısa an.. gibi.. birsey ... gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuralarBenim

Ben de herkes gibi bu konu hakkında baya düşündüm. Genellikle gençlik yıllarında düşünülür bunlar ileri yaşlardaki insanlar genellikle bu konu hakkında konuşmaz kabullenmişlerdir çünkü artık.Açıkçası dinle pek işim yok. Ölünce de yok olacağımızı düşünüyorum öbür dünyaya falan pek inandığım söylenemez hafif deistliğim olsa da çok inanmam. çürüyüp toprağa karıştığımıza inanırım yokolduğumuza yani. ama şöyle düşünüyorum bi kere ameliyat olduğumda narkoz vermişlerdi sonra bir anda bilinç gitti yani bir anda aslında yokoldum (!). yokolmaktan korkma. yokolduğunda hiçbirşey hissetmeyeceksin zaten artık olmayacaksın, düşünemeyeceksin zaman kavramı olmayacak hiçliğe karışacaksın. sadece bunları zihninden uzak tut inancın varsa kaybetmemek için elinden geleni yap inanç gerçekten önemli ben artık istesem de inanamıyorum. Baya sokratese bağladık :))

İşte beni korkutanda bu hiçbir şey hissetmicem, düşünemicem. Sürekli bir şeyler düşünen bir insanım yani nasıl diyim hocam size, derste hem dersi dinleyip hemde düşünüyorum ama boş vaktim oldu mu odamda akşama kadar hayal kurup, düşünebilirim. İster istemez kafam kayıyor bunlara sonra diyorum ki ben düşünememeye dayanamam, hiçliğe karışamam bu benim için olmamalı. Bu tür konuları bazen sabaha kadar düşünüyorum ne olur, nasıl olur ya 5.30'a kadar düşünüyorum sonra uyumadan hazırlanıyorum, kahvaltı edip gidiyorum. İnancım var ama bilmiyorum inanamıyorum bende Müslüman'ım ama bilmiyorum bir şeylerin yanlış olduğunu seziyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teal'c

quote:

Ben de herkes gibi bu konu hakkında baya düşündüm. Genellikle gençlik yıllarında düşünülür bunlar ileri yaşlardaki insanlar genellikle bu konu hakkında konuşmaz kabullenmişlerdir çünkü artık.Açıkçası dinle pek işim yok. Ölünce de yok olacağımızı düşünüyorum öbür dünyaya falan pek inandığım söylenemez hafif deistliğim olsa da çok inanmam. çürüyüp toprağa karıştığımıza inanırım yokolduğumuza yani. ama şöyle düşünüyorum bi kere ameliyat olduğumda narkoz vermişlerdi sonra bir anda bilinç gitti yani bir anda aslında yokoldum (!). yokolmaktan korkma. yokolduğunda hiçbirşey hissetmeyeceksin zaten artık olmayacaksın, düşünemeyeceksin zaman kavramı olmayacak hiçliğe karışacaksın. sadece bunları zihninden uzak tut inancın varsa kaybetmemek için elinden geleni yap inanç gerçekten önemli ben artık istesem de inanamıyorum. Baya sokratese bağladık :))

İşte beni korkutanda bu hiçbir şey hissetmicem, düşünemicem. Sürekli bir şeyler düşünen bir insanım yani nasıl diyim hocam size, derste hem dersi dinleyip hemde düşünüyorum ama boş vaktim oldu mu odamda akşama kadar hayal kurup, düşünebilirim. İster istemez kafam kayıyor bunlara sonra diyorum ki ben düşünememeye dayanamam, hiçliğe karışamam bu benim için olmamalı. Bu tür konuları bazen sabaha kadar düşünüyorum ne olur, nasıl olur ya 5.30'a kadar düşünüyorum sonra uyumadan hazırlanıyorum, kahvaltı edip gidiyorum. İnancım var ama bilmiyorum inanamıyorum bende Müslüman'ım ama bilmiyorum bir şeylerin yanlış olduğunu seziyorum.

İnancın varsa inancına sarıl. Şu dünyada tarih boyunca senin kafana taktığın bu büyük sorunu insanlar dinle çözmüşler. Onlar da senin gibi ben yokolmamalıyım demişler, ve ahiret ile işin içinden çıkmışlar. öbür dünya kavramıyla tutunmuşlar hayata. geçtiğimiz haftalarda annanemi kaybettim. aylarca birlikte yaşamışlığım oldu onunla. çok iyi iki arkadaş gibiydik sanki hiç yaşlı gibi değildi zihni zehir gibiydi falan ölümü hiç yakıştıramazdım ona. ama bir gün ölüm haberini aldım aniden. sonra ertesi gün gömdük. o kadar hızlı oldu ki... onu toprağın altına gömdük. ve gittik. birkaç gün önce telefonda konuştuğum insanı birkaç gün sonra gömdük düşünebiliyor musun. dün gece de düşündüm lan dedim kadın çürüyor şu an orada. yavaş yavaş derisi çözülüyor toprağa karışıyor falan.. yav kardeşim ne biliyim bu konuları düşünmemek lazım düşündükçe nefesini kesiyr adamın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Teal'c

quote:

İnancın varsa inancına sarıl. Şu dünyada tarih boyunca senin kafana taktığın bu büyük sorunu insanlar dinle çözmüşler. Onlar da senin gibi ben yokolmamalıyım demişler, ve ahiret ile işin içinden çıkmışlar. öbür dünya kavramıyla tutunmuşlar hayata. geçtiğimiz haftalarda annanemi kaybettim. aylarca birlikte yaşamışlığım oldu onunla. çok iyi iki arkadaş gibiydik sanki hiç yaşlı gibi değildi zihni zehir gibiydi falan ölümü hiç yakıştıramazdım ona. ama bir gün ölüm haberini aldım aniden. sonra ertesi gün gömdük. o kadar hızlı oldu ki... onu toprağın altına gömdük. ve gittik. birkaç gün önce telefonda konuştuğum insanı birkaç gün sonra gömdük düşünebiliyor musun. dün gece de düşündüm lan dedim kadın çürüyor şu an orada. yavaş yavaş derisi çözülüyor toprağa karışıyor falan.. yav kardeşim ne biliyim bu konuları düşünmemek lazım düşündükçe nefesini kesiyr adamın

Hayat yaşamak için çok kısa geliyor ve daha 15 yaşındayım. Ben diyorum ki umarım diyorum ahiret hayatı vardır, ben var olmaya devam edeyim yeter ki yoksa cezam olan günahlarım bitene kadar cehennemde durayım ama olsun diyorum. Bu konular hakkında bir kaç şey daha var onlarıda ekleyeceğim ilk konuya hocam, birileriyle paylaşmak iyi geliyor yaşıtlarımdır veya çevremdir kimseyle konuşamıyorum açıkçası çoğu kişine körü körüne inanıyor ben bunuda doğru bulmuyorum, öyle insanlardan da perspektif bir bakış açısı bekleyemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    insan ne için yaşar ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reqvhio -- 23 Ocak 2020; 20:58:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reqvhio

yaşamıyorum, daha demin aynı tarz bi konuya yazdım buraya da yazıyorum

'The best thing about life is that you can quit it anytime you want.' yani hayatı en güzel yanı onu terkedebilmendir.

ölümden daha kötü bişey varsa o da amaçsız yaşamak, bi amaç bul kendine ölümü de düşünme, düşünceksen de kötü düşünme, iyi olarak düşün, inan bana 90 yaşında aksıran tıksıran biri olmak pekte hoş bişi değil

Amaçsız yaşayan biri değilim ama nasıl desem sana hocam boş vaktim kalıyor ders falan düşünmekten o ara pat diye bu tür konular düşünmeye başlıyorum, düşündükçe derine iniyor bu konu sanki hiç sonu yokmuşcasına düşünüyorum 1001 türlü senaryo kurup hayal ediyorum ama sonuçları hep aynı oluyor, kaçınılmaz olduğu. Düşünememe korkusu belki de en kötü şeydir şu hayatta.

