Şimdi Ara

bu ışid'i kim besliyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
16.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/07/07/yoksa-milyonluk-rolex-mi-o-saat

Yuhhh, adamın kolundaki 3000-4500 dolarlık Rolex saatmiş, ( kesinleşti bu ) din allah peygamber diyo kelle kesiyor birde!
    Yine de eski Arap örf ve adedince Güneş saati filan kullanmıyor olmasını önemli bir ileri adım olarak görüyorum ve önümüzdeki 5000 yıl için bir ümit görüyorum kendisinde;

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/07/07/isidden-oruc-tutmayanlara-kirbac

Üstteki de Rolex saatin bonusu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 7 Temmuz 2014; 17:18:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/07/07/yoksa-milyonluk-rolex-mi-o-saat

Yuhhh, adamın kolundaki 3000-4500 dolarlık Rolex saatmiş, 8 kesinleşti bu ) din allah peygamber diyo kelle kesiyor birde!
    Yine de eski Arap örf ve adedince Güneş saati filan kullanmıyor olmasını önemli bir ileri adım olarak görüyorum ve önümüzdeki 5000 yıl için bir ümit görüyorum kendisinde;

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/07/07/isidden-oruc-tutmayanlara-kirbac

Üstteki de Rolex saatin bonusu!

Siz istiyor Rolex vereceksin 10 kelle

• Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Bu tam bir komedi, ne tip yaratıklar tüm dünyayı meşgul edebiliyorlar 21.YY'da!
    Kendi komedyenlerimizde bunlardan aşağı kalır değiller tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johan Hegg

Bir tayfa var kimi göstersen gerçek islam bu değil diyor. kim bu gerçek islamı yaşayanlar? neredeler?

Onu ben de çözemedim.

İran'da gerçek İslam yaşanmıyor.
    Arabistan'da gerçek İslam yaşanmıyor.
    Suriye'de gerçek İslam yaşanmıyor.

Nerede yaşanıyor arkadaş? Gerçek İslam işte bu. Kabul edemediler bir türlü.

Sen yapma lan bari

İslam'ı en güzel yaşayan yerlerden biri pek tabii ki Anadoludur. Herkesi kafir ilan eden Vahabiler mi gerçek İslam'ı yaşıyor yoksa Kuran'da bile el üstüne çıkarılan kadınların baskıdan ezildiği şeytan ayetleri yalanını uyduran aslında Ali'ye gelecekti ama Cebrail yolunu şaşırmış kazara Muhammed'e gelmiş diyen Şii İran mı ? (Şiilerin hepsi bu görüşte değil biliyorum atlamasın kimse)

Saçma sapan konuşmayın yahu. Bilgisi olduğunu bildiğim, bilgisine güvendiğim adamların bunu yapmaması lazım. Git biraz mukayeseli tarih yapta gör o zaman İslam devleti zamanındaki Arap yarımadası dönemini. O dönemki zenginliği, dönemine göre felsefede edebiyatta ve kültürde ne kadar ileride olduğuna bak bir.

Sen dahil konuda bildiğim tanıdığım sevdiğim adamlar var ama ayıp yahu herşeyden önce bana ayıp. Bu kafaya göre ya ben Müslüman değilim ya da gelip sizin kafanıza sıkmam kafanızı kesmem falan gerekiyor. Aptal Amerikalı rolü yapmayın!

Aptal Amerikalı rolü yapan falan yok. Şu anda İslam'ı savunanların hemen hemen hepsi bir Şeriat isteği içinde. Bizim anladığımız, bildiğimiz, gördüğümüz Şeriat da şu günlerde nasıl uygulanıyor hepimiz görmekteyiz. Benim yazdığım ve söylediğim şeyler tabii ki günümüz için geçerli. Yoksa Peygamber ve Abbasi Dönemi için herhangi bir eleştiri veya başka bir kötü söz söylemedim.

Ancak sizler de biliyorsunuz ki günümüzde Emevi yani şiddet, baskı, kin ve nefret yaşanıyor, İslamiyet değil. İnsanların eleştirdiği nokta burada. Bir insan sırf Alevi diye kapısına işaret koyulup öldürülüyorsa, oruç tutmuyor diye dövülüyorsa bir durup düşünmek lazım. Bunlar Türkiye'de oluyor üstelik. Ki Aleviler de Müslüman.

