Şimdi Ara

Bu istiklal marşı değişme muhabbeti nedir? (Sadece AKP'liler cevaplarsa sevinirim.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tartışma istemiyorum sadece bilgilenmem lazım, bu aralar sık sık bunu duyuyorum ama hiç incelemedim, gerçekten bunun değişmesi isteniyor mu ve neden?

• Tayyip efendi bestesini beğenmiyorum dedi geçen gün. Sağdan soldan değişik melodiler duyulmaya başladı. Bir el atmadığı istiklal marşı vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berbat bir bestesi var, değişmesede kimsenin melodili okuduğu yok melodisiz düz okunuyor genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep beraber okunduğunda, her duyduğumda tüylerimi diken diken eden İstiklal Marşı'nın bestesini beğenmiyormuş arkadaşlar. Bu ülkenin, Çanakkale'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın ruhunu anlayamamışlar demek ki.

Amaç başka tabii ki. Yeni Türkiye saçmalığı adı altında bu ülkeye ait olan bütün milli değerleri değiştirmeye çalışıyorlar. Milli bayramları rafa kaldırıp suni ve yeni milli bayramlar icat etmeye çalışmalar, Erdoğan'a başöğretmen ve gazi unvanları vermeye çalışmalar, yeni uyduruk marşların türemesi falan her şey bunun için. 2. Atatürk olmaya çalışıyor ama çok sığ kalıyor haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 22 Mart 2018; 21:47:29 >
  • Prozodi vs. gibi açılardan hakikaten sorunlu. Güfte ile hiç uyumlu değil. Fakat bestesi kendi başına gayet güzel bir beste. Zaten buradaki sorun da bestenin kendisinde değil, güfteden kaynaklanıyor. Güfteden kaynaklanıyor demek Milli Marş kötü anlamına gelmez. Mehmet Akif'in şiirleri musikiye çok da uygun değildir genellikle. Bu da öyle. Eski besteleri dinlediğinizde de benzer bazı şeyler var. Çünkü her şiir güfte olamaz.

Bu arada bunun Akp'li olup olmamakla alakası da yok. Akp'li olmasam da ben de sorun olduğunu hep söylemişimdir. Değiştirelim demesem de sorun var dedim. Zaten müzikolog olmaya da gerek yok; biraz musiki dinlemiş ve az çok hakim herkesin söyleyebileceği bir şey bu. Ayrıca bu tartışma da yeni değil. Çok önceleri de benzer tartışmalar yapılmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galatasaray'da Okuyan Var Mı?
    5 yıl önce açıldı
    Bu ne kardeşim heryerde.siyaset
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.