• Empati yalan değil. Sende empati kurma yeteneği yok. Zaten empati dediğin %100 kişinin tüm özelliklerini duygularını hissetmek değildir. %30unu bile hissetsen o yeterli bi empatidir. Ben çok iyi empati kurabiliyorum(işime gelince)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş laf bunlar binlerce filazof , milyarlarca insan haksızda bi siz mi haklısınız ?

insan bu tür düşüncelerden anca Allah'ı anarak kurtulur. ve bunun yoluda islamdan , kuran'dan , Hz. Muhammad (sav) efendimizden geçer.

Kuranını oku , namazını kıl , düşün ve şükret. gerisi boştur.

sana bu aklı , düşünmeyi veren rabbine şükret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

boş laf bunlar binlerce filazof , milyarlarca insan haksızda bi siz mi haklısınız ?

insan bu tür düşüncelerden anca Allah'ı anarak kurtulur. ve bunun yoluda islamdan , kuran'dan , Hz. Muhammad (sav) efendimizden geçer.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reqvhio -- 23 Ocak 2020; 20:45:56 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HTRK

boş laf bunlar binlerce filazof , milyarlarca insan haksızda bi siz mi haklısınız ?

evet katılıyorum, pilavlı sohbetlere falan da katıl, düşünmeden yaşa en iyisi(!)

yav he he. sizler müslümanlar düşünmez , bağnaz bir şekilde yaşar sanıyorsunuz ancak bu yanlış. öyle yaşayanlar varsa da bağnazdır ve tarikatların vs. kölesi olmuştur.

ancan islam'ı tam anlamıyla yaşayan , anlayan biri zaten tüm soruların cevabını bulmuştur.

keşke bende tam anlamıyla yaşayabilsem :/

bu arada hiç sohbete katılmadım ama pilavı severim. olsada yesek.

• Son günlerde bende bir takıntı var herşey boş geliyor, ölümlü olmamız aşağı yukarı 60-70 yıl bir hayat var gençliği ve yaşlılığı sayma sana 30 yıl bir ömür kalıyor zaten ve zaman çok hızlı geçiyor?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HTRK

evet katılıyorum, pilavlı sohbetlere falan da katıl, düşünmeden yaşa en iyisi(!)

yav he he. sizler müslümanlar düşünmez , bağnaz bir şekilde yaşar sanıyorsunuz ancak bu yanlış. öyle yaşayanlar varsa da bağnazdır ve tarikatların vs. kölesi olmuştur.

ancan islam'ı tam anlamıyla yaşayan , anlayan biri zaten tüm soruların cevabını bulmuştur.

keşke bende tam anlamıyla yaşayabilsem :/

bu arada hiç sohbete katılmadım ama pilavı severim. olsada yesek.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reqvhio -- 23 Ocak 2020; 20:46:21 >

