Sivrisinekleri anlıyorum bir amaçları var kanımızı emmek için üzerimize çullanıyorlar ama peki bu lanet kara sineklere ne oluyorBence tamamen gıcıklığına rahatsızlık veriyor bu şerefsizler !
Ben bizi ısırmadıklarına şükrediyorum
national geographic nin bi sayısında okuduğuma göre dünyadaki tek işe yaramaz canlı buymuş.kara fatma nın bile kanından kansere ilaçmı ne yapılıyor.ama bu hiç bi halta yaparamıyoryani dünyadaki en vasıfsız hayvan
Karasinekler de yiyeceklerin özellikle şekerlerin üstüne konuyo ordan besleniyorlar herhalde.Ayrıca hiç bir işe yaramasa da besin döngüsünde işe yarıyor.Sinekleri kurbağalar yiyor , kurbağaları da yılanlar yiyor böylece yılanlar aç kalıp insanlara , tarlalara saldırmıyor böyle bir yararı var . Hatta yanlış hatırlamıyorsam Karadeniz'de bi şehirde kurutmuşlardı bataklıkları yılanlar insanlara saldırmıştı ...
quote:
Orjinalden alıntı: _ArDa_
Karasinekler de yiyeceklerin özellikle şekerlerin üstüne konuyo ordan besleniyorlar herhalde.Ayrıca hiç bir işe yaramasa da besin döngüsünde işe yarıyor.Sinekleri kurbağalar yiyor , kurbağaları da yılanlar yiyor böylece yılanlar aç kalıp insanlara , tarlalara saldırmıyor böyle bir yararı var . Hatta yanlış hatırlamıyorsam Karadeniz'de bi şehirde kurutmuşlardı bataklıkları yılanlar insanlara saldırmıştı ...
Tamam elbette her canlının olduğu gibi karasineklerinde döngü içerisinde yeri vardır ama neden bıkmadan usanmadan suratlarımıza kamikaze dalışı yapıyolar bunlar ?
Mikrop taşıyıp pislik yiyip duruyorlar işte amaçsız olmaz hiçbiri kara mara vardır bi görevi
quote:
Orjinalden alıntı: deeproxy Tamam elbette her canlının olduğu gibi karasineklerinde döngü içerisinde yeri vardır ama neden bıkmadan usanmadan suratlarımıza kamikaze dalışı yapıyolar bunlar ?
Hiçbir canlı boşuna yaratılmamış ama bu sineklerin suratımızdan ne istediklerini ben de anlamıyorum.
Belki zehirliyecektir seni?
hele akşamdan odana girdiyse, sabahın ilk ışığıyla uyandırırlar. ayak parmaklarına konup gezinirler orda. gelde deli olma
Bildiğim kadarıyla bu hayvanlar birkaç günlük ömürlerinin olduğunu biliyorlar ve ondan deli gibi uçuyorlarmış millete saldırıyorlarmış.Bir makalede böyle okumuştum kesinmidir bilmiyorum.
Ayrıca bunların yavruları dahada berbat büyükleri en azından fazla saldırmıyorda ufakları varya..
quote:
Orjinalden alıntı: iPodMania
hele akşamdan odana girdiyse, sabahın ilk ışığıyla uyandırırlar. ayak parmaklarına konup gezinirler orda. gelde deli olma
İşte böyle bir şerefsiz beni bu gece sabaha kadar delirtti Ama hakkettiği cezayı verdim
Hergünü tarihe kazimak için usa daha fazla para ve kan Harcar televizyonlar emrinde hergün hollywood alkis Marabadan ne kadar diski varsa o kadar bosvermis sinekte Vardir.her taraf gübrelerle doldu sinekler için hep meydan Savasi var inegin kuyrugu yetmedi kovmaya bu batakliklari Kurutmak gerek karasinek hanofel kanimizi emmeye devam m1 Edevek en etkili zehrimiz dilimiz sineklerin hortumu var Emer hem kani hem hakki hemde halki v1zladi durdu az1n1n Payini veremedim emdi durdu emeci sinekler maas al1r ama Aksama kadar pinekler ceceler soktumu sonsuz bir uyku Gelecek dikkat et bir merhem benim etrafimda kanim için Ucan sinekler kendisini bi bok sanar yumurtalardan cikti Larvalar bence hep konus yoksa sokarlar
quote:
Orjinalden alıntı: deeproxy
Sivrisinekleri anlıyorum bir amaçları var kanımızı emmek için üzerimize çullanıyorlar ama peki bu lanet kara sineklere ne oluyorBence tamamen gıcıklığına rahatsızlık veriyor bu şerefsizler !
Dün National Geographics Wild kanalında izledim kara sineklerin bir cinsi üzerine konduğu canlının derisinin altına iğrenç bir kurtçuk bırakıyor ve vücudun içerisinde besleniyor.Ama tek kelimeyle iğrenç bişey.O yüzden bi saniye bile olsa gördüğümüzde vücudumuzda dolaşmalarına izin vermemeliyiz.Hatta öyle ki daha çok canlının vücuduna taşınması için bu kurtçukları taşımayan kara sineklerede havada aktarıyorlar onlarda bize ve diğer canlılara özellikle de ahır hayvanlarına aktarıyorlar.Adam anlatırken bile iğrenerek anlatıyordu.
quote:
Orjinalden alıntı: _Android
Ben bizi ısırmadıklarına şükrediyorum
Valla bende ısırmıyor diye biliyordum. Ama Urla yakınlarında bundan 3 sene önce askeri kampdaydık nasıl deliyo namussuzlar ısırırken. Demek öyle şerefsiz olanları da varmış.
Sineklik çok işe yarıyor valla. Beni delirttiler en sonunda aldım bir tane. Sağlı sollu darbelerle gebertiyorum
onlar sizi isiriyosa sizde onlari isirin, dise dis
sineklerin yaptıkları en iyi şey pis kokuları çekmektir çöp kutularında niye bu kadar sinek var sanıyorsunuz siz yani nerde pis bi koku varsa dikkat edin sinekler oraya üşüşürler
bi de konuyla alakalı değil ama kuran mealinde okuduğumu sanıyorum şöyle bişey yazıyordu
" sadece nisan(?) ayındaki sinek yavrularının tamamı yumurtadan çıksaydı yerle gök arası 14 metre sinek ile dolardı "
neyse şimdilik sineklerle ilgili u kadar bilgi yeter
kara sinek larvalarından polisiye olaylarda yararlanıldığını görmüştüm belgesel kanalında. ölmüş kişinin ne zaman hangi saatlerde öldüğünü larvalardan buluyorlardı dedektifler... iğrenç fakat işe yarıyor galiba
Her türlü gıda ve çöp artıklarıyla beslenirler ve ortalama 3 km uçarak çevrede insanların yaşadığı her yeri istila ederler ve vucutlarında çok çeşitli hastalık mikropları taşıdığı için her dolaştığı şeye mikrobu bulaştırırlar. Zira her 5 dakikada bir gezdiği yerlere dışkı bırakırlar. Alıntıdır ne biçim bi hayvan bu ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme