Şimdi Ara

bu ışid'i kim besliyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
16.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kelt

adamlar aynı anda hem ırak ordusuyla hem Kuzey ırak yönetimiyle savaşıp suriye'de de muhaliflerle savaşıyor ve üstüne Türkiye'ye posta koyuyolar. daha 1 ay öncesine kadar ismini bilen yoktu bunların. arkasında ABD veya esad yoksa bende bişey bilmiyorum yoksa bu kadar şeyi 3-5 hayalperest Cihad'çı yapamaz

bir yanlışı düzeltmek isterim işid olarak adlandırılan örgüt Suriyede mualiflerle değil Suriye hükümeti ile çatışırlar...

bizim medyamız size mualif olarak suriyede El nusra-el kaide-işid-çeçen ve tükmen teröristleri göstermiştir sizde ağzı kan kokan bu katilleri mualif olarak bilinç altınıza yazmışsınızdır ama mualiflere karşı savaşıyor diye yazmanız beni güldürdü.

neyse konunun özü cevabım En başta tırlarla besleyen Türkiye sonrada vardır elbet karanlık bir kimseler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 18 Haziran 2014; 5:54:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johan Hegg

Bir tayfa var kimi göstersen gerçek islam bu değil diyor. kim bu gerçek islamı yaşayanlar? neredeler?

Onu ben de çözemedim.

İran'da gerçek İslam yaşanmıyor.
    Arabistan'da gerçek İslam yaşanmıyor.
    Suriye'de gerçek İslam yaşanmıyor.

Nerede yaşanıyor arkadaş? Gerçek İslam işte bu. Kabul edemediler bir türlü.

Sen yapma lan bari

İslam'ı en güzel yaşayan yerlerden biri pek tabii ki Anadoludur. Herkesi kafir ilan eden Vahabiler mi gerçek İslam'ı yaşıyor yoksa Kuran'da bile el üstüne çıkarılan kadınların baskıdan ezildiği şeytan ayetleri yalanını uyduran aslında Ali'ye gelecekti ama Cebrail yolunu şaşırmış kazara Muhammed'e gelmiş diyen Şii İran mı ? (Şiilerin hepsi bu görüşte değil biliyorum atlamasın kimse)

Saçma sapan konuşmayın yahu. Bilgisi olduğunu bildiğim, bilgisine güvendiğim adamların bunu yapmaması lazım. Git biraz mukayeseli tarih yapta gör o zaman İslam devleti zamanındaki Arap yarımadası dönemini. O dönemki zenginliği, dönemine göre felsefede edebiyatta ve kültürde ne kadar ileride olduğuna bak bir.

Sen dahil konuda bildiğim tanıdığım sevdiğim adamlar var ama ayıp yahu herşeyden önce bana ayıp. Bu kafaya göre ya ben Müslüman değilim ya da gelip sizin kafanıza sıkmam kafanızı kesmem falan gerekiyor. Aptal Amerikalı rolü yapmayın!

Aptal Amerikalı rolü yapan falan yok. Şu anda İslam'ı savunanların hemen hemen hepsi bir Şeriat isteği içinde. Bizim anladığımız, bildiğimiz, gördüğümüz Şeriat da şu günlerde nasıl uygulanıyor hepimiz görmekteyiz. Benim yazdığım ve söylediğim şeyler tabii ki günümüz için geçerli. Yoksa Peygamber ve Abbasi Dönemi için herhangi bir eleştiri veya başka bir kötü söz söylemedim.

Ancak sizler de biliyorsunuz ki günümüzde Emevi yani şiddet, baskı, kin ve nefret yaşanıyor, İslamiyet değil. İnsanların eleştirdiği nokta burada. Bir insan sırf Alevi diye kapısına işaret koyulup öldürülüyorsa, oruç tutmuyor diye dövülüyorsa bir durup düşünmek lazım. Bunlar Türkiye'de oluyor üstelik. Ki Aleviler de Müslüman.

