Şimdi Ara

bu ışid'i kim besliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
16.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adamlar aynı anda hem ırak ordusuyla hem Kuzey ırak yönetimiyle savaşıp suriye'de de muhaliflerle savaşıyor ve üstüne Türkiye'ye posta koyuyolar. daha 1 ay öncesine kadar ismini bilen yoktu bunların. arkasında ABD veya esad yoksa bende bişey bilmiyorum yoksa bu kadar şeyi 3-5 hayalperest Cihad'çı yapamaz

• Amerika tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelt

adamlar aynı anda hem ırak ordusuyla hem Kuzey ırak yönetimiyle savaşıp suriye'de de muhaliflerle savaşıyor ve üstüne Türkiye'ye posta koyuyolar. daha 1 ay öncesine kadar ismini bilen yoktu bunların. arkasında ABD veya esad yoksa bende bişey bilmiyorum yoksa bu kadar şeyi 3-5 hayalperest Cihad'çı yapamaz

Arkasında Amerika olduğu için mi Fellucede Amerikan ordusunun canına okudular ve onca askeri öldürdüler.Amerika işidi besleyip petrol bölgesini onların eline verip sonrada petrol fiyatlarında istikrarsızlığı neden istesin..Irak ordusuna o kadar hibe yapıp işidin bu orduyu bozguna uğratmasına neden izin versin.Herşeyin arkasında amerika,israili aramayı bırakalım.Zira sizin hep arkasında bunlar var dediğiniz olguların hepsi onların istemediği şeylerden oluşuyor.İşide en ciddi desteği belkide biz verdik Suriyede.Suriyede Esadın düşmesi için her türlü radikal gruba destek verdik.Tabiki elimizde patladı.

• İran ve Rusya Türkiye'yi güneyden kuşatmaya almaya çalışıyor. Bunu da taşeron örgütler kullanarak yapıyorlar, yoksa Bir ülkenin en büyük 2nci kentini terörist bir grup hiç bir direniş görmeden gelip girecek ve o ülke bunu izleyecek, bu mümkün değil. Besbelliki bu daha büyük bir organizasyon işi. Türkiye'ye K.Irak petrollerinden pay vermek istemiyorlar..
  • çok uzaklarda aramaya gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

İran ve Rusya Türkiye'yi güneyden kuşatmaya almaya çalışıyor. Bunu da taşeron örgütler kullanarak yapıyorlar, yoksa Bir ülkenin en büyük 2nci kentini terörist bir grup hiç bir direniş görmeden gelip girecek ve o ülke bunu izleyecek, bu mümkün değil. Besbelliki bu daha büyük bir organizasyon işi. Türkiye'ye K.Irak petrollerinden pay vermek istemiyorlar..

Hocam o zaman girmemiz yada etkisiz hale getirmek lazim baska bir yol ile degil mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye hükümeti besliyor bu yamyamlar sürüsünü.
  • Türk mantığı her başarılı birini birisi destekleyecek, islamcıysa düşüncesi herşeyin arkasında İsrail, sosyalist veya komünist ise düşünce de ise de arkasında Amerika olacak. Onca düşünce kuruluşu,yazar,çizer boşuna var bizim insanımız anında sorunu çözer.

Bu adamlar eskiden beri var El-Kaide kökenliler, Irak savaşında kendilerini gösterdiler çok ciddi direniş gösterdiler Amerikaya karşı liderleri birkaç defa öldürüldü,zor bela sindirildiler ama yok edilemediler.Sonra Suriye iç savaşı başladı bizim kendine göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi strateji uzmanı Sn.Davutoğlunun müthiş politikaları sayesinde Suriyede Esad'a pardon Esed'e karşı kim varsa yardım yağdırılma politikası sonucu ki müthiş bir plan yani kimse düşünemez bunu Lübnan iç savaşında olduğu gibi her grup ilk önce nasibini aldı sonra yeteri kadar silahlanan ve mevzi edinen ki Esad'ın kalesi konumundaki Rakka kentini oldu bittiyle işgal ettikten sonra rahatladılar gruplar liderlik savaşına girdi ki İŞİD bunların arasında en sert ve disiplinli savaşçıları ile sıyrıldı.

Sonra Irakta Malikinin aşırı mezhepsel ayrım politikalarından bıkan Sünni Araplar zaten kendi birlikleri ve diğer gruplar vasıtası ile kendilerini koruyorlardı veya mahallelerinde güçlerini gösteriyorlardı.Baktılar ki İŞİD hepsini sindiriyor insanoğlunun içinde bir de güçlünün yanında yer alma iç güdüsü de vardır tüm bu gruplar İŞİD çatısı altında toplandı.

