Şimdi Ara

Bu Kazada Kusur Kime Verilir ? / Videolu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Buda senin çizgi filminin yanlış anladigin kuralın aslı. Okursan iyi olur çok yanlış biliyorsun. Soldaki Araç'ın gecmesini bekler sonra şerit değiştirirsin. Bu farklı hızlarda ki araçlar için geçerli aynı hızda arkandan geliyorsa biri uzaksa onzmn trafik akışını aksartmadsn şerit değiştirebilirsin. Ha burada takip mesafesi de çok önemli ki ülkemizde oda ayrı bir dert millet tren vagonu sürüyor araba değil çünkü araba sürmeyi bilmiyor. Allah muhafaza benzinlikten de çıksan sinyal verdim cikiyorum şerit benim diye atlarsan mazallah ölü ve yaralılar bol olur. Orda da talinyoldan çıkanlara dur levhası konması bu nedenle ki dur bekle araç geçsin sonra yola cik anlamında bu kuralın temeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Belliki orda belediye başkanı ve amirler bir kapışma içine girmişler. Belediye aracıda olsa yaptığı tamamen doğru zaten, belediye başkanı artistlik yapmış . Belediye başkanı bölge trafik polis vs bunlar hep birbirlerini yakından tanırlar meslektaş sayılırlar hepsi halka hizmet icindir çünkü . Ama bunları da bir reklam, bir futbol maçı gibi malzeme yapmamak lazım, bunlardan çok ugrascak çok şey var ülkemizde mlsf. Belediye başkanı diyecek ki orda emri ben verdim acik birbis vardı misal zabıta vs o nedenle ekipler gorevdeydi o nedenle lütfen iptal ediniz bidaha olmaz ekstrem bir durumdu demesi lazım , iyi niyet olarakta iptal edecek olay bitecek. Geçen ben karşıdan karşıya gececem trafik müdürü özel şoförü tay geçidinde önümde durdu arkada iki tanede polis eskort var. Adam indinsimdi bende orda yaya geçidinde hem bana yol vermedin hemde onumu kapatıp durdun diye ceza kessem bütün haber kanallarına versem nasıl olur? Haklı olurum dimi. Hatta misal fahri olsam beni bundan dolayı atsalar fln dava acsam emniyet müdürü görevden alırlar yani rezillik çıkar. Vs vs. Hani cidden o kadar saçma olmaması gereken bir olayki ama oluyor yani müdürler bazen oturduğu makamdan habersiz neden belki torpil belki gevşeklik vs vs. Adam gitti bı uerde yemek yedi ya vali ya belediye başkanı vardı lokantada yani. Yani ufak işleri birakip bazı olaylara yönelmek lazım tırı viri vatandaşa da ceza kesmek çok kolay ama cidden ayıp. Trafiği aksatmadan yerde yoğunluk yok ama sırf tabela var diye cezayı basiyor. Yav akşam 7 de trafik olunca cidden orda araç varsa trafiği aksatiyor misal ama öğlen 2-3 de araba geçmiyor. Yani akşam 7 de baktın araba var trafik aksamis kes cezayı ama öğlen adamzaten aksatmamis girmiş iki ekmek almış fırından çıkmış buna ceza kesmek nedir. Gerizekalilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 30 Ocak 2023; 21:21:33 >

• Trafik komisyonununun aldığı ters kararlar yüzünden kimse takip mesafesini iplemiyor.

Sen takip mesafesini koruyarak yola devam ediyorsun, bir tane akıllı bıdık makas atarak senin takip mesafene tecavüz ediyor, üstüne birde fren yapıp senin arkandan carpmana sebep oluyor. Ben daha trafik komisyonunun bir kez dahi takip mesafesi tecavüzcüsünü suçlu bulduğunu görmedim. Arkadan çarpmışsın bitti gitti gördüğüm bütün kararlar.

Makasçı mesafe tecavüzcüsü deyince bi aydınlanma geldi, senin dediğin doğru, kamyonun yaptığı temelde makas atmak gibi bişey aslında.

Sol taraftaki şeride taşmadan kendi şeridinde iken çarpma gerçekleşse kamyoncu suçsuz olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 30 Ocak 2023; 21:26:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tmm işte asıl.olay o herşeyin başı bu takip mesafesi. Bunuda zaten bilerek ceza kestirmiyorlarki daha çok kaza olsun. Kasıtlı yapiyorlar. Ha sen mesfaeni koru önüne kıran olursa da tahrik olma neden? Senin önüne biri kırınca onun önündeki de başka şeride geçiyor sen sirani kaybetmiyorsun o salak oğlu salak bir araba daha öne geçtim bekle beni tabakhane ben geliyorum yoldayım diyor. Bırak adamın zekası belli sakince git gaz yerine tetik ayağın frende olsun. Bırak o iki enayi zaten birbirlerine bir yerde vurup araçlarının değeri düşüyor sanayide aylarca surunup duruyorlar zaten sonucu bu. Yani bazı insanların zekası belli eğitim versende alamazlar kendimizi kurtaralım bu slaaklar zaten bi yerde patliyorlar hiç merak etme. Senede 60 bin km yol yapıyorum hepsini gördüm ben sen belki işe gidip gelirken zaten sıkışık rrsfik vs pek olay görmezsin pek çok canlı şahit oldum burda anlatsam sabaha kadar konuşuruz ama zamanım yok iyi aksmlar herkese