Can-ı gönülden isterim ki günümüzde Abbasi Müslümanlığı yaşansın. Herkes özgür olsun. Ateistler ve Müslümanların girdiği tartışmalarda insanlar birbirine terörist veya kafir gibi kırıcı sözler söylemesin. Biliyorsunuz ki Orta Çağ İslam literatüründe Ateist-Müslüman-Yahudi-Hristiyan tartışmaları olur, bu tartışmalarda hükümdarlar beğendikleri grubu altınla ödüllendirirdi. Bugün İslam Coğrafyasında (Türkiye de dahil) bırakın ateist olmayı, Alevi olmayı söylemek daha büyük bir risktir.

Özlemim eski günlerdeki gibi olmak. Ama cemaat kurup bundan büyük paylar sağlayan, eline silah alıp Allah-u Akbar deyip öldüren, bir buçuk metre sakalıyla sadece kendisini üstün gören kişiler olduğu sürece herhangi bir şekilde Müslümanlar hakkında olumlu bir şey söylemem.

Dikkat ederseniz bundan önceki hiçbir cümlemde ve yazımda İslamiyet'e laf etmedim. Sitemim, öfkem, nefretim Allah adına kafa kesen, Allah adına para toplayım BMW marka araçlara binen ve bunları destekleyen, Alevi diye, ateist diye insan öldürenleredir. Sizler benim arkadaşımsınız. Sizleri tanıyorum şahsen. Ama biliyorum ki bu forumda İslamiyet'i sizin gibi kalbî yönden desteklemeyen, kendi fikrinde olmayan insanlara eziyet emek için şeriat isteyenler de var. Konu Dışı, Kültür Bilim kaynıyor. Gözünüzü açarsanız görebilirsiniz.

Saygılar.

Bak bu demek oluyor ki biliyorsun. Nitekim bildiğinden zerre şüphem yoktu. Fakat bildiğini uygulamıyorsun demektir. Eğer peygamber döneminin ne kadar üstün olduğunu ve gerçek şeriatın o olduğunu biliyor isen Müslümanlık doğru yaşanmıyor geyiği yapıyorlar yeaaa geyiği yapmayacaksın bu kadar basit.

O söylediğin insanlıktan nasibini almamışlar hakkında iyi birşey söylemeni istemiyorum ben senden zaten. Müslümanlığı olduğu gibi değerlendirmeni ve bu adamları din ve Müslümanlar dışında tutmanı bekliyorum zira hem o kültüre sahipsin hem de Müslümanlığın değil insanın saçmalaması olduğunu biliyorsun.

Ayrıca şeriat ile şeriat arasındaki farkı atlamamak gerekiyor. Her Müslüman şeriat ister. Daha önce de demiştim bende isterim niye istemeyeyim bir Müslüman olarak. Fakat benim istediğim şeriat Allah'ın belirlediği kurallar yani peygamberimiz zamanındaki İslam devleti gibi olmak zorunda. Aksi zaten şeriat olmuyor. Bu şeriat şeriat !!11!!11! diye yırtınanlar ile benim istediğim arasında çok büyük fark var biliyorsun. En basiti o senin vermiş olduğun örnekler. Ha bu olmayacaksa kesinlikle şeriat falan gelmemeli buna ilk karşı çıkacak olan da benim.

Komünizm de kağıt üzerinde çok güzel bir sistem gibi görünüyor ama uygulandığı ülkelerde ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Şeriat da öyle.Hiç kimse kendini kandırmasın yok gerçek şeriat olsa aslında daha iyi olur diye.Kaç tane ülkede denendi gördük hepsi orta çağın bile gerisinde yaşıyor şu an..Olmuyor işte zorlamayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.
    komünizm de kağıt üzerinde çok güzel bir sistem gibi görünüyor ama uygulandığı ülkelerde ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Şeriat da öyle.Hiç kimse kendini kandırmasın yok gerçek şeriat olsa aslında daha iyi olur diye.Kaç tane ülkede denendi gördük hepsi orta çağın bile gerisinde yaşıyor şu an..Olmuyor işte zorlamayın.