Yetti mi hayır, K.Irak yönetimi Türkiyenin desteği ile Kerkük'ü eğer mümkün olursa da Musul'u alma niyeti gizli saklı birşey değil.Kerkük'ü ABD desteği ile almak istediler ama ABD buna izin vermedi o taraftan ümitlerini kesmiş durumdalar geriye sadece Türkiyenin desteği ile bu iş olursa olur.Bizim özelleştirmeyle, inşaat ile,sıcak para ile olmadı Rezzabın altınlarıyla dönen ekonomimizde bir yere idare etti artık K.Iraktaki petrolleri satması gerekiyor.Malum bir antlaşma var zaten merkezi hükümet ( yani ABD) ile Barzani arasında.Barzani daha fazlasını alamıyor ama baktı ki boşluk var kendi çıkardığı petrolün tamamını satayım dedi.Bu işler öyle satayım demek ile olmaz mahallede dükkan açarken bile belediyeden gider izin alırsın, kafana göre iş yaparım dersen ya çok paran ya da gücün olacak.Yoksa sağda solda hükümeti savunmak için ama Irak petrolleri,emperyalistler diye ağlaşır durursun.Gücün yok neyine senin kendi kafana göre petrolü pazarlamak.Kaldı ki hem Irakın toprak bütünlüğünü savunacaksın hem de petrolünü izin almadan pazarlayacaksın dünya pazarlarına. Neyse bundan dolayıdır ki Maliki ( dolayısıyla ABDde) dedi ki kardeşim benim askerim ölecek ben bedel ödeceğim ekmeğini de siz yiyeceksiniz buyrun benim mücadele ettiğim adamlar meydan sizin siz mücadele edin " iş bilenin,kılıç kuşananın" dedi ve daha önce biz pek duymasak bile dişe diş kana kan mücadeleyi veren Maliki güçleri geri çekildi.Oradan da kendine bir boşluk bulan İŞİD efendiler de geldiler K.Irak bölgesel yönetimi ve Türkiye sınırına kadar dayandılar.

Bundan sonra ne olur, önünde iki şık var ya bu adamlarla sen mücadele edersin artık yani direk savaşa girersin ya da madara olursun çünkü Irak'ı bu adamlara bırakacak halleri yok sonuçta ABDnin.Peki bunun için hazır mısın? Hayır.Barzani de yaptığı işin yanlış olduğunun farkına varmıştır zaten başlamıştır ABDye ben ettim sen etme demeye.Türkiye ise birkez daha madara olmak ile her nasılda dünya liderine sahip olmanın haklı sevincini yaşamak ile meşgul olmaya devam eder. Musuldaki konsolosluk görevlileri serbest bırakılsın veya bırakılmasın önemli değil bu dakikadan sonra, çuval olayı gibi seni rezil ettiler mi ettiler.

Neyse bunlara takılmayın biz dünya lideriyiz,bütün dünya bize gıpta ile bakıyor falan filan. İŞİD mi dinsizin hakkından imansız gelirmiş iş yine kimsenin beğenmediği ABDye düşecek onlar durduracaklar bunları.Bizim maçamız ancak kınamaya yeter şiddetle kınıyoruz yani o biçim değil çok şiddetli

• Gerçek İslam bu değil.

Teröristleri Amerika besliyor.

Aslında bunların arkasında İsrail var.

Falan filan. Klasik laflar. Duymaktan sıkıldım artık.

bu ışid'i kim besliyor?

IŞİD komutanı Mazen Ebu Muhammed. Yer Hatay. Tarih 16 Nisan.

Bunlar da Orta Doğu'da fink atan İslamcı terör örgütlerinden bir tanesi işte. Her biri ayrı tehlikeli. Bir tanesini biz besledik kafamıza dert oldu.
  • çogunlukta öyle olur zaten.
    pitbul köpeğini beslersin sonra sahibine saldırır.
  • Bir tayfa var kimi göstersen gerçek islam bu değil diyor. kim bu gerçek islamı yaşayanlar? neredeler?
  • Kelt kullanıcısına yanıt
    İşinize gelmeyince nasıl da boş komplo teorisi oluyor.

Adamlar katliam yapıyorlar. Ellerindeki silahları da biz gönderdik. Bizim yolladığımız tırlar doğruca bu teröristlere yardım tırlarıydı.

Yazık. Şunu da göremiyorsunuz ya. Tamam hepsi boş komplo teorisi, Amerika ve İsrail'in oyunu bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johan Hegg

Bir tayfa var kimi göstersen gerçek islam bu değil diyor. kim bu gerçek islamı yaşayanlar? neredeler?

Onu ben de çözemedim.

İran'da gerçek İslam yaşanmıyor.
    Arabistan'da gerçek İslam yaşanmıyor.
    Suriye'de gerçek İslam yaşanmıyor.

