Şimdi Ara

Bu İşlemciyi Kurtarmak mümkün mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarımı açıp dışarı çıkmıştım geldiğimde çalışmadığını gördüm.Önce psu yandı sandım ama anakartı açtığımda transistörlerden birinin parladığını gördüm.Bunu 15-20 tl ye değiştirebilirim ama önemli olan işlemci.İşlemciyi başka anakart'a taktığımda sürekli reset atıyor.Bu sorunun neden olabileceği hakkında bir bilgim yok.Bu sizce neden olabilir ?Teşekkürler.

• Anakart işlemciyi desteklemiyorsa olabilir. Bi arkadaşn başına gelmişti eski bios desteklemiyormuş yeni bios ile durum düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Anakart işlemciyi desteklemiyorsa olabilir. Bi arkadaşn başına gelmişti eski bios desteklemiyormuş yeni bios ile durum düzeldi.

Aynı 775 pin bir anakart'a takmıştım ama umut ışığı varsa başka kartlar bulmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Anakart işlemciyi desteklemiyorsa olabilir. Bi arkadaşn başına gelmişti eski bios desteklemiyormuş yeni bios ile durum düzeldi.

Aynı 775 pin bir anakart'a takmıştım ama umut ışığı varsa başka kartlar bulmaya çalışırım.

Har 775 pin anakart her 775 pin işlemciyi destekleyecek diye bişey yok. Kimisi eskidir, core 2 duo ları desteklemez, kimisi yenidir quadları destekler, pentium 4 leri, celeronları falan desteklemez... Anakartın sitesinden destek listesine bakın listede işlemcinz yoksa durum normaldir. Başka bir anakrtta deneyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 16 Ocak 2014; 19:12:12 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Har 775 pin anakart her 775 pin işlemciyi destekleyecek diye bişey yok. Kimisi eskidir, core 2 duo ları desteklemez, kimisi yenidir quadları destekler, pentium 4 leri, celeronları falan desteklemez... Anakartın sitesinden destek listesine bakın listede işlemcinz yoksa durum normaldir. Başka bir anakrtta deneyim.

marka model yazmadım ama destek konusunda sıkıntı yok.İşlemci quad core taktığım anakart da bozulanın aynısıydı ama belki bios eskidir en yakında zamanda başka bir kart da daha denemeye çalışıcam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.