Ha bu olmayacaksa kesinlikle şeriat falan gelmemeli buna ilk karşı çıkacak olan da benim.

Bu cümle bana ait...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir tayfa var kimi göstersen gerçek islam bu değil diyor. kim bu gerçek islamı yaşayanlar? neredeler?

Onu ben de çözemedim.

Sen yapma lan bari

İslam'ı en güzel yaşayan yerlerden biri pek tabii ki Anadoludur. Herkesi kafir ilan eden Vahabiler mi gerçek İslam'ı yaşıyor yoksa Kuran'da bile el üstüne çıkarılan kadınların baskıdan ezildiği şeytan ayetleri yalanını uyduran aslında Ali'ye gelecekti ama Cebrail yolunu şaşırmış kazara Muhammed'e gelmiş diyen Şii İran mı ? (Şiilerin hepsi bu görüşte değil biliyorum atlamasın kimse)

Saçma sapan konuşmayın yahu. Bilgisi olduğunu bildiğim, bilgisine güvendiğim adamların bunu yapmaması lazım. Git biraz mukayeseli tarih yapta gör o zaman İslam devleti zamanındaki Arap yarımadası dönemini. O dönemki zenginliği, dönemine göre felsefede edebiyatta ve kültürde ne kadar ileride olduğuna bak bir.

Sen dahil konuda bildiğim tanıdığım sevdiğim adamlar var ama ayıp yahu herşeyden önce bana ayıp. Bu kafaya göre ya ben Müslüman değilim ya da gelip sizin kafanıza sıkmam kafanızı kesmem falan gerekiyor. Aptal Amerikalı rolü yapmayın!

Aptal Amerikalı rolü yapan falan yok. Şu anda İslam'ı savunanların hemen hemen hepsi bir Şeriat isteği içinde. Bizim anladığımız, bildiğimiz, gördüğümüz Şeriat da şu günlerde nasıl uygulanıyor hepimiz görmekteyiz. Benim yazdığım ve söylediğim şeyler tabii ki günümüz için geçerli. Yoksa Peygamber ve Abbasi Dönemi için herhangi bir eleştiri veya başka bir kötü söz söylemedim.

Ancak sizler de biliyorsunuz ki günümüzde Emevi yani şiddet, baskı, kin ve nefret yaşanıyor, İslamiyet değil. İnsanların eleştirdiği nokta burada. Bir insan sırf Alevi diye kapısına işaret koyulup öldürülüyorsa, oruç tutmuyor diye dövülüyorsa bir durup düşünmek lazım. Bunlar Türkiye'de oluyor üstelik. Ki Aleviler de Müslüman.

Can-ı gönülden isterim ki günümüzde Abbasi Müslümanlığı yaşansın. Herkes özgür olsun. Ateistler ve Müslümanların girdiği tartışmalarda insanlar birbirine terörist veya kafir gibi kırıcı sözler söylemesin. Biliyorsunuz ki Orta Çağ İslam literatüründe Ateist-Müslüman-Yahudi-Hristiyan tartışmaları olur, bu tartışmalarda hükümdarlar beğendikleri grubu altınla ödüllendirirdi. Bugün İslam Coğrafyasında (Türkiye de dahil) bırakın ateist olmayı, Alevi olmayı söylemek daha büyük bir risktir.

Özlemim eski günlerdeki gibi olmak. Ama cemaat kurup bundan büyük paylar sağlayan, eline silah alıp Allah-u Akbar deyip öldüren, bir buçuk metre sakalıyla sadece kendisini üstün gören kişiler olduğu sürece herhangi bir şekilde Müslümanlar hakkında olumlu bir şey söylemem.