• Üstte arkadaş amaçsız yaşamak olmaz demiş.Doğruda söylemiş.Usta valla ne yalan söyliyim.Bende düşünüyorum çok.Ama mantıklı.Yok hayat hapishane,yok oyun.Biz karakteriz gibisinden saçma ötesi şeyler düşünmem.Düşündükten sonra mantığımı kullanır.Ulan derim acaba düşündüğüm şey saçmamı.Hemen gerekli çıkarımları yapar.Ona göre karar veririm.Ama bendede bazen çok fena noktalara varabiliyor.Birşeyi takıntı yapıyorsun mesela.Nolcak nolcak derken.Oyyy.Hemen açıyorum bir müzik.Tabiri caitse boşaltıyorum kafamı Geçen sene mesela bir amacım vardı.O amacada müthiş bir şekilde ulaştım.Ama herşey harika giderken...Ben saat 12.30-01.00 arası girdiğim yatakta 3 saat düşünüyordum.Evet çok acayip gelebilir size.Saat 12-01'de gir.3e 4e kadar düşün.Hemde geçen sene o kdr müthiştiki herşey,o kadar sorunsuzduki ona rağmen öyleydim.Tabi düşündüklerim önemsiz şeylerdi elbet.Ama şimdi öyle bir doluki bazen patlıycak gibi ağrıyor.Şuanda tek aradığım belkide uzunnnn upuzun bir tatil.Nedense yurt dışını istiyorum.Herşeyden tamamen kurtulabilmek için.Tabi büyük nedenlerdenmi? Hayır.Milletle karşılaştırırsak bir hiç kalır benimkiler.Ama insan bazen uçup gitmeyi istiyor işte.Bu aralar çok yoğun kafam.Kendime gelmem biraz uzun sürcek.Allah'ın izniyle en kısa zamanda bomboş,sorunsuz bir kafayla devam ederim hayatıma.Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin diyorum.Bu arada din konusunada değinmişiz.Madem düşünen insanlarız.Bu dünyaya tek geliş amacımız.Allah'a inanıp,ibadet etmek.Madem mantığımızı ve aklımızı kullabiliyoruz.O zaman neden günlük sadece yarım saatimizi vererek farz olan namazı kılmıyoruz?Asıl soru budur bence.Bize beyni kim verdi? Allah.Diğer canlılara değilde neden bize en gelişmiş beyni verdi.Mantığı,aklı,zekayı...Zaten o düşüncelerin hepsi bizim uydurmalarımız.Hayatlarımız pc başında çürüyor yeminle.Ben farklımıyım hayır? Namaz kılıyor muyum? Maalesefki hayır En azından isteğim var.Hepimizi doğru yolu bulmalıyız diyorum.Camideyken gelen huzur hiçbiryerde yok.Uzun oldu ama ara sıra yazıyorum böyle uzun şeyler.Yazım kurallarınada dikkat etmedim.Karşıdaki anlıyor sonuçta.Hadiyin iyi geceler.Allah rahatlık versin.

• Saat gece 3te yataga girdim. suan saat sabahkörü 6, 3saattir dusunuyorum. bende senin gibiyim hocam, yillardir dusunuyorum. sadece dusunuyorum... yemek yerken, araba kullanirken, okula giderken, gazete okurken, susarken, yatarken.. hep mi dusunur bir insan. sen yasadin mi bilmiyorum, cok ama cok sevdigim birkac arkadasimla lisedeyken mukemmel bi gun gecirdik. ilk defa o gun dusunmeden, kendimi frenlemeden, sorgulamadan gezdigimi farkettim ve cok mutluydum. bunun omur boyu devam etmesi icin tanriya yalvardim fakat degisen bisey olmadi. mesajim bulunsun daha çok yazilacak sey var. mobildeyim imla icin kusura bakmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: $U$PeCT RoCKerS

Saat gece 3te yataga girdim. suan saat sabahkörü 6, 3saattir dusunuyorum. bende senin gibiyim hocam, yillardir dusunuyorum. sadece dusunuyorum... yemek yerken, araba kullanirken, okula giderken, gazete okurken, susarken, yatarken.. hep mi dusunur bir insan. sen yasadin mi bilmiyorum, cok ama cok sevdigim birkac arkadasimla lisedeyken mukemmel bi gun gecirdik. ilk defa o gun dusunmeden, kendimi frenlemeden, sorgulamadan gezdigimi farkettim ve cok mutluydum. bunun omur boyu devam etmesi icin tanriya yalvardim fakat degisen bisey olmadi. mesajim bulunsun daha çok yazilacak sey var. mobildeyim imla icin kusura bakmayin.

Ayni ben hocam.

Empati hakkinda yorum yapan arkadasi alintilayamiyorum mobilim. Duygulari kendi duygularinmis gibi dusunup deneyebilirsin bunda bir sey yok ama bir insanin yuzde yuz olsun demiyorum hayata bakis acisinii bile anlayamiyoruz. Bana bos geliyo acikcasi bunu dusununce, mantikli bir aciklamasi yok bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.