Şimdi Ara

Bu kazada aracın bir kusuru var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • http://video.haberturk.com/haber/video/temde-feci-kaza/102679

Yeni olan bir kaza. Maalesef şöför ölmüş, Allah rahmet eylesin, feci bir kaza. Tamam, şöförün hatası var emniyet kemerini takmamış fakat ben araçta da büyük kusurlar gördüm, bir aracı alırken geçtiği testleri iyice araştırmak lazım, keza bu bir small overlap testinin gerekliliğine iyi bir örnek sanırım? aracın hava yastığı bile açılmamış.

Life is too short to drive boring cars.
  • Orası da doğru
  • bende video açılmıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emniyet kemerinin önemi böyle durumlarda ortaya çıkıyor. Ayrıca bu kaza için söylemiyorum kemer yok diye açılmadı tabi ancak bu tür kazalarda bazı araçların sadece ön hava yastıkları açılıyor . Mesela bu kazada araç yan yattıp sürüklenirken şöförde kafasını yere çarpıp sürüklenebilir. Ncap testlerinde bazı araçların bütün hava yastıklarını açması bazılarının açmaması konusunda bence kesinlikle bir güvenlik zaafı oluşmuş oluyor.
  • araç görevini yerine getirmiş. sürücü de zaten kafası camdan çıkarak aracın altında kaldığı için hayatını kaybetmiş. emniyet kemeri taksaydı şuanda burda "kaza yaptım ne kadar masraf çıkar" diye konu aciyor olabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

biz bu durumdan ders çıkarmalıyız. emniyet kemerinin önemi yine ortaya çıkmış. bu tür haberler, konular oldukça emniyet kemeri kullanımının arttığını düşünüyorum.

bazı mesajlar silinmiştir. lütfen olayı dine bağlamadan ve düzeyli bir şekilde konuyu sürdürelim. anlayışınız için teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Sadece emniyet kemeri değil, sıkıştırmadan gitmenin de ne kadar önemli olduğu vurgulanmalı.

Tam belli değil ama önüne kırdı birisi galiba diyorlar.

Bir şerit 100 ile akıyorsa onun solundan 140 ile geçen çok büyük risk alıyor demektir. 110 maksimum 120 ile geçilmeli.

Öreneğin Kocaeline inişteki uzun rampalarda kült kazalardan biri de tıra arkadan çarpmadır dikkat eden varsa. Sebebi en sağ şerit 70-80 ile ilerlerken hemen yanlarından 120-130 ile giden sürücüler tır şoförlerinin yaptığı hatalar karşısında tepki veremeyip arkadan girmektedirler.

Arabaya göre hız değil, trafiğe ve yolun şartlarına göre hız yapmalı. Şehir içinde hız yapmamalı, 50yi asla geçmemeli.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.