Dikkat ederseniz bundan önceki hiçbir cümlemde ve yazımda İslamiyet'e laf etmedim. Sitemim, öfkem, nefretim Allah adına kafa kesen, Allah adına para toplayım BMW marka araçlara binen ve bunları destekleyen, Alevi diye, ateist diye insan öldürenleredir. Sizler benim arkadaşımsınız. Sizleri tanıyorum şahsen. Ama biliyorum ki bu forumda İslamiyet'i sizin gibi kalbî yönden desteklemeyen, kendi fikrinde olmayan insanlara eziyet emek için şeriat isteyenler de var. Konu Dışı, Kültür Bilim kaynıyor. Gözünüzü açarsanız görebilirsiniz.

Saygılar.

Bak bu demek oluyor ki biliyorsun. Nitekim bildiğinden zerre şüphem yoktu. Fakat bildiğini uygulamıyorsun demektir. Eğer peygamber döneminin ne kadar üstün olduğunu ve gerçek şeriatın o olduğunu biliyor isen Müslümanlık doğru yaşanmıyor geyiği yapıyorlar yeaaa geyiği yapmayacaksın bu kadar basit.

O söylediğin insanlıktan nasibini almamışlar hakkında iyi birşey söylemeni istemiyorum ben senden zaten. Müslümanlığı olduğu gibi değerlendirmeni ve bu adamları din ve Müslümanlar dışında tutmanı bekliyorum zira hem o kültüre sahipsin hem de Müslümanlığın değil insanın saçmalaması olduğunu biliyorsun.

Ayrıca şeriat ile şeriat arasındaki farkı atlamamak gerekiyor. Her Müslüman şeriat ister. Daha önce de demiştim bende isterim niye istemeyeyim bir Müslüman olarak. Fakat benim istediğim şeriat Allah'ın belirlediği kurallar yani peygamberimiz zamanındaki İslam devleti gibi olmak zorunda. Aksi zaten şeriat olmuyor. Bu şeriat şeriat !!11!!11! diye yırtınanlar ile benim istediğim arasında çok büyük fark var biliyorsun. En basiti o senin vermiş olduğun örnekler. Ha bu olmayacaksa kesinlikle şeriat falan gelmemeli buna ilk karşı çıkacak olan da benim.

Komünizm de kağıt üzerinde çok güzel bir sistem gibi görünüyor ama uygulandığı ülkelerde ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Şeriat da öyle.Hiç kimse kendini kandırmasın yok gerçek şeriat olsa aslında daha iyi olur diye.Kaç tane ülkede denendi gördük hepsi orta çağın bile gerisinde yaşıyor şu an..Olmuyor işte zorlamayın.

Kağıt üstündeki komünizm uygulanmadı Sovyetlerde.Sovyeteler kötü temsildir batıda bunu iyi kullanıp sovyetler=komünizm algısını dünyaya kabul ettirdiler.Ama bir politik bilimciye derseniz sovyetler=komünizm çoğu güler geçer.(eğer kafası amerikan politikası ile kalıplaşmamışsa) (en kısa tabirle lenin komünizm'i alıp biraz modifiye etti sonrasında stalin kendi kafasına göre bir sosyalizm uyguladı) (mesela troçki öyle değildi,onuda hemen harcadılar zaten)

Stalin ülkeyi ordu yönetir gibi yönetti.Marksizm'deki (asıl komünizm) aşağıdan yukarı yapılanma yerine askeriye gibi yukardan aşağı atama-emir zincirine bağladı sistemi.Zaten komünizm değilde sosyalizm'ede kötü bir örnek işte.

Neyse konu şu allahın belası Işid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 18 Haziran 2014; 11:55:53 >

•  bu ışid'i kim besliyor?

üsküdar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HellLord_gs -- 18 Haziran 2014; 19:48:27 >
  • İslamiyet'i müslüman olmayanların gözünde kirletmekten başka bir şey yaptıkları yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

adamlar aynı anda hem ırak ordusuyla hem Kuzey ırak yönetimiyle savaşıp suriye'de de muhaliflerle savaşıyor ve üstüne Türkiye'ye posta koyuyolar. daha 1 ay öncesine kadar ismini bilen yoktu bunların. arkasında ABD veya esad yoksa bende bişey bilmiyorum yoksa bu kadar şeyi 3-5 hayalperest Cihad'çı yapamaz

İsimlerini bilen yoktu derken?