• Yahu konuyu benzinlikten tali yoldan cikana nasil bagliyorsunuz nasil bir hayal gucu. Ben tartismasam iyi olur.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Konuyu anlamıyorsun işte baglamadim bu olayın temeli burdan yola çık dedim yani 1 den sonra 2 ye geç diye ama onu bike anlamıyorsun ki ben daha napayim

• Yok takip mesafesini korumalıydı, yok kamyon sola sinyal vermiş ne garip, saçma argümanlarla kamyonu haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.

2 şeritli tek yönlü yolda soldan giden araç ile sağdan giden araçın arasında takip mesafesi ne alaka. Sol şerit sollama şeritidir. Sağdaki aracı sollar gider. İkisinin şeridi ayrı saçma saçma takip mesafesi yazıp komik durumlara düşmeyin. O zaman sizin mantığınızla sol şeritteki araç, sağ şeritteki aracı sollaması yasak, kural hatası😂

Sola sinyal vermişmiş. Sola sinyal verince yol onun mu oluyor, cart diye öyle yola atlayamaz. Yol, mesafe güvenlik kontrolünü yaptıktan sonra şerit değiştirebilir. Oldu olacak yollarda herkes aklı estikçe sağa sola sinyal versin dursun, nede olsa sinyal verdim diye şerit değiştirsin, arabaların önüne atlasın.

Belki şöyle daha iyi olur benziklikten çıktın, yola gireceksin ben sinyali verdim yol benim diye sağına soluna bakmadan yola dalda bi güzel biçsinler.

Memlekette ehliyeti bakkallar vermeye başladı galiba.

• sen git koca kamyona çarp...

kamyon dönmek için soldan geniş alıyor ve sinyalde veriyor...

robot gibi araba kullanılmaz...

Allah alla yok diyorsun yani :)) ya bilirkişilik yapma burada

• Kamyonu bekleseniz ne olur 2 dak tamam yaptığı yanlış sinyali vermiş dalmış şeride ama , sen kamyonu fark ettin daha bekle ne yapıyorsa yapsın kamyon sağ şeride geçmesini beklemeden yürümüş bu acele nedir

• %100 sen suçlusun.

adam geniş dönmesi gerektiği için terse sinyal bile vermiş, sense sinyal verdiği şeride girmekle kalmamış, şeridin içindeki payı bile kullanamamışsın.

• bu tür kasalı kamyon kamyonetler gördü mü kaçıyorum trafikte. . çoğu kasten vuruyor, araçları hasar almadığı için rahatlar

• sonuc ne oldu? @Gökhan G.

bence teoride haklisiniz pratikte hatali. ancak kusur oranlari her zaman dogru belirlenemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 15 Şubat 2023; 0:55:2 >
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

Varsa bir hatası ve hatası bir şekilde kesinleşirse ( kamera , görgü şahidi vs.) adamı öttürürler. Karşı tarafın tamir masrafi , tamir sonrası değer kaybı vs. bir sonraki sigorta takviminde sağlam bir sürpriz bekliyordur onu. Hele birde pahalı bir araç ise.

Varsa bu işle ilgilenen sigortacılar daha iyi bilgi verecektir.

• Suç kamyonda ama bizim ülkemizde saçmalayıp 50 50 verebilirler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

Karayolları trafik kanunu Maddesi / Yönetmeliği K.Y.T.K. 56/a-1 / Yön. 94 ilgili maddesi gereğince;

%100 kamyon suçlu bulundu.

• Gökhan G. kullanıcısına yanıt

Gözünüz aydın sevindim buna ama dediğim gibi siz yine de acele etmeyin. Kamyonlara karşı fazladan dikkat etmek lazım.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Bunu yazmak için gelmiştim kamyonun açı kazandırması gerekiyor bunun için şerit ihlali yapmış sizin sollamaya çıkmamanız gerekiyor haklıyım haksızım olayına girmeyip inatlaşmadan yoluna bakman gerekiyor haklı olsanızda kaza bittikten sonra kazancınız olmuyor arabanızdan uzak kalıyorsunuz en azından 1-2 gün sanayiide yatmasındansa 1-2 saniye beklemek daha mantıklı bir tercih olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shebelongstothestreets -- 21 Şubat 2023; 10:38:38 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.