Can-ı gönülden isterim ki günümüzde Abbasi Müslümanlığı yaşansın. Herkes özgür olsun. Ateistler ve Müslümanların girdiği tartışmalarda insanlar birbirine terörist veya kafir gibi kırıcı sözler söylemesin. Biliyorsunuz ki Orta Çağ İslam literatüründe Ateist-Müslüman-Yahudi-Hristiyan tartışmaları olur, bu tartışmalarda hükümdarlar beğendikleri grubu altınla ödüllendirirdi. Bugün İslam Coğrafyasında (Türkiye de dahil) bırakın ateist olmayı, Alevi olmayı söylemek daha büyük bir risktir.

Özlemim eski günlerdeki gibi olmak. Ama cemaat kurup bundan büyük paylar sağlayan, eline silah alıp Allah-u Akbar deyip öldüren, bir buçuk metre sakalıyla sadece kendisini üstün gören kişiler olduğu sürece herhangi bir şekilde Müslümanlar hakkında olumlu bir şey söylemem.

Dikkat ederseniz bundan önceki hiçbir cümlemde ve yazımda İslamiyet'e laf etmedim. Sitemim, öfkem, nefretim Allah adına kafa kesen, Allah adına para toplayım BMW marka araçlara binen ve bunları destekleyen, Alevi diye, ateist diye insan öldürenleredir. Sizler benim arkadaşımsınız. Sizleri tanıyorum şahsen. Ama biliyorum ki bu forumda İslamiyet'i sizin gibi kalbî yönden desteklemeyen, kendi fikrinde olmayan insanlara eziyet emek için şeriat isteyenler de var. Konu Dışı, Kültür Bilim kaynıyor. Gözünüzü açarsanız görebilirsiniz.

Saygılar.

Mobildeyim fazla yazamiycm. Ltfen bir bak son on yila mslaman diye tabir ettigin o tipler neden 11 eylülden snra ortaya cikti. Neden daha öncesinde byle bir grup yada kitle yoktu birden bu islamcilar nerden cikti. Ayrica bu ülkede bnde mslmanim ve seriat flan istemiyorm istyen biride tanimiyorum. Ha sosyal ortamdaki devrim istyen nyse seriat istyende aynidir bnim icn yani bos insandir kaale almya gerek yok.kimse sizin inanciniza laf etmiyor sizde biraz saygı gösterin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sizi gidi ehl-i sunnet fanboylari sizi :)

gercek islam a9 tv de hocaniz tarafindan yada pardon en buyuk gururunuz ISID tarafindan sergileniyor. unutmayin hepsi sunni. 1 tane Sii teror grubu gosterin bana bu kadar cani bu kadar acimasiz olsun.Hizbullah bile elindeki dusmaniyla oyle davranip sacma sapan goruntuler sizdirmiyor internete. ne varsa sunnilikte var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johan Hegg

Bir tayfa var kimi göstersen gerçek islam bu değil diyor. kim bu gerçek islamı yaşayanlar? neredeler?

Onu ben de çözemedim.

İran'da gerçek İslam yaşanmıyor.
    Arabistan'da gerçek İslam yaşanmıyor.
    Suriye'de gerçek İslam yaşanmıyor.

Nerede yaşanıyor arkadaş? Gerçek İslam işte bu. Kabul edemediler bir türlü.

İslamiyetin özü bellidir açıktır nettir.Artık bu önermeyi gündeme getirmenin manası yok.Aslında son zamanlarda bir de bu çıktı başımıza.
    Hz.Muhammed ve Halife-i Raşidun dönemlerinde İslam Devleti nasıl olurmuş veya örnek müslüman nasıl olurmuş okuyun ki Tarihçisin sonra sen karar ver bakalım o saydığın devletlerin yöneticilerinden hangisinde bunlar var.