El kaide den ayrıldılar.

Abd destekli!

Ayrıca, cihad yapana cihatçı değil, mücahit denir!
  • quote:

quote:

quote:

Onu ben de çözemedim.

Sen yapma lan bari

/>

• Alevilerin bir kısmı kendini müslüman olarak nitelendirmiyor maalesef.
  • Allahtandır, sorgulamayın sakın, onlar olmasaydı ne olurdu ülkenin hali!
    Birde Kraven'i onaylıyorsanız bence alkışlaması için pek iyi birini seçmemişsiniz sanki!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Penguin

Alevilerin bir kısmı kendini müslüman olarak nitelendirmiyor maalesef.

Ne Alevi düşmanlığı yaptınız be kardeşim. Kimmiş onlar? Somut örnek göster bana.

Adamın kitabı: Kurani Kerîm
    Adamın peygamberi: Muhammed Peygamber
    Adamın tanrısı: Allah

Ama ben Müslüman değilim mi diyor?

• quote:

Aleviler bilmiyorum ki ne yaptı size.

Cins cins konuşup benim asabımı bozuyorlar.Şu tekil görüşlerden genelleme yapmayı bıraksanız,adam gibi yaklaşımda bulunsanız..

Sözde Alevi olup Ateist olanda çok,
    Sözde Sünni olup Ateist olanda çok.

Din,inanç Allah ve kişi arasındadır.Banane Mehmet'in ne dediğinden.Ben Alevi miyim,benim kitabım Kuran mı,benim inandığım yaratıcı Allah mı Allah o halde ben müslümanım.

• quote:

quote:

Ne Alevi düşmanlığı yaptınız be kardeşim. Kimmiş onlar? Somut örnek göster bana.

Onu bende biliyorum ama mesela dershanedeyken bir cocuk alevilik ayri bir dindir diyordu.(tabi ona karsi cikan alevilerde vardi ) Ayrica bi yakinimin calistigi yerde bir kadin Peygambere hakaret ediyor kendisi alevi oldugu halde

• birilerinin bu işid'in adamları ile çekilmiş fotoğrafları var.
    işid'in yaptığı her katliamdan onları doğrudan destekleyenler ve destekçileri destekleyen herkes sorumludur.
    Öbür tarafta hesabını veririsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Onu bende biliyorum ama mesela dershanedeyken bir cocuk alevilik ayri bir dindir diyordu.(tabi ona karsi cikan alevilerde vardi ) Ayrica bi yakinimin calistigi yerde bir kadin Peygambere hakaret ediyor kendisi alevi oldugu halde

Gördüğün iki kişiyle sayısı 15-25 milyon arasında değişen nüfusa sahip bir topluluğu mu genelliyorsun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gördüğün iki kişiyle sayısı 15-25 milyon arasında değişen nüfusa sahip bir topluluğu mu genelliyorsun?

bir kısmı
    bir kısmı
    bir kısmı
    bir kısmı

Şu yazıları doğru okuyun az

• Oo Penguen kardeş sen tarih öğrencisi misin?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bir kısmı
    bir kısmı
    bir kısmı
    bir kısmı

Şu yazıları doğru okuyun az

Arkadaş kısmı falan olmaz bu işin.

• quote:

iman gücü arkadaşım başlarım sanadA israilede amma gözünüzde büyütüyosunuz be biri osursa israil ossutturmuş diyiceksiniz ne kadar korkaksınız sincaplar
  • Forumda bir ışidçi eksikti şimdi tamam oldu.

He he iman gücü. Dünyadaki bütün müslüman ülkeler imanlarını birleştirip amerikaya saldırsa ne olurdu acaba? Birde bu cihatçılar nedense hep müslüman öldürüyor, hiç kafir öldürdüklerini görmedik. Allah aklınızı kullanın buyurmuş. Aklını kullanan ise müslümanlar değil gavurlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.