Nerede yaşanıyor arkadaş? Gerçek İslam işte bu. Kabul edemediler bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Bir tayfa var kimi göstersen gerçek islam bu değil diyor. kim bu gerçek islamı yaşayanlar? neredeler?

Onu ben de çözemedim.

İslamiyetin özü bellidir açıktır nettir.Artık bu önermeyi gündeme getirmenin manası yok.Aslında son zamanlarda bir de bu çıktı başımıza.
    Hz.Muhammed ve Halife-i Raşidun dönemlerinde İslam Devleti nasıl olurmuş veya örnek müslüman nasıl olurmuş okuyun ki Tarihçisin sonra sen karar ver bakalım o saydığın devletlerin yöneticilerinden hangisinde bunlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kelt

quote:

Gerçek İslam bu değil.

Teröristleri Amerika besliyor.

Aslında bunların arkasında İsrail var.

Falan filan. Klasik laflar. Duymaktan sıkıldım artık.

bu ışid'i kim besliyor?

IŞİD komutanı Mazen Ebu Muhammed. Yer Hatay. Tarih 16 Nisan.

Bunlar da Orta Doğu'da fink atan İslamcı terör örgütlerinden bir tanesi işte. Her biri ayrı tehlikeli. Bir tanesini biz besledik kafamıza dert oldu.

türkiye suriyedeki tüm muhalifleri destekledi ama ışid'e hiç bir zaman yardım gönderdiğini düşünmüyorum boş komplo teorileri bunlar. ışid muhalif falan değil suriyede esad dışında herkesle kapışmış örgüttür şimdide ırak'ı alma peşindeler

taraflara bak bakalım muhaliflerin yanında kim varmış

http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Civil_War bu adamlar rejimle çatıştı bu adamlar başlarda beraber çatışmışlar sonradanda ayrılmışlardır bak hatta nota işid suriye muhalifi ve dbk ilede çatışmaktadır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Suriye_%C4%B0%C3%A7_Sava%C5%9F%C4%B1 buda türkçesi burada silah desteği: işid yazıyor

+ bana gelip suriyedeki muhalifleri savunma o adamlar alevilere katliam yaptı gelmişsiniz melek ilan etmişsiniz adamları

+ bu adamlar gerçek müslüman değil diyenler bu adamlar sizden daha çok namazını kılıyordur la adamlar tutturmuşlar cihad diye cihadı insanları asıp kesmek olarak görüyorlar yani biz silahları ösoya yolladık bunlara yollamadık demesinler hiç ösoya giden silahlardan bu adamlarda faydalanmış oluyor aksi halde silah desteği olarak altına yazmazlardı işidi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

quote:

Onu ben de çözemedim.

İslamiyetin özü bellidir açıktır nettir.Artık bu önermeyi gündeme getirmenin manası yok.Aslında son zamanlarda bir de bu çıktı başımıza.
    Hz.Muhammed ve Halife-i Raşidun dönemlerinde İslam Devleti nasıl olurmuş veya örnek müslüman nasıl olurmuş okuyun ki Tarihçisin sonra sen karar ver bakalım o saydığın devletlerin yöneticilerinden hangisinde bunlar var.

O zaman günümüzde müslüman olanların büyük çoğunluğunun tıpkı hristiyanlıkta olduğu gibi gerçek islamdan saptığını mı söylüyorsun.Zira buradan bu çıkıyor.Hangi ülkeyi göstersek islam bu değil oluyor ama zaten islam bu değil dediklerinizi uygulayanlar yine müslümanlar.

bu ışid'i kim besliyor?

Bence bu tam olarak herşeyi açıklıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 12 Haziran 2014; 0:27:31 >

• quote:

Kardeş yorma kendini. İnsanın herşeye kendi penceresinden bakması yaratılışında vardır. Bizde olsak aynı şeyi yapardık (belki daha beterini). Bir ateistten islama övgüler düzmesini bekleyemezsin. Öyle yapsa zaten ateist olmazdı. Müdahil olmamak en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Kardeş yorma kendini. İnsanın herşeye kendi penceresinden bakması yaratılışında vardır. Bizde olsak aynı şeyi yapardık (belki daha beterini). Bir ateistten islama övgüler düzmesini bekleyemezsin. Öyle yapsa zaten ateist olmazdı. Müdahil olmamak en iyisi.

Zaten ilk foruma takıldığım zamanlarda çok takılıyordum bu konularda ama artık dediğin gibi uğraşmanın anlamı yok.Tarihçi farklı tabi :)

• Bu ışidi el-kaidenin çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren şehir yapılanması destekliyor.Din eğitimi adı altında gençlerin beyinlerini yıkayıp suriye ve ırak ta savaşmaya gönderiyorlar

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.