tartışılan konu aslında islamdan ziyade müslümanların durumlarıyla ilgilidir. Hadi doğrudur İslam sonuç itibari ile bir inançtır. İnançları tartışmak çok fayda ve çözüm getirmez bunu anlarım. Daha da ötesi işte körü körüne inanmak diye bir deyim vardır söz konusu hele dinse eğer. Adam ineğe bile tapıyor. Hiç bunu eleştirdikmi? Şahsen gerek görmüyorum. Fakat tekrarlamak gerekir kötü koşullar İslamın durumu ile ilgili değildir. Kötü yaşam ve davranış koşulları müslümanların bugünkü hal ve durumları ile ilgilidir. Zaten eleştiride bu yöne doğru yapılmaktadır ki buna da sonsuz müsadee vardır. Siz kalkıp bir hristiyan misyoneri (üstelik misyonerlik yasal bir zeminde iken) yerden yere vuruyorsunuz IŞİD gibi amacı belirsiz kafası telli böyle bir yaşam koşuluna lanet okumanız gerekmezmi. Ha bu IŞİD kimdir tanımlaması arkadaşlar tarafından yapılmış. Gereksiz bir serseri oluşum. Ben bir çoğundan daha ABD karşıtıyım ama size şunu söyleyim. heralde ABD çok canı yansa bunların öyle bir ümüğünü sıkar ki bunlar nefes bile alamaz. Bakın bu Arı kovanı projesi. Şimdi bunlar Irakta, Suriyede toplanıyorlar arı gibi birikiyorlar. Bunların ümüğünü sıkacaklarını tahmin ediyorum. Ha Türkiye sıkarmı o biraz zor. Türkiye sanıldığı gibi güçlü bir dünya ülkesi değildir. Zaten bu abartıya biraz kafası basan Türk vatandaşı da inanmaz. Bundan ötürüdür ki büyük ihtimal Batı bu işi tezgahladığı üzere sonlandıracaktır. Türkiye her zaman olduğu gibi maşa olmaktan öteye gidemez.
    Gelelim dünyadaki gerçek İslam bu değil kargaşasına. Bakın zaten bu konu da yanlış tartışılıyor. Biri Müslüman koşullarını tartışınca hemen İslam ın çıktığı peygamber döneminin koşulları böylemiydi denip örnek veriliyor. Tamam da yıl 2014 bizim kendi koşullarımızı tartışmamız daha elzem değilmidir. İşte görüldüğü üzere İslam coğrafyası dünden bugüne en sorunlu coğrafyadır. İnsan hakları karnesinin en zayıf dünya bölgelerinin başında gelir. Şimdi siz deseniz ki "gerçek İslam bu değil" anladık da işte gerçek müslümanların durumu da ortada. Ne yapalım örtelim üstünü.

• Şuan da kimse beslemiyor ama besleyen t.c ve amerikaydı t.c bunları pkk bitirmek için hazırladı amerika da esadı bitirmek için ama ne olduysa bunlar bi an yön değiştirdi.
  • sünnileri kim beslemek isterse tabi ki onlar besliyordur

şii yada esedin beslemediğini var sayarsak ???
  • Bu konuya cevap olarak a.b.d yazmayan. ağır saftır.Çok değerlidir saflık oranı olarak
  • Bosnalı bu kızlar bile İŞİD'e katılmış.Cihad düşüncesiyle gidiyorlarmış.Cihad Allah yolunda savaşmak demektir , beynamaz hiçbir ibadet yapmayan kimseler nasıl cihadı savunabilir.Aklımız mantığımız tıkanıyor.

bu ışid'i kim besliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Bosnalı bu kızlar bile İŞİD'e katılmış.Cihad düşüncesiyle gidiyorlarmış.Cihad Allah yolunda savaşmak demektir , beynamaz hiçbir ibadet yapmayan kimseler nasıl cihadı savunabilir.Aklımız mantığımız tıkanıyor.

bu ışid'i kim besliyor?

cihad allah yolunda savaşmak değildir.Cihad allah yolunda ameldir.Sadaka'da cihaddır,anne babana merhamet de cihaddır.Zaten katılanların hepsi dini temel bilgiler olmadan cehaletlerinden katılıyorlar.Türkiyeden on binler katılıyor ışide.Hücre evleri var bunların türkiyenin her yerinde. gençlere aşılıyolar sapıklaşmış düşüncelerini

• Cihad allah yolunda amel demek değildir.Allah yolunda amel sevap manasına gelir.Anne babaya merhametin cihad ile bir alakası yok.
  • Tek Kural Ahmet Kural kullanıcısına yanıt
    hocam manevi cihad var o da salih ameli doğurur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayatiyılmaz

Salih amelde farklı bir şey.

quote:

Manevi cihad, bütün Müslümanların kendi nefsi arzularını gemlemek amacıyla nefis ve şeytanın tuzak ve hilelerine karşı mağlup olmamak için yürüttükleri manevi bir savaştır.

quote:

Amel-i salih; “iyi, güzel ve faydalı iş,” “Allah’ın rızasına uygun amel” demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

quote:

Orijinalden alıntı: hayatiyılmaz

Salih amelde farklı bir şey.

quote:

Manevi cihad, bütün Müslümanların kendi nefsi arzularını gemlemek amacıyla nefis ve şeytanın tuzak ve hilelerine karşı mağlup olmamak için yürüttükleri manevi bir savaştır.

quote:

Amel-i salih; “iyi, güzel ve faydalı iş,” “Allah’ın rızasına uygun amel” demektir.

• Turkey
  • Bu durumu çözmek için işin içinde iş olduğu bilinmeli. işidin en büyük destekçisi zamanında el kaideyi de destekleyen abd dir. siz ne kadar her şeyi abd ve israilin üstüne atmayın deseniz de durum budur. amerikanın tüm dünyayı ekonomik, sosyal ve kültürel olarak kontrol etme hayalini gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapacağını bilmek lazım öncelikle. Biliyorsunuz diye umut ediyorum amerikanın gerçekleştirmek istediği dünyanın birlikler şeklinde yönetilmesi. ortadoğu birliği, asya birliği hali hazırda avrupa birliği var zaten. Başta insanlar bunda ne var çok iyi bir şey gibisinden düşünebilirler. Ama bunu yaparken devletleri parçalayarak zayıflatıp her halukarda abd nin dediğini yapmak zorunda kalacak olan devletçiklerin olduğu birlikler bunlar. Bundan yola çıkarak işide gelecek olursak. Burda yapılmak isteneni işidin nerelere saldırdığına bakarak çözebiliriz suriyenin kuzeyine petrol bölgelerine ırakın orta bölümüne. burada geçerli olan iki konu var. İlk konudaki amaç ;

işid in suriyenin kuzeyine saldırması kürtler de ulusal bilinç yaratıp diğer devletlerdeki parçalarıyla ortak akıl sağlamak,

petrol fiyatlarının düşürülmesi ve bunun rusyayı ekonomik olarak kötü etkilemesini sağlamak buna bağlı olarak esedin yönetimi bırakması ve ortadoğuda rusya etkisinin azaltılması.

petrol koridorunun denize açılması, bunun abd ve batılı şirketlerin bu petrolleri istediği gibi fiyatlandırmasını sağlaması ( bkz: demirtaşın lazkiyeyi bize verin açıklaması.)

ikinci konudaki amaç ;

ırakın üçe bölünmesi için gereken sünni ağırlıklı alan yaratmak sünni aşiretlerinin yoğun olduğu bölgeler buralar.

Buna bağlı olarak ırakın ortasında bağdat ta dahil olmak üzere sünni ırak devleti kurmak.

Belki bu yazdıklarıma başka bir çok amaçta eklenebilir ama benim şu anda aklıma gelen bu kadar. İşid neden suriyenin kuzeyine saldırdı ?, orayı ele geçirdi niye bıraksın ? diye düşünecek olanlar varsa işid zamanı gelince oralardan sürülecek yerlerine kürtler yerleştirilecektir muhtemelen. Türkiye' nin işidi desteklemesi normal amerikanın yarı sömürgesiyiz ekonomimizin yarısından fazlasını emperyal abd ve batı yönetiyor. Sesini çıkardığın anda affetmezler. Yönetenler kendi güçleri ellerinden gitmesin diye her haltı yapabilirler. Buna ülkenin parçalanmasına göz yummak dahil. Ayrıca ufak tefek nasıl pay kaparız bu durumdan diye düşünüyorlar buna Suudi Arabistan, Katar dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardsoldier -- 5 Aralık 2014; 9:48:57 >

• hardsoldier H kullanıcısına yanıt
    Irak yıllar önce parçalandı zaten

hatta Suriye de parçalandı

ama şimdi sırada Türkiye mi yoksa İran mı var onu tam bilmiyoruz (gerçi dışarıdan müdahaleye gerek olmadan biz kendimiz bölünebiliyoruz)

tabi ki bunlarda hep Abd. ve İsrail parmağı var ama sen eline bir avuç tuz alıp salatalığa koşturursan onların işleri de kolaylaşıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.